Forum » Navijanje » Core 2 Duo E6300 temperature
Core 2 Duo E6300 temperature
matija14 ::
LP!
Je normalno da ma C2D E6300 pri 2,1Ghz pri 0% obremenitvi 63 stopinj. Gor mam Zalmana CNPS7700 na 50% hitrosti narjenga. No pri obremenitvi skoči tempreatura na max. 66 stopinj. Je že to hudo, raje "downclockam" procesor al je vredu za 24/7 delovanje?
Je normalno da ma C2D E6300 pri 2,1Ghz pri 0% obremenitvi 63 stopinj. Gor mam Zalmana CNPS7700 na 50% hitrosti narjenga. No pri obremenitvi skoči tempreatura na max. 66 stopinj. Je že to hudo, raje "downclockam" procesor al je vredu za 24/7 delovanje?
Vanc ::
Ne to ni normalno verjetno je slabi stik med procesorjem in coolerjem al pa preveč paste premalo paste.Vzami cooler dol na novo namaži z hladilno pasto pa ga vredi nazaj gor naredi pa bi moglo bit bolše.
Jernej
Jernej
Intel e2180 @ 3300Mhz 1.45V ; ASUS P5B Deluxe ; AxE 2x1Gb @ 1000 Mhz
Sem downclockal nazaj na 1,86Ghzpri 0% obremenitvi med 58 in 60 stopinj spet!! Sem vzel cooler dol, vse je vredu, sam na procesorju menda ni tiste paste. Naj bi blo neki belga gor je pa že kr sivo+tega zgleda tako umazano.
Se pravi je OK če kupim termalno pasto, in jo kr na procesor namažem a se da to? Sem pač začetnik glede tega...
Se pravi je OK če kupim termalno pasto, in jo kr na procesor namažem a se da to? Sem pač začetnik glede tega...
pozitron ::
Mislim, da je intel stock termalna sive barve. Povečini so vse bol ko ne sive barve. Vzemi, pa arctic silver 5, če boš dobil.
nejcpirc ::
Prvič dobro ščisti hrbtni del procesorja. Na sredino kapneš za "polovico nohta" termalne paste in razmažeš po celotni površini. Gor postaviš hladilnik ( ne pozabi očistiti površino, ki se bo stikala s procesorjem) in ga pritrdiš...to je v glavnem to.
Paste: cool-pc, mlacom, ...bolš pa, da pogledaš, če imaš v okolici pc štacuno in kupiš pasto tam...preko spleta plačaš 2-3 evre sam za poštnino, za tolk pa lohk že pasto kupiš
Paste: cool-pc, mlacom, ...bolš pa, da pogledaš, če imaš v okolici pc štacuno in kupiš pasto tam...preko spleta plačaš 2-3 evre sam za poštnino, za tolk pa lohk že pasto kupiš
Ja ja sej mam štacun malo morje okol...
A pol je na coolerju tudi nekaj paste in s čim je najbolje da očistim pasto s procesorja in coolerja?
Hvala za izčrpna navodila bom uredil(upam).
A pol je na coolerju tudi nekaj paste in s čim je najbolje da očistim pasto s procesorja in coolerja?
Hvala za izčrpna navodila bom uredil(upam).
Jaz to za kakim papirnatim robčkom uredim gre fajn dol pa z coolerja tud morš.
Jernej
Jernej
Evo kupu Akasa AK-55 vse nardil kot je bilo rečeno, sedaj je 50 stopinj pri 0% obremenitvi, po cca. 40 min igranja UT 2007 pride do 55 stopinj kar je menda vredu. JE temperatura še vedno previsoka?
Za idle je še to malo dost jaz mam idle 27 stopinj obremenjeno pa tam 45 nevem v čem je fora da maš 50 stopinj kak maš kaj ohišje prezračeno pa tak dalje...
ZAdaj en ventilator ven vleče topel zrak, stranice na ohišju ni zato je dotok svežega zraka ziher vredu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pasta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 26530 (6290) | Valvoline |
» | navijanje moje mašine!Oddelek: Navijanje | 1616 (1111) | Vuli |
» | Procesor-hladilnik je lahko karkoli narobe ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2583 (2159) | Urc |
» | Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7496 (3901) | kuglvinkl |
» | hlajenje processorja!!!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1410 (1043) | Baxxxter |