» »

Streznik, ali se splaca?

Streznik, ali se splaca?

FrEaKmAn ::

Delam na enem projektu, ki bo upam zaživel in rabim server oz bi rabil gostovanje (kakšen dedicated server) vendar edino pametno in ugodno gostovanje ponuja slohosting, vendar je v oddaljenem ptuju (nahajam se v lj). Potem razmišljam da bi najeu linijo in prostor pri tushosting-u, ampak rabim server. Ker še ne vem kako se bo vse v nadaljne razvijalo, se mi ne splača vlagati tisoče in tisoče evrov, vendar pa tudi nočem nekaj najcenejšega. Razmišljam da bi kupil nekaj okoli 600-700€, z izjemo do 1000. Gledal sem malo po forumu in našel povezavo do HP strežnikov, vendar ali je tam cena mogoče višja in koliko zaradi HP napisa? Pa tudi verjetno, če bi kupil malo boljši navadni računalnik, pa tudi nevem kako se bo odzival. Vem, da če bo moja ideja delovala, da bom moral kupiti nekaj boljšega, vendar za približno pou leta bi rabil nekaj, kar bi služilo za

1. gostovanje strani (php,mysql)
2. velik prenos podatkov med strežnikom in uporabnikom (download, download in download)
3. velik prostor za veliko datotek (mogoce bom delal backup s prenosnim diskom ali pa dodal dodatnega)

Ali so cene v Slo sprejemljive? Ali bi se bolj splačalo iti kupovati takšno "blago" v tujino, ker tukaj strežnike večinoma kupujejo podjetja, ki pa si lahko privoščijo več, zato so tudi cene višje..

Za odgovore se vam zahvaljujem

Lp

xeon ::

Kljub vsemu ne verjamem da boš imel tulk uporabnikov da se ti bo server sesuval. Če pa boš, boš pa služil že dovolj da privoščiš super uber server.
Za tud bolj zahtevne zadeve bi čist normalen računalnik zadostoval.
Torej:
CORE 2 DUO E4400
povprečna matična z integrirano grafiko
vsaj 2 GB rama, 4 GB priporočeno
2X trdi disk (placa odvisn kulko rabiš)

tko da za 500€ dobiš že solidn stroj.. hardwer je drugače najmanjši problem, ker so zadeve tko močne ratale, da z lahkoto opravljajo najzahtevnešje procese, kar je pa še vedno drago je pa programska oprema...:(

no to je moje mišljenje, ker meni delovna postaja, slabša od naštetega zelo vredu funkcionira, kjer se nahaja glavna podatkovna baza..

FrEaKmAn ::

po vsej verjetnosti bom to pustil za naslednji in bom najeu en server v nemciji

AMD Athlon 64 X2 5600+ Dual Core
2 GB DDR2 RAM
1 x 400 GB SATA II
1 GBit OnBoard

za samo 80€/mesec....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači server (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6912492 (8755) MrStein
»

Web hosting ali domači mini server za spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
475684 (4240) krho
»

Strežnik za mini firmo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10516596 (13691) ta-mau
»

Nakup strežnika

Oddelek: Kaj kupiti
191780 (1458) Ice-Heki
»

XXL hosting