Forum » Kaj kupiti » Iščem napajalnik 1U
Iščem napajalnik 1U
nejcek74 ::
Iz obupa se spuščam na meni neznano področje tako, da se v naprej oproščam za:
- napake pri opisih
- nelogičnosti zaradi nerazumevanja tematike
Ker mi je (verjetno) crknil napajalnik v ReadyNasu NV+, ki čez en teden odhaja v iz garancije, pri Netgearu pa ne hitijo s podporo (mislim pa da bi itak moral poslati zadevo najmanj v Nemčijo), sem na njihovem forumu našel opis lastne zamenjave napajalnika.
Vendar mi že prva točka, nakup pravega napajalnika ne gre od rok, če prav razumem mora biti:
- tip 1U ??? (150mm(L) x 81.5mm(W) x 40.5mm(H)), ja to že vidim da je manjši in tanjši od navadnega PC, ampak a se temu tako reče
- karakteristike naj bi bile 220W , +-12V
No potem me še čaka zamenjava žičk v konektorju, ampak še prej moram ugotoviti:
- kje v SLO lahko kupiš take napajalnike (pa kaj moram v resnici iskati)?
- napake pri opisih
- nelogičnosti zaradi nerazumevanja tematike
Ker mi je (verjetno) crknil napajalnik v ReadyNasu NV+, ki čez en teden odhaja v iz garancije, pri Netgearu pa ne hitijo s podporo (mislim pa da bi itak moral poslati zadevo najmanj v Nemčijo), sem na njihovem forumu našel opis lastne zamenjave napajalnika.
Vendar mi že prva točka, nakup pravega napajalnika ne gre od rok, če prav razumem mora biti:
- tip 1U ??? (150mm(L) x 81.5mm(W) x 40.5mm(H)), ja to že vidim da je manjši in tanjši od navadnega PC, ampak a se temu tako reče
- karakteristike naj bi bile 220W , +-12V
No potem me še čaka zamenjava žičk v konektorju, ampak še prej moram ugotoviti:
- kje v SLO lahko kupiš take napajalnike (pa kaj moram v resnici iskati)?
- spremenil: nejcek74 ()
bluefish ::
opazil sem, da imajo pri Mlacomu (seveda pa verjetno še kje) na voljo redundančne napajalnike (če je to prava stvar) podjetja supermicro. Glede na proizvajalčevo stran so na voljo le 4U napajalniki. Morda pa se lahko dogovoriš, da ti nabavijo tudi kak drug model. Kaj pa pravijo tam, kjer je bil server kupljen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
nejcek74 ::
Server je kupljen pri Infrantu - pred kratkim ga je kupil Netgear, njihov support me zaenkrat še ni spustil skozi, meni pa se mudi in če bodo zahtevali pošiljanje enote kam po svetu tega ne mislim narediti. Imajo pa porblem s tem napajalnikom (konstrukcijska napaka in pregrevanje) in če prav razumem jim jih primankuje.
Z menjavo žičk pa je tako da imajo oni nestandardne konektorje in je potrebno zamenjati -12V (modro) in -5V (belo zamenjati z rumeno (+12V), verjetno zato da si prisiljen pri njih naročiti napajalnik, ki se kvari (120$ + poštnina + carina, pa še na zalogi ga nimajo), ali pa ga poslati na popravilo (250$), če mi seveda ne bo garancija laufala. Ampak kot sem že rekel, support ne kaže ravno nekih znakov življenja.
Z menjavo žičk pa je tako da imajo oni nestandardne konektorje in je potrebno zamenjati -12V (modro) in -5V (belo zamenjati z rumeno (+12V), verjetno zato da si prisiljen pri njih naročiti napajalnik, ki se kvari (120$ + poštnina + carina, pa še na zalogi ga nimajo), ali pa ga poslati na popravilo (250$), če mi seveda ne bo garancija laufala. Ampak kot sem že rekel, support ne kaže ravno nekih znakov življenja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tišanje napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12311 (8384) | Heavy |
» | Katastrofalne Težave z High-End Računalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14875 (12039) | tilen006 |
» | iz garancije dobil nov napajalni (bolji||slabsi) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 17593 (14640) | solatko |
» | Kako utišati tole konfiguracijo?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3129 (2192) | Steinkauz |
» | Priklop ventilatorjevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1616 (1287) | steev |