» »

Popović aka. Don Corleone

Popović aka. Don Corleone

«
1
2

Oxford ::

Vseskozi sem poudarjal, da je Popović isti kot Rupar iz Tržiča, mafiozo skratka. Ko pa sem pred dnevi izvedel, da sta s sodnikom, ki mu je razsodil obtožbo v njegovo korist, poslovna partnerja:

VIR (Delo.si) ;((

... se mi je obrnilo v želodcu. BLJAK!

Zanima me vaše mnenje glede tega. Moje je naslednje: Koprčani bodo v posmeh celi Sloveniji, če bodo na naslednjih lokalnih volitvah zopet izvolili Popa za župana.

asgard2.0 ::

kolikor je Rupar naredu za tržič ne bo še dolgo nihče. isto mislim za Popoviča v Kopru. Koprčani so lahko ponosni da imajo takega župana. Kaj je recimo naredu dobrega Jnkovič za LJ ? Kaj je naredu bivši župan recimo v Idriji. Drugega ne kot da je parkirišče spremenil v trg nebeškega miru. Koga boli kurac kolko poberejo zraven. Važno je da naredi župan kaj za svojo občino, in Rupar in Popovič sta naredila ogromno. ;((
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

Oxford ::

Odlično si se izognil bistvu, v slogu: "Ni važno, če se userje sredi ceste, važno da je naš!"

Še vedno trdim, da so to mafijska posla, pa če vsakemu Koprčanu šenka po jurja evrov in mu kupi Meredesa.


Taki sodijo samo u čuzo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oxford ()

Thomas ::

Tole je zanimivo, ja.

Sposobneži so hecni včasih. Ne policija, ne sodnija jim ne morejo do živega. Pa je dvomljivo, če so sploh kaj zagrešili. Zna biti, da nič zelo hudega.

Potem pa kakšen takle sposobnež celo deli svoje uspehe s širšo okolico, v funkciji kakšnega župana, poslanca in podobno. Od česar ima tudi sam koristi.

Deluje kot kakšen "teflonski don", pa sploh ne veš, če res ni samo od nevoščljivcev opravljan. Ali pa je v resnici taprav boter.

Ni dvoma, da je Popvič as. Če bi bili vsi župani taki, bi imeli v Sloveniji 12% gospodarsko rast?

Bi bili leglo mafije?

Ne vem. Power struggle je. Med par temi sposobneži in bolj "pridnimi fanti". Pridni fanti majo mau premau hormonov in niso tolk uspešni.

Izberite sami, na volitvah!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Črnogorsko mafijo?
A veš kakšno "gospodarsko" rast imajo oni? Pridejo brez vsega pa imajo v roku par let najboljši vozni in nepremičninski "park".

Ne vem no. Potem pa recmo, da je "fair play" passe in da je dovoljeno vse za visoko "gospodarsko" rast.
OM, F, G!

cekr ::

Ne primerjat Ruparja pa Popovica. Popovic je res blizu delovanja mafije. Rupar je pa samo malo nespreten pri svojih dejanjih in mu pa lahko podtikajo vsemogoče zadeve. Ima malo kmečki način izražanja.
Nekdo je lahko v nekem kraju/mestu lahko uspešen samo, če živi z njim.
Če pa je nekdo že v osnovi tujec v mestu pa nikoli ne bo uspešen.
To se je zgodilo že v kar nekaj primerih. Recimo Kranj je takšen primerek, ko so na silo od drugod uvozili župana, ki je samo 'rožice' sadil. Sedaj ima pa naslednik štalo.

Prava mafija je pa v Ljubljani. Pa ne mislim toliko Zokija ampak tisto kar se je dogajalo prej pod Danico in Viko.
Zoki je samo podedoval stanje in prevzel 'prave' ljudu.

Glede Popovica; kar se mene tiče ima kar precej masla na glavi in bi mu nekaj let na hladnem dobro delo. Finančno ni nedolžen. To, da je sodnik prestopil k njgovemu advokatu, je bilo pa narejeno malo nespretno. Drugi sodniki raje cuzajo državni proračun zraven pa že dobivajo rento od raznoraznih pomembnežev. Seveda se to uradno ne vidi. So pa znani rezultati. Kakšna založitev že sprejete sodbe se hitro zgodi. Samo to je že napad na 'neodvisno' sodstvo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

Avby ::

Pri županih lahko rečem le to. Ljudje vejo najbolje. In če ga volijo naj ga imajo.

Če dela kazniva dejanja, pa naj ga zaprejo. Če podkupi vse in mu nihče nič ne more pa ga naj nekdo pahne v morje da se strezni. V vsakem primeru je rešitev za nastalo situacijo. Menim pa da marsikatera gonja je tudi politična proti njem kar je normalno. Bolj kot hočeš bit prodoren, težje je.

Edit: Je pa res da je trdil da nimata skupnega popolnoma nič s tem sodnikom. In če druga ne je v tem primeru v kolikor drži in ni politično napisan vsaj lažnivec. Nič hudega ampak pač to se nabira in z teh delčkov se slej ko prej sestavi mozaik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Evil mind ::

Upam, da bo kdo tega Popovića čimprej zakopal pod zemljo.

Zgodovina sprememb…

jype ::

asgard2.0> Kaj je recimo naredu dobrega Jnkovič za LJ ?

Več kot Popovič.

Več kot vsi prejšnji župani skupaj tudi že, pa še ni leto naokoli. Niso sicer vse poteze najbolj premišljene in vredne hvale, so pa kumulativno gledano manj bedaste kot so bile včasih.

Sam še vedno čakam, da podre tisto skrpucalo na južnem delu grajskega griča, čeprav sem prepričan, da ne bom dočakal.

Horsechoker ::

Mah kakšni zapor neki. Death squad je edina prava "rešitev" za take osebke.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Karaya 52 ::

Popovič, sam nevoščljivost. Tako so se spravljali tudi na Šrota v Celju.

jype: to misliš na ono novogradnjo?

še to: ZJ se bo najbolj izkazal če bo uredil promet. Gradnja garažnih hiš je samo podaljševanje umiranja.

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

Popovič je v Kopru legenda.Njegov oče je bil privatnik že v starih časih-steklar.Imel je zmeraj dobre avtomobile.Kaj naj še napišem da boste vedeli da vem več o njem kot nekateri ,ki tukaj hujskajo proti njemu.Ne postavljam se mu v bran, ker ni potrebno, braniti se zna sam.Moti me samo to ko se pluva po človeku brez vsake osnove.
Pa dajte konkretne podatke o tem kaj je tko groznega naredu.Sami nevoščljivci in komunajzarji ki jim je odvzel politično moč v Kopru, heh,hh.edino pravilno
No komunajzarji dejte navali, na razpolago sem vam.

Pšenični ::

Pridni fantje so šli že spat........

Monster ::

od kdaj je avto merilo, kak si uspesen in posten?
Ka zaboga...

Pšenični ::

Mislil sem na to da so premožni.Merilo poštenosti pri privatnikih in politikih.Ga ni.

Zgodovina sprememb…

Avby ::

Glede na odgovore, bi lahko rekel tako. Ni problem toliko v negativni vibraciji v odgovorih, ampak bolj je problem, da praktično ni odgovorov z pozitivno vibracijo.

In to pomoje ni dobro.

asgard2.0 ::

Ma kaj je dobrega naredil jankovič za lj ? Kolkor vem pol kurca nič. Še vrtičke je vzel ljudem. Sedaj bo pa porast ganje v flatih naraslo (kar pa tud ni slabo :)) ) Popovič pa je več naredil kot katerikoli župan. Ker pa je dokaj neodvisen pa se bivša garda spravlja na njega. Še uni mali kučko se je spravil na njega, čeprav pravi da nima nič zraven. Če bi živel v kopru bi podpiral 100% Popoviča. Me pa en kurce briga če je mafijc. Hvalabogu da je tako. Kdo pa ne bi bil če bi bilo možno. V glavnem Popoviču je folš pol Slovenije. S to vlado itak ni nič. Namesto da bi po povodnji pomagala Gorenjcem , gre popravljat tiste gnile barake v Cerknem. Upam da se Popovič preseli kdaj v Idrijo in kandidira. Podpre ga doza fulka in potem se bo šele začel razcvet mesta. Sedaj pa itak tist Merkur ki je v občinski zastavi samo vzorec. Itak se ve kdo vodi mesto. !! ;((
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

Daliborg ::

Kopercani naj se razpisejo ostali pa stfu, saj le oni lahko obcutno opazijo dejanske spremembe tam. Bi blo pa fanj ce bi se razpisal Ljubljancani in Koperčani o nastalih spremembah omenjenih Županov.

LP.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Thomas ::

Tako je, Daliborg ima prav. Naj napišejo Koprčani, kako je, odkar je Popovič zjebal komuniste, kako Koper (ne) cveti.

Naj napišejo Ljubljančani, kako prav ali narobe so strorili, ko so izvolili moža iz Mercatorja, kakšne užitke jim nudi njegovo vladanje.

Pa še Celjani in Desterničani.

Ostali župani so IMHO večinoma bolj dolgočasni in je forumaštvo vljudno naprošeno, naj nas ne spravlja v zehanje z njihovimi neprigodami.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kriko1 ::

Koper že cveti, okoliš koprske občine pa stagnira.
V naši vasi smo imeli vodovod ter kanalizacijo v izgradnji tik preden je on prišel gor, ko je pa bil na stolu je zadevo zaustavil (seveda smo se zbunli, na koncu smo si sami plačali izgradnjo ter prikluček kar so pa bili $$$ stroški - če se ne motim okoli 300.000 - 400.000 bivših sit na priključek, bi moral pogledat položnici za točno ceno). Seveda da se mu splača vlagat samo v koper, ker dobi ogromno glasov ravno iz tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()

Ziga Dolhar ::

Thomas:

in naj povedo Tržičani, kakšen dolgčas je v njihovem mestu, odkar nimajo več Ruparja.

(So pa letos dobili nove novoletne okraske.)
https://dolhar.si/

Thomas ::

No, sej to tud zanimivo, Ziga Dolhar! Izvolili dolgočasneža? Na mesto prejšnjega barviteža?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MihaFirst ::

Popovič, sam nevoščljivost. Tako so se spravljali tudi na Šrota v Celju.


Ne samo v citiranem primeru, tudi drugod se to verjetno dogaja - uspešnosti župana ne moremo meriti samo v vseh možnih dobrinah, torej novih poslopjih, boljšo božično razsvetljavo itd., kar je meščanom kratkoročno zelo všeč. Občina je po svoje podjetje, ki ga morajo voditi sposobni ljudje, ve pa se, da so nekateri župani daleč od "sposobnih". Vsak bedak zna naročiti izgradnjo novega štadiona ali pa nakup 40 meterske novoletne jelke, če pa mora pri tem oz. zaradi tega najemati posojila, da lahko izplačuje občinske uslužbence.... :\ Seveda, neumna raja ga bo naslednjič spet izvolila. :|

Keyser Soze ::

O, jebote.

Kaj pa je naredil narobe Popović?

P.S.: No ja, pardon. Ker ne vem ali je pravnomočna zadevščina ali ne. Kaj naj bi storil tale Popek?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

mktech ::

podobna tema je bila ze enkrat odprta - ce se komu da, jo lahko poisce.

kakorkoli, spet se kar nekaj pljuva in zacenja flameware..
kaj se dejansko dogaja (obcinski proracun) ve samo nekaj med ljudi. mi navadni smrtniki tega ne bomo nikoli vedeli zato, bi jaz tezko ocenil ali popovic dela dobro ali slabo (torej je proracun krepko rdec, kot so rdeci njegovi nasprotniki ali pa je proracun "cil in zdrav"). mislim, da je jasno, da na prihodnjih volitvah ne bo zmagal - zakaj? ker mu je po mojem mnenju podpora po teh "sodnih skandalih" padla. kdorkoli pa bo prisel na njegovo mesto, ce ne bo njegov, bo seveda prikazal proracunski manjko in rdece stevilke (pa tudi, ce ne bodo).
potem padajo razne trditve: prodal je luko koper in kar nekaj obcinske zemlje. in kaj? drugi zupani jih niso? kaj pa tisto, ko so nekateri "izstrelki" skusali narediti novo obicno ankaran-hrvatini? a tisti ne bi prodali zemlje? se javno je bilo, pa se nihce ni spotaknil. od cesa bo zdaj obcina zivela, ko je vse prodano? tako vsi kricijo namrec. popovic je menjal "fasado" kopru (meni je vsec in zdaj se rad vracam domov, v koper - urejeno mesto). to bi se lahko trzilo. mogoce v navezi s simobilom, da bi bilo vec disconautici podobnih festivalov (se razume, tudi druge glasbene zvrsti).
imamo tudi ladijski potniski terminal. severni del kopra je postal dostopnejsi.
dobili smo novo solo - kako kvalitetna je, bo pokazal cas - dejstvo, ki se mu ne more nihce izogniti je, da je bila zaradi "pritiska" volitev zgrajena morda prehitro.
podezelje? v vasi kjer zivim se sedaj obnavlja cesta in v planu je njeno koncanje. ne morem reci, da nam je slabo.
avtobusni prevozi - "pred popovicem" sem placeval skoraj 600sit iz vasi kjer zivim do kopra. sedaj je vozovnica 200sit.
mimogrede - palme: morda, bi res bolj ustrezale kaksne oljke, ampak palme so prav super!

tako vidim stvari jaz, obcan kopra.

kar se pa tega tice, da nekateri trdijo/te, da je bil povezan s sodnikom - je res kriv on? meni se zdi, da je zato kriv nas sitem, da do tega sploh pride. in samo krsitev prekrskarjev ni dovolj. to je tako kot da bi razpadajoci hisi popravljali fasado ne pa temeljev.

tonimona ::

No, jaz pa nimam takega pogleda, pa čeprav sem iz Kopra. S prezgodnjo prodajo luških delnic je zapravil pol šole, palme klestijo proračun, Koper postaja leglo mafije ( kaj ga ni to že nekdo vprašal ?), občinska uprava dela v zasebno korist župana, sklepajo se čudne koncesije, ......

mktech ::

delnice niso popolnoma predvidljiva stvar: lahko jih danes ne prodas, jutri pa imas se manj, pojutrisnjem pa si ze milijonar, ce smem pretiravat.
da je koper leglo mafije pa ga je vprasala novinarka in ko ji je on odgovoril, da je tudi on slisal neke govorice o njej, je pa kar naenkrat nekoga uzalil ona sam pa ni smel bit uzaljen.

dalje.. ?

fabrskd ::

Spet pametni vsi k skret. Kaj???? POPO je car!!!!! Res da je JELINČIČ hujši sam sta tm tm!!!! hahaha
Screw you guys i'm going home!!!

lufthammer ::

>> Koper postaja leglo mafije ( kaj ga ni to že nekdo vprašal ?), občinska uprava dela v zasebno korist župana...

Uf, tole bi pa mene tudi zanimalo. Imaš morda kakšne konkretne podatke? Kakšno številko? Ali se samo govori?

V Ljubljani se je govorilo vse mogoče o novi postaji (med drugim, da bodo poglobili tire zaradi boljše povezave Centra z Bežigradom, pridobitve koristnih površin,..), po prikazanem projektu lahko rečem, da je župan podpisal silno škodljiv posel. Koliko je botru kapnilo v žep, bo verjetno razkril Kos. :D

Kaj je jypetu všeč, ne vem. Morda promet pod arkadami čez tržnico? Zaparkirana Ciril Metodova, in Mačkova? Osamljen vrtiček na neurejenem travniku pri Žalah? Mega Merkator v Šiški, kjer drugi ne smejo zidat?

jype ::

lufthammer> Kaj je jypetu všeč, ne vem. Morda promet pod arkadami čez tržnico? Zaparkirana Ciril Metodova, in Mačkova? Osamljen vrtiček na neurejenem travniku pri Žalah? Mega Merkator v Šiški, kjer drugi ne smejo zidat?

Nič od naštetega. Tudi sicer se mi zdi ideja garažne hiše tam spodaj abotna.

Všeč mi je nova Wolfova, Prešernov trg in severni mestni park. Všeč mi je, da se nekaj premika.

Všeč mi je tudi del načrtov za prihodnost. Všeč mi je, da so nekateri od njih celo ustrezno utemeljeni, ne "krneki na pamet", kot je bilo to običajno prej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

tonimona ::

@ lufthammer
1.
Ustavna pritožba

V Mestni občini Koper ocenjujemo, da je sklep Vrhovnega sodišča o odpravi odločbe o kandidaturah za Državni svet zmoten in zato tudi nezakonit, saj je slednje iz nam neznanih razlogov povsem prezrlo pomembno dejstvo oziroma ga celo napačno interpretiralo, in sicer da je župana Borisa Popoviča kot kandidata za Državni svet predlagala svetniška skupina Koper je naš in ne svetnik posameznik, kot je to sodišče zmotno navedlo v sklepu. To dejstvo postavlja odločitev vrhovnega sodišča v povsem drugo luč. Volilna komisija II. volilne enote v Postojni je zato po našem mnenju ob upoštevanju tega dejstva in dejstva, da je bil rok za podaljšanje vlaganja kandidatur v Mestni občini Koper podaljšan že 21. septembra 2007, sprejela povsem pravilno in zakonito odločitev v zvezi s kandidaturo Borisa Popoviča. V delu, ki se nanaša na izvolitev elektorjev pa je bilo pritožbi MOK ugodeno, saj je volilna komisija II. volilne enote z določitvijo elektorjev presegla svoja pooblastila.
Glede na nepravilen sklep Vrhovnega sodišča bo na ustavno sodišče vložena ustavna pritožba s predlogom za zadržanje izvršitve sklepa Vrhovnega sodišča.

2.
Mestni občini Koper ostro zanikamo navedbe nekaterih medijev, da smo bojkotirali odkritje spomenika Slavolok samostojnosti ob 16. obletnici odhoda zadnjega vojaka iz koprskega pristanišča in ob 50. obletnici Luke Koper. Celo nasprotno, Mestna občina Koper je bila skupaj z upravo Luke Koper, Policijskim veteranskim društvom Sever in OZZVS Slovenska Istra soorganizatorka dogodka, kar izhaja tudi iz vabila, samega odkritja spomenika ob krožišču pred vhodom v Luko Koper pa so se med drugim udeležili tudi svetniki KJN Slobodan Popovič, Peter Bolčič in Ivo Pavlič, vodja pravne službe na občini Jovan Kmekič ter direktor javnega podjetja Komunala Koper Primož Turšič. O odsotnosti župana in podžupanov na omenjeni prireditvi smo v občini predstavnika organizatorjev, društva Sever, Fabia Steffeta, obvestili že sredi oktobra, tako da njihova odsotnost nikakor ni bila kakršen koli bojkot zaradi prisotnosti predsedniškega kandidata Lojzeta Peterleta na slovesnosti, za katerega prisotnost se je povrh vsega zvedelo le nekaj dni pred dogodkom.

Sicer pa Boris Popovič ne skriva svojega odnosa do slednjega. Prepričan je namreč, da je »uspehu« nespornega favorita predsedniških volitev Lojzeta Peterleta, ko je v prvem krogu prejel le malo več glasov volilk in volilcev kot pa Zmago Jelinčič, botrovala desna roka Marko Pogorevc, ki ga je minuli teden označil za »največjega negativca in bandita v državi.« Slednjemu se zdaj koprski župan opravičuje: »Opravičujem se mu, ker sem rekel, da je navaden bandit. On to ni, pač pa je bandit-pirat in to sploh ni žalitev, ampak dejstvo, saj se vedno »prišlepa« na tujo barko in če bi se dalo, bi slednjo tudi zasedel.«

Popovič pa se tudi veseli Pogorevčeve napovedi tožbe zaradi domnevne razžalitve: »Upam, da se bo vabilom na naroke, vsaj v primeru te tožbe, ki jo je menda sprožil proti meni, odzival in da si ne bo spet izmislil kakšnega razloga za neudeležitev. Kajti če bo prišel, bo imel priložnost zelo argumentirano iz prve roke slišati, da in zakaj je bandit oziroma pirat, seveda pa bo imel tudi vse možnosti argumentirati, kot se v pravni državi spodobi, in dokazati, da temu morda ni tako - v kar pa močno dvomim.«

MESTNA OBČINA KOPER, Služba za odnose z javnostmi

To je za začetek.:D

tonimona ::

@ mktech

"delnice niso popolnoma predvidljiva stvar: lahko jih danes ne prodas, jutri pa imas se manj, pojutrisnjem pa si ze milijonar, ce smem pretiravat."

Govorimo o delnicah Luke Koper d.d., ne o delnicah farme deževnikov v Koštaboni. Kljub dejstvu, da ima MOK svojega predstavnika v nadzornem svetu Luke ( to je župan, ki je zdaj postal celo predsednik) in ima vse potrebne informacije o poslovanju in priporočilom finančnikov se je odločil za to neumno potezo. Na koncu leta pa se je hvalil, kako mu ostaja denar v proračunu. Toliko o modrosti našega Velikega pastirja.

lufthammer ::

tonimona>> Koper postaja leglo mafije

Tole z mafijo mene zanima. Kaj je v tisti pritožbi spornega?

tonimona ::

To, da jo je spisala MOK za kandidaturo Borisa Popoviča ( ne župana) za svetnika.
Mafija? Po padcu Velikega pastirja bo več znanega. Trenutno je pa situacija taka, da že pred koncem razpisa veš kdo bo dobil posel, kdo bo najemnik poslovnih prostorov, kdo bo najboljšo parcelo zmagal,.....

lufthammer ::

>> Trenutno je pa situacija taka, da že pred koncem razpisa veš kdo bo dobil posel, kdo bo najemnik poslovnih prostorov, kdo bo najboljšo parcelo zmagal,.....

Ha, ha, a ti misliš, da je drugje kaj drugače? Greva stavit, kdo bo ril naslednji predor v Sloveniji! Najcenejši, pa čeprav bo v naslednjem hipu že prvi aneks podpisan.

Avby ::

Pri ocenah je treba biti previden, da se ne naredi več škode kot koristi. Ampak zadnje čase se mi zdi, da je Popovič malo preveč zabredel vendarle, da bi lahko bili ravnodušni.

Je prav pa da pride vse na plano in se razčisti. Meni najbolj ne diši to, da bi naj domnevno se zlorabilo sodišče. To so zame osebno toliko resne stvari, da če je izigral pravno državo, da tudi zanj ne smejo več veljati običajna pravila. Se pravi, moralna avtoriteta bi s tem tako ali tako naj bila izgubljena. In to kaj temu sledi je tako neizbežno.

Če pa ni zlorabil sodišča pa pač toliko bolje. Do naslednje bitke bo pač obstal. Kaj pa bo jutri pa kdo bi vedel.

Daliborg ::

No za vse Ljubljančane, kateri so prej v tej temi dvigali svojega župana : Ljubljancani protestirajo - ponovno

Resda ni vsega župan kriv je pa tu ključen za takšno spremembo v mestu!

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

mktech ::

tonimona: drzi, imas prav. luka koper je stabilna in nekako "ni normalno" pricakovat padec njenih delnic. vendar, jaz tole gledam tudi tako: za oplemenitev vrednosti lukinih delnic le-ta nujno potrebuje: 3. pomol, 2. tir in dostop do mednarodnih voda. prav bi ji prisel tudi plinski termnial (prve tri stvari podpiram, zadnji pa ne nasprotujem). vsem tem projektom pa odkar pomnim slabo kaze. in ce njim slabo kaze bo promet prej ali slej padel. posledicno tudi delnice. ce se motim me popravi.

kar se pa tega tice, da ko popovic pade, bo prisla na dan resnice je otrocje: "jaz nekaj vem, pa ti ne povem". to je isto. dajte na dan zdaj, obelodanite stvari. kaj nastane, ko se stvari cistijo za nazaj smo se lahko naucili na primerih iz druge svetovne vojne, ki jih "resuje" vlada in kdo je bil kje pri osamosvojitvi (predesedniske volitve).



da se razumemo, morda izpadem velik zagovornik popovica - vendar, dokler se bo samo obrekovalo in ne bo nikjer nekega tehtnega argumenta, ki bi dejansko potrdil ljudske govorice ne vidim razloga, zakaj bi mu nasprotoval. lepo je ziveti v sloveniji.

jype ::

Daliborg> Resda ni vsega župan kriv je pa tu ključen za takšno spremembo v mestu!

Župan ima vsak teden govorilne ure in če prineseš ustrezno formulirane konkretne predloge ali vsaj vprašanja, dobiš tudi ustrezen odziv njegovega kabineta.

Meni se zdi nenavadno, da bi strokovnjak Koželj požrl takšno traparijo kot je promet skozi tržnico, če reč ne bi bila začasna. Ker sam županu sitnarim že zaradi drugih reči, naj gre glede časovnih okvirjev, ko se bo ta promet skozi tržnico in mimo stolnice dejansko ukinil, povprašat kdo drug.

Potem pa naj tu napiše, kaj so mu povedali.

lufthammer ::

jype>> Meni se zdi nenavadno, da bi strokovnjak Koželj požrl takšno traparijo...

Strokovnjak Koželj drži štango Jankoviču, ki s prometom čez trg lepo izsiljuje za garažno hišo pod trgom. Tudi vse ostalo bo šlo na enak način - Janković bo koga kaj spraševal? "Saj ste me izvolili" je in bo slišati ob vsaki priliki.

Kako je strokovnjaku Koželju lahko všeč projekt za novi Kolizej? Ne moti me višina, je pa fasada objekta izjemno "obdelana". Zgleda, kot da je pri vsakem oknu prišravfana klima - kot stari socreal bloki po Beogradu.

Sem že prej omenil postajo. Izjava strokovnjaka Koželja pred časom: "Nič drugega ne pride v poštev, kot poglobitev tirov." Sedaj si oglej projekt in ti bo jasno, da bo Ljubljana ostala prerezana z železnico. Bistvena pri projektu je poslovna stavba.

Tudi gradnja dveh stadionov !! Smotrneje bi bilo urediti enega, višek denarja pa nameniti ureditvi prometa. Še en ring okrog Ljubljane je nuja, pa še prvi ni končan. Saj fuzbalerjev v Ljubljani praktično ni več, kot pa za en štadion.

Zakaj ne morem z vlakom iz Most na Vič? V desetih minutah bi bil tam. Proga je, železnici se pa j**e.

Zadnji večerni vlak proti Škofji Loki pelje ob 20:05, kako naj ostanem na koncertu? Župan in strokovnjak Koželj fantazirata o tramvaju pa še železnice, ki že obkroža Ljubljano, ne znata izkoristiti.

Itd, itd.

Zaenkrat smo doživeli le delno zaprto staro jedro in buldožiranje vrtičkarjev.

Saj res, kako je z vrtičkarji ob Savi? Rušenja na Rakovi jelši?... Mogoče kakšni županovi zemljaci tam domujejo?

Še vedno čakam na kakšno pozitivno presenečenje.

MadMicka ::

Tale od Thomasa je dobra: "Ni dvoma, da je Popvič as. Če bi bili vsi župani taki, bi imeli v Sloveniji 12% gospodarsko rast?"

Če utajiš na stotisoče evrov davka in te pravnomočno obsodijo, si kriminalec, če pa te ne dobijo oz. ne obsodijo deloma zaradi nesposobnosti pravosodnih organov, delom zaradi korupcije teh istih organov, si pa "as" ali kako?

No, ampak, tega ne morem reči, saj dokler ti ni krivda dokazana, si nedolžen.

Sicer pa, če bi sledili gornji logiki, bi rekli, da se Italiji pišejo črni časi. Namreč, italijanske oblasti sesuvajo na Siciliji enega "asa" za drugim. Matr so norci tile Italijani. Mar bi pustili mafijo pri miru, pa bi imeli vsako leto gospodarsko rast vsaj 12% letno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

St@jler ::

No lufthammer, pa povej, kaj se je prej pod danico in viko naredilo v Ljubljani?
Se moram strinjati z jypetom, da sem vesel, da se zadeve premikajo (nekatere v pozitivno smer, druge so res nesmiselne). Človek ima načrte in če bo vsaj del teh načrtov izpeljal bom vesel. Seveda bo verjetno zraven pobasal še svoj kupček €€. Ampak vseeno bo bolje, kot prejšni babnici, ki sta samo pobasale €€€, naredili pa nič. Joj se opravičujem, Danica nam je postavila vzpenjačo na Grad. Mimo tega dosežka pa res ne moremo :\

Nekdo je dal link za proteste Ljubljančanov. To se buni par ljudi, ki se ne bojo mogli vsakih 5 minut pripeljat do svoje bajte. Nekako ne morejo sprejeti kompromisa, da če hočeš živeti 2min od centra mesta, potem se pač ne boš mogel pripeljati pred vrata. Če pa želiš drugo, se pa izvoli preselit nekam bolj na obrobje, kjer boš imel do centra 15min.

lufthammer ::

>> No lufthammer, pa povej, kaj se je prej pod danico in viko naredilo v Ljubljani?

Kaj pa Daničino horpadol furkalo, Vikini falusi po pločnikih? :))
V glavnem se je vse pokradlo, imaš prav.

Da ne bo nesporazuma, meni se dopade, da je ta del centra brez prometa, ampak naj res tudi bo! Kaj delajo avtomobili na tržnici?

Zaenkrat se je promet prestavil iz Wolfove na ŽIVILSKI trg pod arkade, kjer ga prej ni bilo. Obupno slaba rešitev, če mene vprašaš.

Od kje Popi denar za projekte? Janković skoz neki jamra, da mu država ne da dovolj.

Pšenični ::

Nekaj vam ni jasno.Da poštenih politikov ni:Ali morda temu ni tako? Lahko bi se kdo vprašal zakaj je naš župan tako pošten?V tem primeru sem zelo radoveden kdo je to.
Jaz o Jankoviču ne mislim nič slabega, vendar če pogledamo kako hitro je prišel do svojega premoženja......Popi pa so imeli že od nekdaj gnar.Mladi popovič se je vozil z 1.6 kubičnim ww po Kopru ,ko so ostali bili zadovolni z fičotom.Prbijal je tud z Markovca dol.....mi mulci pa smo gledal za njim....
Pa sem zadnjič šel po dolgem času v koper in kaj naj rečem.Palme or ali dol.Povem vam da bo Popovič pustil pečat na Kopru.Za tiste ki jamrajo pa če še ne veste smo od 90 tih v kapitalizmu.Če bi imel tazga župana v Borovnici.......Jaz ne bi imel nič proti.

Alexius Heristalski ::

Popi pa so imeli že od nekdaj gnar.Mladi popovič se je vozil z 1.6 kubičnim ww po Kopru ,ko so ostali bili zadovolni z fičotom.Prbijal je tud z Markovca dol.....mi mulci pa smo gledal za njim....

Saj Popović je bil voznik relija in to dokaj uspešen, se mi zdi (enkrat je bil 15. v Monte Carlu). Za to pa je potrebno imeti ali veliko denarja ali bogate sponzorje. Kariero je končal po neslavni prometni nesreči na avtocesti.

Avby ::

Če krši zakone naj gre v zapor. To je moje stališče. Če moram jaz v zapor za neko dejanje, hočem da on tudi gre za to dejanje ali pa še hujše v zapor.

Če pa komu ni všeč pa me v bistvo niti ne zanima. To je relativen pojem. Dokler ga večina voli, je pač legitimen župan.

Če pa krši zakone na veliko pa vrjemite da bo slej ko prej neslavno končal. Še vsak je. A mislite da en župan pa ne bo?

Pšenični ::

Seveda tud jaz podpiram pravno državo in pravim, da vsak ki dela pizdarije naj gre mal u čuzo.

Daedalus ::

Profil Popoviča @ Razgledi. Kaj naj rečem - vsak si naj svoje mnenje ustvari. Jaz za takega kljukca pač ne bi nikol volil...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Oxford ::

Dedalus, brez veze, da limaš take linke. :|

Kdor je prepričan, da je Popko car, ga bo podpiral, pa čeprav je od nečednih poslov usran do vrha glave. Kar poglej poste zgoraj: važno da se veliko razkopava v Kopru, pa je vse O.K.
Ko pa je Drnovšek nabavil vozovnico za vrača iz Sovinih posebnih računov, je bil cel hudič. Taisti ljudje so bruhali žveplo in ogenj.

Bljak.

_marko ::

Mislim, če ste že vsi tolk prepričani, da je kriv, potem pa še razložite zakaj mu noben ničesar ne dokaže?!
Sploh, ker je vpleten v toliko različnih stvari...

A je res po vašem Slovensko tožilstvo in policja tako nesposobno?!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalne volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25242071 (35591) SimplyMiha
»

Avion, nastaja nova stranka

Oddelek: Loža
173238 (2651) jest10
»

Stranka Slovenija je naša (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
624503 (3358) jype
»

Lokalne volitve '06 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10234336 (32274) krneki0001
»

Popovič, Janša & stuff

Oddelek: Loža
472451 (1624) Thomas

Več podobnih tem