» »

Lokalne volitve '06

Lokalne volitve '06

1
2
3

random ::

Mislim da mas probleme z videzom kanditatov ti, saj te ocitno motijo "modre oci 'iznajdljivega' Jankovica". Vecina je volila za tistega, ki se je prikazal za najbolj sposobnega za to delo.

kopernik ::

Mene nič ne motijo :-) Kot me ne moti Jazbinškov nos, na primer. Ampak, od vseh kandidatov ima ravno Janković največ masla na glavi. Podobno kot Rupar v Tržiču. Pa vseeno narod voli ravno take klovne.

muzičar ::

Raje gledam iznajdljivega kot pa karkoli drugega. Če se ne znajdeš popušiš. Sploh v naši prelepi deželici.

Kar se tiče Forum-21 je pa tako da tam so več ali manj vsi uspešni poslovneži in denarni mogotci. Res da neposredno so povezani s Kučanom ampak sploh ne vem kako lahko pomislite na to da bi Kučan imel kaj pravoglasa tu.

Noja bottom line je da si Janković enostavno ne more privoščiti napak, da je iznajdljiv, ima denarja še pa još, lahko se bo posvečal samo temu delu in nima nobene stranke za sabo, ki bi ga imela samo za golo prikazno ikono. Torej daleč najboljši kandidat.

T-h-o-r ::

kakšnega masla pa? a to da ga je 2dni pred volitvami odvetnik nekaj obtoževal, kar brez podlage, dokumentov pa tako ali tako nismo videli

kopernik ::

Evo, zelo preprosta anketica :
Ker se mi zdi Janković (Rupar, Popović, etc.) zelo sposoben in dovolj močan za izpolnitev svojih obljub, ga bom volil ne glede na njegovo megleno(nemara protizakonito) preteklost :
1 - DA
2 - NE
-------

Moj odgovor : NE

EDIT: thor, mislim vse, od kupljene mature za sina, do raznih kolobocij, ki so prišle na dan sedaj pred volitvami. Ne pozabimo, kakšen vik in krik je bil zaradi Arharjeve plače (mnogi mu še sedaj tega ne odpustijo, kar malo vprašaj ljudi okrog sebe).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

T-h-o-r ::

torej praviš, da so volilci krivi, da SDS v ljubljani nihče ne mara, ali je nemara njihova glupa politika botrovala k temu, da jih v ljubljani nihče ne mara

kopernik ::

Ne, ne pravim, da so stranke nedolžne. Dejansko so si stranke same zaslužne za svoj volilni rezultat. Če je majhna podpora, očitno nekaj delajo narobe. Ampak, od vseh kandidatov (tudi neodvisnih) grejo izbirati ravno Jankovića (Ruparja, Popovića, you name it).

TESKAn ::

A misliš ono Arharjevo plačo, ko je kot eden od glavnih pri vzajemni vlekel 600 jurjev/neto na mesec, ko so si izplačevali nagrade za 'uspešno poslovanje' in to v času, ko je vzajemna jamrala, da morejo povišat premije (in jih tudi je)?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

muzičar ::

Ah Arhar ni za te posle. On obvlada bančništvo in če ima kaj zdrave pameti bo kandidiral za predsednika Slovenske banke.

Aja glede Simčičke, povej mi kaj je ona naredila dobrega za našo Ljubljano? Ogromen kup peska pri žalah (noja so ga odstranili po enem letu, ker je bilo preveč pritožb), zaprte ceste ob zelo neprimernem času, graditev đamie? To meni ne zveni nič dobrega.

borchi ::

> Jankovićev nepotizem in vezani posli pa nikogar ne motijo ? Prav zanimivo.

če bi vsi volivci bili tako preklemano pošteni sami do sebe kot si ti, bi npr. SDS dobila na naslednjih volitvah 0 glasov.

ampak na naslednjih volitvah bo SDS še vedno največja stranka. prav zanimivo. še posebej zato, ker SDS-u lahko poleg vsega, kar očitaš jankoviću, mirno pripišeš še nesposobnost.

hecno se mi zdi, da nikakor ne moreš dojet zakaj so ljubljančani glasovati tako kot so.
l'jga

_marko ::

Borchi, če je SDS nesposoben - kaj so pa potem ostali?
Autodestruktivni?!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

OChack ::

sam se je pa zoki prov grdo smejov ob svoji zmagi >:D
sicer ne dvomim v njegovo sposobvnost, zase bo sigurno zadost nakradu, je pa problem to, ker je on živa mafija, to kaže podatk da si je an hitrco 4 telesne stražarje najev.....ker župan do zj ih je mev? še župan NY ih nima :)
tud đamije skor 100% ne bo razn če mu musliji plačajop velik dinar,....ker srbin pa je debil da bo šu đamijo gradit:D ..........think abaut that :) ni vse kar se sveti balkan.

ubistvu so se janša in podobni kr lepo zajebal ko so jankoviča odstavl iz emsta direktorja mercatorja, tko so lepo bumarang dobl nazaj u glavo, zdj ga bodo edin še z revizijo merkatorja probal zbit dol sicer bodo sami pogorel
Int€l inside, IDIOT Outside

T-h-o-r ::

Janša sam že ni nesposoben, na žalost pa so ljudje, ki jih ima okrog sebe totalni debili

OChack ::

točno to je, zokija bi mopgl pustit v merkatorju, pač bi golfov tko k ponavad, sam fural pa bi tko k treba, ker pošten biznis je pa dans še uspev, že sama politika je ena.......da ne rečem kaj..nategovanje folka itd.................tko d so kr zajebal........bo pa še zanimivo:D
Int€l inside, IDIOT Outside

borchi ::

@_marko: ja, se opravičujem. sem pozabil na dosežke kot so kmalu znižani DDV, proračunski suficit, zavidljivo daljnoročno prognozo javnih financ, višje olajšave pri dohodnini, kup reform, občutno zmanjšanje obremenitve gospodarstva, transparentno privatizacijo, nevmešavanje v gospodarstvo, pravzaprav pravljični izkupiček pri urejanju sporov s sosednjimi državami...

in še in še...

my bad!

@OChack: ja, bo zanimivo videt, če se bodo jankovića lotili z vsemi topovi po/ob reviziji.
l'jga

Zheegec ::

@T-h-o-r: Človek ki okoli sebe nabere same debile je sposoben?
Če je tako pameten naj pa pač zamenja svoje sodelavce/prijatelje za strokovnjake.

Dokler je človek sposoben in dober župan naj kaj služi denarce, me sploh ne moti - bolj me moti da imajo nesposobneži visoke plače (ala Bajuk), ne izpolnjujejo predvolilnih obljub, ter na vplivne položaje postavljajo svoje prijatelje in v državna podjetja svoje strankarske kolege namesto strokovnjakov. Da se kljub obljubam o denacionalizaciji bolj vmešavajo v gospodarstvo kot prejšnja vlada...

Pri Slovencih je problem, ker ne uvidimo, da dobro delo mora biti dobro plačano in se takoj zbunimo ko zvemo o "miljonski plači" nekega poslovneža, imamo pa v vladi cel kup nesposobnežev ki imajo tudi bajne plače in vpliv, pa tega tudi vidimo ne.

Mogoče pa tega ne vidite zato, ker vam pri maši povejo da ste dobro volili??

[edit] Hehe, vidim da me je Borchi sarkastično prehitel. ZAKAJ le ZAKAJ ne privlečemo pred volitvami na plano posnetkov izpred 4 let in gremo čez VSE obljube vladajoče koalicije po alinejah, od ene do druge? Če potegnemo črto se dejansko zadnji 2 leti ni skoraj nič premaknilo, pa Slovenske ovčice tega sploh ne opazijo. IN ZAKAJ ZABOGA bi moral biti župan tudi član ene od političnih (po možnosti vladajočih) strank!? Župan je bolj manager kot politik, čeprav bi tudi v vladi rabili ene par dobrih managerjev.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

drejc ::

ubistvu so se janša in podobni kr lepo zajebal ko so jankoviča odstavl iz emsta direktorja mercatorja


Ja sam res...pol je udrihov po prodaji (subvenciji) delnic deala mercator-istrabenz-laško, za katerega je bila celo podana prijava na evropsko sodišče (od kolega iz financ), katero je zavrnilo obtožbe po VSEH točkah. Žiga Debeljak je kuj ko je pršu gor skenslu razne načrte z merkatorjem na afganistanskem trgu in podobnimi neumnostmi in se raje skoncentriral na vzhodni blok in balkan, kar btw. ni bila Jankovičeva ideja.

Mislm da gre to bl Ropu v nos, ve se kdo ga je spravu gor...sj se spomneš clipa iz DZ. :)

Tipo je pač deset let opletu na skoraj monopolnem položaju z davkoplačevalskim denarjem, po navodilih vlade (katera so bila okej kar se tiče strategije hipermarketov in širjenja na balkan), si prigrebel na ta način ogromno bogastvo, si ustvaril kult osebnosti in je (IMHO) zaslužen le za to, da ni zafural projekta merkator-hipermarket v skoraj monopolnih pogojih.

Po volitvah ga pa podpiram, predvsem zaradi weird protikandidatov (Arhar izjema) in relativno absolutističnega položaja v mestnem svetu, kar mu (ob pogojih da tega ne zlorabi zase in za kolege) omogoča da bo župan ki bo izpeljal največ projektov (po potresu cca 100 let nazaj) v Ljubljani.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

T-h-o-r ::

Alien jaz nisem "za njih" (Janšo) zdi se mi samo, da je on še najbolj sposoben daleč na okrog v tej vladi]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

_marko ::

borchi:
Jaz te nisem vprašal za SDS, ampak za ostale...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

mercutio ::

Alien3001:
"Hehe, vidim da me je Borchi sarkastično prehitel. ZAKAJ le ZAKAJ ne privlečemo pred volitvami na plano posnetkov izpred 4 let in gremo čez VSE obljube vladajoče koalicije po alinejah, od ene do druge?"

Saj lahko, samo ali misliš da se bi pri tem kakšna prejšnja ali bodoča vladna koalicija kaj bolje odrezala kot sedanja?

Brane2 ::

kar se Arharjevih "sejnin" tiče, se je folk obesil nanje zato, ker je Vzajemna stalno nekaj javkala o pomanjkanju denarja, stiskala je vse okrog sebe, nato pa zvemo, kako si vodilni talajo noro visoke sejnine.

Če bi bla Vzajemna takrat vzorna firma, neodvisna od države in bi pač vodila svoj posel kto ga je Merkator, bi bilo vse med njimi in Dursom...
On the journey of life, I chose the psycho path.

borchi ::

> Jaz te nisem vprašal za SDS, ampak za ostale...

ne vem zakaj me sprašuješ za ostale, če ti pa jaz razlagam o SDS?! a to je podobna fora kot za arharja, češ, saj ni luzer, drugi so še večji luzerji? SDS niso nesposobni, saj se v sloveniji najdejo še bolj nesposobni?

mi nismo najslabši, zato smo dovolj dobri za vas?!
l'jga

jype ::

drejc> Po volitvah ga pa podpiram, predvsem zaradi weird protikandidatov (Arhar izjema)

In zakaj naj bi bil Arhar izjema? Kot je v tej temi že nekdo omenil se je izkazalo, da o Ljubljani ve le to, da želi biti njen župan.

Meni so bili nekateri drugi kandidati povsem simpatični, a žal imajo vsi na glavi dovolj masla, da je Jankovič bil najmanj nesmiselna izbira. Ne dobra ali zanesljiva, le najmanj slaba in najmanj nezanesljiva. Jebiga, če pa noben normalen kandidat ne more imeti dobre kampanje, ker ljudje hočejo hkrati mirno, zeleno mesto in avto pred vhodnimi vrati za vsakogar. Režiser Slak je bil izjemno priseben na vseh javnih soočenjih, pa ga ni nihče resno jemal. Zakaj? Najbrž zato, ker ni tip človeka, ki bi lahko to mesto zbrcal v spremembe, ki so zanj nujne. Jankovič se mi vsekakor zdi tak zatežen tip, ki lahko kaj takega naredi.

Zheegec ::

Opazka - že 15 let smo v tej državici, pa še vedno vsak govori o "naših" in "vaših", zalo malo ljudi pa se dejansko vpraša kaj je sploh za državo/mesto/vasico dobro.

Malo premislite o stranki za katero ste, kaj je naredila dobro, kaj slabo (objektivno, ne njih poslušat), pa pozabite da so NAŠI, in boste videli da je bilo zadnjih 15 let izpolnjenih izredno malo predvolilnih obljub, sedanja vlada pa je res katastrofalna, na nobenem področju ni napredka (no, kleriki so veseli da lahko zvonijo vse noči) - prejšnja je vsaj izpolnila največji cilj, ki so ga najbolj propagirali - vstop v EU.

No ja, tudi sam nisem objektiven :))
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

_marko ::

borchi:
Daj se umiri no, samo vprašal sem te kakšno mnenje imaš o ostalih strankah...
Če si nesposeben odgovorit na vpršanaje potem pač ne ogovori, ne pa bluzi v tri krasne...

Glede Jankoviča:
Upam, da mu bo uspelo in ga trenutno tudi podpiram. Naj pa pazi na svoje obljube...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

borchi ::

> Če si nesposeben odgovorit na vpršanaje potem pač ne ogovori, ne pa bluzi v tri krasne...

če misliš, da sem nesposoben odgovorit na tvoje vprašanje, je to samo zaradi tega, ker NE odgovarjam na tvoje vprašanje. zakaj? ker res ne vidim zakaj bi primerjal večje luzerje z malo manjšimi. big news je janković. za ene je "big news" v tem, da je tako prepričljivo osvojil ljubljano, za druge pa, da se najde toliko ljudi, ki mislijo, da zna biti boljši kandidat od arharja.

ampak, naj ti bo. ker si glede na tvoj prispevek v tej temi :\ resnično zaslužiš malo bolj spoštljiv odnos, bom na kratko pokomentiral ostale koalicijske stranke. za opozicijske je skorajda škoda pritiska na tipkovnico, ker jim je po mojih opažanjih dosedaj uspelo v kak zakon spravit 0,01256 amandmaja.

NSi: o Bajuku vse najslabše, celo slabše mnenje mam o njem kot pa o Sok-u. zakaj? malo si preberi v temi o reformah.
SLS: na žalost so neprimerni tako za koalicije v levosredinskih kot desnih vladah. samo za zdraho so. pravzaprav parodoksalno. SLS bi po vseh kriterijih morala met najožjo volilno bazo, če gledamo njihov program, v resnici pa je čisto drugače. očitno, da na lokalnem področju še vedno dobro delajo. kakega med njimi sem tudi že osebno spoznal in v resnici mislim, da je bil dober župan (in je dobil tudi še en mandat). skratka, čimprej iz državnega zbora.
DeSUS: bojim se, da bodo upokojenci na svoji lastni koži občutili, da je boljše, če za njih poskrbi kakšna stranka, ki ima sposoben kader.

sicer je moje mnenje o ostalih strankah v tej temi res bluzenje v tri krasne, ampak ker si je vaša gnada tega zaželela...

edit: typo
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

snow ::

kopernik

> Ker se mi zdi Janković (Rupar, Popović, etc.) zelo sposoben in dovolj močan za izpolnitev svojih obljub, ga bom volil ne glede na njegovo megleno(nemara protizakonito) preteklost


In za katerega od kandidatov za župana veš, da ni počel nič meglenega? Že ko je bil majhen?
Gledaš bolj na njegovo (bivšo) korist ali na korist mesta?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

pingec ::

Se strinjam s kopernikom.

Če pa ne veš, jebiga, zato pa vseeno ne boš dal glas tistim za katere veš, da niso v ravno čistih poslih.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

krneki0001 ::

Pingec povej za enega v politiki, ki se ni ukvarjal s kakimi meglenimi stvarmi.

kopernik ::

borchi in nekateri ostali mi ves čas podtikajo, da me izvolitev Jankovića moti, ker "ni naš". Ja, čigav je to "naš" ? Mislite, da smo vsi zaslepljeni z levo in desno stranjo ? Ja, borchi očitno je, ker se mu tako fajn zdi, da je desna stran izgubila. Pa pozabimo na to, da je leva še bolj (razen če ne gleda na stvar kot Kacin in nekateri forumaši, za katere je zmaga Jankovića pravzaprav zmaga LDSa). SDS je edina stranka v LJ, ki je pridobila, ne pa izgubila (župana pa tako in tako ni imela).

Glede meglene preteklosti pa nimam kaj dodati. Če je nepomembna za politike, je nepomembna tudi za ostale državljane. Mojega glasu kalibri tipa Jankovič, Popovič in Rupar nikoli ne bi dobili. Če bi bil Ljubljančan bi ga prav zagotovo raje dal kakšni minorni listi (praktično na vseh volitvah dam glas tistim, ki imajo malo možnosti za uspeh).

jype ::

Glede na to, s kakšnimi idejami opletajo desničarji (metelkovo je treba podret in naredit _še en_ trgovski center, džamije v Ljubljani ne sme bit in podobne traparije) je dobro, da so masivno izgubili.

Da levičarji niso zmagali je tudi dobro, ker so vedno imeli polna usta razsvetljenih idej, delali so pa skoraj enako, kot če bi bili na oblasti desni.

Da je ravno nek kvazimafijaš najmanj bedast kandidat za župana je pa predvsem problem slovenske politike, ki očitno ne zna sproducirat protikandidata, ki ne bi bil nesposoben lopov. Potem so se ljudje rajši odločili za sposobnega lopova. Če bo kradel in naredil tudi kaj za mesto je to bistveno bolje kot do zdaj, ko so kradli, za mesto se je pa naredilo približno nič.

kopernik ::

Pa kako ne zna sproducirati protikandidatov ? V Ljubljani jih je bilo enih petnajst, ki pa so za nekatere (večino) očitno vsi po vrsti nesposobni, za jype-ta pa še lopovi. Kaj naj rečem, wake up.

jype ::

Ne.

V Ljubljani sta bila kandidata dva. In ena kandidatka. Ostali so bili tam za okras in so skupaj zbrali manj kot 10 %.

Nisem volil Jankovića, mi je pa definitivno bolj všeč, da je zmagal on, kot kakšen od ostalih dveh, ki sta že pokazala, da za to mesto nista sposobna (en med javnimi soočenji, druga pa kar z zapravljeno priložnostjo).

Daedalus ::

Toćno tako.

Če se pogovarjamo o strankarskih kandidatih - so bli ena navadna žalost. Arhar s svojo zategnjeno držo? Danica s svojo razvodenelostjo? Tisti noname od LDS-a? Al pa on črno-beli SNS-ovc s plakata? Jada, na celi črti in temu primeren je volilni rezultat. Kar se pa tiče manjših list - ti pa zaradi praktično nične medijske pozornosti v času med volitvami itak nimajo za burek, ker jih večina sploh ne pozna.

Zato je pa folk veselo pograbil prvega malo bolj karizmatičnega kandidata. Jankovič pač ma vse potrebno - je prepoznaven, imiđ v predvolilni kampanji mu je nekak kučanovski IMO (se pravi, da igra na zelo preverjene note), ma tud precej ugleda v javnosti, če je kradel, je tud vsaj kaj pametnega naredil z Mercatorjem (to boš slišal od veliko ljudi, ki tranziciji sploh ne zamerijo tolko debelitve denarnic, kot zamerijo uničevanje podjetij), pa politika mu še ni uspela česarkoli obesiti. Da neverjetno neumnega poskusa diskreditacije par dni pred volitvami sploh ne omenjam. Je prej zarad tega dobil kak % gor, kot dol. Tud nedvoumno se je pozicioniral glede vzornika v politiki, ki ma še danes precej ugleda in se tako zelo konkretno postavil po robu trenutni politiki, ki ma levico kr pavšalno za nekak skupek komunistov in kriminalcev - kar pa seveda marsikomu ni všeč. Pa še folku so očitno všeč zgodbe o posameznikih, ki jih zlobna politika odjebe, pol pa jih on lepo nategne nazaj.

Glede liste pa - je vsaj zanimiva. Jaz itak ne sprejmem argumenta, da recimo Vilfan ni primeren za občinski svet. Zakaj pa ne? Kje pa piše, da so kronane stankarske glave kaj bolj primerne? A majo vso pamet tega sveta, vsi ostali so pa navadni butli? Če pa bi kdo htel govoriti kaj o nevarnem eksperimentiranju - sej je kompletna politika en sam eksperiment, kako uravnotežit milijon enih interesov v družbi. Lj se je odločla za tveganje, ker so se preverjene opcije očitno totalno izpele. Jaz bi se na mestu Janeza Strankarskega hudičevo zamislil, kaj vse je pripelalo do tega rezultata. Ker če se ne bo kaj konkretno spremenilo, se lahko na naslednjih (2012) državavnozborskih volitvah kaj podobnega ponovi na državni ravni. Oziroma - kot je ena iz SD-ja pravilno pogruntala - Lj je totaln poraz strankarske (kvazi)demokracije. Za kar so si krive predvsem stranke same.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Matako ::

Upam, da so v LJ vsi luzerji, ki so šli na volitve, ker so imeli 5 min časa dobili sporočilo, naj ne delajo gužve naslednjič.

Arharja štejem zraven, čeprav je več kot očitno, da ga je nekdo pregovoril - njemu se sploh ne da ukvarjati s tem. Ne bi bil presenečen, če je sam volil za Zokija, samo da ne bi bilo slučajno 2. kroga ali bog ne daj on zmagal ;)))

Mi gre pa na živce, da se mora pri lokalnih volitvah, kjer naj bi bila v ospredju vprašanje uprave itd. toliko politizirati.
Ok, saj štekam, stranke so, folk je v njih, samo lokalne volitve NISO pravo mesto za merjenje strankarskih moči. Župan in predstavniki MS naj bi bili predvsem operativci. Veliko je bilo primerjanja lokalnih volitev z DZ in podobno - to se mi zdi mimo. Ravno zato smo s someščani volili proti strankam in jim sporočili naj se ne mešajo tam, kjer nimajo kaj dosti iskati. Še enkrat nič ni narobe s strankarskimi kampanjami na lok. volitvah - so pa PO MOJEM, mimo bistva.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Matako ::

Aja, še nekaj me zanima. Zakaj nekateri mislite, da je Arhar luzer ? Saj je dobil kar pošten kos glasov (eno petino). Kakšni luzerji so potem šele ostali kandidati ?

Zato ker govori kot luzer, izgleda kot luzer, razmišlja kot luzer in ker izgublja.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

borchi ::

> borchi in nekateri ostali mi ves čas podtikajo, da me izvolitev Jankovića moti, ker "ni naš".

upam, da se zajebavaš?! ali pa mi samo podtikaš? v edinem mojem postu, kjer je omenjeno "naš", ti odgovarjam zakaj se nakaterim arhar zdi luzer. če odmislimo EPP s strani strank, ki so podprle arharja nisem slišal niti ENEGA komentarja o tem kakšen rojen zmagovalec je arhar. povsem nasprotno so bili komentarji o jankoviću. se strinjaš? nikjer nisi napisal zakaj bi bil arhar dobra izbira za ljubljano?! kako to?

po drugi strani pa porabiš skoraj pol posta, da me ozmerjaš za kacinovca/ldsovca, kako očitno da sem zaslepljen... zakaj? ne bi raje citiral kakega mojega odgovora in naprej debatiramo o tem?
l'jga

Tear_DR0P ::

tle se prerekate o jankvoiču, poglejte celje, šrot je zmagal z ~70% podporo, to se je vedl 2 leti pred volitvami, sploh je blo brezveze it volit, ker če si bil za al proti, se je vedlo kak bo rezultat - tip ni niti neke kampanje mel, po mestu so bli plakati z njegovo sliko, na katerih je zgledal kot osnovnošolec, ki mu je fuzbal bolj pomemben od matematike, skoz se govori, da šušmarita z božičnikom (šrotov sorodnik in daleč največji gradbinec na celjskem področju) in kradeta, občinsko cesto v Zagrad je uredil samo do svoje hiše, naprej pa je kolovoz, celoten (družinski) klan prevzema gospodarstvo v okolici celja - ampak zakaj bi jih odstranli, celje po šrotu cveti - tako vsaj zgleda navzven, mamo 1001 trgovino, fuzbal štadion (kruha in iger literaly), šolstvo se seli v Celje - sedaj se še načrtuje kanditatura za prestolnico kulture v EU (al nekaj takega)

edin proti argumet, ki ga najdem jaz in zaradi katerega bi tudi raje videl kograkoli drugega na županskem mestu, pa ni resnih protikandidatov, je to, da v celju ni kulture in bi bil absurd, če nam uspe kanditatura za EU prestolnico kulture - sej mamo veronikino nagrado in sej mamo dneve komedije, celo umetniško četrt smo dobl, ki je bila zelo želena že desetletja - ampak pred šrotom je blo v celju polno alter scene, danes pa je preprosto zg(i)n(i)la, propadla v kruha in iger sistemu, ker smo zaradi gradnje poslovnih centrov porušl stare stavbe, ki so ala metelkova gonle alter sceno in podlago za kulturno izobraževanje
mogoče je to sicer bolj problem celjanov, kot šrota ali ipak, jaz ga pripisujem njemu

edit: povod za celoten post je bil pa ta - pod jankovičem, bo ljubljana verjetno ekonomsko zelo zrastla, nad alter kulturo (po mojem pač gojišče kulture) pa visi en velik vprašaj
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Največji problem vsega je to da se politike deli na naše in vaše - politiki so vsi naši, od našega naroda izvoljeni, torej ne moreš rečt, da so eni vaši, drugi pa naši - vsi so slovenski in vsi kradejo naš denar, naredijo pa nič in točno to je vodilo, da je jankovič premočno zmagal na teh volitvah. Noben več ne verjame politikom, ampak samo še ljudem, ki znajo sebi narest debelo denarnico in pri tem še nekaj od tega vreči med rajo.

Zato tudi je večina volila Jankoviča, ker predstavlja nekoga, ki je znal poskrbet zase in za ljudi okoli njega, ter za delavce, da so imeli vsak mesec redno plačo(pa pustimo to da je bila majhna - ampak bila je vsak mesec). In če bo tako poštimal še v ljubljani, mu bodo to, da si bo še 5x debelejšo denarnico napolnil, spregledali, če bo le nekaj naredil za ljudi v ljubljani.

kopernik ::

borchi, dejansko te zajebavam. To je moj smisel in od tega živim. Nič me ne navda z večjim veseljem kot podjebavanje virtualne persone borchi. Ker si spregledal mojo taktiko, mi ne preostane drugega kot umik iz debate.

borchi ::

luzerska taktika.
l'jga

jype ::

Ampak boljša kot od Arharja kampanja :)

Boeing ::

Sicer ne spremljam debate in se nočem iti politike, pa bom vseeno pribil kratko razmišljanje:

... namreč to, da je stavek "volivec ima vedno prav" eno navadno sranje.


Če bi bilo to res, bi danes ljubljani vladala danica in ne zoki. Če bi se namreč pred 4 leti pravilno odločili... pa se očitno niste, dragi ljubljanci...

bomo videli čez 4 leta, če ste imeli tokrat prav, kot si vsi trobili... :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Thomas ::

> namreč to, da je stavek "volivec ima vedno prav" eno navadno sranje.

True. Volilec ima včasih prav. Včasih se mu utrapa. Ampak ordnunga je taka, in mora biti taka, da se volilcu vedno da prav.

Volilec nima vedno prav. Ampak glas je njegov. Tako kot potrošnik, nima vedno prav. Ampak denar je njegov. Lahko si nakupi pahuljastega sladoleda za celo plačo.

Ljubljanski volilec pa sme izvoliti Danico, Zokija ali kogar če.

Brez skrbi, ko bo ta volilec pršu sem na Slotech kej jamrat, da zdej mu pa ni prav, ga bom nazijal ko osla, ki je kupil 50 kil sladkorne pene, zdej mu je pa slabo.

Demokracija je dvosmerna cesta. Izvoliš kogar češ, potem ima pa ta mandat te mau jahat. Ni kaj!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

aljazh ::

Brez skrbi, ko bo ta volilec pršu sem na Slotech kej jamrat, da zdej mu pa ni prav, ga bom nazijal ko osla, ki je kupil 50 kil sladkorne pene, zdej mu je pa slabo.


Thomas, ali zagovarjaš stališče, da volivec ne bi smel kritizirati dela politika, kateremu je (s svojim glasom) pomagal na položaj?

Thomas ::

Lahko ga kritizira, seveda.

Sej lahko tudi potrošnik kritizira kupljeni artikel.

Vrnitev kupljenega pa ni tako preprosta stvar. Če ni zakonitega vzroka in če se prodajalec ne strinja ... župan pa noče predčasno spakirat kufrčkov ... hehe ... ni kaj!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Kritizirajte pa kar! Posebno tiste, ki ste jih izvolili!

Bo mogoče še kdo mislil, da ste prišli k večji pameti, kakršno ste imeli prej.

Al pa samo zarad športa.

"In jest buksl, sem volil tega kretena!" ... bo že vse res! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

aljazh ::

S tem se seveda strinjam. Dodal bi pa še to, da lahko volivec (oziroma skupina njih) s pritiski poskuša doseči spremembo politike nekega politika. Skrajni primer so pač demonstracije, obstajajo pa pred tem še drugi, manj radikalni vzvodi.

Thomas ::

Oziroma, bolje rečeno:

"In jest buksl, sem volil tega kretena!" ... Točno! :D

Da pa jaz ne bi smel kritizirati potem skesanih volilcev ... bi bila pa tudi kršitev mojih pravic do izražanja mnenja, ane?

Mislim, da ni treba imeti nobenih posebnih iluzij o apriorni modrosti kogarkoli. Ne volilcev, ne izvoljenih, ne tistih, ki sploh niso vedeli, da so volitve.

Moder je sistem, po katerem magari tepci izbirajo magari tepce, pa vendarle zadeve lepo laufajo, že na kratki, kaj šele srednji in dolgi rok!

To pa je genialno! Ter seveda kontraintuitivno, kot so kontraintuitivne vse genialne stvari.

I like it!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Dodal bi pa še to, da lahko volivec (oziroma skupina njih) s pritiski poskuša doseči spremembo politike nekega politika.

Eh, sme se usajati, jasno. Sme celo po kakšni demokratično možni poti doseči predčasno zamenjavo izvoljenca.

Vendar manj priljubljen je izvoljenec, boljši je. Sploh je najboljši tak, ki ga skoraj do volitev večina sovraži, potem pa le spet izvoli.

Ta se je obnašal v dobro ljudi in ne ubogal na vsak njihov ukaz.

Prilizovalci javnemu mnenju in izvrševalci volje anket javnega mnenja so pa mevže. Če se bomo šli tako, raje vpeljimo neposredno demokracijo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalne volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25242082 (35602) SimplyMiha
»

Lokalne volitve 2010

Oddelek: Loža
213056 (2301) Ziga Dolhar
»

Sramoten nastop podmladka strank SDS, SLS in NSi pri županu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10631956 (30095) Karen

Več podobnih tem