» »

Študentje - berači?

Študentje - berači?

1
2
»

sidd ::

@Avby: tole mi je povedal nekdo, ki dela v tem. Sam si nisem tega zmislil. Zdaj pa tudi če je bruto mišljeno (bolj realno), nevem no...Je pa pomankanje tehniškega poklica veliko. Tako kot je STASI napisal, klošarji res težko najdejo kakšno delo, mladina ter ostali pa ne. Nenazadnje ti firma plača prekvalifikacijo poklica, če le hočeš. Pač imamo bosance pa slovake(s katerimi je veliko problemov, vendar vsaj nekaj delajo...) po firmah. Naprimer varilcev nevem več če se še dobi kje, razen uvoz. Pa za dobre varilce se firme grebejo. Pa tega si nisem jaz izmislil, poslušam kako ljudje iz firem pojamrajo kdaj pa kdaj. Dela da se ven ne vidijo, delavcev pa ni. To najpogosteje slišiš...
Fehtarjem in podobnim zato ne dam niti enega centa, pa nimam niti malo slabe vesti. Zaradi zgoraj napisanega.
Ogroženi študentje pa imajo tako ali tako republiške štipendije, lahko delajo zraven še preko študenta (dela kolko češ).
Ker študent pa ima cajt okoli po hišah fehtat?

lp
no idea for signature
signed
I

Avby ::

Zato, ker če je smešno poceni, je morda ukradeno. Ukradenega blaga pa jaz ne kupujem.


Pa vrjetno so še gobavci?

Azrael ::

Da je roba sumljiva po izvoru in/ali kvaliteti ni dvoma.

Dve leti nazaj mi je tak primerek, ki je skočil z sklumpanega Audija z dunajskimi tablicami, v katerem so bili še trije tipi, ponujal škatlo Solingen kastrol.

Kazal mi je neko izkaznico (kot, da ne bi vedel, da take reči zna danes narediti skoraj vsak 7 letni mulc) od kastrol pa samo ponev, ostalega ne. Škatlo je skrbno zaprl in kazal samo poster. Ponev je bila videti sicer OK, ampak...

Cena je iz "samo za jurja.... €" tipson po 10. miutah vsiljivega teženja sam spustil na 100€, čeprav sem mu takoj rekel, da ne kupim nič.

Ko je bila cena 100€ sem mu rekel, da sedaj ne kupim niti pod razno, saj so kastrole očitno čisto zanič ali pa ukradene in ga išče policija, če je v tako kratkem času ceno spustil za 10x.

Pri meni pač prodajalci od vrat do vrat ne palijo. Ne bom kupoval nekaj kar trenutno ne rabim, če pa že rabim, pa ne bom kupil kar na vrat na nos. Denar je moj in zakaj bi ga razmetaval? Treba je vedeti, zastonj kosila ni.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Horsechoker ::

Se spomnim, ko mi je pristopil klošar in me prosil za denar. Sem mu odvrnil, da nimam drobiža ampak samo 10.000 (še starih tolarjev). Mi je odvrnil, da ni problema, mi bo že zamenjal. Od takrat nikomur ne dam nič.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

edge540 ::

Še ena taka zanimiva - po Mariboru že 3 leta hodi ciganka in fehta za nujno operacijo neke deklice (pa ti pod nos moli kopijo njene osebne), pa vsakič pove da ima deklica samo še mesec ali dva časa. Kot je že nekdo napisal, dobro se drži.

Ali pa druga varianta. Ciganka prosi za denar za svojega otroka, ki ga ima s sabo. Vse bi bilo vredu, če nebi bila ona črna, otrok takšen blonten arijec, da se ga še SS nebi branil. Zanimiv prizor>:D

wooted ::

loool...SS:D

icek ::

Zanimive so take ciganke, ki imajo otroka "kao" poleg. Vendar je ta tako zamotan v neke cote, da se ga sploh ne vidi. Normalen otrok bi se že zdavnaj zadušil pod temi cotami.
Rider of Theli
www.air-tv.net

ali3n ::

Kartončki so v modi tudi v tujini.

2 tedna nazaj mi je v Parizu, pod Eiflovim stolpom (dejansko pod njim, med nogami...) dečva ponudila karton, na katerem je v angleščini pisalo, da je begunka iz Bosne, da rabi pomoč itd...
Ko preberem tist karton, se mi je na obrazu narisal nagajiv nasmešek,... sem takoj vedu kok je ura;

In jo povprašam "Odakle si?",... ona pa "please, please, thank you,..."; vprašanje spremenim "kad si došla u Franciju?",... ona še vedno ponavlja "please, please,..."
Sledilo je "Nemam para, beži mala" in "ako si iz Bosne, onda me razumješ"....


se je sam pobrala... >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fehtarji ali resnično ljudje v stiski ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12813055 (8308) gruntfürmich
»

Beračenje pred trgovinami (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44246595 (33817) jype
»

Beračenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7512450 (9523) shotalick
»

Prepoved beračenja?

Oddelek: Problemi človeštva
385115 (3880) Mipe
»

Brezdomci (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
868255 (6037) moonjah

Več podobnih tem