» »

Študentje - berači?

Študentje - berači?

«
1
2

Azrael ::

Včeraj, ura 12:30. Pozvoni pri vratih.

Grem odpret. Zunaj mlada gospodična, vsekakor ne prav slabo oblečena z vrečko in kartonom, ki mi ga pomoli pod nos. Vprašam kaj je, ona ne bev ne mev, še naprej moli tisti karton.

Vprašam ponovno kaj sploh hoče. Zamomlja naj že preberm. Aha, zakaj pa, ali ne znate povedati ali kaj?

Potem začne brati zapisano. precej osorno. Razlaga nekaj o tem, da je študentka umetniške fakultete (ali sploh obstaja?) in nima denarja za končanje študija, ponujam vam umetniške sliko za 10€.

Vprašam kaj imam jaz od tega? Povem, da nisem Karitas in denarja ne šenkujem , sploh ne neznancem, ki niti dober dan ne izustijo. Spet nekaj momlja in končno gre.

Včasih so študentje žicali in ponujali PVC vrećke za jurja, čeprav se jih dobi vsaj 10x ceneje, sedaj je pa cenzus že 10€? Inflacija?

Hmmm...

Sedaj se mi porajajo naslednja vprašanja, zakaj se to dogaja?

- ona ni bila noben študent, ampak tako na easy način pride do denarja sploh od starejših ljudi?
- počne to just for fun?
- je del kriminalne združbe?
- zavožena promocija, zavoženega umetnika?

Glede na njena oblačila namreč zelo dvomim, da je v težavah z denarjem, razen, če vse fičnike sproti vtakne v cunje, samo to nikakor ni moj problem, če ne zna gospodariti z denarjem in donacije ne bodo pomagale nič.

Enako je tudi vrečkarji, vsi po vrsti oblečeni bolje kot za k nedeljski maši, se pojavijo kot z lufta, nikjer avta in beračijo od vrat do vrat in čez kakšno uro izginejo kot kafra.

Vaša mnenja?

p.s. Če moderator meni, da tema ne sodi v ta oddelek ali je postala neprimerna, jo lahko brez milosti prestavi v drug oddelek ali zaklene.
Nekoč je bil Slo-tech.

#000000 ::

Narkomani v 90% Tisti z vrečkam pa že par let ne hodijo več.

Johanson ::

Pri nas (v okolici Kamnika) je še pred nedavnim strašil nek vrečkar. Tako da vrečkarji še niso izumrli, samo malce so migrirali.

dukenukem ::

vush de more nabrat za en joint :D

bozjak ::

zadnič je prišel v pub, ki ga redno obiskujem, najstnik (superge kot da so direkt iz štacune) z kartonom na katerem piše da je z štirimi brati prišel v Slovenijo iz Romunije in da nimajo za preživetje in da upa da mu lahko damo kakšen drobiž. Karton brez besed pomoli vsakemu obiskovalcu posebej, nato stopi celo do natakarja. Ko od vsakega izmed gostov dobi nekaj malega se obrne, reče "ajde" z južnaškim naglasom in gre.

Folk z poceni stvarmi iz merkatorja, ki stvari po bloku prodaja z x % maržo me ni nikoli motil, ker so bili vedno zelo prijazni, zgledali so iskreni in nikoli nisem imel problema dati kakšnega jurja vrstniku v stiski (neglede na to kako resnična je ta "stiska"). Ampak to s kartonom je pa too much, enako velja za "čefurje" (se oproščam za izraz) ki "imajo" brata z levkimijo in to na veliko tržijo po prešernovemu trgu...

Vsi seveda upajo na naivnost ljudi vendar bo take radodarnosti le vse majn -> zase vem da po zgornjem incidentu ne dam nikomur več nič!

Lp

Edit: typo
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bozjak ()

Ziga Dolhar ::

2004 me je na Prešercu ustavla tista dečva, k skače okol z nekim kao-zdravniškim izvidom in fotografijo enega otroka. Otrok (dojenček) potrebuje operacijo v nekaj tednih, menda.

Dam dvesto tolarjev.

"Gospod, vsi ostali dajo po 500."

---

2007 me na Prešercu ustavi tista dečva, k skače okol z nekim kao-zdravniškim izvidom in fotografijo enega otroka. Otrok (dojenček) potrebuje operacijo v nekaj tednih, menda.

(Mater, se je pa dobr držal!)

Ji odvrnem, da sem ji že pred tremi leti dal.

-"Pederu!"

---

V torek na avtobusni pristopi nek fant, da zbira denar za bus do Nove Gorice.

Nisem ga jemal resno, a sem mu dal evro.

Naslednji dan, na avtobusni pristopi isti fant, da zbira denar za bus do Nove Gorice. Humorist :-)
https://dolhar.si/

jype ::

Ziga Dolhar> Naslednji dan, na avtobusni pristopi isti fant, da zbira denar za bus do Nove Gorice. Humorist :-)

Jaz mu bi kupil karto do Nove Gorice in ga pospremil na avtobus. Če v 24 urah ni zbral za bus je pač vreden usmiljenja.

Avby ::

Dvomim da bi ti narkoman ponujal karkoli v zameno. Tako da ker ne poznaš ozadja je čisto možno eno ali drugo. V vsakem primeru, dvomim da če sedi doma na toplem in ima vsega polno rit da bi to delala?

Edit: Lahko ji pa Janša pokaže kruh v smeteh da vsaj nebo lačna?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

ciki57 ::

Drugič ji povej, da obstaja ena stvar, ki se ji reče študentski servis. :D

In ne, "umetniška fakulteta" ne obstaja...

Pšenični ::

Pred leti grem po Ljubljani.Ravno sem prodal stanovanje.Držim kupnino v žepu v kuverti., pa pride klošar do mene pa mi reče če mu dam mal drobiža .Skoraj bi me konc od smeha.Ker nisem imel drobiža ampak milijone.......

Kar se tiče pa študentov mislim da ne bodo pri tem galopiranju cen samo oni lačni ampak kmalu tudi mi , povprečni državljani.Heh,tist kar je Janša rekel o kruhu, ki da se valja po smetnjakih,tist ga bo stalo en mandat, se pravi da je zdej tudi njemu in njegovim svetovalcem jasno da kaj takega ne govoriš napol lačni raji.Poskušal bodo to popravit z različnimi prijemi ,pa mislim da jim ne bo ratal....

OChack ::

ubistvu mate kr prov
sj kle po vasi tud šetajo pa neki keš nabirajo zmeri bl.
sam mi grejo pa na kurac ene dol z juga k vsak mesc pride cunje prodajat, pizda a misl da smo na kmetih klošarji, nj mi vsaj ene dobre Adidos, Njke al pa reebeh superge prnerse ne pa ene 20 let stare cunje:D
Int€l inside, IDIOT Outside

Luka Percic ::

Dejte ga z tem kruhom srat- manj ga ljudje kupujejo (in če ga ne mečejo stran, ga bodo manj), nižja bo cena.
Jaz bi sicer v Janševem primeru predlagal prehod na krompir :)
(ali pa pakiran kruh, ki zdrži precej več)

Avby ::

manj ga ljudje kupujejo (in če ga ne mečejo stran, ga bodo manj), nižja bo cena.


Pravzaprav je isto z mesom in mlekom in sladkorjem in moko...? Pač majn zaužijte hrane, pa bo cena padla? Važno da lahko Janša obilno je in meče velike kose kruha v smeti?

Morda pa ga mečejo v smeti njegovi crkveni kolegi, pa je tam zaznal ta pojav?

Ta ko je prosla za denar za neko storitetev mislite da meče stran kruh? Ga poje dovolj malo, da bo cena padla? Jaz menim da ječisto možno, da je res tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

strictom ::

Vidim da se da s tem še kar zaslužit. Počasi bom rabil denar za avto, ki mi bo služil za prevoz do šole kjer se bom izobrazil za pridno čebelico. Če mi ne boste dali teh 5€ bom pa ena navadna lena osa, ki se sam sebi smili in je 5 dni star kruh.

Hehehe. Žiga ful dobra zgodba :D

Sicer pa a ne morš bit prijavlen na občini za zbiranje prispevkov?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

bozjak ::

spomnil sem še na podoben primer (v pisanju prejšnjega posta ga še nisem imel v glavi) : Na glavni v lj pride do mene en model in me prosi za 1 evro, ker more nujno kupiti vozovnico do doma. Uredu sem asedel, mu dam 1 evro. In namesto hvala slisim "A das se enga?" WTF?!

Pomoje se res splača, če to dela folk ki mu očitno nič ne manka. Sicer je pa res, če se postavim na čopovo in prosim, bom sigurno v eni uri zaslužil več kot pa bi bila urna psotavka na študentskem servisu, pa še delati mi ni potrebno nič...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

krneki0001 ::

Klošarjem vedno dam par evrov, ker me direktno vprašajo, če dam kej zraven za litrco, pa pol se vedno zahvalijo. Se mi je pa zgodil, da me je en mladec vprašal, če mu lahko dam za sendvič. Sem rekel ne, lahko ti ga pa kupim. In je bil vesel tega, sva šla v štacuno, vzela sendvič in sok, človek pa se je lepo usedel pred štacuno in pojedel. Se je pa potem še full zuahvaljeval.

Mi gredo pa romuni na živce pred vsako štacuno, ko na tleh klečijo in prosijo za denar. Tazga bi najraj u glavo našutiral, pa nej se zvrne nekam. Nej gredo delat, ne pa beračit.

Se mi je pa na avtocesti zgodilo, da sem vozil psa na sovozniškem sedežu in je ležal, tako da se ga ni vidlo, ko je en romun ustavljal avtomobile. Se ustavim in iz vsake strani avta en romunček, ko pa je pes glavo dvignu, da bi vidu, kaj je narobe, so pa samo bežat začel.
Ko so se usedl u avto, sem bil pa jst že za njimi, z bullbarom se 2x zabijem zadaj v njihov avto (odbijač jim je odletel z avta) in so mel pol take pospeške, da bi jim še šumaher zavidal. Pa se zarad razbitega zadnjega dela tut ustavit niso upal.


Pa na barju je ciganka priodajala "zlato". Se pripeljem in se začne naslanjat na avto pa težit, če kupim "zlato", sej je samo 50 evrov en prstan. Skozi odprto okno zagrabim vseh 50 prstanov in se odpeljem. Sej itak ne upa poklicat policije. Prstani so pa letel skozi okno tm na konc parkirišča, sem vidu, ko je tekla jih pobirat.

opeter ::

Ko so se usedl u avto, sem bil pa jst že za njimi, z bullbarom se 2x zabijem zadaj v njihov avto (odbijač jim je odletel z avta) in so mel pol take pospeške, da bi jim še šumaher zavidal. Pa se zarad razbitega zadnjega dela tut ustavit niso upal.

Pa na barju je ciganka priodajala "zlato". Se pripeljem in se začne naslanjat na avto pa težit, če kupim "zlato", sej je samo 50 evrov en prstan. Skozi odprto okno zagrabim vseh 50 prstanov in se odpeljem. Sej itak ne upa poklicat policije. Prstani so pa letel skozi okno tm na konc parkirišča, sem vidu, ko je tekla jih pobirat.


Ojej, nebivedu, ti pa si tudi res pravi... ;(

Jaz imam tudi eno zanimivo zgodbico...
zgodilo se je v eni od vzhodno-evropskih držav, kjer je klošarjev toliko, kot prebivalcev v Mariboru.
Skratka, s kolegom greva na eno od treh glavnih železniških postaj, pa me en tip ustavi, ter pravi, naj mu dam kakšno hrano (sendvič recimo). Res, da oblačilo ni imel najnovejše, vseeno pa ni izgledal, kot da bi umiral od lakote, saj je bil precej "okrogel".

Ampak OK, s kolegom sva se zmenila, da mu v bližnji pekarni kupiva nekaj manjših rogljičev.
Ko sva tipu kupila, je bil ta ves hvaležen in odhitel ven iz pekarne.
Bila sva kar zadovoljna (v duši), da sva vseeno naredila nekaj dobrega, nakar nam prodajalec v pekarni pravi: "gospod, vi ste danes že četrti, ki je tistemu tipu kupil naše izdelke". 8-O
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

krneki0001 ::

Opeter, v obeh primerih sem tudi policijo poklical. V prvem so se mi še posebej zahvalili, ker je avto ostal brez tablice (je bila na odbijaču) in so jih lažje potem dobili. V drugem so bili že obveščeni, ampak so bili cigani slovenski in jim niso mogli nič, drugače bi jih pa lahko deportirali.

nastyboy ::

Pride prvič tipo na vrata.. da je študent in da zbira za najemnino... hja jaz sem tudi pa tudi jaz plačujem... ko bi se vsaj malo potrudil pa kaj naredil za to..

No drugič pride en drug in je prodajal vrečke.... že zaradi tega kej je pokazal voljo da je kaj naredil sem mu dal par evrov... pol je prišel še ene parkrat..pa sem tudi vsakič vzel....

Še to..starejše klošarje še nekako zastopim.. sam mlajši, ki pa z njemu ni čisto nič narobe in bi lahko prijel za delo pa ne zastopim... očitno se jim tako bolj splača.

SodVina ::

Starejsim klosarjem tudi jaz obcasno vrzem kak drobiz. So zelo prijazni in nevsiljivi: "ej majster, a bi blo kej drobiza? ne? hvala! lep dan zelim". Takim gospodom jest recem kar gospodje klosarji. Eden mi je celo reku enkrat da rabi za litrco in joint. pa nej ma tist liter pa se joint magar!

Potem so pa mlajsi smrkci, ki pa so ponavadi vsiljivi in si zmisljujejo razne izgovore, enkrat sem naletu na modela, ki je rabu par minut, da se je spomnu, zakaj ze nuca denar. Mislim, da je mogu poklicat bejbo pa je mel racun prazen... Takim ne dam nikoli nic. Ze iz principa. Tudi tistim prosjacem ne dam. Igrati na noto cloveske naivnosti in dobrote se mi zdi podlo in narobe.

Enkrat je prisel do avta tip, da rabi denar za trolo, pa sem rekel: ej, ni panike, mam zeton! Res da sem mu dal 250sit vreden zeton, ampak pogled na njegovi faci je bil vreden dvakrat toliko :D Pa ful smesno se mi je zdelo, ko vidim mamco ki daje denar enmu pobcku, pa mu razlaga: "samo da ne bo za kaksna mamila!!!" un pa:"neeeee, kje paaaa"...

Sicer pa sem enkrat placeval na blagajni v mercator24ur na vicu in prleti klosar s sopom drobiza not, pa mu blagajnicar lepo zmenja v velike bankovce. Pa je reku blagajnicar pol, da tist klosar zasluzi bistveno vec od njega :D

lp,
SodVina

Barakuda1 ::

Ko so se usedl u avto, sem bil pa jst že za njimi, z bullbarom se 2x zabijem zadaj v njihov avto (odbijač jim je odletel z avta) in so mel pol take pospeške, da bi jim še šumaher zavidal. Pa se zarad razbitega zadnjega dela tut ustavit niso upal.
8-O 8-O 8-O




Neee, a res??? 8-O

Ej, da nisi ti mrbit v kaki žlahti s tistim znamenitim "baronom" >:D8-)

Starodavni ::

Ko sem se jaz odpravljal proti svoji šoli in sem šel čez železniško postajo -proti podhodu, pa me je stiskalo v trebuhu in sem šel na WC, pa me je en cigo ali čefur, oprostite izrazom, ustavlil in me prosil za 50 centov, jaz pa sem ga arogantno zavrnil, ker se mi je tudi mudilo srat. po opravljeni potrebi pa sem se odpravil na stopnice podhoda in taisti model me spet prosi za 50centov in jaz ga spet gladko zavrnem. Nekaj je zarekel, ker sem naglušen nisem nič štekal. Pa sem mu (ne v oči ampak stran od njega) odvrnil, da nimam cekinov "pi***".

Jaz sem drugače aroganten do teh beračev, posebno do tujih narodnosti, pripravljen bi bil donirat kovanec, ampak kaj ko vem, da jih večina cekine porabi za mamila in alkohol. Če pa bi zbrani denar lepo zbrali bi pa imeli lep kapital, ki bi ga vložili v srednjerevno življenje z možnostjo ene službe in kasneje ne bi bili več revni.

Romunski invalidi in imitatorji pa so dobri samo za deportacijo v svojo domovino.

Žal mnogo folka naivno verjame tem beračem in jim dajajo cekine, tudi tujim.
Če pa se že mora nekaj donirat pa naj se donira domačinom(slovencem) in ne tujcem.

opeter ::

Zanimiva je predvsem akcija tujcev pri nas, predvsem Madžarov, Romunov ipd. Dogaja se večkrat v mestih Vzhodne-Slovenije, da oseba X pripelje s kombijem cel kul ljudi - klošarje, ki potem cel dan prosjačijo pri raznih nakupovalnih idr. centrih, pač tam, kjer je dosti folka.

Na koncu jih ta isti kombi pobere in izgine. Naslednji teden taisti kombi pripelje popolnoma druge ljudi, ki imajo tablice z raznimi napisi in slikami ter tako beračijo.

Meni to nekako deluje kot novodobno zvodništvo oz. izkoriščevanje beračev. :|
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Luka Percic ::

Jup, tudi berači imajo svoj busines model.
:\

jype ::

bozjak> Pomoje se res splača, če to dela folk ki mu očitno nič ne manka. Sicer je pa res, če se postavim na čopovo in prosim, bom sigurno v eni uri zaslužil več kot pa bi bila urna psotavka na študentskem servisu, pa še delati mi ni potrebno nič...

Hja, če ti temu praviš "pa še delati mi ni potrebno nič"... OK.

Jaz raje doma programiram, pa več zaslužim, pa še delati mi ni potrebno nič :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

;-) ::

Pr nas pogosto zazvoni zvocen pa ti prodajako kake vrečke, novoletne voščilnice itd. češ da nimajo za šolanje. Med tem ko beračijo po hišah naj se delat spravijo pa bojo meli več od tega.

poweroff ::

Klošarjem na parkirišču pred Maximarketom ponavadi vedno dam kaj drobiža. Sicer vem, da ga bodo zapili (včasih tudi povedo, da rabijo za litrco), ampak se mi zdi, da je boljše, da mu daš, kot da krade.

Romuni so pa problem. Namreč - veliko teh ljudi silijo v beračenje. Posebno otroke.

Obstaja nek "gazda", ki jih razvozi po mestu, potem morajo beračiti, nato pa jim denar pobere in da za sendvič.

To je v bistvu suženjstvo. Po moje bi policija morala ukrepat, posebej v primeru, ko beračijo otroci.

Tako da včasi je bolje, da človeku daš kakšen Evro (ker potem ne krade), včasih je pa bolje policijo poklicat, da takšnega človeka reši iz krempljev kriminalne združbe. Z narkomani je pa tako, da dokler si sami nočejo pomagat, jim nihče ne more.

V bistvu ne vem, ali je bolje, da mu daš denar, in podaljšaš njegovo agonijo, ali da mu ne daš, in se bo morda prej znašel na dnu, kjer se bo lahko odločil za zdravljenje... no, pa saj je s klošarji, ki popivajo isto...
sudo poweroff

Avby ::

Če mi ne boste dali teh 5€ bom pa ena navadna lena osa, ki se sam sebi smili in je 5 dni star kruh.


Pozabljate da ni prosila če ji da nekdo par evrov zastojn ampak za to da mu proda ali naredi umetniško delo?

Torej na lenobo se ne morete sklicevati. Žal. Pa naj ste imeli že x iskušenj z takšnimi, ki pa naj bi bili leni in samo imeli denar.

Azrael ::

Hmm, no Avby bi ti zaupaš "umetniku", ki:

- nosi svoje slike alli kar že je v pomečkani PVC vrečki in ne v mapi?
- se niti ne predstavi?
- na vprašanja ne odgovarja, samo moli tisti kartonček s pisavo 7 letnega otroka?
- vse kar pove razumljivo je "Daj mi 10 €?
...

Sorry, jaz takim ne zaupam niti pod razno. Zanje je na levo krog in marš, če se pa ne spokaš, kličem policijo. Konec debate. Namreč tisti, ki so res v škripcih, jih je 99% tako sram tega položaja , da tega ne upajo povedati nikomur ali celo beračiti od bajte do bajte in prositi tuje ljudi pomoči.
Nekoč je bil Slo-tech.

Avby ::

Jah saj ne ge za zaupanje tukaj sploh. Pogledaš pa če ti je všeč in rabiš kupiš, če ne pa ne.

Pri nas so že na dvorišču Bolgari prodajali Zepter posodo naprimer. In pač pogledaš. Če je smešno poceni in ti je všeč, zakaj pa nebi kupil?

Isto je pri oblačilih ali celo original CD-je glasbe sem že tako kupil.

Če mi je všeč in poceni zakaj bi imel predsodke? V interšparu sem tudi kupil poster za 2 evra pa mi je tako všeč da je sedaj v okvirju na steni.

Sam nimam predsodkov. Pogledam in če mi je všeč in bi rad imel vzamem, če ne pač ne. In to nevem zakaj bi obsojal? In ti nimajo nič skupnega z ljudmi ki beračijo. To so akviziterji ki prodajajo stvari.

Toliko v vednost. Berač pa prosi za denar in ti ne da nič v zameno.

sidd ::

Sorry, jaz takim ne zaupam niti pod razno. Zanje je na levo krog in marš, če se pa ne spokaš, kličem policijo. Konec debate. Namreč tisti, ki so res v škripcih, jih je 99% tako sram tega položaja , da tega ne upajo povedati nikomur ali celo beračiti od bajte do bajte in prositi tuje ljudi pomoči.

Podpis pod tole....


@nebivedu: prav si tako naredo. Če bi jaz mel bullbar spredi, bi tud.
To pa preprosto zato, ker če mi še en omeni da ni služb, ga samo prmažem okol glave. Iz tedna v teden poslušam, kako ni delavcev. Tako da beračem in fehtarjem že dolgo ne devam popolnoma nič. V proizvodnih obratih recimo ponekod že po 8€ neto ponujajo plačilo,ker delavcev enostavno ni....Samo okoli se je treba uzret, pa lahko na pošten način prideš do lastnega kruha. Kot je jype napisal, raje doma dela in več zasluži.

Bemti lenoba! ;((

dodatek:
Najbolše, kaj se je kdaj zgodilo.....Hodiš pomestu, pa pride en froc gnjavit da mu daš 500 tolarjev (takrat so še bli, ja). Pa ga pogledaš, pa rečeš nazaj, naj ti da jurja, da mu boš lahko dal 500 bek... Pogled vreden porabljenega časa! Se že tud zgodilo...
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sidd ()

Avby ::

Kot je jype napisal, raje doma dela in več zasluži.


Bemti lenoba!


Kako lahko trdiš da je nekdo ki dela len?

Pa še enkrat bi bilo dobro temo razcepiti. Ker je naslov teme za dotično stvar napačen.

Imamo berače ki beračijo za denar in imamo ljudi ki prodajajo izdelke za denar.

Se pravi razlika je prevelika da bi sedaj to mešali. Torej kdor se razburja naj še pripiše za kaj se razburja. Zaradi beračev ali zaradi ljudi ki prodajejo izdelke od vrat do vrat?

xeon ::

Avby .. to res ni beračenje, je pa definitivno prevara. Zbira denar za fakulteto, ki ne obstaja, potemtakem sploh ni študent in prodaja izdelke pod lažno identiteto. Torej to je ilegalno početje...

sidd ::

@Avby: ni to letelo na delovne ljudi, ampak na tisto nesposobno rajo ki fehtari, ob tolikšnem pomanjkanju delavcev!

Se pa opravičujem za off topic, samo ste že razvili debato v to smer. Drugače pa študentje ki nimajo denarja za študij. Koliko je meni to jasno ima za take primere študentska organizacija odgovornost. Po drugi strani pa vem iz govoric, da ta denar nikoli ne pride do študentov ki so ga potrebni. Samo nevem čemu verjet. Glede na to kaj vse se dogaja (vsaj na ŠOUM), bi rekel da denar ne pride do študentov.
no idea for signature
signed
I

Avby ::

po 8€ neto ponujajo


Paš še ob to se seveda moram podregiti.

Izračun:

8€ neto / h x 8 ur = 64 € na dan x 22 dni = 1408 €/ mesec ob minimalnem delovniku!!! Brez nadur. In gre po tvojem za neto. Je to 337.920 Sit Neto na mesec.

In to trdiš da če se le zmigaš, lahko brez problema kot proizvodnji delavec to dobiš?

Kaj živiš kje blizu Janezu Janši? Zgleda si se malo navlekel od nekoga preoptimističnih napovedi. In takšni ljudje bi naj potem sodili? Takšni se naj vsaj v jezik vgriznejo če ne druga.

Edit:
Avby .. to res ni beračenje, je pa definitivno prevara.


Zakaj bi bila prevara? Ti vidiš kaj kupuješ in po kakšni ceni. Vzameš ali ne pa je tvoj problem? Recimo grable lesene ali pa lesno oglje letno vsaj 1 krat mi dostavi oseba ki je ne poznam. A je zato prevarant? Jaz kupim in sem zadovoljen. Na drugo pa e požvižgam. Ne čutim se pa prevaranega.

Morda se čutim pa prevaranega ko vidim kaj počnejo naši vrli politiki in gospodarstveniki. Ki pa dnevno kradejo pa čeprav imajo vsega polno rit. In če se to zlo dopušča, potem sem jaz tudi pripravljen sprejeti to majnše zlo, da me nekdo prevara z umetniško sliko ali ogljem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

xeon ::

Aja, pa kaj ni na srečo v Sloveniji tako, da tisti, ki nimajo dovolj denarja za šolanje dobijo pomoč od države, kot naprimer ŠTIPENDIJO???

Avby ::

Aja, pa kaj ni na srečo v Sloveniji tako, da tisti, ki nimajo dovolj denarja za šolanje dobijo pomoč od države, kot naprimer ŠTIPENDIJO???


Ne. V sloveniji je žal tako da moraš nekje do 22 ali 24 leta hoditi v šolo. Če dobiš štipendijo pa se pričakuje da z 150 evri preživiš.

Na srečo pa če pavziraš še to zgubiš. Aha. Zakaj pa nisi bil priden pa nardil a ne? PA zakaj si bil neumen pa imel otroka. Aja pa da ne pozabimo, zakaj pa si neumen in ne delaš preko študentskega servisa? Aja pa še to, zakaj pa si tako neumen da ne hodiš v šolo in hočeš prodati svojo umetnost?

Skratka... res. Na srečo je stanje rožnato.

Tic ::

Hehe. Ja eni so čist odtrgani. Nekaj mesecev nazaj sem se šetal nekje po centru Ljubljane in se pogovarjal po telefonu. Ustavim se pred rdečo lučjo pred prehodom za pešce, nakar se pred menoj nariše nek mladenič, spodobno oblečen, ki nemudoma začne nekaj mrmrati. Ko vidi da sem mu namenil pogled, z gesto nakaže, naj prekinem pogovor. Telefon dam začudeno stran od glave in uprašam kaj želi. Mrmrmrmrm mrmranje. Ponovno uprašam, malce bolj grobo, saj sem tisti dan imel en kup že obstoječih problemov. Odgovori z 'Mrmrm rabim mrmrm deset evrov mrmrmr mrmr ....'.

Telefon sem prislonil nazaj k ušesu, pogledal na semafor za pešce in varno prestopil cesto.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Avby ::

Pripis si pozabil dodati da govoriš o beračih. Tako da vem katere odgovore prebiram.

Tic ::

mladenič, spodobno oblečen,

Želiš da rečem, da je bil oblečen bolje kot jaz? Ali pa mogoče dražje?
Kje vidiš berača?
persona civitas ;>

R33D3M33R ::

Glede beračev: nekateri so zelo prijazni, tudi če jim daš le malo drobiža, se ti že prijazno zahvalijo.

Spomnim se pa enkrat, da je na avtobusni postaji prišla do mene ena ženska srednjih let in me prosila če imam kaj drobiža. Pobrskal sem po žepih in našel za okrog 10SIT kovancev in ko ji hočem dat, me zavrne, da tega noče 8-O :| ;(
Očitno so nekater postali že tako vzvišeni, da jim toliko ne ustreza več.

Je pa hecno, da je toliko beračev. Dobro, če imaš kakšno invalidnost ali podobno, še razumem, ampak da zdrav človek ne bi našel dela je pa bolano. Seveda je to zato, ker so nekateri preveč vzvišeni, da bi delali na gradbišču ali pucali wc-je, ker dobijo več denarja z beračenjem. Tuji delavci se uvažajo, naši pa jamrajo, da ni dela :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

jype ::

R33D3M33R> Tuji delavci se uvažajo, naši pa jamrajo, da ni dela

To je ena taka zabloda - tudi če se tujih delavcev ne bi uvažalo, bi ti, ki zdaj beračijo, še vedno beračili.

robert512 ::

Beracenje je pac ena od oblika posla ... tko kot akviziterji. A so ti kej manj nadlezni ? Kvecjemu bolj ...

Loki ::

hm, oblacila itak dobijo na rdecem krizu, tako da ne predvidevat, da jim nic ne manjka, ce nimajo ravno najbolj strganih kavbojk.
nebivedu si povedal policajem tudi, da si jih (romune) malo pobozal?
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

wooted ::

je pa res da turški akviziterji ustavljajo za dolenjsko cestnino, nakar te en zvab do njegovga avta medtem pa tadrug čez ograjo skočm pa ti po avtu pobrska... in to te dobesedno ustavi tako, da ti steče na prehitevalni pas in na veliko maha. jst and mat sva vidla kako je en čez ograjo skoču pa v avto in sva ustavla... jst sm šu pa unga v avtu čez gobec ko "majmuna" (kukr je roka dala), mat je pa v avtu polcaje poklicala... stvar rešena za 2 mesca. pol pa ponovi vajo z laufanjem po prehitevalnem pasu:\

Vikking ::

Mislim da so ti "berači" postali že "medmrežno globaln"i. Še kdo drug prejel kaj podobno po e-mailu:

Klic v sili ali pomagajte, prosim …


Človeka je dolgo sram prositi za pomoč, vse dokler vidi rešitev v jutrišnjem dnevu. Ko pa se ta zaradi nakopičenih težav, igre usode in ne vem česa še zatemni, ko ne vidiš več izhoda … pa veš, da moraš vztrajati, ker moraš živeti za otroka, takrat pa pade ponos, pade vse tisto, kar te je prej varovalo, da nisi pokazal kako »reven si« finančno in materialno.
Pred kratkim mi je po dolgi in hudi bolezni umrl mož. Ostala sem sama s dvema otrokma šoloobveznim in 22 letnim kateri je brez zaposlitve, oba sta astmatika, in otroka s posebnimi potrebami, v socialnem stanovanju. Ker sem sama invalidka III. kategorije, znaša moja pokojnina 342 evrov. V času moževe bolezni, ki se je vlekla nekaj let, najprej operacija srca, imel je tri bajpase, pred dvema letoma pa še rak, ki ga je sedaj pokopal, so nama s sinom za njim žal ostali številni dolgovi, med drugim tudi pogrebnina. Ker ne vidim več izhoda in ker ne morem preživeti, se z gorečo prošnjo obračam na vas, dragi bralci, za pomoč.
Vesela in hvaležna bom za sleherno pomoč v kakršnikoli obliki.

Naši podatki so: Mihelca Bajrić Suad Bajrič in Adi Bajrič, Bistriška c.58, 2319 Poljčane.
E_mail: pomoc.druzini@gmail.com

Na tej povezavi si lahko preberete članek ki je bil objavljen v Slovenskih Novicah o naši družini:
http://www.delam-dobro.si/forum/files/b...


TRR: 02281 – 1529062774 Nova Ljublanska Banka
Lastnik računa: Bajrič Suad


Iz vsega srca se vam že v naprej zahvaljujemo

Družina Bajrić

p.s: naprošamo vas če lahko naše pismo pošljte svojim prijatelje in znancem v sloveniji in v tujini, na spodnji povezavi dobite pismo prevedeno v tuje jezike
http://www.email.si/blog/suadbajric

kriko1 ::

Tega bo vedno več, internet se da dobro izrabljat za take stvari, na žalost je pa večina take pošte scam, zato direktno brišem (ja, sem brez srca).

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: STASI ()

zdobersek ::

V Celju med železnisko postajo in McDonaldsom prosjači Slovak (bolj je podoben kaksnemu Romunu/Bolgaru), brez dela in s tremi otroci, vsi prezebli in lačni. Vse to ima napisano v slovenščini na belem papirju, ovitem v folijo. Kdo mu je to prevedel, če si ni sam napisal oz. mu je list v roke potisnil gazda, ve sam bog. Človek celo hodi po McDonaldsu od mize do mize in prosi, dober pa je tudi pri "vzpostavljanju telesnih stikov". Je pa čisto tih, samo mrmra.

poweroff ::

Pri nas so že na dvorišču Bolgari prodajali Zepter posodo naprimer. In pač pogledaš. Če je smešno poceni in ti je všeč, zakaj pa nebi kupil?

Zato, ker če je smešno poceni, je morda ukradeno. Ukradenega blaga pa jaz ne kupujem.
sudo poweroff

STASI ::

Porast beračenja opažam zadnje nekaj let. Ker sem ljubljančan imam izkušnje z našimi berači. Osebno razlikujem tri vrste. Prve predstavljajo klošarji, kateri fehtajo za litro, drugi so Romi in drugi tujci ter tretji sklop so pa narkomani in podobni. Če dam denar dam klošarjem. Točno vem da bo denar dal za Dobrovoljčka ali Mercatorjevo namizno. Je pa grozno ko vidiš "mularijo" mogoče kako leto mlajši od mene pa fehtajo. IMO narkomani, njemu pa ne bom dal tistih 5 centov ne zato, ker si bo šel, ko bo zbral dovolj denarja, kupiti šus, ampak ker mislim da je vsak pri starosti 20-30 let zmožen dobiti neko zaposlitev. Pri klošarjih je drugače, to so ljudi v svojih 40ih ali 50ih letih, ki pa težko dobijo zaposlitev.

Sem pa tak tip človeka če pride na tak način fehtat na vrata se ga hitro znebim, seveda brez prispevka za "študenta". Večina študentov, katerim njihov materialni položaj ne dovoljuje študija, trdno dela za tisto najemnino in hrano. Kdor pa takole fehta se je pa za vprašat ali je zrel za univerzo, seveda ob predpostavki, da je dotična Azrelova "znanka" res študentka.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fehtarji ali resnično ljudje v stiski ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12813249 (8502) gruntfürmich
»

Beračenje pred trgovinami (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44247385 (34607) jype
»

Beračenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7512558 (9631) shotalick
»

Prepoved beračenja?

Oddelek: Problemi človeštva
385132 (3897) Mipe
»

Brezdomci (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
868292 (6074) moonjah

Več podobnih tem