» »

win xp- težave pri instaliranju gonilnika za wlan zaradi pravic kot administrator- PROSIM NUJNO !

win xp- težave pri instaliranju gonilnika za wlan zaradi pravic kot administrator- PROSIM NUJNO !

mbranko ::

pozdravljeni!

ker sem kupil predstavitveni pc brez os (hp pavilion slimline s3030.pt) sem sam naložil win xp pro z SP2. ko naložim vse gonilnike za mat. ploščo, grafično, lan in zvok mi kaže, da nimam instaliranega gonilnika za wlan (gemtek). Zato sem s hp- jeve spletne strani potegnil originalni gonilnik sumer pack 2006.

Težava je v tem, da mi pri začetku instalacije napiše, da moraš biti prijavljen kot administrator. S težavo sem našel tega že vgrajenega userja (ostale sem zbrisal) in ko se tako prijavim kot sistem administrator ne morem instalirati gonilnika, saj še vedno javlja, da moram biti prijavljen kot administrator.

lepo prosim za pomoč, kako postopati, saj je wlan edina trenutno dostopna možnost za prihod na internet (drugače sem odvisen od interneta v službi).

lp branko

solatko ::

Odpri si svoj račun z pravicami admina - nadzorna plošča - uporabniški računi - ustvarjanje novega računa - vpišeš in obvezno ustvariš geslo (tega lahko pozneje zbrišeš, če boš edini uporabnik). V windows xp določene stvari ne moreš instalirat, če nimaš ustvarjenega gesla.

mbranko ::

a to pomeni, da moram ustvariti nov račun ali se tako spremeni le geslo na obstoječem?

Sc0ut ::

1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

solatko ::

Lahko daš geslo na obstoječem, vendar poglej, če ima vse pravice (pogledaš v task menegerju pod administrator - pravice)

mbranko ::

se pravi, da samo odprem task manager in spremenim geslo ter ponovni zagon?

kaj pa naredi zgoraj omenjeni program?

še nekaj: kje bi našel gonilnike za tv tuner kartico ( mislim da je asus tiger)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mbranko ()

solatko ::

To lahko narediš v uporabniških računih ali v skrbniških orodjih. Obstoječemu uporabniku dodaš geslo in se s tem geslom prijaviš v sistem (reset računalnika), vendar mora imeti uporabnik pravice administratorja, drugače nekaterih programov ne moreš instalirat - te pravice pa se določijo v nadzorna plošča - uporabnik - spreminjanje vrste mojega računa - klikneš skrbnik računalnika - nazaj - ustvarjanje gesla - potrditev gesla in izhod, ponovni zagon računalnika, prijava z geslom in probat instalirat program. To je za xp home za pro imaš pa v nadzorni plošči dve datoteki za uporabniške račune. Odpreš drugo in pri sebi označiš vse kvadratke - popolni nadzor nad računalnikom.

mbranko ::

sem poiskusil. pa ne gre. javlja eno in isto - moram biti prijavljen kot administrator.

več ne vem kaj naj naredim. če ima kdo še kakšen predlog ali kje naj najdem gonilnike lepo prosim:(

Opkow ::

S težavo sem našel tega že vgrajenega userja (ostale sem zbrisal) in ko se tako prijavim kot sistem administrator ne morem instalirati gonilnika, saj še vedno javlja, da moram biti prijavljen kot administrator.


Katere ostale si zbrisal?

mbranko ::

pri prvi instalaciji win xp pro ver. april 07 s sp2me me je vprašal za ime uporabnika/userja... in sem naredil račun- mb. ko se pc prižge, se avtromatsko naloži mb račun brez gesel. ko sem po vaših navodilih kontroliral račune oz pravice in želel mb spremeniti v administratorja, mi tega ni pustil, ker da ta že obstaja. v managerju- users sem to preverjal, in tam so bili trije računi: administrator, guest in mb.
nato sem administratorja preimenoval v admin, mb v administrator + geslo, dodal še en račun za rezervo, preveril da imam vse pravice, reset in poiskusil setup gonilnika.
spet in spet sem dobil enako sporočilo. nato zbrisal rezervni račun, ostalo samo admin , guest in administrator, ki sem ga ustvaril. spet nič.

solatko ::

Potem ta gonilnik ni pravi za tvoj računalnik in ti security sistem ne pusti naložiti za njega sporen program - hp zaščita, hp - u je interes, da vse osnovno programje naložijo na pooblaščenem servisu, z njihovim uradnim diskom. Povprašaj kakšnega trgovca, ki prodaja hp-je ali pa poklič na servis, pa ti bodo povedal zakaj ne gre. Verjetno moraš biti prijavljen kot HP-jev admin z original programom (se ga pa ne da drgač dobit, kot da ga naložijo v servisu).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

5er--> ::

Amm... se meni samo zdi, ali si ti le uporabnika mb preimenoval v uporabnika administrator (ta pa ne dobi kar tako administratorskih pravic:P)?

mbranko ::

najprej sem tako probal, pa ni šlo. nato sem vse poiskušal na vgrajenem administrator računu. tudi ne gre.

verjetno bom moral najti nov driver - NASVETI!!??

solatko ::

Kaj pa če bi obiskal servis, pa bi ti serviser, kateri ima po defaultu vse administrativne pravice za HP računalnik, za kakšnih 10€ vrgu gor manjkajoče driverje. S tem problemom sem se srečal, ko sva s prijateljem urejala njegov HP prenosnik. Nobeno znanje ni pomagalo, na servisu je pa to opravil v petih minutah (samo pooblaščeni servisi za HP).

detroit ::

jst sm pa že meu 2x tak virus ki mi je odvzemu pravice nism mogu nč instalirat ipd ipd tko da se ti splača vsaj safe mode pa prevetrit komp če ne še kšn čist clean način (preinstalll environment)...
Skero

Sc0ut ::

Poglej rajši še enkrat moj post zgoraj. Dobiš admin geslo na vseh kompih, kjer lahko bootaš iz dvdja, cdja, usbja,... Pripraviti usb za boot je celo zelo enostavno.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

administrator

Oddelek: Pomoč in nasveti
102812 (2280) tinkatonka
»

zvok v drugem uporabniškem imenu

Oddelek: Pomoč in nasveti
252781 (2549) tweet
»

Odstranjevanje uporabnika - XP

Oddelek: Operacijski sistemi
51343 (1213) fosil
»

administrator

Oddelek: Operacijski sistemi
91576 (1455) hani
»

Uporabniški račun

Oddelek: Pomoč in nasveti
91138 (1040) Muzo

Več podobnih tem