» »

samodejen reset računalnika??

samodejen reset računalnika??

mihasus ::

Pozdravljeni,

večkrat se mi zgodi, predvsem, ko igram kakšno igro, da se mi računalnik samodejno ugasne in nato takoj prižge (resetira), se morda komu kaj sanja, zakaj prihaja do tega?

včasih je samoresetiranje bolj pogosto kot drugič, sem spremenil nastavitve na AMD Athlon XP 3000+
na 1.73 Ghz, pa se mi je od začetka manjkrat resetiral, zdaj pa, se resetira, kadar se mu zadi, tudi če samo brskam po netu.

LP,

Miha

solatko ::

Če ni sporov v programski opremi, se ti očitno zadeva pregreva. Temeljito čiščenje notranjosti in programov, ne bo škodilo. Lahko je oslabel ventilator na procesorju in ti pri določeni temperaturi zadeva resetira. Če nisi to še nikdar delal, poišči nekoga, ki se na stvari spozna in bo to naredu pri tebi doma - ti pa se uči za naslednjič.

mihasus ::

Zadeva je sledeča;

ko sem v Comtronu kupil nov računalnik(nekje 3 leta nazaj), se mi je enako dogajalo že v štartu, pri novem. poslal sem ga na servis, so ga tam testirali in posledično ugotovili, da ni nič narobe. težava pa se je meni še vedno ponavljala, zato sem zamenjal hladilnik na procesorju, dodal večji - bolj tih ventilator, zamenjal za močnejši, zopet tudi tišji napajalnik, dodal še dva ventilatorja na ohišje, pa se vseeno dogaja isto. Bom pa ponovno odstranil in očistil hladilne reže, ponovno namazal s tisto pasto, pa bomo videli kaj bo.

Spike Edin ::

Preveri temperaturo procesorja kar zna biti problem.
The PC Doctor

mihasus ::

Temperatura se mi vedno giblje okrog 39-44°C., Prej, takoj ko je bil PC še nov je bila skoraj še enkrat višja, po menjavi ventilatorjev,... pa je povprečno okrog 42°C.

solatko ::

Temperatura je odlična, poglej na forumu iger, ki jih igraš, s katerimi programi se tepejo. Znano je resetiranje NTFS 2 pri Bit defenderju. Lahko je pa krivda tudi pri neuporabi original iger (slabo skrekano, slaba kopija.....). Imaš kakšno original igro, da ti ga tako sirje.

ttommy ::

Probaj z drugo grafično kartico špilat-morda je ta problem.Sam sem imel enake težave,ko sem imel Radeon 9600XT.
Gamer

Tr0n ::

Presvoh napajalnik je ena moznost.

mihasus ::

Napajalnik je dovolj močan, grafičo seem imel najprej ati radeon 9600 pro, zdaj pa imam 9800 pro, pa je pri obeh enako, kar pa se tiče z enimi originalnimi in drugimi malo manj "originalnimi" igrami - enako, tudi ko brskam po netu, ali pa gledam film se to zgodi.

(PS: verjetno nova mašina s Pentium procesorjem, pa bo špilal)

solatko ::

Potem pa naredi takole:
Najprej eno hudo čiščenje sistema, očistiš hladilnike, diske, spihaš matično ploščo, očistiš napajalnik in previriš ali ti vsi ventilatorji normalno laufajo.

Čiščenje sistema - spyware, cockie, tray datoteke, ostanke odstranjenih programov vregistru, neveljavne ukaze v registru, update windows, zadnje driverje za matično in grafo......

Če tudi to ne bo pomagalo, pač igraš prezahtevne igre in boš moral malo seči v žep za novo mašino.

Belli ::

Probi zamenat trdi disk.Men se je comp samodejno ugašu.Sm formatiru disk pa je blo enako.Zamenu sm plato,procesor,RAM-e,grafo in napajalnik pa se mi je še zdej.No konc sm sam za hec probu zamenat disk in težava je bila odpravjena.Probi prklučt kkšn drug disk! ;)

LP

pizdarija1 ::

Probaj še s kakšnim live cdjem če pa si vsaj malo mehanik pa če imaš kakšne komponente (sposojeno računalo) postopoma zamenjuj komponente:ram, disk, grafično, napajalnik dokler ne najdeš krivca, najbrž je pa matična fuč. Kaj pa temperature ostalih komponent?

Se pa čez tale Comtron zadnje čase ogromno ljudi pritožuje!

delfinus ::

Memtest udarit cez, ce se ni blo. lp, D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
506900 (4846) GTX970
»

Gretje grafične in glasen CPU? Prosim pomoč.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
364433 (3576) Vajzi
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
513381 (2807) DT232
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362985 (2048) Steinkauz
»

nova plata in tu so problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
17814 (602) cavk

Več podobnih tem