Forum » Programska oprema » Številčenje strani v wordu
Številčenje strani v wordu
PrljaviDzem ::
Pri diplomski nalogi moram končano diplomo posredovati shranjeno v enem samem wordowem dokumentu. In sicer tako da je prva oštevilčena stran uvod; problem je v tem ker sta pred uvodom še dve strani (naslov,...) katere ne smejo biti oštevilčene - word pa avtomatsko oštevilči vse strani v dokumentu???
Človek se ga mora včasih tud napit, da preživi v tem svetu norcev (E. Hemingway)
- spremenil: volkec ()
McMallar ::
Uporabi section break. Tu lahko nastaviš številčenje za vsak section posebej. Na primer, na začetku ni oštevilčeno, kazalo je z rimskimi, od uvoda naprej pa z arabskimi. Natančnega navodila ti ne morem dati, ker je že kar nekaj časa, kar sem pisal diplomsko, po tem pa tega nisem rabil
marsovcek ::
Konec prvega odseka vstaviš section break: Insert -> Break... in izbereš nekaj izmed Section break types. Ponavadi daš Next page, kar ti poleg preloma odseka naredi še prelom strani.
Zatem greš v urejanje glave/noge za drugi odsek. Nekje ti piše Same as previous, kar pomeni, da je glava (ali noga) enaka kot v prejšnjem odseku. Ker tega ne želiš, klikneš na ikonco z dvema stranema, povezanima s črtkano črto. Malo težko je to opisati, skratka ko zadeneš pravo, ti prej omenjen napis izgine. Sedaj lahko ločeno oštevilčiš tudi ta del.
Zatem greš v urejanje glave/noge za drugi odsek. Nekje ti piše Same as previous, kar pomeni, da je glava (ali noga) enaka kot v prejšnjem odseku. Ker tega ne želiš, klikneš na ikonco z dvema stranema, povezanima s črtkano črto. Malo težko je to opisati, skratka ko zadeneš pravo, ti prej omenjen napis izgine. Sedaj lahko ločeno oštevilčiš tudi ta del.
Sklemen ::
Microsoft bi moral v help file dat prav poglavje za pisce diplomskih nalog ali pa bi kdo moral napisat knjigo Word za pisce diplomskih del :-)
Jaz sem imel iste težave pred leti, ko sem pisal diplomsko ...
SKlemen
Jaz sem imel iste težave pred leti, ko sem pisal diplomsko ...
SKlemen
kajpravis ::
Saj ravno pisci seminarskih nalog in diplom se največ ukvarjajo z wordom in excelom. Tudi sam sem se zelo namučil z številčenjem strani in izdelavo kazal. Vendar naučiš se enkrat in ostane ti za vedno v spominu.
V raznih službah ljudje ne poznajo niti osnovnih stvari in nastavitev programov. Sem se tudi že Ooo ukvarjal in mi je bolj všeč, le sprejeti ga moraš in uporabljati.
V raznih službah ljudje ne poznajo niti osnovnih stvari in nastavitev programov. Sem se tudi že Ooo ukvarjal in mi je bolj všeč, le sprejeti ga moraš in uporabljati.
postar_si ::
Tudi jaz pišem diplomo, sam nisem še tako daleč. Na spodnji povezavi je nekaj papisanega glede spajanje dokumentov
http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-l...
http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-l...
PrljaviDzem ::
Zadeva je uspela .
Hvala vsem za pomoč.
Hvala vsem za pomoč.
Človek se ga mora včasih tud napit, da preživi v tem svetu norcev (E. Hemingway)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odseki v worduOddelek: Programska oprema | 9320 (2496) | Galaxy |
» | Zrcalni roboviOddelek: Programska oprema | 4581 (2460) | hodor |
» | Problem s številčenjem slik v Wordu 2010Oddelek: Pomoč in nasveti | 807 (731) | WhiteSmith |
» | Word (2003 - ali 2007) - kazalo strani ("naprednejše - dva oštevilčenja v enem dokumeOddelek: Programska oprema | 10547 (7756) | nhjghvfhj |
» | Kako vstaviti stran v .doc?Oddelek: Programska oprema | 1677 (1586) | Vikking |