» »

Zrcalni robovi

Zrcalni robovi

skladisce ::

Stvar je sledeča.
Imam tri odseke, vsak je posebej oštevilčen.
Nikakor ne morem uporabiti zrcalnih robov samo za prvi odsek(v nastavitvah določim samo ta odsek). Vedno mi naredi za vse tri odseke oz. cel dokument.
Lepo prosim za pomoč, hvala.

dfajt ::

OpenOffice? Word 2003? Word 2007? ...

skladisce ::

Office 2007

matjazx ::

Maš prižgan gumb Enak kot prejšnji, ker potem uporabi nastavitve prejšnjega odseka?

skladisce ::

Maš prižgan gumb Enak kot prejšnji, ker potem uporabi nastavitve prejšnjega odseka?


A ga moram imet prižganga?

joze67 ::

Sem poiskusil v 2003, dela as expected - mirror margins se pojavi samo v izbrani sekciji.
Spet v 2003, gumb Same as previous velja za header in footer, ne za obliko strani, I guess.

skladisce ::

Sem poiskusil v 2003, dela as expected - mirror margins se pojavi samo v izbrani sekciji.
Spet v 2003, gumb Same as previous velja za header in footer, ne za obliko strani, I guess.


Žal ne potegne, vseeno hvala.

Manager ::

Čao

Sem se zaj* s temi zrcalnimi robovi nekaj časa, sedaj pa sem ugotovil. In če bo kdo imel podobno težavo, jaz sem jo rešil na naslednji način (MS Word 2013);

- Imel sem besedilo v Wordu, kjer sem imel zrcalne robove (za cel dokument). Prva stran je bila naslovnica; druga je bila zahvala; tretja je bil povzetek; četrta, peta in šesta pa je bilo kazalo; temu je sledila vsebina.
- Vse strani do vsebine, od prve strani vključno do kazala, so morale biti enostransko. Vsebina pa obojestransko tiskana. Težava se mi je pojavila, pri kazalu, ker je bilo v enem odseku in mi je drugo stran kazala avtomatsko oblikovalo obojestransko.

Rešitev je naslednja;
- Postavil sem se na prvo stran kazala in šel pod "Postavitev strani" - "Prelomi" - "Prelom odseka" - "Liha stran". Nato sem šel na drugo stran kazala in sem naredil isto. Nato sem še šel na tretjo stran kazala in naredil isto.
- Med povzetkom in prvo stranjo kazala se je sedaj pojavila prazna stran. Izbrisal sem jo tako, da sem se postavil na vrh te strani in kliknil "Delete".

Sedaj je bilo treba rešiti še številke strani kazala, ki so bile označene z rimskimi "i, ii, iii".
- Šel sem na drugo stran kazala in dvo-kliknil na številko strani. V zavihku "Načrt" - "Krmarjenje" kliknemo (odznačimo) "Poveži s prejšnjim" (Poveži s prejšnjim mora biti izklopljeno). Enako naredimo na tretji strani kazala.
- Nato se postavimo na drugo stran kazala, v nogo kjer je bila številka in napišemo "ii" ()dva mala i-ja na tipkovnici). Enako naredimo na tretji strani ("iii").

In to je to.

Upam, da bo to v pomoč, če bo kdo imelo enako težavo.

Lp,
Blaž

Klara90 ::

Pozdravljeni,

kljub vašim nasvetom, še vedno nisem rešila težave z robovi. Prvih nekaj strani (do uvoda) moram imeti enostranske robove (levi rob 3,5 cm, ostali 2,5 cm), od uvoda dalje pa zrcalne (notranji rob 3,5 cm, ostali 2,5 cm). Jasno mi je, da je potrebno dokument razdeliti na odseke in urediti vsak odsek posebej. To sem naredila že za številčenje strani (številčenje od uvoda dalje) in za glavo dokumenta (prav tako od uvoda dalje). Pri številčenju strani in pri glavi nisem imela težav, vse deluje kot mora. Ima kdo idejo, zakaj pri robovih ne gre (vedno označim "samo za ta odsek"), ampak enostavno ne deluje in ne spremeni robov le za en odsek, ampak za celoten dokument. Uporabljam Word 2010.
Prosim za pomoč.

Klara

prtenjam ::

Pozdravljeni,

Na žalost vam v Word-u to ne bo uspelo :(. Word namreč zrcalne robove vedno upošteva na nivoju celotnega dokumenta in ne samo na nivoju odseka.

Sklepam, da urejate diplomsko nalogo na eni izmed fakultet, še niso slišale za računalnike :) V tem primeru imate pravzaprav dve možnosti:

1. Tistih prvih N (5-10) strani pač ročno uredite tako, da so vse na desni strani (vmes pač tlačite prazne strani). Tudi kazalo - ko ga enkrat zgenerirate - lahko vmes presekate s prazno stranjo (preizkušeno), vendar morate paziti, saj bo ob osvežitvi kazala prazna stran, ki je vmes seveda izginila.

2. Naredite dva ločena dokumenta. Prvi dokument za prvi del naloge (zrcalni robovi), drugi dokument za preostanek. Vendar vas opozarjam, da je ta pot sicer bolj pravilna a morate kar nekaj vedeti o Word-u, da vam bo to uspelo.

Iz lastnih izkušenj (ko sem se s tem še ukvarjal, sem uredil več kot 200 diplomskih nalog) vam svetujem prvo pot... torej ročno, vendar pazite ob osvežitvi kazal.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

Klara90 ::

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Končno nekdo, ki je povedal, da odseki niso rešitev. Vsi samo pišejo, kako se da z odseki vse urediti :) Ja res je, pripravljam magistrsko nalogo, ki jo moram oddati tudi v elektronski obliki. Bodo pač prazne strani notri. Hvala še 1x.

hodor ::

Se popolnoma strinjam z @prtenjam glede drugega odstavka.

Glede oblikovanj diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog se v največje podrobnosti spuščajo prav na fakultetah...
Pri oblikovanju svojih nalog se nikoli nisem srečal s problemi kot so zrcalni robovi ipd. saj je bila vsebina naloge vedno pomembnejša, kot pa detaili v oblikovanju. Je pa res, da je potrebno navodila vsake fakultete spoštovat!


Ker me je prijatelj prosil za pomoč pri oblikovanju njegove naloge sem porabil kar nekaj časa, da sem prišel do rešitve zrcalnih robov.

Zahteve:
  • Prvih x strani poravnava navadna (3,5cm notranji in 2,5cm zunanji rob) in
  • od x do konca pa zrcalna poravnava (3,5cm notranji in 2,5cm zunanji rob).
Rešitev:
  • Celoten dokument je potrebno oblikovati zrcalno.
  • Nato pa je potrebo na koncu vsake strani (od začetka ter vse do x strani) vstaviti prelom "Liha stran".


Upam, da bo rešitev komu prihranila ure v M$ WORDu. Be smart...use LaTeX tam nič ne skače sem ter tja.:)
Vsako stvar lahko narediš še boljše!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odseki v wordu

Oddelek: Programska oprema
309049 (2225) Galaxy
»

Diploma - robovi

Oddelek: Pomoč in nasveti
185010 (3750) hmm23
»

Različni robovi v wordovem dokumentu

Oddelek: Programska oprema
121668 (1568) winko
»

Nepravilna pretvorba DOCX v PDF

Oddelek: Pomoč in nasveti
123562 (3391) Hayabusa
»

Vstavljanje številk strani v wordu

Oddelek: Operacijski sistemi
83737 (3587) hobbit

Več podobnih tem