Forum » Pomoč in nasveti » Problem s številčenjem slik v Wordu 2010
Problem s številčenjem slik v Wordu 2010
WhiteSmith ::
Zdravo,
trenutno delam en kar precej obsežen dokument v Wordu 2010. Začel sem urejati zadevo in naletel na en problem. Pri citatih pod slikami me začne zajebavati številčenje. Imam 10 poglavji in do šestega poteka številčenje brez problema. Primer: V poglavju 3 imam slike 3.1, 3.2, 3.3 itd. Enako velja za ostala poglavja. Številčenje poteka normalno tudi v poglavjih po 6. poglavju. Primer: V poglavju 7 imam slike 7.1, 7.2 itd. V 6. poglavju pa pridem do problema. Ko označim sliko in hočem dodati citat mi v okencu normalno pokaže: Slika 6.1, in zraven dopišem ime slike in stisnem Ok. Citat pod sliko pa potem piše: Slika 0.1. Problem se nadaljuje pri ostalih 3 slikah v tem poglavju. In sicer se nadaljujejo z 0.2, 0.3 in 0.4.
Verjetno je kje kakšna neumnost z moje strani, ki jo ne znam razrešit in me to jezi. Če kdo pozna rešitev za tole zadevo, naj mi jo prosim zaupa.
Hvala in LP
trenutno delam en kar precej obsežen dokument v Wordu 2010. Začel sem urejati zadevo in naletel na en problem. Pri citatih pod slikami me začne zajebavati številčenje. Imam 10 poglavji in do šestega poteka številčenje brez problema. Primer: V poglavju 3 imam slike 3.1, 3.2, 3.3 itd. Enako velja za ostala poglavja. Številčenje poteka normalno tudi v poglavjih po 6. poglavju. Primer: V poglavju 7 imam slike 7.1, 7.2 itd. V 6. poglavju pa pridem do problema. Ko označim sliko in hočem dodati citat mi v okencu normalno pokaže: Slika 6.1, in zraven dopišem ime slike in stisnem Ok. Citat pod sliko pa potem piše: Slika 0.1. Problem se nadaljuje pri ostalih 3 slikah v tem poglavju. In sicer se nadaljujejo z 0.2, 0.3 in 0.4.
Verjetno je kje kakšna neumnost z moje strani, ki jo ne znam razrešit in me to jezi. Če kdo pozna rešitev za tole zadevo, naj mi jo prosim zaupa.
Hvala in LP
KraitPay ::
Ne vem zakaj imaš section break? Ravno to se uporablja za različna označevanja, mogoče ti Word začne potem označevati z 0?
Mi je uspelo uredit zadevo. Ne vem točno kako. Odstranil sem vse slike, nekaj spreminjal in urejeval section break in page break ter multilevel list in s kar nekaj truda mi je oštevilčilo tako kot je treba.
Hvala vseeno za pomoč.
Hvala vseeno za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odseki v worduOddelek: Programska oprema | 9317 (2493) | Galaxy |
» | Word pomočOddelek: Programska oprema | 1375 (1344) | Mike07 |
» | Word 2003 glavaOddelek: Pomoč in nasveti | 896 (860) | tattoo |
» | Kako vstaviti stran v .doc?Oddelek: Programska oprema | 1677 (1586) | Vikking |
» | Številčenje strani v worduOddelek: Programska oprema | 10293 (10293) | PrljaviDzem |