» »

Nokia N95 - kaj sploh še ostane velikim?

1 2
3
4 5

noraguta ::

u ker razred zdej pa hodš?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

nekikr ::

Zdej mam pa sam še par izpitov pa sem končal s faxom 8-)

darkolord ::

Mimogrede, kako iščeš po imeniku?

nekikr ::

Ponavadi samo na favorites kliknem pa imam vse na dosegu....drugače pa greš pod contacts, pritisneš črko ob strani in voila, imaš vse na dlani :)

Gregor P ::

Sedaj lahko kupite iPhone v Nemčiji za samo 999,- evrov:\
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

darkolord ::

nekikr: po imenu tut?

[D]emon ::

Sam sem sicer imel priliko preizkusiti IP, N95 pa zal ne, tako da neke primerjave med tema dvema (ocitnima) favoritoma ne bom delal. Sem pa zagotovo preprican, da IP-ja ne bi kupil. Zakaj? Zaradi kar nekaj razlogov. Prvo, kot telefon ima za moje potrebe prevec funkcij. Kot multifunkcijska naprava ze, samo za telefon pa zal ne. Sam sem pri mobilnih telefonih zelo nezahteven. Crnobel displej, moznost posiljanja in prejemanja SMS sporocil ter opravljanja klicev. Kamere v svojem telefonu nikdar nisem pogresal, tudi ob trenutkih, ko bi le-ta prisla prav, ne. Isto velja za mp3 predvajalnik. Predvsem mi ni vsecno dejstvo da za polnjenje potrebujes racunalnik (razen ce izkasljas denarce za pregresno drag omrezni polnilnik -- ceprav, ako si lahko privoscis IP .. ; pa vseeno), prav tako mi ni vsec nadgrajevanje preko iTunes. Malce pa me tudi moti zaklenjena platforma (torej, onemogoceno nalaganje lastnih aplikacij -- jailbreak je druga stvar, saj ti iznici garancijo), ampak konec koncev tudi to ni prida pomembno.

Skratka, IP zame ni. Pa ceprav ima vsecen vmesnik. :) In ceprav je v bistvu multifunkcijska naprava. Sam imam se vedno rajsi locen dlancnik in telefon. :) Predvsem zato ker slednjemu baterija pri moji uporabi drzi 10 dni. :D

MrStein ::

BigWhale:
nekikr, mi das telefonsko, da ti en hecn MMS posljem?

Letos sem dobil 3 MMS-e. Vse 3 reklame.
Ampak hej, glavno da imaš spojler in zatemnjena stekla, nima veze če ni uporabne vrednosti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

steev ::

Čeprav ne zagovarjam iPhonea, mislim da ga ni treba jebat zaradi MMS-ov, ker nevem kdaj si ga nazadnje poslal. Verjetno nikoli, BW.
:|

SpaWn ::

Za tiste, ki ste šinfali hitrost telefona in čakanja 10s da se odpre kamera je danes izšel nov FW, ki to popravi.

PrimozR ::

Oboje ima lahko uporabno vrednost. Če je spojler kvalitetno narejen in pravilno anstavljen precej doda k stabilnosti avta. Odvisno od ostalega paketa. zatemnjene šipe pa ne spuščajo noter sonca. No to je brezveze, bolje je v WRC, kjer v Grčiji dajo polarizacijski filter na šipe. Ampak od zunaj je kot ogledalo. SPojler je pa tako. Sem videl primer, kjer je bil zmontiran na pokrov prtljažnika pod 'negativnim' kotom. Seeda se ga je dalo štelati a ni bil. Tip ga je raje pustil da je ustvarjal negativno potisno silo (upforce) :> Da ne omenjam da je bil avto baby blue kia ali nekaj podobnega z MOMO, WRC, NX, TOYO nalepkami... na avtu pa ni bilo ene od teh firm. Me zanima kako se je avto peljal pri 150+. No to še gre, le menjanje pasov bi znalo biti vznemerljivo početje :D

nekikr ::

Lahko tud po imenih iščeš ja.

Malo sem povprašal kolege glede MMSov......od cca 10ih noben ni nikol MMSov pošiljal (samo za test, ko je dobil telefon, drugače pa ne).

BigWhale ::

Stein, Steev,

V enem tednu posljem pet do deset MMSov. Uporabljam tudi videoklic in glej ga zlomka vedno sem na 3G omrezju, pa ceprav zaradi tega trpi baterija.

Baterija je expendable. Telefon malo manj.

Mogoce sem pa edini, ki posilja MMSe.

IPhone ima dober user interface in multi touchscreen. Potem se pa njegov feature list pocasi neha. Pa ce se vsi na glavo postavite.

Gregor P ::

Jaz tudi pošiljam MMS-e.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

nekikr ::

Potem Iphone ni za vaju....

Jaz nisem nikoli rekel da je Iphone najboljši telefon za vsakogar.....za moje potrebe (velik zaslon, dober organizer, zapiski, ipod, pregledovalnik slik, internet, mail, to-do list...) je idealen. Fotoaparata ne rabim v mobilcu ker ga imam posebej, ne rabim MMS ker jih ne pošiljam... zame je zakon.

BigWhale ::

No, nekateri tukaj iphone reklamirajo kot nekaj, kar je bilo iz nebes poslano... ;)

M-XXXX ::

Čisto btw je včeraj prišel now softwere za N95 Razlike so ZELO opazne: Zdaj imaš prižganih skoraj neomejeno število aplikacij, v kamero gre v nekaj sekundah, dodali so kar nekaj programčkov (zelo uporaben je iskanje (tako kot v Visti)), dodali so podporo Ngage igram, novo aplikacijo za pregledovanje videoposnetkov, telefon je dobil kar nekaj lepotnih odbdelav, GPS se locka VELIKO hitreje (že prej se je v slabi minuti), posodobili so mape in res ogromno naredili na hitrosti!

Še malo:
This software version includes battery, stability & performance improvements enabling you to run faster and longer - giving you up to three more hours of music (up to 30% increase, from 9h to 12h of music playback). This release also includes a new version of Nokia Maps which provides faster positioning, faster Map Loader, and free 3-day navigation. Free N-Gage demo games are included and other games are available via Download! With the Nokia Music Store now live in the United Kingdom, users can enjoy the convenience of instant over-the-air downloads, regardless of where they are.

c00L3r ::

Iphone ima odličen vmesnik, zelo dober touchscreen, je lep in super zadevica za vodenje TODO liste, koledarja, poslušanje glasbe, gledanje kratkih filmčkov in (omejeno) brskanje po spletu. Meni je nadvse všeč :D Vseeno pa ni vreden 500 (začetna cena na bolhi), 700 ali pa celo 1000€ 8-O Za enih 200€ z 12 mesečno vezavo bi bila sprejemljiva cena. Vse ostalo je nateg. Ampak če eni pač morate imet Iphone in vas tišči denarnica potem pa kar veselo po njega 8-)

shock ::

Nekaj mi ni jasno pri tem iPhonu. A zna ta zadevca telefonirat? :D

Boky ::

A ima kdo kaj izkušenj z HTC P4550 TyTN II ? V raznih testih po netu ga kar fajn hvalijo.

driver_x ::

@Boky: jaz ga imam kakšna dva meseca in sem zelo zadovoljen. Ima praktično vse, kar je mogoče vgraditi v telefon. Tipkovnica je uporabna, najpogostejše funkcije, kot so telefoniranje in podobno pa so dostopne preko koleščka in tipk pod ekranom. Mene tudi nekoliko debelejši telefon ne moti. GPS hitro najde satelite (zraven sem dobil TomTom + karto po izbiri). Uporabljam ne edino priložene kamere. Morda je še najslabši del aparata operacijski sistem WM 6, saj se približno enkrat tedensko (govorim na pamet) telefon začne obnašati čudno (zelo počasi) in je potreben reset. Kljub temu pa bi, če bi kupoval še enkrat, kupil ta telefon.

EDIT: sem pogledal link na mobitel, ki si ga posredoval in videl ceno, po kateri ga prinas prodajajo. Če ne bi sedel na stolu, bi me vrglo na tla. Jaz sem nabavil iz VB in za precej manj € dobil zraven če 2GB kartico in nosilec ter polnilec za avto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

aljazh ::

Eno vprašanje za lastnike iPhone-a: Ali je res, da ne moreš forwardirati prejetih SMSov ali poslati enega SMSa hkrati na več številk?

zee ::

@sammy73:
Tudi sam se zanimam za nakup te naprave, pa me zanima, koliko časa ti ob normalni uporabi zdrži baterija.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

driver_x ::

@zee: odvisno kaj je zate normalna uporaba ... ;) sem ga tudi že v manj kot dnevu izpraznil, drugače mi pa zdrži nekaj dni, ampak ga v popoldanskem času uporabljam za surfanje, IM in branje pošte, pa še kakšne Wormse od časa do časa zaigram.

zee ::

tnx8-) si bom v službi naročil to igračko...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mrpiagg ::

Primerjava
primerjava foto
kaj ima n95 več od iphone

Za moje pojme bi Nokia lahko še kej naredila na temo touchscreena (končno), kar pomeni tudi drugačen izboljšan UI prilagojen "prstom" - glede na to da ima sedaj samo tipke je kar dober vmesnik. Loh bi bila boljša baterija (n95 8G jo sedaj ima). Hm ... kaj ima še iphone boljše??

Uglavnem nokia ima precej enih funkcij .. vse kar more telofon imet (sms,mms,...), umts - video klic, 3.5G, GPS z glasovnim vodenjem, MP3/4, DIVX/DVD/WMA/3GP/..., audio/video ringtone, 3D igre in to, stereo zvok, 5M foto z dokaj dobrim lečam + 640 foto za videoklic, snemanje video v MP4, vgrajen VOIP (SIP), WIFI, blufut:), ir, accelometer, inclinometer, POP3/SMTP/EXCHANGE/..., priklop BT tipkovnice, TV out - dela kar dobr, kvazi ofis, pdf, ...
cel kup no ..
Je multizadevšna in dokaj dobr dela vse skupej, kar je najbol pomembno.

IPhone je pa zaenkat bolj kot ne samo fensi in samo pogojno uporaben .. sploh pri nas. Telefon pa nekater na žalost nimajo/nimamo samo zarad lepega izgleda in supr dupr UI.

Aja pa jest mam n95 že ene 3 mesce pa dela čist ok .. učer sm še fw na v20 dal in zdej dela ša bolš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mrpiagg ()

driver_x ::

mrpiagg: jaz sem tudi vozil Hyundai-a s 15 airbagi, mp3 radijem, xenonskimi lučmi, električnim nastavljanjem usnjenih sedežev, senzorjem za dež, senzorjem za zatemnitev vzvratnega ogledala, avtomatskim menjalnikom, štirikolesnim pogonom, .... ampak kljub vsemu naštetemu je bil za vozit bistveno slabši od BMW-ja s pol manj "funkcijami". Eno je primerjava dveh stvari na papirju, drugo pa realnost. Ni vse le v številu funkcij, od katerih jih je itak pol neuporabnih. Oz. za nekatere kupce je vse v številu funkcij, kar najbolje ponazarjajo prav mobilni telefoni, saj bodo v kratkem vsebovali še štedilnik, pralni stroj in WC .... Za nekatere pa je pomembnejše da ima naprava le osnovne funkcije ampak so te izvedene na najboljši možni način in da je njihova uporaba kar se da enostavna.

(nimam ne Hyundaia, ne BMW-ja, ne iPhone-a, ne Nokije ....)

Keyser Soze ::

@sammy73
Nokio primerjaš z Hyundaiem ter iPhone z BMWjem? V isti sapi?
OK, te ne bomo upoštevali več, ker si ustrelil kapitalnega kozla. Svašta. Nokia in Hyundai.

A veš kateri telefon je potem zate najboljši? Tisti, za starostnike. Omogoča mobilno telefoniranje in to je to. Mobilni telefon ane. Tukaj, tukaj se pa pogovarjamo o večfunkcijskih napravah. Takih, ki so poleg telefoniranja sposobne podpreti čimveč storitev za čim nižjo ceno na najboljši možni način. To je point N95 in iPhone. S tem, da nekaterim bolje uspeva nekaj, drugim pa drugo.

Kar zamerim Nokii je manjek touchscreena oz. relativno majhen display. Kar zamerim Applu je pa manjek funkcij, ki SE uporabljajo tudi s strani normalnega uporabnika. Pa čeprav bom samo 1x moral poslati MMS v pol leta. Mi bo pa takrat enkrat falil. A bom mimoidočega ustavil pa prosil če mi posodi svojo ciglo da to storim?

iPhone je bolj multimedija z podporo telefoniji. Nokia je pa malo bolj telefonija z podporo multimediji. Imam občutek, da so pač izhajali iz različni osnov.

P.S.: Nokia in Hyundai?!?! Nisi resen.:D
OM, F, G!

nekikr ::

Keyser Soze, dj še enkrat preberi kaj je napisal, pa potem pametuj. Čisto prav je povedal drugače. Kaj ti pomaga 200 funkcij, če jih pa rabiš 10. Teh 10 pa rabiš hitro, enostavno.

Mavrik ::

Sam problem je, da jih rabiš 30, maš jih pa 10.
The truth is rarely pure and never simple.

Keyser Soze ::

Napisal je bedarijo. Ki jo je lepo zavil v celofan in prodal nekaterim izmed vas. A je to moja krivda?
Ne ni. Kdor je padel na njegovo finto z Hyundaiem je pač padel. Tu ne morem prav veliko pomagati. Lahko pa odgovorim na to, kar se mi zdi malo mimo.
OM, F, G!

Matevžk ::

Prosim, da za vraga nehate z vašimi avtomobilskimi primerjavami. Če se ne morete zmeniti, ali je boljša Nokia ali Apple (hint: vsakemu svoje), ne vem kako lahko apriori trdite, katera izmed omenjenih avtomobilskih znamk je boljša (zame je boljši Hyundai, hint: vsakemu svoje).

Edit: dodal en manjkajoč pridevnik.
Edit: zbrisal en odvečen prislov, ki bi lahko povzročal polemike :).
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

driver_x ::

@kajzer: narobe si razumel, ne bomo te več upoštevali, ker ničesar ne razumeš!

MitjaP ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

c00L3r ::

Sem prebral link ki ga je dal MitjaP. Če je to vse res, potem lahko rečem samo JOJ, JOJ. Bogi ste si uporabniki iPhone-a :( Toliko denarja, potem pa se še ta vmesnik izkaže, da le ni tak dober?

"Najboljša" se mi zdi ta funkcionalnost:
- če vas nekdo pokliče, pa odzvoni do konca, telefon ne javi, da vas čaka neodgovorjen klic, pač pa, da je prišlo do napake v klicu - ko telefon odklenete, se takoj vzpostavlja povezava s tem kličočim, za katerega je zapisalo "napaka klica" in morate hitro pritisniti "end call", če ne želite zares poklicati tega posameznika

nekikr ::

Zanimivo. sam imam Iphone pa še nisem zasledil nobene podobne napake... :S

MitjaP ::

A ga pol sploh uporabljaš? :)
No jas imam vse te napake, pa nisem edini :)
Vsakdo jih ima. Nekateri neki sami popravljajo. Out of the box, pa ne dela kot bi moral.

Boky ::

sammy73 torej meniš, da je HTC superioren tako Nokiji kot iPhone-u?

mrpiagg ::

sammy73: ne boš verjel, ampak jest precej od funkcionalnosti, ki jih ima n95 tudi uporabljam. Pa telefon v teh cajtih še zdeleč ni več samo telefon. IPhone pa še osnove telefona ne opravlja tko zlo super.

Telefon pa običajno menjam zaradi tega ker pogrešam kakšno funkcionalnost in ne zaradi šminke ... sploh pa to -> Smo v dobi ornk napredka elektronke in jaz nej kupm zadevo, ki je že zdej za cajtom??? Še pri nokii kakšno zadevo pogrešam in na žalost ne bo rešljiva ker ni HW-ja notr (predvsem touchscreen jim zamerim!!), kaj šele pri IPhoneu.

Gledam pa še link na jabuku in vidim, da je situacija še slabša z iphone ... bojo moral še kakšno leto dat skozi, da bo kolkartok uporaben telefon in multif. naprava.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mrpiagg ()

driver_x ::

@Boky: za MOJE potrebe definitivno, kot sem omenil me je pri Nokiji odvrnil Symbian (pravzaprav me ostalo niti ne zanima, ker je že ta OS zadosten razlog, da take naprave ne bi imel), iPhone pa ima za moje potrebe preveč omejitev.

@mrpiagg: bom verjel, ker bi jih jaz tudi uporabljal (in tudi jih na HTC-ju), čeprav pa razumem in poznam ljudi, ki jih ne potrebujejo 10000 programčkov ampak le osnovne zadeve. Zame je bil iPhone do predkratkim le šminka, ampak ko sem ga videl sem spoznal, da zelo domišljena in uporabna zadeva, le cilja na malo drugačno publiko kot sva midva. Zato se tudi ne morem strinjati, da je iPhone za cajtom, saj prinaša kar nekaj zelo inovativnih novosti. Mogoče je celo preveč PRED cajtom. Ker kot kažejo številke prodaje (ok, pri Applu imamo kar precej fanatikov, ampak vseeno), je kar precej ljudi potrebovalo točno to: napravo, ki zna nekoliko več od telefoniranja in je hkrati enostavna za uporabo.

Lahko bi se dalo razpravljati tudi o tem, ali ni tudi to, da nekdo kupuje naprave zato da ima vse oh-in-sploh funkcije, kupovanje zaradi šminke???
Še to: kdaj je nek telefon (oz. katerikoli izdelek) dober? Po enem kriteriju, predvsem s stališča proizvajalca takrat, ko se dobro prodaja.

Keyser Soze ::

Prvo kot prvo. Če pišeš bedarije, pišeš bedarije. Vsaj face it. :D

Govoriš o mobilnih telefonih, ki se štejejo za nekako vrh ponudbe. Se pravi, primerljivo z avtomobilskim trgom se tu pogovarjava bodisi o Mercedesu ali BMWju. Hyundai je na nivoju kakšnih Acerjev, LGjev, ipd. Če ti to ni jasno. Ti že tu ne morem pomagati.


Eno je primerjava dveh stvari na papirju, drugo pa realnost.

In ko napišeš v istem sestavku tole, ter nato navedeš še to, da nimaš ne Nokie, ne iPhonea, ne Hyundaia, niti ne BMW-ja, lahko rečem samo, da pišeš _še_ večje bedarije. Preberi si še enkrat kaj si napisal in nato konkretno premisli o tem.


Ni vse le v številu funkcij, od katerih jih je itak pol neuporabnih.

Ponovna bedarija. OD kje namreč ideja da so neuporabne. Naštej par neuporabnih. Ajde.


Oz. za nekatere kupce je vse v številu funkcij, kar najbolje ponazarjajo prav mobilni telefoni, saj bodo v kratkem vsebovali še štedilnik, pralni stroj in WC...

Govorimo o N95, ki je že rahlo presegla okvire mobilnih telefonov, ki smo jih poznali 10, 15 ali več let nazaj. Tako kot večina današnjih mobilnikov. Tako kot smo presegli "lesene žlice". V večini primerov.:\


Za nekatere pa je pomembnejše da ima naprava le osnovne funkcije ampak so te izvedene na najboljši možni način in da je njihova uporaba kar se da enostavna.

Zato pa pravim. Glede na to, da govoriš tu o nekih (dokaj subjektivnih) preferencah, predvidevam, da le te bazirajo na lastnih željah. In v skladu z vsem tem bi predvideval, da je zate najbolj primeren telefon za starostnike. To je telefon, ki ponuja res osnovne opcije mobilnega telefona.

In bolj kot berem tvoje poste, bolj imam občutek da res ne veš kaj pišeš. Al pa res dobro skriješ tisti skriti bistroum.;)
OM, F, G!

nekikr ::

Res je, Kayzer tiho bodi >:D

Dejstvo je, da idealnega telefona ni. Za nekatere je še največji približek N95 za druge Iphone, za tretje pa Motorola V3. Stvar osebnih zahtev in potreb.

Kar mi gre edino na jetra je to, da večina ni probala N95 ali pa Iphona, pa vseeno na veliko udarja po enem ali drugem. Oboje je treba preizkusit, potem pa vidiš ali zadovoljuje tvoje potrebe.

In ja, sem probal N95 in Iphone, vsakega en teden......N95 ne pride niti blizu :D

gzibret ::

Umirite se malo prosim in brez osebnih žalitev :| Spet sem namreč moral vzeti rdeči penzl v roke.
Vse je za neki dobr!

SchELLE ::

zanima me ali mi se da z nokijoN95 uporabljat navigacija v SLO brezplačno (kak tomtom6 SEDMICA ŠE NI ZUNAJ AL KAKO ali kaj podobnega ki ima kolikor toliko pokritost) ?

Cveto ::

Po novem dela tudi Garmin MobileXT z kartami AdriaRoute in to z vgrajenim GPS-om. Mislim da boljših kart trenutno ni.

darkolord ::

Za Slovenijo so Navteq-ove trenutno AFAIK najboljše

SchELLE ::

in te karte si lahko brezplačno potegnem iz interneta ? (od kod?) kakšen link prosim

OmegaBlue ::

So plačljive.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

SchELLE ::

kakšne so cene, in katera je najboljša (kako je s tem glasovnim usmerjanje ki naj bi se plačalo, a je brez zastonj???)

MitjaP ::

No, da še jaz malo spodbudim tole debato o iPhone in drugih telefonih.

En nemc je nardil test, kako hitro deluje 3G omrežje in kako hitro EDGE. Oba telefona sta bila na istem omrežju.

Rezultat je sledeč: 3G je mogoče za 5% hitrejši od EDGE.

Povezava (klik)
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple popravil napačen prikaz jakosti signala v iPhonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8826504 (23720) noraguta
»

Naredite multitouch "škatlo"

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
327272 (4889) bluefish
»

Apple načrtuje cenejši iPhone

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
174060 (3368) smash
»

Naredi si svoj iphone iz papirja

Oddelek: Loža
182558 (1484) dronyx
»

Upravljanje prenosnika z udarci

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
154276 (3351) opeter

Več podobnih tem