» »

Nokia N95 - kaj sploh še ostane velikim?

1 2 3
4
5

Mavrik ::

Tisti nemec je ali:
a) na drogah
b) ma zanič ponudnika
c) lagal.

Žal. Men HSDPA dosega 1 Mbit in čez, kar je precej hitreje, kot pa mi dosega EDGE, kar se tudi opazno pozna pri browsanju. Še posebej ko deluje zadeva kot modem na laptopu.
The truth is rarely pure and never simple.

MrStein ::

Ti: HSDPA
On: UMTS ("navaden")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Keyser Soze ::

LOL :D
Tile Applovci so pa obupani. Precej. OK, OK. Pač je konec koncev le macrumors.com.

P.S.: Lisička, lisička... Le kdaj se bo nehala prepričevati, da je tisto slastno grozdje tako zelo kislo.:)
OM, F, G!

Keyser Soze ::

@MrStein

Ja in? A je kaj narobe če on UMTS, mi pa HSDPA? Al je hotel on mal tko, nategnit folk pod pretvezo G3 je vse skup eno in isto sranje?
OM, F, G!

MrStein ::

Sem le opozoril, da Mavrik govori o jabolkah (HDSPA), in oni pa o hruškah (UTMS). Nič več in nič manj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MitjaP ::

@Mavrik: kolikor se spomnim iz časov 386, 486, Pentium Pro & stuff, je hitrost nalaganja odvisna od marsičesa drugega kot le od hitrosti povezave. Recimo od procesorske moči. To pomeni: modem 33.6 kbps je na 386 delal počasneje kot na 486.

Če pa tega ne veste, ste pa res bili takrat še taki kot poje Mi2 v eni pesmi :)

PrimozR ::

Rezultat je sledeč: 3G je mogoče za 5% hitrejši od EDGE.


Ugani, koga sem tukaj citiral.

Keyser Soze ::

Sam, OK. Če se pogovarjamo kaj je boljše in delamo primerjave je fer, da pokažemo najboljše kar ponujajo kandidati. In recimo N95 zmore HSDPA, iPhone pa pač fura EDGE.

Bi bilo fer, da potem prikažemo EDGE(2G) vs. HSDPA(3G). Al potem preveč izpostavimo slabosti prvega?

P.S.: Treba tudi poste pisati bolj natančno. MitjaP govori o 3G protokolih. Zame je trenutno aktualen HSDPA iz tega razreda.
OM, F, G!

MitjaP ::

Jaz sem preprosto napisal, kar je tip rekel, 5% sem si pa zmislil glede na vizualno zaznavo (ki ni točna, je pa provokativna) :)

OmegaBlue ::

Ah kaki provokativna, navadni flamebait kar ti dobro gre.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

MitjaP ::

A je kdo kaj rekel? Se mi je zdelo, da je kdo kaj rekel, pa očitno ni. Nič ne de :) Ni vsak piš potrebno akceptirati.

PrimozR ::

MitjaP v prvem postu si rekel, da je EDGE 5% hitrejši od UMTSa. Vsaj tako sem razumel iz tvojega stavka. Ko so to drugi (MAvrik) povedali, da je HDSPA oz. UMTS precej hitrejši od EDGE; je pa kar naenkrat spet važno procesiranje strani in nalaganje. To je navadno trollanje. Oz. v tvojem primeru, oklepanje odrešilne bitke. Priznaj, da je iPhone proti N95 navaden prdec z odličnim vmesnikom in pač boljšim softwerom (Opera Mobile, ki predvidevamd a je bila na E61i, je PAINFULLY slow). Kar se tiče samega hardware-a, N95 poseka iPhone. Če bi se dobilo za telefone še Linux, IMO oba z Linuxom nimata šans. Zakaj ga za iPhone delajo, za Symbiane pa ne, pa ne vem. Dvomim da bi bilo preveč komplicirano. Linux namreč spravijo na digitalno uro. Mogoče ni potrebe. Symbian niti pod razno ni oh in sploh the greatest, ampak v tem (sicer precej kratkem) obdobju nisem imel težav. Mogoče pa nekateri uporabniki iphone-a le niso tako zadovoljni s tem revolucionarnim, OH in SPLOH vmesnikom? :>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

MitjaP ::

Kar še enkrat preveri, kaj sem napisal o tem, kdo je hitrejši za 5%. Pipec slepčevsko zapiše, da sem napisal, da je EDGE hitrejši.

Pipi: povej mi, kolk MHz procesor pa ima N95? iPhone ima 620 MHz ARM (zdej laufa na 420 Mhz), ki ma underclockanega. S popravkom 1.1.2 pa je malo dvignil frekvenco, vendar je še vedno underclockan.

EDIT: ti bom kr jaz odgovoril - "Nokia N95 is powered by the fastest processor currently used in Symbian OS devices: ARM11-based Texas Instruments OMAP2420 running at 330 MHz." Vir: Povezava (klik). Loool... tolk o strojni superiornosti tvojga novega megalomastičnega telefona.

Pa še tole: Linux za Symbian, looool, da ne bom umrl od smeha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

MrStein ::

MitjaP, saj se zavedaš, da število cilindrov nič ne pove o moči motorja, kajne ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MitjaP ::

MrStein: ja, zagotovo 3 valji pomenijo enako kot 5 valjev. In seveda ima N95 še biturbo. Lol

Kdo je zdaj fanboy? Z lastnimi argumenti vas sesipam, pa sam jočete. Procesorja sta pa oba enake kontrukcije: ARM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

Keyser Soze ::

No, no... da se ne boš razpočil. :D

Vem, da resnica boli in je hudo se soočit z njo, sploh če je take, neprijetne vrste. Samo nebuloz pa res ni treba kvasit tule, ker bomo ratali precej direktni. In nočem spet rdečih postov gledat tule not.
Rezultat je sledeč: 3G je mogoče za 5% hitrejši od EDGE.

To je citat tvoje izjave. Zaključek oz. povzetek članka/testa si podal več kot jasno in zelo samozavestno. Sedaj skušaš tule ublažit bedarijo, ki si jo spesnil. Kot sem rekel, je naš problem, če applovci na vsak način skušajo dokazati, kako "superioren" EDGE protokol napram protokolom tretje generacije? Naša krivda, če so oni nekritični do slabih izdelkov čaščene firme?

Če pa pač ne poznaš gsm standarda in protokolov, ki se uporabljajo v teh omrežjih, pa to res ni naša krivda. Kot da bi rekel, da je PC počasnejši od iMaca. Bedarija na kvadrat.

P.S.: A ta iBrick sploh lahko uporabiš kot modem? OK, res da se na EDGEu potem počutiš kot en retro-surfer na dial-upu, pa vseeno.:D
OM, F, G!

MitjaP ::

Kajzar: lol, sure, vi pa sam N95 opevate, kar je pa itak logično in ni nič takega kot to, da nekateri opevajo iPhone :) face it

Pa še o tem, da ljudje z N95 nimajo težav: http://forums.hardwarezone.com.sg/showt...
In tega je znatno več še na spletu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

PrimozR ::

Mam 6120 c. Se vedno pa si rekel da je edge hitrejši od umts. Ni pa vse v procesorju. Kakšen k gps čip? Pomnilnika ima manj a ima n95 razširitveno mesto, v katerega lahko vtakneš 8 oz. 16 giga kartico. Fotoaparat je neprimerno boljši, čeprav mi je to popolnoma nepomembno. Ni pa tudi vse v sami frekvenci procesorja (primerjava amd in intel), razlike pa so lahko tudi med OSi. Linux je ponavadi hitrejši kot pa windows (superpi). Linux za symbian pa je mišljeno kot symbian telefone.

MitjaP ::

N95 ima manj pomnilnika kot iPhone. Pomnilnik = delovni spomin. Tega ne moreš nadgraditi. Lahko pa spominski prostor (flash) nadgradiš pri Nokiji, to se strinjamo (so pa stroški za tako početje zaenkrat še kar visoki, če želiš najti kaj v večjih kapacitetah).

"Unlike the Nokia E90 Communicator and the N800 Tablet, both equipped with 128 MB RAM, the N95 still stays in the smartphones camp with its traditional 64 MB total RAM and about ~22 MB RAM free."

ijaiks.... tole pa ni lepo od Nokije. In to za tako "zmogljiv" telefon. iPhone ima 128 Mb rama, recimo. Po vaši logiki so seveda dal manj rama v N95 in boljši procesor z nižjo frekvenco kot v iPhone. Deam on. Če so šparali pri ramu, so tudi pri procesorju.

"The N95 has about 160 MB internal storage memory (disk C:) and can be expanded with microSD cards up to 2 GB."

Glej ga zlomka. Celo ni sigurno, da boš lahko uporabil microSD večjih kapacitet od 2 GB. Rabiš software nadgradit na telefonu (kar doma ne moreš in ga moraš nest na servis) in še potem moraš poskusit, če bo z dotično kartico delovalo.
+ Na kakšno ceno je potem to dvigne? 500 EUR + 65 EUR za kartico. Gledam prosto prodajo. iPhone pa stane v prosti prodaji okoli 300 EUR. Skor dva iPhone za "tehnološko naprednejšo" N95.

Pa da ne bo kdo reku, da si zmišljujem:
http://my-symbian.com/s60v3/review_n95....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

Keyser Soze ::

No, no.

Dajmo se držat tega kar si napisal. Ergo, da je 3G _mogoče_ 5% hitrejši od EDGE.

Bedarija, ki si jo spisal še vedno ni bila demantirana, niti se nisi opravičil, ker zavajaš ljudi na tak grd način. Samo tole je poanta tule. Ker skušate opravičit ubogo podporo zgolj zastarelelmu 2G z zavajajočimi navedbami, da je EDGE (in ne 2G???) zgolj malček počasnejši od 3G oz. HSDPA.

Haljo? Sej ok, delaj se iz drugih butle. Tule pa ne boš prišel tako poceni čez. :\
OM, F, G!

MitjaP ::

Opravičujem se ti Kayser soze, da v prihodnje ne bom več polagal pozornosti na tvoje poste, ki nimajo nobenega pomena :) Si kot ženska, ki se vpiči v vsako besedico, če drugače ne more dokazati svojega prav. Evo, sem se ti opravičil za edino stvar, za katero menim, da se ti moram.

Keyser Soze ::

Ni potrebe, da se opravičiš meni. Rajši se daj tistim, ki so nasedli tvojim nebulozam. Opravičila s strani nekoga, ki mu ni najbolj jasna mobilna tehnologija zaenkrat še ne potrebujem.:\

Plus, če te že moti, da se vpikujemo v vsako tvojo drugo besedo (ker ne moremo dokazati svojega prav??? od kje spet ta palamudnjena ideja?) lahko nehaš pisat tule gor. Forum ni za občutljive.

In če se itak že skoz vpikujemo pa povej še to, kakšno nadgradnjo konkretno potrebuje N95 za support spomimnskim karticam z večjo kapaciteto?

P.S.: Obstaja N95 8GB. Samo za info.
OM, F, G!

MitjaP ::

Mi je čisto vseeno, če obstaja :) Procesor ostaja enak :) Rama ima pa 8 GB res več, torej je ona s 64 rama resnično zanič? :P

Če si pa dlakocepski, ker rečem Edge namesto 2G, pa to zato, ker imaš lastne probleme.
Plus tega, sedaj iščeš argumente, ki jih ni. Video je jasen. Nemec je povedal, da ima 3G in verjetno ime kaj pojma, Nemci pa verjetno tudi najhitrejšo različico 3G. Če hočemo vedeti zagotovo, ga pa lahko vprašamo :)

Vse, kar navajate v bran svoji ljubljeni N95 dalje od tega, pa so insinuacije :) Kot ene kmečke babnce, ko opravljajo sosede >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

Keyser Soze ::

Ne, mi smo ti "insinuirali" dejstva.

Ti, ti si nalimal link iz strani MACrumors.com (jaka kredibilnost) iz tega naredil en velik balon, od katerega nato ni ostalo nič, sedaj si pa pač verjetno malo prizadet, ker je propadel poizkus diskreditacije konkurenčnega izdelka.

Sam ne uporabljam N95. Za surfanje(boljši vmesnik, večji display, hitrejša odzivnost, mobilnost) se uporablja laptop, za pregled maila oz. nujne informacije zadostuje 6110 navigator (ki med drugim podpira tako HSDPA in lepo služi kot gsm modem, kot tudi navigacijo in vse ostale nujne žepne pripomočke (opomniki, koledar, kontakti, smsi, mmsi, video pogovori, navadni pogovori)) in to je to.

iBrick je pač overkill z oskubljenimi funkcijami. Ne tič, ne miš.:D

Če si pa dlakocepski, ker rečem Edge namesto 2G, pa to zato, ker imaš lastne probleme.
Lahko bi vedel, da je bistvena razlika ali rečeš EDGE ali pa 2G. In to je, bi rekli, tvoj velik problem. Ker ne veš tega. Tisti tvoj Nemec pa tudi verjetno ne.
OM, F, G!

MitjaP ::

A je kdo kaj rekel? Se mi je zdelo, da je kdo kaj rekel, pa očitno ni. Nič ne de. Ni vsak piš potrebno ujeti z ušesi ali očmi. 8-)

PrimozR ::

AFAIK Symbian telefoni kot RAM uporablajo interni spomin. Vsaj tako je pri mojem. Torej ima N95 teoretično do 160 MB. Lahko da ma N95 ločen RAM, pri meni ga je namreč le 42 MB.

Važno je pa, da ima iPhone nekaj MHz hitrejši procesor. Grem zanalašč gledat specifikacije, če je razen frekvence še kakšna druga razlika.

Glede podpore za 8 GB kartice, podpira. Mogoče je potreben firmware update (ki ga lahko narediš doma, prek kabla in fajla, ki ga dolpotegneš z nokia.com) ampak dvomim. 4 GB in več kartice (microSD) imajo namreč rahlo drugačen standard ( SDHC). Ki ga N95 podpira. Moj recimo pa ne. Torej ne vidim razloga zakaj ne bi delalo.

Sicer si pa z zadnjim postom ('nič ne slišim') dokazal, da si otrok, ki spregleda argumente, in nabija v prazno. Lahko da ima počasnejši procesor, ti pa se tega oklepaš kot rešlne bilke. Kaj pa Carl Zeiss leče in optičen zoom? Ima kaj od naštetega tvoja preljuba iOpeka?

Sicer pa, 300 € za Phone v prosti prodaji??? Ja, z vezavo za 2 leti. N95 pa je pri TUš mobilu 1 e. Pri vseh normalnih operaterjih pa ~400 €. iPhone je v prosti prodaji (v Franciji) 1000 €. N95 pa 700 € - Klik!

EDIT: lažem, tudi moj ima, tako kot N95, 64 MB RAMa.

EDIT2: nisem našel nič o procesorju, zgleda pa da je novejši, ja. A ima trusted computing. Kar je BAD! Pa tudi GPS ni GPS ampak nekakšen fejk (ki pa deluje). Klik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

MitjaP ::

iPhone je v PROSTI PRODAJI za 300 EUR. Ob nakupu NE podpišeš nobene pogodbe. 1000 EUR v prosto prodaji v Franciji? Vem, da se motiš (resnično 749 EUR z uradnim odklepom in aktivacijo), ker js nisem kr en fič firič, ki bi tole na pamet streljal, ampak sem naredil prej research. Tudi v USa ga kupiš URADNO za 300 EUR v Apple Store in če ga ne aktiviraš kot At&T uporabnik, ga pač ne :) Apple ti nič ne more.

Daj preveri preden napišeš. GPS pa olker js vem iPhone sploh nima. Dobro, ima takega, kot ga ima vsak mobitel (po celicah mobilnega omrežja). Saj poznaš tisto: če imaš s sabo mobitel, vemo, kje si.

Da nič ne slišim, je bilo samo za kajzerja, ker on je najbolj problematičen sogovornik.

Luka Percic ::

iPhone je v PROSTI PRODAJI za 300 EUR.

Seveda to ni res. Ker če ga ne aktiviraš, ga nemoreš uporabljat kot telefon. Če ga Jailbreak-aš, pa izgubiš garancijo.
V prosti prodaji je za okoli 1000€(mislim da so cene različne za francijo in nemčijo...).

MitjaP ::

Seveda je to res. Kupiš ga v prosto prodaji. Vse ostalo je sprenevedanje. Ni tako glupo kot pri mobitelu ali simobilu, ko ti telefon dajo po njihovi tkao ali tkao oderuški ceni, šele ko podpišeš pogodbo. Garancijo izgubiš samo, če to ugotovijo. Telefon se namreč da spraviti v originalno stanje.

Luka Veliki, žal ne veš, očitno. V Nemčiji se od razveljavitve začasne odredbe, ne prodaja več v prosti prodaji za 999 EUR. V Franciji se pa že od vsega začetka (29.11.) prodaja po 649 EUR (brez hkratnega podpisa pogodbe) - če ga hočeš pa odklenjenega pa moraš doplačati še dodatnih 100 EUR. Misliti se pravi nič vedeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

darkolord ::

> Garancijo izgubiš samo, če to ugotovijo.

LOL

Luka Percic ::

MitjaP ti si res en [ne bomo šli tako nizko];
Kot prvo glede cene nisem trdil, in sem dal jasno vedeti da malce ugibam- in da hočem povedat da je pač bistveno več kot 300$. Zato je tvoj popravek glede cen ok, tvoje zmrdovanje pa ni vredno tegale foruma.

Glede proste prodaje; jaz nemorem jit v trgovino, ga nabavit za 300$, ter vstavit katerokoli kartico. Pa če se požrem. Pri drugih to lahko.
Glede jailbreak-a pa je tako- ne le da ga Apple ne mara, z updejti ter z garancijo se bori proti njemu. Kar pomeni da boš imel dodatne težave- vsekakor podpora ni enaka tistemu ki bo v prosti prodaji- tisti se ti nebo "zaklenil" ob updejtih, ter garancija zanj velja, četudi imaš drugo kartico notri.

Torej nižjo ceno boš plačal z precej problemi- no ja, odvisno od "računalniške pismenosti".

Zgodovina sprememb…

hamax ::

MitjaP Nokia N95 pa stane 0€, ce jo vkrades v trgovini. Kaznujejo te samo, ce te dobijo, drugace je vse ok...
To je seveda pretiravanje, ampak ce bi vzel za primer piratske windowse, pa bi bil zelo blizu tvojemu razmisljanju.

MitjaP ::

@darklord: ja tko je ;) kar ne morjo dokazat, tega ni :)

@hamax: LOL! Ktero kaznivo dejanje pa je, če si js odklenem doma sam iPhone? Jajca od noja ja zate enako kot jajca od kure, a ne? Enako veliko pa to? LOL! Plus tega: če ukradeš iPhone, boš mel še vedno boljši procesor, kot pa če ukradeš N95 :D Ne! Motiš se: to bi bilo enako, kot če bi ti kupil originalne windowse in potem odstranil tisti del Windowsov, ki ti vsiljujejo aktivacijo. Ampak then again, Windowse bi hotu sam ti kupit al pa met piratske :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

Limit-sky ::

A si ni še nihče odklenil Nokie?

PrimozR ::

Če te že zanima, ne bi imel N95. če bi jo dobil, takoj. Če bi jo moral kupiti, ni šans. Fotoaparat je neuporaben (zame), takisto GPS, če bi ga potreboval, bi kupil Garmin ali pa bluetooth vmesnik (tako kot ima frend). V končni fazi rpecej cenejša rešitev. 2 GB kartica mi je čez glavo (imam precej filmov in muske gor, pa je frej še več kot pol giga), 6120 za 100 e pa mi tako ponuja vse, kar rabim. Recimo le, da pogrešam WiFi. TO je vse. Pa je precej manjši in lažji. TOliko o tem kdo je fanboy. Še vedno pa si to ti, kar si dokazal s temle stavkom:

Ampak then again, Windowse bi hotu sam ti kupit al pa met piratske :D


Lahko da se motim, in imaš Linux, a po tvoji gorečnosti malce dvomim. Če gremo naprej, če bi nabavljal prenosnika, bi precej gotovo (v primeru nakupa novega) vzel Macbooka. Osnovni model in to je to. Za tak denar ponuja odlično konfiguracijo pa še majhen je. iPhone pač za ta denar ne ponuja nič tako revolucionarnega, razen touchscreena. T9 slovar mi je popolnoma kul. Kako bi recimo napisal post na STju (kar sem počel ravno danes, brisal oglas v Malih oglasih, popravil oglas, odgovoril na ZS avtorju, napisla pa še srednje dolg post na avtomobilizem.com, včeraj pa napisal kar dolg post na avtomobilizem.com)? S QWERTY tipkovnico z majhnimi tipkami? Sem slišal, da se navadiš. A vseeno mi ne diši preveč.

Obtožuješ vse nas, da smo fanboyi, ti pa uletiš s takimi izjavami, kot , 'kaj ti pa mroejo, če te ne dobijo', 'kaj, kdo kaj rekel, nič ne slišim?' in zgornja, medtem ko ti mi v 90% ARGUMENTIRAMO. Kaj si pa ti argumentiral? Recimo niti nisi podal linka na podatke o procesorju. Sem ga poiskal sam, ja, res je, hitrejši je. A spet se fanboyevsko oklepaš tega dejstva in si ga omenil že v petih postih.

Zanimivo pa da si priznal da nima GPSa. Ima ga, a je bolj kilave rešitve. Še en plus za N95, če jo rabiš. Svoj primer sem opisal zgoraj. V N95 je namreč AFAIK bolj kilav čip za GPS. Je pa, v iPhone ga pa ni.

Limit-sky ::

Touchscreen na iPhonu in "overall experience" odtehta in UMTS in 5MP kamero in GPS...

Še zdaj ne razumem, kako si je Nokia lahko privoščila Smartphone brez touchscreena (pa magari če je tisti z "zobotrebcem").

bbf ::

mah obvoje so ena brezvezna marketinška fora, ki jima daje ceno samo in niič drugega kot ime. enmu fali to, drugemu ono, nakonc je pa čez en mesec na trgu en superiornejši produkt, ki oba pokrije, valda spet z nekimi pomanjklivostmi, da se bo folk ahko spet kregu, zaakaj je bolš da tega nima.... mah, brezveze, kupu bom novo baterijo za reglo in vrgu stran ta brezvezn tri leta star smartfone, k itak nima za burek...

nekikr ::

Osebno sem z Iphone-om bistveno bolje zadovoljen kot sem bil z N95, a to je zaradi mojih osebnih potreb (ki ne vključujejo MMS, kamere...)...vsakemu svoje ane.

MitjaP, nehaj smetiti po tem forumu. Izjave, da ni goljufija če te ne dobijo in neke izmišljene cene res niso odraz nekega zrelega vedenja. Tudi sam sem na pol Apple fanboy in me že zato vleče malo bolj na Iphone stran, samo ti si pa navaden [da_ne_rečem_kaj]. Če že nekaj "argumentiraš" potem argumentiraj z linki oz. nekimi dokazi, ne pa da pišeš da je Iphone 300$ v prosti prodaji, če ga pa za ta denar še na "črnem" trgu ne moreš dobiti (na Bolhi je najcenejši 399€, garancija v Ameriki (v kolikor ga ne odkleneš)). Skratka, za tvoje dobro nehaj smetiti.

Limit-sky ::

Mene je stal iPhone v ZDA točno 315 EUR (399$+davek). V prosti prodaji. Zgledalo je pa takole: "hello, one iPhone please.", "here you have, thank you for buying". Seveda je še prijazna uslužbenka potegnila kartico in je blo. To si jaz predstavljam pod prosta prodaja. Zdaj pa delaj z njim kar hočeš. Lahko ga aktiviraš, lahko ga neseš dmov in ga pribiješ na steno brez aktivacije, lahko ga tudi odpreš in daš v ohišje nokio n95. Seveda pri vseh ostalih postopkih razen pri prvem, izgubiš garancijo. Ampak doma sem si tudi na DivX player naložil firmware, ki ni uradno podprt ampak nudi več možnosti. Seveda sem tudi v tem primeru ostal brez garancije. To je pač riziko, ki ga sam prevzameš, ko se spraviš delat take stvari. Z mojim iPhonom 1.1.1. sem popolnoma zadovoljen, tudi če ni nobenega update-a več. Kot pa kaže pa gredo zadeve hitro na še bolje. Z objavo SDK bo pa pravi bum. Baje je na poti GPS, 3G, za MMSe me boli, včeraj sem prebral da razvijajo playstation emulator (na da me zanima zaradi iger, ampak se na podlagi tega lahko sluti, kakšne potencialne možnosti ima zadeva). Verjetno tudi ni daleč linux na iPhonu. Procesor še ima "lufta". To so zadeve, ki meni dajejo zelo dober občutek glede naslednjih par let. Popolnega telefona ni. Se pa vsak zase odloči glede kompromisov, ki jih je pripravljen sprejeti in jih dejansko tudi potrebuje. Jaz osebno mislim, da je 5 MP kamera v telefonu čista bedarija. V glavnem zadevo je treba preizkusiti, da lahko oblikuješ mnenje. Ogromno zadev je na tržišču, ki na papirju zgledajo high tech, ko pa primeš v roke pa vidiš kakšen crap je. Isto je bilo z iPodi. Ne vem koliko je bilo t.i. iPod killerjev. Ampak verjetno so vsi uporabniki iPodov in iPhonov userji, ki "padajo" na marketinške finte. Jaz lahko povem samo to, da so te finte zelo dobro oblikovane in izdelane. In pri meni najbolje izkoriščenih 300 EUR v zadnjih par letih.

MitjaP ::

@nekikr: sramuj se, ko boš še ENKRAT prebral MOJ post. Nikjer v mojem postu ne piše, da stane $300, pač pa 300 EUR. Mene je stal točno $429 kar je bilo 296 EUR po dnevnem tečaju.

Glede ostalih stvari pa: kaj ti jaz morem, če ih ne znaš pogooglat. Fino je, da ti vse k riti prnesejo, a ne?
Face it: tvoje pisnaje je bila prava smet :) nič nisi napisal, pa hkrati mene poskušal užaliti, in hkrati pribil, da si fanboy :) LOL

LOL: tista fora z bolhe je tud zlo dobra - tip pravi, da ga šošlje za 399 EUR, ampak ne pove pa, da carina tud nekomercialne pošiljke iz ZDA odpre in pogleda, kaj je notri. Ko najde iPhone ti ga hitro ocarinijo oz. obdavčijo z 20% DDv ;D tako da v tem primeru telefon stane 478,80 EUR in ne 399 EUR. Pač grenko presenečenje za tiste, ki ga bodo tako naročili :) LOL In to so seveda izkušnje, ki jih ti očitno nimaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

nekikr ::

In si ravno potrdil moj post kjer sem ti povedal da še na "črnem" trgu ne stane 300€ ampak dosti več..

Fanboy? Rekel sem na pol, ja, priznam. Ti pa to očitno zanikaš kljub temu da si v zadnjih N postih pel slavo telefonu, ki dejansko ni uporaben v kolikor rabiš recimo kamero, MMS, hiter internet......a vseeno sem jaz nek hud fanboy, čeprav sem v bistvu samo rekel "vsakemu svoje". Nočem se spustiti nizko, ampak MitjaP, ti si res en bedak...

MitjaP ::

Očitno tisti, ko sem pisal o tem, kaj je vse slabo na njem (dal sem linke na jabuk) nisi bral.
Črni trg je samo pri nas. V ZDA je pa zadeva 300 EUR, mogoče celo nekaj manj. In jaz sem govoril o URADNEM trgu v ZDA. Tam ga dobiš za 300 EUR :) LOL, kako prirejanje resnice je to z vaše strani :)

Zanimivo je, kako ljudje, ko jim zmanjka oprejemljivih argumentov, hitro presedlajo na osebnostno raven :) Najbolj zanimivo je, kako hitro najdeš koga, ki se je s tabo pripravljen prepirati :)

lp,
M.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

Keyser Soze ::

Hej, še toliko večji podn, če niso sposobni poslat izdelka na vsa tržišča. In potem se folk praktično še hvali kako je zadeva URADNO dobavljiva na par tržiščih. A je treba na umeten način vzdrževat višji nivo povpraševanja?

Jaz osebno se ne bi hvalil s tem, da je na uradnem trgu 300€. Res ne. Tam bi lahko bil 1,99$ + naročniško razmerje za 2 leti. To, da ga pa pri nas ni, je pa še toliko večja žalost. Nokia (ker že vseskozi pač bijemo to bitko) pač zagotovi svoje mobilnike na "svetovnem" tržišču. In se še vedno prodajajo v zavidljivih količinah. Telefone pa praktično izdajajo tiho in hitro. Brez pretiranih medijskih pompov, preranih napovedi in skrivanja specifikacij.:\
OM, F, G!

MrStein ::

Si siguren, da ni bilo pompa, ko je Nokia svoj prvi GSM predstavila ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

link_up ::

iphone so jajca od kitajca, ker gor ne spravis garmina. n95 pa z mobile xt pici sto na uro. Glede ostalega sta pa tako ista...

ps: jaz imam se vedno raje feedback tipke, kot neko svinjanje ekrana. Mi gre pac na zivce, ce je ekran popolnoma zapacan s prstnimi odtisi...
In and Out

Gregor P ::

Kakšne vse telefone in po kakšnih cenah imajo na tujih trgih lol ... samo pojdi v Azijo pogledat:\
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

OmegaBlue ::

No zdej se pa prosim spravite na malo višji nivo od "LOL fanboy" in preberite tudi poste za nazaj, je bilo sigurno že vse povedano vsaj 3x.

Da ne bo tole prva novica, ki bo zaklenjena.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

bbf ::

link_up, a tipke se pa nikoli ne zapacajo? pa seveda ekran držiš stran od lica ko telefoniraš in se ga nikoli ne dotakneš? ne vem kakšno svinarijo imaš ti po rokah, jest teh problemov nimam s touch screenom.

Keyser Soze ::

Touch screen je dober, še vedno pa ni univerzalen. Možnost imeti klasično tipkovnico in touchscreen je najboljša. In to ti ponuja že praktično ponuja že vsak HTC. Z celovito podporo funkcijam gsm in ostalih omrežij oz. povezav.

Skratka. Za moje pojme je klasična tipkovnica z dobro zastaljenim vmesnikom in bližnjicami oz. ukazi superiorna touchscreenu. Če govorimo o pisarniški oz. poslovni rabi telefona.
OM, F, G!

Gregor P ::

... sam bi z veseljem kupil iPhone, če bi pač imel vse moderne funkcije sodobnega telefona (nad Applovimi zadnjimi uporabniškimi vmesniki sem pa itak navdušen, ampak to je pač premalo), tako sem pač kupil Nokio (potreboval sem boljši fotoaparat z možnostjo snemanja videa, GPS, hiter in zanesljiv dostop do interneta preko mobilnih tel. omrežij, MMS, podporo dodatnim spominskim karticam, lahko upravljanje z datotekami in njihova dostopnost, zanesljiva povezava z osebnim računalnikom itd.) in bom počakal lepo da Apple (ali kdo drug) razvije novo različico oz. da začne upoštevati in spoštovati potrebe sodobnih potrošnikov. Nokii tako zamerim, da še nima zaslona na dotik.

Po drugi strani pa sem nadvse zadovoljen tudi z mojim sekundarnim telefonom8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple popravil napačen prikaz jakosti signala v iPhonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8826499 (23715) noraguta
»

Naredite multitouch "škatlo"

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
327272 (4889) bluefish
»

Apple načrtuje cenejši iPhone

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
174060 (3368) smash
»

Naredi si svoj iphone iz papirja

Oddelek: Loža
182558 (1484) dronyx
»

Upravljanje prenosnika z udarci

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
154276 (3351) opeter

Več podobnih tem