» »

Nokia N95 - kaj sploh še ostane velikim?

1
...
3 4
5
»

PrimozR ::

No, če primerjamo ceni iPhone-a in N95 na 'uradnem trgu', 550 $ za ODKLENJENO N95. Torej z njo legalno počneš kar hočeš, vanjo vstaviš katerokoli SIM katico. Ali pa jo pribiješ na steno. Ni treba nič jailbreakat. Klik!

MitjaP valda da boš TI dal linke za tvoje podatke. Misliš da se bo meni dalo za vsako tvojo besedo googlat? Kje pa. Mislil si bom samo 'glej ga bedaka, nabija v prazno'. Sicer je pa tale tema priceless, Apple fanboyi k**cajo prepotentne iPhone fane :D nekikr RES hvala ti :D

MitjaP ::

N95 8 GB je 700 EUR uradna cena, sam tolk. Da ne bomo spet nojevih in kokošjih jajc primerjal.
PIPs, ne se pritoževati. Vse, kar sem tebi rekel, sem utemeljil. :) Žal ti 749 EUR ne morem z loinki podkrepiti, ker sem to v Franciji na lastne oči videl, pa mi boš mogel zaupati ali pa pogooglati :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

Primoz78 ::

Ce koga zanima N95 gets a step counter :)

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Keyser Soze ::

Uradna najnižja cena, ki sem jo našel za N95 8GB je 599€. To je cena za poln paket, z veljavno garancijo in brez kakršnihkoli pogodbenih obveznosti.

Obična N95 stane malček manj kot 380€.

Je pa razlika med uradno ceno in priporočeno ceno. Tisto, kar Nokia nabije na svoji strani so ponavadi priporočene cene. Nikakor pa ne uradne.
OM, F, G!

PrimozR ::

Vseeno je ptem iPhone dražji in ima precej manj placa.

SmeskoSnezak ::

Jaz sploh ne kapiram nobenga od njiju. Noben povprečn državljan si ne more totih dveh bedarij prvoščit. Pa lahko vsako stvar opevata in slavita. A vama je to jasno?!?

Kar pa se specifikacij tiče, pa je že vsem jasno da ima Nokia N95 več funkcionalnosti , iPhone pa je všečen in simple. Pa lahko naštevata pluse in minuse kolikor želita in hočeta. Kot že stokrat povedano, VSAKEMU SVOJE. End of story. ;)

Bota dala zdaj že enkrat mir?!? >:D
@ Pusti soncu v srce... @

MitjaP ::

PIP: pa boljši procesor in software. Zakaj le omeniš vedno le samo tiste argumente, ki so tebi po godu? :)

@Smesko: js ne morem, ker prav uživam ob temle. Dejansko mi je taka blaga sprostitev ob napornem in stresnem delu :) In sem zelo vesel ter hvaležen, da se ljudje želijo pogovarjati o tej temi :) Zato so te fanboyevske debate tako zanimive :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

Ziga Dolhar ::

MitjaP: kaj pomeni "črni trg"?

p.s.: kot imetnik SE P1i se v tole debatico rajš sploh ne spravljam :P
https://dolhar.si/

PrimozR ::

Eh, sprva se mi je zdelo zabavno zabijati fanboy-a, ki ne zna argumentirati niti ene trditve. Zdej je pa že prav bedno.

shock ::

Treba je priznat, da iPhone ima zelo dober vmesnik in nič več. Zgleda da je mnogim uporabnikom všeč samo to. Za službene namene ta telefon je totalno poden.

nekikr ::

Očitno ga nisi nikoli niti v roki držal Shock, kaj šele da bi ga uporabljal (Iphone namreč). Jaz ga imam za poslovno rabo in je super. Prej sem imel pa Nokio N95....ne grem nazaj >:D

shock ::

nekikr: Sem se igral z njim in me ni navdušil kar se tiče za službene potrebe. No spet je odvisno kaj ti uporabljaš ta telefon v službi. Ponavadi jaz rabim telefon za klicarjenje + za sinhronizacijo z exchangom+ voip preko wifi omrežja. Če pa bi rad poslušal glasbo ali gledal slike na 3-4" ekrančku pa bi kupil namesnko napravo za take zadeve. Lahko rečeš karkoli že ampak iPhone ni za zahtevne uporabnike.

CaqKa ::

>>> telefon za klicarjenje + za sinhronizacijo z exchangom+ voip preko wifi omrežja.

kaj pa koledar?
kolkor sem jaz uporabljal razne telefone ima nokia ful zanič koledarje... iphone še nisem imel ampak vem pa da je na samsunig dosti bolj uporaben.

kronik ::

Citat iz Slashdot:
''While the iPhone's 2.0 megapixel camera resolution may be mediocre for a still
camera, it is excellent resolution for a consumer video camera.' A standard
definition Canon digital camcorder uses a 680K pixel sensor chip (because a
standard definition TV's resolution is only 520 x 360), while one of Canon's HD
camcorders uses a 2.9 megapixel sensor. The beta presently allows 5 second clips
at 10 frames per second, but the finished version will soon allow infinite
recording at 45 frames per second. Video of Drunknbass in action can be found on
YouTube."

MrStein ::

520 x 360 ?
45 frames per second ?

V kakem svetu tile živijo ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BigWhale ::

> Touchscreen na iPhonu in "overall experience" odtehta in UMTS in 5MP kamero in
> GPS...

No, jaz bi samo povedal, da overall experience ne more odtehtati UMTSja in GPSa. 5MP kamero mogoce.

Ce imam jaz (izmisljene stevilke) na 3G telefonu prenost podatkov hitrejsi za 50%, me nobena rotirajoca urica ne bo prepricala, da je pocasen prenos podatkov cisto ok. Sicer gre pocas ampak se pa urca zlo lepo vrti in tak fancy 3D status bar se pocasi polni medtem, ko jaz po nosu vrtam in cakam, da se podatki pretocijo. In ce se bom v Spodnjem Dupleku izgubil, bom takoj pomirjen, tudi ce nimam GPSa. Saj bo interface za klic prijatelja tako lep, da bom cist pozabil na to, da sem se izgubil in da bi lahko nasel pot do prijatelja, ce bi imel GPS. Zdaj mam pa tako dober overal experience in sem tko overjoyed in happy, da je cist vseen, ce se zgubim, tak fancy user interface imam, da bom z veseljem poklical kolega, ki mi bo razlozil kje hudica je doma...

Nehajte no... Res. Prav agresivni ste ze s tem zagovarjanjem, se mal pa se bo dal kupiti iStone... Lep bel okrogel kamen, ki ga lahko apple user zabrise v glavo non apple userju, ce se slednji ne strinja z njim...

MrStein ::

Moj telefon nima ne UMTS ne GPS, pa me to čist nič ne moti (sicer ga ne bi kupil).
To je vse odvisno od potreb in želj uporabnika.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kronik ::

MrStein: HD video se bo dalo snemat, prav tako bo podpora za mms.

CaqKa ::

>>> Ce imam jaz (izmisljene stevilke) na 3G telefonu prenost podatkov hitrejsi za 50%, me nobena rotirajoca urica ne bo prepricala, da je pocasen prenos podatkov cisto ok. Sicer gre pocas ampak se pa urca zlo lepo vrti in tak fancy 3D status bar se pocasi polni medtem, ko jaz po nosu vrtam in cakam, da se podatki pretocijo. >>> In ce se bom v Spodnjem Dupleku izgubil, bom takoj pomirjen, tudi ce nimam GPSa. Saj bo interface za klic prijatelja tako lep, da bom cist pozabil na to, da sem se izgubil in da bi lahko nasel pot do prijatelja, ce bi imel GPS. Zdaj mam pa tako dober overal experience in sem tko overjoyed in happy, da je cist vseen, ce se zgubim, tak fancy user interface imam, da bom z veseljem poklical kolega, ki mi bo razlozil kje hudica je doma...


za kompas in karto pa nikoli slišal, a? mislim te tehnikalije so danes samo še razvada, včasih smo/so prav lepo brez njih živeli. konec koncev kdor ima potrebo po kaki taki napravi, si jo lahko navsezadenj kupi tudi v pravi obliki (gps za v avto). ko pa sem bil na morju pa mi tudi ni bilo treba mejlov gledat. če pa je takšna službena potreba, takrat se pa tudi več odšteje in si zraven vzameš recimo tudi laptopa.

GPS in hitrejši internet z mojega stališča vsekakor ne spadata k osnovnim funkcijam telefona. te so se danes po mojem mnenju razširile (poleg telefoniranje) le do: sms, alarm, koledar (+še ena platforma za tetris in kačo (ne vključujem java iger)).

BigWhale ::

*BigWhale is here, giving you a clue.*

Eh? Ne gre za to, kaj potrebujes, cesa ne, kake barve je nebo in kako na glas raste trava. Gre za preprosto dejstvo, da boljsi uporabniski vmesnik ne more nadomestiti GPSa.

To je tako kot, da bi trdil, da ti avtoradio v Zetorju nadomesti trosilec gnoja...

knesz ::

Če uporabljaš traktor kot prevozno sredstvo in nisi kmet, potem ti ga :)

Limit-sky ::

OK, BigWhale, se strinjam. Tudi jaz sem po tihem pričakoval GPS. Ampak kar sem želel povedati je to, da je bil to eden izmed kompromisov, ki sem jih sprejel. Če bom potreboval GPS (in mislim, da ga bom v kratkem), si bom omislil Garmin al pa kaj podobnega.

Ker je pa na vidiku že prvi gps modul za iPhone, pa poizkusite razmišljati takole. iPhone z zunanjim GPS modulom bi lahko brez težav nadomestil kakšen Garmin. Ne vem sicer, kakšne zaslone imajo GPS naprave, ampak iPhonov ekran je kot nalašč za to. Resolucija 480 x 320, 160 ppi, touchscreen "na prste". A vidi kdo kakšno podobnost z gps napravami? Mislim, da bo moja rešitev GPS modul v avtu, saj ga bom verjetno potreboval le tam in povezava z iPhonom in mapami na njem. In kot spremljam Apple in razvoj programja za iPhone zadnje čase, se mi zdi, da bo tole nekje naslednje leto prav izvedljivo.

Lahko pa se tudi motim.

Gregor P ::

... sam sem npr. večkrat rabil GPS v velemestih, ko je bilo treba "peš" hitro priti na neko ne vnaprej dogovorjeno lokacijo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mrpiagg ::

Če se že razmetavamo s kešam za to elektronko, potem more imet kar največ kar se v tistem trenutku da dobit .. vsaj moje mnenje je tako .. IPhone to ni (je pa fensi). Nejbl mi je pa všeč, da je za n95 skoz več softwarea in skoz bolj uporaben .. pa tud kakšen fensi in zabavn se nejde vmes :) nokia -> www.symbian-freak.com

Limit-sky ::

Zate je tudi rešite, Gregor. Kupiš Nokio in je stvar rešena. Za vsakega svoje. Meni največkrat pride prav v avtu.

c00L3r ::

Limit-sky si že pomislil da iPhone lahko imel "normalen" oz. standarden Bluetooth vmesnik in bi ga že zdaj lahko uporabljal za GPS navigacijo z zunanjim GPS sprejemnikom. Ampak NEEEEEE! iPhone bluetooth dela samo z zunanjimi slušalkami in mogoče kako drugi napravico dokler piše gor Apple. Zdaj pa bodo odkrili toplo vodo, ko bodo izdali iPhone kompatibilen GPS, ki bo 2x dražji od ostalih GPS sprejemnikov. Kar na smeh mi gre... Ampak marketing pa je dober ja 8-)

Limit-sky ::

Seveda sem pomislil. Mislim, da bo nekje naslednje leto vsekakor omogočena normalna uporaba. Če ne iz neuradnih strani pa iz uradnih.

Lahko pa tudi ne.

link_up ::

nuvi je z a avto...ampak ga bo res vsak vedno sabo vzel? Za dolge fure ja...za mestno pot, ko pa isces xy ulco v nekem cist levem kotu ljubljane je pa n95 zmaga. pa se telefoniras lahko.
In and Out

Limit-sky ::

Ja, imaš prav, če se znajdeš v nekem čist levem kotu Ljubljane pol pa je j*ba.

Sem pa zasledil tole, kar je za mene idealna rešitev.
http://partfoundry.com/iphonegps.html

Shraniš v predal v avtu in ko rabiš, ga nabiješ na tel. in imaš gps. Pa tudi zraven ga lahko vzameš. če misliš, da se boš znašel v kakem levem kotu. Ko pa se peljem v štacuno, pa po otroke vsak dan, pa na šiht in domov, takrat pač ne potrebujem dodatkov.

Kakor za koga.

AapocalypseE ::

V naslednjih dneh si bom kupil Nokio N95 in bi prosil, če bi mi lahko nekdo napisal posebne programe kot so: Nokmote, Rotate Me, itd... kje se da zadevo potegnit iz neta. Za zdaj imam LightSabre in MovingBall. V navodilih sem prebral, da še rabim dodatn program Accelerometer, da bo vseskupaj delovalo. Program sem si dal iz neta in upam, da bom znal vseskupaj usposobit na telefonu, ko ga dobim.

rasta2 ::

a mi lahko kdo to pove:
prej sm meu nokio 6288 pa sm lah dal kero kol sliko cez celo ozadje zdj mam pa n95 pa ne morm met :S,sj to ponavad usi pr symbian ne morjo :S,prosm ce mi lah kdo to pove....sam ne to da si morm temo stimat za usako sliko da je pol cez ceu,nekak drgac plis...

Slo-One ::

Meni Real Player ne dela za streamanje a ma kdo kakšen predlog kako rešit težavo. Proxy mam na ne nastavljeno pa vse.

kriko1 ::

Kaj ne dela, kak stream, kaj napiše...?
Do sedaj sem jaz poskusil samo z youtube.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple popravil napačen prikaz jakosti signala v iPhonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8826658 (23874) noraguta
»

Naredite multitouch "škatlo"

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
327280 (4897) bluefish
»

Apple načrtuje cenejši iPhone

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
174074 (3382) smash
»

Naredi si svoj iphone iz papirja

Oddelek: Loža
182567 (1493) dronyx
»

Upravljanje prenosnika z udarci

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
154285 (3360) opeter

Več podobnih tem