» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
14 / 55
»»

echoman ::

dejte, kdor zna naj mi da msn po zasebnih sporočilih al mu dam pa jest pa nj mi plz pove, kar je treba.

prosim ljudje pomagajte mi!!!!!!!!!! do tistega bootset.exe vse naredim, pol pr bootsect.exe pa sploh ne vem, kaj je treba narest.

zee ::

Se lahko malo pomiris? Hvala.

Se poskusil pogooglat mozno resitev za tvoj problem?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

miteq ::

Fantje, se mogoče šušlja kaj novih informacij o izboljšanem modelu EEE-ja? Grem pogooglat, mogoče kaj najdem...

kixs ::

Susja se marsikej :P

Vse kar bos uspel najti, pa ni nujno da je/bo res.

lp

sm že pogooglu pa nč ne najde. ne morem se pomirit, ker nujno rabim winse.

za tiste, ki ne veste o čem se gre:
ne vem, kako naprej od bootsect.exe tuki se mi ustav, ka ne vem kaj je treba naprej.

miteq ::

@ jodlajodla

Sam sicer nimam EEE-ja, ampak iz tistega vodiča, ki si ga prilepil, sklepam, da napišeš tisto v komandno okno, slično kot je tole:

Inside of the command windows go to the directory you have bootsect.exe saved.
(use the cd directoryname command to switch folders)

Now type "bootsect.exe /nt52 R:" NOTE R: is the drive letter for my USB stick if yours is different you need to change it accordingly.

Odpreš komandno okno. V WinXP je to start - run - vpišeš "cmd" in daš enter. Za linux sicer ne vem komande. :8) Zmanevriraš do tiste mape, kjer si shranil bootsect.exe datoteko (premikaš se z komando "cd.." za nazaj, in "cd poljubnaMapa" (brez narekovajev)

Potem pa verjetno vtipkaš tole: bootsect.exe /nt52 R:

kjer je črka R oznaka diska (spremeniš, če je pri tebi drugače).

Je pa tukaj še en vodič: Klik. Nevem sicer, če bo kaj pomagalo.

kostunica ::

mam problem pri overclockanju... Če ga nategnem do več kot 738Mhz se ali pojavi nekakšen moder zaslon ki me prepričuje da je nekaj narobe s strojno opremo ali pa zamrzne. Zelo je spremenljiv. enkrat sem prišel brez problema do 780 mhz pa je pol crknu, včas pa crkne že pri 700mhz. več ga še nisem uspel pritisnit.
se komu sanja kaj je narobe?

hvala miteq.

zdej imam pa še en vprašane. Kje v biosu naštimam, da je prva naprava, k jo boota USB kluček. Hvala!

plzzzz povejte, kje v biosu naštimam, da je prva naprava kluček!!!!!

PaX_MaN ::

Boot -> Boot Device Priority -> 1st Boot Device -> izberi iz drop down menija. Oziroma nekaj takega.

ja samo men na asusu sploh ne pokaže USBja!

razen, če zamenjam hard disk drives?

samek ::

Mogoče je bilo oboje že napisano, ampak se mi ne da še enkrat preletavat cele teme tako, da bi bil zelo vesel odgovora.

1. Koliko so kej hitrosti pisanja in branja na tole SSD kartico?

2. Je kdo uspel dobiti informacijo kako je z ostalimi barvami EEEja v Sloveniji?

lp
/dev/null

@samek

1.se mi zdi, da je mal več kt 8x ;)
2.težko boš dobu eno drugo barvo, ker jih prodajajo na ||||||||||| :D (upam, da vidš kakšne barve je | )

a mi lahko kdo pove, kje zamenam na primary device USB kluček, k hočem inštalirat Win XP Home Edition. Inštaliram po tem načinu , ki je tukaj

Hvala!

Mr_Globus ::

Tečnoba nauči se googlat... vzelo mi je 30 sekund

* If you haven’t already, you will need to boot your EEE and hit to enter the BIOS setup.
* Go to the ‘Advanced” screen in the BIOS and set ‘OS Installation’ to ‘Start’
* Go to the ‘Boot’ screen and select ‘Boot Device Priority’
* Set the first boot device to ‘Removable Dev.’ , the second to ‘ATAPI CD-ROM’ and the third to ‘HDD:SM-SiliconMoti’. (This will get your EEE to boot from a USB stick, then a CD-ROM and finally, if neither of those options exist, from the internal solid state drive.)
* Hit to save and exit and position your finger over the key

Heavy ::

Ali je mogoče ugradit trdi disk za prenosnik 2,5" v asus eee pc? Dobil sem v dar 12 gb disk iz prenosnika P3, pa me zanima če je možno (čeprav mislim da ni)?

bakki ::

Daj pomisli malo o 2,5" disku:\ . Možno ga je vgradit kot zunanjega. V ohišju sploh ni prostora za kaj tako gromozanskega!

@jodlajodla & ostali: Koliko nej bi že bila 1x hitrost pretvorjena v KB/s oz. MB/s?

Edit: evo sem najdu na wikipediji, 1x naj bi bilo 0,15MB/s oz. 1.2 Mbit/s.
Torej hitrost naj bi bla 1,2 MB/s, kar se zdi men kr mal švoh.
/dev/null

Zgodovina sprememb…

• spremenil: samek ()

steev ::

1x 0.15 MB/s
:|

kixs ::

4GB SSD disk v Eee-ju ima prenos cca 25MB/sek za branje (kar je cca 170X), za pisanje pa od oka pol manj in se dosti manj, ko zapisujes veliko malih datotek.

Velika prednost je samo 0.5ms dostopni cas. Tako se npr. MS Word zazene prakticno takoj. Od oka ni razlike med nalaganjem v Eee-ju ali na mojem primarnem racunalniku (seveda gre samo za prvi zagon, ko Word se ni v cachu).

lp

*ziga* ::

@jodlajodla

Umiri se malo [khm].Dej iskreno mi povej koliko si star? vse lepo pise v vodicu ti pa tukaj spammas in nares sto klicajev kot da si nekej posebnega. Dej pejt na www.google.com pa si najdi.

Nesi racunalnicarju, ce mas 11 let pa nimas pojma o anglescini in drugih zadevah.Pa si len ko fuks.

Peace.

Zgodovina sprememb…

A je kdo vzel Asusa EEE preko sestavi.si - tole

Cena je ugodna, samo opis mi je malo sumljiv. Upam, da lahko kdo iz prve roke pove kako je s tem..
/dev/null

Zgodovina sprememb…

• spremenil: samek ()

msms ::

Kaj ti pomaga ugodna cena, če ga nimajo na zalogi.

Zheegec ::

EEEja praktično nikjer ni več, pa najbrž ga tudi še ne bo kakšen teden ali več. Se pa cene vedno znižajo, ko ni zalog >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

@Mr_Globus Hvala!
@*ziga* mislim, da znam bol anglešk od tebe ;) pa ne me imet za tečnga človeka. pač, če nimam cajta tolk velik. zka pa pol je sploh ta forum? pol nj ga pa podrejo pa zaprejo celo domeno pa plac a, ne?

torej, kot sem že reku sem rabu za bootat. tist, kar mi je dal Mr_Globus sem uporabu pa mi sploh noče bootat, a kdo ve, kaj je problem?

*ziga* ::

Ja forum je tudi za pomagat.Samo ni pa treba naredit sto klicajev pa 2 posta zapored. Dej pocakej malo pa bos dobu odgovor...

Drugace pa ti zal ne morem pomagat, ker nimam tega PC-ja.Sej mi je ze nekej casa usec ampak bomo se vidl...

D-factor ::

EEEja praktično nikjer ni več, pa najbrž ga tudi še ne bo kakšen teden ali več. Se pa cene vedno znižajo, ko ni zalog >:D

Nimaš prav, v Comshopu jih dobiš, preverjeno...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-factor ()

a kdo ve kaj je narobe, da mi noče bootat po tistmu, kar mi je dal Mr_Globus. Sem uporabu pa mi sploh noče bootat, a kdo ve, kaj je problem?

kmetek ::

Comshop še ma zadovoljivo zalogo >:D

deleted ::

Jst sm ga kupil od sestavi.si in na njihovi spletni strani je pod specifikacijami mnogo napak, da ne bo koga zavedlo. Sicer pa ga na žalost trenutno nimajo več na zalogi, kot vidim.
Napake pri specifikacijah:
-ima vgrajen notranji modem
-ima 3x USB, ne pa 2x, kot piše tam!
-ima čitalec kartic
-pod količina pomnilnika piše 2 (verjetno naj bi to pomenilo, da ima ddr2 pomnilnik), ima normalno 512 mega 667MHz ddr2
-zraven dobiš normalno vse gonilnike za windowse

Zgodovina sprememb…

• spremenil: deleted ()

Sem namestil Doom3 nanj. Deluje mi od 5-35 fosja povprečno na 17. Igra je dokaj igralna:D

barracuda ::

Sam je pa res ratal tole najedujoče brat, ko "jodlajodla" najeda. Kot kakšen 5 let star froc po principu: "če imam težavo, mi TAKOJ pomagajte!"

Dej se mal skuliri no. Pa praviš, da znaš bolje angleško kot "ziga". He, he, res smešno, ko pa še slovensko ne znaš pisati.

No, sej jest tut smetim s tem meilom, ampak mi je mal kri zavrela, ko sem spet bral.

Lepo se imejte, pa uživite v EEE.

iskra ::

Tečen mamin sinko (pa brez zamere): USB ključ moraš formatirati da postane "bootable" in nato zbasati gor podatke od OS-ja. Kako prideš do tega? No, sej znaš angleško. Google it!
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

sej nism neumn no! a ti povem vse kar morem naredit?

1.format
2.kluč naredi bootalbe
3.priprava na premik winsow
4.pomožen disk, usb kluč vpisat
5.start
6. vse naredit, kar tm piše
7. kluč dat v EEEja in bootat
8. inštall winsow
9.drajvere daš gor
10. HAVE FUN!

samo pr men je problem, da noče bootat po načinu, ki mi ga je dal Mr_Globus!
Citiram:
* If you haven’t already, you will need to boot your EEE and hit to enter the BIOS setup.
* Go to the ‘Advanced” screen in the BIOS and set ‘OS Installation’ to ‘Start’
* Go to the ‘Boot’ screen and select ‘Boot Device Priority’
* Set the first boot device to ‘Removable Dev.’ , the second to ‘ATAPI CD-ROM’ and the third to ‘HDD:SM-SiliconMoti’. (This will get your EEE to boot from a USB stick, then a CD-ROM and finally, if neither of those options exist, from the internal solid state drive.)
* Hit to save and exit and position your finger over the key

po tem noče bootat, vam je zdej vsem jasno?

daltonix ::

Za izbiro boot naprave je dovolj da, med zagonom pritiskaš tipko ESC. Potem te vrže na menu za izbiro BOOT DEVICE.
Za pripravo USB zagonskega ključa ponavadi rabiš nekaj datotek od WIN98 zagonskih disket.
Imel sem isti problem pri izdelavi zagonskega ključe za ACRONIS BACKUP. In ugani kaj - vse (tudi datoteke WIN98 sam dobil na googlu, skupaj z navodili

zdej mi pa vse naredi, pol k pa hoče zagnt že za tisto nasledno točk, k preverja, če komp prou deluje mi pa napiše erorr: z datoteko biosinfo.inf je neki narobe (po anglešk) erorr code is 18

kaj je pa zdej napaka?

bjelakrez ::

u, sam anglescino pa ocitno res obvladas. si razmislou mogoce o poklicu v teh vodah? al mogoce ze ucis anglescino?

Ibex ::

V BigBangu ga prodajajo za 299,00 €

Blond ::

Katero varianto XPjev imate instalirano oz. katera se najbolje obnese nekje na sredi med velikostjo in uporabnostjo.

Nekatere verzije skupaj z SP2 baje ne vzamejo več kot 220Mb.

Katero verzijo imate vi gor in koliko prostora vam zasede ???
LP
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

Jaz mam zadnjo verzijo xp-jev, skompresirano z nlite, vendar sem moral zaradi inštalacije iz USB ključka pustiti manual installation files, kar je verjetno precej pripomoglo, da nimam ravno najmanjših windowsow. Z vsemi driverji ( tale paket driverjev sem inštaliral, nek tip je zbral driverje za eee, jih oklestil in nekatere posodobil), firefoxom, wordom, ASP32 slovarji, winrarom in ostalim uporabnim softwerom mi ostaja še 1Gb placa na disku.

deleted, ali mi lahko poveš, kako si to naredu? mislm iz usbja pa to?

Delal sem natanko po temle vodiču in vse je šlo kot po maslu. Uporabil sem 512 megabajtni USB ključek.

aha z .iso si to naredu? al kako?

jodlajodla; kompliciraš. Pojdi v najbližjo trgovino in si kupi zunanji HDD. Nato še doma poišči stari CDrom pogon in ga prikluči na elektroniko zunanjega HDD in namesti winse. Na to pa disk uporabljaj kot zunanjo hrambo za eee pc.

nimam dost dnarja :D samo zdej njega potrebujem, da mi bo povedu ;) :D

PrimozR ::

Prej rabiš kaj med ušesi, da sam pogruntaš, kako in kaj. Še sreča, da nimam eeeja in se nisem vmešaval v to debato, a grem stavt, da bi v enem dnevu z nule našel vse podatke in inštaliral XPje. Ali pa tudi ne, ker bi uporabljal Linux...

jah, sej jest sm tko dost pametn samo tole me mal bega :D itq pa morm samo še pogruntat več načinov inštalacije ;)

gorilla ::

jah, sej jest sm tko dost pametn samo tole me mal bega :D itq pa morm samo še pogruntat več načinov inštalacije ;)

priceless

Matizek :D a ne, da ;) samo kar si reku si reku :D bom vsem pol nakazu, ko naredim svoj projet, kaj znam :D
««
14 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819910 (12528) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254908 (3960) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929050 (7008) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374113 (2976) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410070 (6343) grmek

Več podobnih tem