» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
28 / 55
»»

OmegaBlue ::

Mah glede na specs se najbolj splača 901, če hočeš imet ssd. Seveda ni pa nevem kaj, sploh glede na ceno.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

SeeN000 ::

Niti ni blesavo to spraševati Half-Saint, jas sem že pregledal, zanimajo me samo mnenja, več glav več ve :P

Half-Saint ::

Je, ker ti bo rekel vsak drugače. Poišči si podatke on-line in naredi magari eno primerjalno tabelo pa ti bo takoj vse jasno.

LP

Karen ::

Je, ker ti bo rekel vsak drugače. Poišči si podatke on-line in naredi magari eno primerjalno tabelo pa ti bo takoj vse jasno.

Po mojem se imaš glede ene 4-5. parametrov za odločit:
1. teža: pod kilo ali do 1,4kg - za eee1000. Recimo zame vse kar je nad kilo odpade (sem lastnik ultraportablov že 4 leta in mi teža pač igra pomembno vlogo).
2. velikost ekrana: 9 ali 10 palcev. Tukaj je meni vseeno - beri vzel bi 10 palčnega če je teža pod kilo.
3. ssd ali hdd: osebno kake hude velikosti ne rabim, mi je ljubša hitrost nalaganja (pa še s SD kartico si lahko pomagaš če je kriza s pomnilnikom).
4. velikost tipkovnice: a se na eee-ju (901) še da normalno tipkat, ali rabiš večjo tipkovnico (pogojno pa še kakovost tipk).
5. cena - če ti tista razlika do 100eur ne igra vloge pač to ni parameter za odločanje.
Ostalo solato (usb-je, vga, utp, wifi, bt, kamera...) imajo bolj ali manj vsi, tako da mislim da ni panike. No pa če ti kaka lepota igra vlogo, pa na keri strani je kak priključek (če je kaka gužva na kaki mizi ipd.), ampak to ponavadi ni taka kriza.
No, če si postaviš prioritete kot sem si jaz potem ni panike. Zaenkrat je št. 1 izbora še vedno eee901 ko pride k nam, za njim pa mislim da ima tisti acer aspire tudi pod 1kg (samo ima hdd, ampak tudi s tistim bi živel), msi wind je pa težji če se ne motim (al je pa obratno, sem že pozabil).

Hvala za napotke:), ampak osebno tudi gledam kaj drugi mislijo o katermu modelu, ali pa če bi jih imeli, da bi izkušnje povedali, lažje se je odločiti:)

Kaj je ssd ali hdd? Oprostite če je čudno vprašanje. Ubistvu hdd je hard disk, kaj pa ssd?

Zero One ::

Kaj je ssd ali hdd? Oprostite če je čudno vprašanje. Ubistvu hdd je hard disk, kaj pa ssd?

Solid-state drive

TL;DR: Pomnilnik brez premikajočih delov, v primerjavi z hddji porabi manj energije in je bolj odporen na udarce.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zero One ()

Hvala :)

Kateri je pa boljši? hdd ali ssd?

Zero One ::

Spet odvisno kaj pomnuješ kot "boljše". HDDji imajo trenutno boljše razmerje cena/kapaciteta ter višjo hitrost branja ter zapisovanja podatkov, ssdji pa so zaradi prej omenjenih lastnosti bolj primerni za prenosnike, sploh, če sta kapaciteta in hitrost sekundarnega pomena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zero One ()

boljši v pomenu če kupim Asusa ali katerega mini, kaj je najboljše da imam ssd ali hdd?

boljši v pomenu če kupim Asusa ali katerega mini, kaj je najboljše da imam ssd ali hdd?

Odvisno kolk placa rabiš. SSD v Asusu ima 12 oz. 20gb, trdi diski v MSIju in Acerju so 80GB, torej 4x več prostora. Če boš torej uporablal OS za surfanje, kak office dokument pogledat in kak film sem ter tja oz. mal muske potem bo hitrejši SSD verjetno zadoščal, če pa misliš zadevo uporabljati kot kak prenosni disk potem pa boš verjetno vzel počasnejši in 4x večji HDD.
Meni osebno je za tako nezahtevno pisarniško uporabo 20gb zadosti, tudi na račun večje histrosti.
Tisti ki imate 700 eee-je: kako je s tipkovnico? A se da preživeti tudi tako da, če ne bi šlo drugače, da bi natipkal npr. 15 strani seminarske na dopustu (pri spretnih ne preveč debelih prstih) ali je to znanstvena fantastika? Sicer sem ga imel v rokah ampak ne za tako dolgo tipkanje... To je v bistvu še moj največji zadržek zakaj bi raje vzel malce večjega Acerja pri isti teži.

Jas mislim imet kot prenosnik, filmi, včasih kaka igra (starejše igre ker novih itak nebi sfolgau poganjat eee:) ) pa da iz fotoaparata slike naložiš na dopustu, učasih dokumenti. Se mi splača ssd? al raje pogledam za acer ali hp. Zanima me kater je bol primeren za normalno uporabo, ker gor bi delal vse kot na osebnemu le da bi igral recimo igre z manjšimi zahtevami. Photoshop bi poganjal?

Dr_M ::

In kaj bos pocel s photoshopom na tako mejhnem monitorju?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brdaus ::

Vi, ko se mal bolj spoznate: kaj je fora, da z Linux-om dobiš 20GB kapacitete, z XP pa samo 12?

XP licenca stane nekaj denarja, in posledično je ista cena na račun manj prostora.

Kokr sm gledal posnetek za up-grade: 901 z XP imajo 8GB SSD, z Linuxam pa 16GB SSD. @Omegablue: mislš, da potem na SSD-jih šparajo?

Pa še nekaj, kar me mori: se da vzet Linux verzijo, jo sformatirat in XP naložit? Vrjetno se da :D Samo jest ne vem, kako točno :)

M-XXXX ::

Vzameš Linux verzijo in nasnameš XP (tudi poleg Linux verzije je so XP gonilniki)

BTW OmegaBlue kako kaj napreduje članek? Primož nič ne javlja:|

poweroff ::

Kako pa kaj baterija pri 901? Se res da dobiti razne nategovalske ponudbe s slabšo baterijo?
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: perci ()

901 ima po default močnejpo baterijo kot 900 serija. Zmešnjava je bila pri 900 modelu ko je evropski trg dobil šibkejšo baterijo kot japonska in zda - ASUS pravi da to ni problem v dobavi in je namenjen za tak trg. V VB so ponudili zamenjavo za 10 funtov za močnejšo baterijo.

OrkAA ::

Karen: Če imam jaz dober dan, visim na eeepc 701 celih 8 ur v službi in tipkam v konzoli, tako da je za moje pojme tipkovnica kar uporabna. Je pa res, da sem bolj suhe postave, kar se pozna tudi pri prstih ;)

Jas sem tudi razmišljal na eee 901 linux verzijo in potem sformatirat na XP, bi lepo delovalo to?

bluefish ::

Ja.

Ja.

Kako se pa to potem gor nalaga? Preko USB?

zelencpress

OrkAA ::

USB moraš narediti bootable in potem preko tega naložiš, ja.

Karen: Če imam jaz dober dan, visim na eeepc 701 celih 8 ur v službi in tipkam v konzoli, tako da je za moje pojme tipkovnica kar uporabna. Je pa res, da sem bolj suhe postave, kar se pozna tudi pri prstih ;)

Kul. Potem bo tudi zame dobro. Itak sem nekako na 901 računal.

icencash69 ::

Za kupovanje znotraj EU ne plačaš carine ali DDV-ja.

Znotraj EU ne plačaš carine. Davek pa plačaš kar v državi iz katere naročiš robo, imaš vedno ceno brez in z VAT.

Jas sem tudi razmišljal na eee 901 linux verzijo in potem sformatirat na XP, bi lepo delovalo to?

Delovalo bi normalno. Obstaja več metod kako se to naredi, recimo eksterni cd/dvd pogon ali usb ključek.

Tudi sam si bom omislil EEE 901. Vendar se mi ne mudi, zato bom počakal nekje do 20 septembra, da vidim ČE jih bo dobil slovenski trg in po kolikšni ceni. Če mi nebo všeč kdaj jih dobimo oziroma cena, pa sem si tudi sam ogledoval ponudbo Supertraderja, malo nad 400€ s poštnino vred.

No, jest sm se tut tako odločil. Ker me sedaj neki motor heca, bom ASUSa kupoval septembra. Pa še, kot je icencash69 povedal, bodo znane cene. Pogledat bom šel še v MediaMarkt (AUS), če bo tam kaj ceneje.
V kolkr bo varianta z Anglije se vedno ugodnejša, bom pa kolegu naročil, naj mi ga pripelje :)

luggy ::

Sam se tudi odločam za nakup tega ta malga prenosnika pa vam se moj pogled povem :) , sceno spremlam ze par mesecev, sem tik pred nakupom....
Potrebujem ga za potovanja natančneje backpacking....
Po moji oceni je za te potrebe #1 msi wind, razlogi za to pa so dovolj lahek (okoli 1 kg), dovolj velka tipkovnica, da lahko tisto stran ali 2 dnevnika/bloga spisem;
dovolj zmogljiv da ksn film in ksn star gejm zategnem pred spanjem....
Vzdrzljivost baterije ni v prvem planu saj ga vec al mn v sobi mislim uporabljat, saj ce na potovanjih kej prevec te zadeve flashas ti ga hitr nepridipravi snamejo :)
Najprej sm ciljal na acer aspire one, ki pa se ni prevec iskazal pri ocenah na netu....
Asus 900(a) odpade ker je velikost tipkovnice ista kot pri tamalih uni z 7 colskim ekranckom, tako sm probu u bigbangu in je za mal vec natipkat precej neugodna.... asus1000H verzija je pa tud dobra izbira sam je pa od vinda precej tezja msi wind(1kg) asus 1000H 1,4 kg; in ce mors pol kile vlact u ruzaku skoz sabo, se jst raj za lazjo verzijo odlocim + se ksn evro je cnejsi windi.... specifikacije so si pa zelo podobne....
Ostali lenovo, dell, hp z nano proc-om pridejo kasnej k grem na pot ;)

Tak je moj pogled na to sceno.... :)

Dr_M ::

Ja ce ti baterija ni problem, potem je wind definitivno dobra izbira. Ampak obstajata 2 verzije, 3 celicna in 6 celicna baterija.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vem ja sam spet uprasanje, skor ziher ta z 6 celicno baterijo(se vedno 250g lazji kot asus 1000H) pride k nam, sele potem k grem....
Tud navadni windi so sele zdele k nam prsli s kasno 1-2 mesecno zakasnitvijo....
Itak bo pa cez ksn leto dve ta zastarel, pa ga bom družici podaril, sebi pa ksnega novga privoscil.... :)

luggy, pa si upošteval, da ima 901 nekoliko večjo tipkovnico, predvsem pa da SSD disk prenese tudi kakšen močnejši udarec?
sudo poweroff

Legend(SLO) ::

A obstajajo tudi gonilniki za windows za Acer aspire one? Našel sem neke teste in govorijo o 2.5h avtonomije Nikjer pa ni podatka s kakšno baterijo so to dosegal (standardna ali večja) V glavnem če kdo ve kakšne je avtonomija na standardni bateriji? Pa če kdo ve da se ga da kje kupiti z večjo baterijo naj plz. pove.
krneki

@Matthai ja no ce pogledas slike in mere 701&901, dopuscam moznost, da je razlika v tipkovnici, a vendar mislim, da je minimalna, saj ce gledas mere je razlika v sirini zanemarljivih(med 701/901) 1mm(po mirah na umpcportal.com), po slikah sodec pri obeh je pa tipkovnica natlacena od roba do roba, + vsi revjuji pravijo da je full v redu tipkovnica od wind-a....
glede SSD lahko recem samo, true....
Ceprav mi pac mal vec placa toliko pomeni, da sm pripravljen reskirat/malo bol merkati na prenosnika....
Tko, da jst tezko kej drucga recem, kukr, da upam da bom ze konc tega tedna ali pa cimprej na facebook-u su v grupo msi wind fans :D

blue33 ::

na 901 je tipkovnica premala, raje imam še vedno Acerja

Zdajle gledam Superetraderja, in vidim:

Asus EEE PC 901 - £294.98, to je 370,81 EUR

MSI Wind U100
- £349.99, to je 439,96 EUR.

Obe ceni sta z DDV.

Delivery pa znaša £7.99, torej 10,04 EUR.
sudo poweroff

Jst se oziram za windom zato sm bol njegove cene raziskoval....

wind je kr ugoden pri nas 425(416 predracun); ceprov ene stacune pa strela totalno za winda celih 582 ne vem kaj jim ni jasno....

Zdajle gledam Superetraderja, in vidim:
...
Delivery pa znaša £7.99, torej 10,04 EUR.

Ja za dostavo v UK... Za dostavo v Slovenijo pa je 24£ če kupiš s kreditno kartico in 28£ če vzemeš s PayPalom...

kmetek ::

to je pa že 40€ pttja kar se ne splača več.

to je pa že 40€ pttja kar se ne splača več.

Bom še enkrat pojasnil da ne bo nesporazumov.

Cena Asusa EEE 901 (Linux verzija) na Supertraderju je 294.98£ vključno z davkom. Za poštnino do Slovenije pa je odvisno katero metodo plačila uporabiš. Če plačaš s kreditno kartico 24£, če plačaš s PayPalom pa 28.20£.

Torej skupni znesek, ki ga plačaš za izdelek + davek + poštnino (vsi stroški, carina odpade, ker kupuješ znotraj EU):

* Plačilo s kreditno kartico: 318.98£ (približno 405€)
* Plačilo s PayPalom: £323.18 (približno 410€)

Glede na to, da ga v Sloveniji sploh še ni, če vzemeš preko eBaya, se pravi Hong Kong ali ZDA, pa plačaš še carino (če na grobo ocenim minimalno 50€ več) je to še vedno najugodnejši nakup. Ocenjujem da bo cena v Sloveniji minimalno 430€, verjetno pa kar več, torej je še vedno najugodnejši nakup preko Supertraderja. Bi bil pa zelo vesel, če mi kdo dokaže nasprotno in najde ugodnejšo opcijo?

kmetek ::

Ja samo še vedno če bo fora nekje 10% razlike, je še vedno bolje imeti doma garancijo kot pa nekje far away :)

torej ASUS 901 nima iste tipkovnice kot 700/701, ima večjo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Mislim, da bistvene razlike v tipkovnici med asus 901 in 701 ni.

majstor ::

Na ebayu dobis tudi iz EU za 370€ s postnino....

www.Ebay.co.uk
poglejte malo....

PrimozR ::

Kaj pa če jih vzameš 10? poštnina ista?

Na ebayu dobis tudi iz EU za 370€ s postnino....

www.Ebay.co.uk
poglejte malo....

Sem pogledal in našel iz UK samo za 359£ (približno 455€) in to BREZ poštnine pa še XP verzija, tako da prosim direkten link, če sem morda zgrešil... Če si pa gledal tistega, ki ima trenutno ceno 245£ (približno 310€) vključno s poštnino, ima pa še 3 dni do izteka avkcije in bo cena še narasla...

Link:

To je to in je iz EU!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majstor ()

billy ::

http://www.laptopsdirect.co.uk/Asus_Eee...

tukaj imate nekaj EEEjev...

Zanimivo je, kako ljudje škrtajo za par 10 EUR..in to pri vrednostih 400 EUR.

smešno :)

Half-Saint ::

http://www.laptopsdirect.co.uk/Asus_Eee...

Mislim da je bil Laptopsdirect že vsaj 2x omenjen in ni najcenejši ponudnik.

Zanimivo je, kako ljudje škrtajo za par 10 EUR..in to pri vrednostih 400 EUR. smešno :)

Morda zato, ker denar ne raste na drevju. Zakaj bi kupil dražje, če lahko ceneje?

LP

Zgodovina sprememb…

Na laptopsdirect.co.uk je ASUS 1000H za 500€ (z postnino)medtem ko je pa na ebayu nov s posnino 400€.
Razlika 100€ to ni drobiz!

billy ::

Aha...ja..kaj pa veš, kje tisti ebay seller dobi laptopa. Garancija je sumljiva. Vsi EEE v EU imajo 2 leti, zakaj ima on 1 leto?...ne vem.

Zdaj, če 1 leto več garancija odtehta tistih 100€..pa naj presodi vsak sam.
««
28 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820125 (12743) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254930 (3982) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929149 (7107) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374143 (3006) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410112 (6385) grmek

Več podobnih tem