Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC

dmok ::
zdravo, eno neumesno uprašanje, a se kje da dobit samo ohišje za eee 701? oziroma samo zadnji del zaslona in panti, lp
Preveri (tudi) tukaj.
d.

blue33 ::
Morda ze stara novica, ampak kljub temu... Danes sem bil v Grazu v Cosmosu (trgovina v Shopping Center West) in sem videl razstavljenega Acer Aspire One za 300 evrov.
Mislim, da je to trenutno najboljša odločitev za nakup: Intel Atom 1.6, 512 MB Ram, 8 GB SSD, 8,9 LCD, teža 0,98 kg, cena 299€ NORO!

Zero One ::
Morda ze stara novica, ampak kljub temu... Danes sem bil v Grazu v Cosmosu (trgovina v Shopping Center West) in sem videl razstavljenega Acer Aspire One za 300 evrov.
Mislim, da je to trenutno najboljša odločitev za nakup: Intel Atom 1.6, 512 MB Ram, 8 GB SSD, 8,9 LCD, teža 0,98 kg, cena 299€ NORO!
Sam čakam, da k nam pripeljejo eeeja 901...isti procesor, display in teža, 1gb rama ter 20gb SSD za €130 več.

PrimozR ::
Itak je fora samo v SSDju. RAM menjaš. Pa daš noter 2 giga palčko pa si good. Itak je RAM zastonj.

Zero One ::
Itak je fora samo v SSDju. RAM menjaš. Pa daš noter 2 giga palčko pa si good. Itak je RAM zastonj.
Acerjev aspire one je tudi malenkostno večji, drugače se pa strinjam, meni je sta glavni lastnosti pri primerjavi SSD ter display. In 8gb je zame preprosto premalo.

nurmaln ::
pri asusih (razen starih surf) se da, pri acerjih se ne da menjat
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

nurmaln ::
pri acerjih se ne da menjat
Tega pa se! ;)
No ja, teoretično.
Če pa mal bolj pogledaš vidiš da ohišje na acerju nima vratc za ram ampak samo za HDD. To za 99% uporabnikov pomeni, da se ne da menjat RAMa.
"I will be quoted in someone's signature,

5er--> ::
Jaz ne vidim problema.
Za tistih 99% pa se bo našel kdo izmed 1%, ki bo to menjal. (Upajmo, da ne bo garancijskih nalepk.)

Za tistih 99% pa se bo našel kdo izmed 1%, ki bo to menjal. (Upajmo, da ne bo garancijskih nalepk.)

Sam čakam, da k nam pripeljejo eeeja 901...isti procesor, display in teža, 1gb rama ter 20gb SSD za €130 več.
za 40€ imaš 120 GB, 1GB Ram in 6 cel baterijo

In tudi SSD read/write bi naj bil počasen? Dosti bolj od EEE900/901
Verjamen, da je Acer počasnejši, vendar je ASUS 900 super počasen, po vseh testih se je disk izkazal za poraznega.

billy ::
Hm..če se ne motim ima tale Acer samo 3 celično baterijo? Sicer ne vem koliko bi naj tole zdržalo, a pri wind z 3 celično je avtonomija porazna.
Hja..Acer...glede na kvaliteto navadnih prenosnikov, si ne bi upal kupiti kaj takšnega..rajši Asusa.
Zakaj bi rabil hiter disk z malčku z 8.9 diagonalo? A bom igral igre na njem? ...
Hja..Acer...glede na kvaliteto navadnih prenosnikov, si ne bi upal kupiti kaj takšnega..rajši Asusa.
Zakaj bi rabil hiter disk z malčku z 8.9 diagonalo? A bom igral igre na njem? ...

Verjamen, da je Acer počasnejši, vendar je ASUS 900 super počasen, po vseh testih se je disk izkazal za poraznega.
Acer SSD je počasnejši celo od porazno počasnega zloglasnega eee 900 16G, tisti ta pravi 900ki (12G in 20G) pa ne seže niti do gležnjev.
SSD test eee 900/900 16GB/901
SSD test Aspire one
d.

Sehnsucht ::
Acord-92 oz. PC-Plus spletna trgovina imata na zalogi MSI-Wind črne barve. Do tu vse v redu, samo njihova cena je močno pretirana. Očitno želijo močno zaslužiti na valu navdušenja nad UMPC.
Še link: http://www.pcplus.si/racunalniki/prenos...
Še link: http://www.pcplus.si/racunalniki/prenos...

Saj ni acord 92 in pc-plus edini prodajalec msi wind pri nas. Drugje se dobi po kar občutno nižji ceni.
PS, ima ga še emisija, a je cena enako visoka.
PS, ima ga še emisija, a je cena enako visoka.

stojko1 ::
MSI WIND u100 bo kmalu dobil tudi 6 celično baterijo tako da vsi tisti ki ga nameravate kupiti ...počakajte 1 mesec
p.s. z 6 cell baterijo bo resna konkurenca asus eee 1000
p.s. z 6 cell baterijo bo resna konkurenca asus eee 1000
stojko

Glede na to, da se trenutni wind spravlja na trg že dober mesec (napovedan je bil namreč že julija) in še to bo samo v črni barvi, me resni skrbi prihod malčka z 6 celično baterijo....seveda pa upam na najboljše :)

Acer SSD je počasnejši celo od porazno počasnega zloglasnega eee 900 16G, tisti ta pravi 900ki (12G in 20G) pa ne seže niti do gležnjev.
SSD test eee 900/900 16GB/901
SSD test Aspire one
ja acer ima 7mb/s, asus 16GB pa stari 13 mb7s, novi pa mogoče 8 mb/s, tako da mi je resnično vse eno, sicer pa si lahko kupiš močnejšega in hitrejšega, če ga seveda rabiš, vendar ne za 299€
d.

janwoolf ::
gooo MSI
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janwoolf ()

ja acer ima 7mb/s, asus 16GB pa stari 13 mb7s, novi pa mogoče 8 mb/s, tako da mi je resnično vse eno, sicer pa si lahko kupiš močnejšega in hitrejšega, če ga seveda rabiš, vendar ne za 299€
Pozabljaš, da ima eee 900/901 12GB/20GB za OS namenjen 4GB hitri SSD ki na eee 900 dela s hitrostjo 27/44. To je največji problem pri eee 900/16GB - da tega hitrega SSD nima in že sam OS laufa počasi.
d.

ja saj to je res, če pa pogledaš moj stari predpotopni 160gb hitachi, kateri ima povprečje čez 65 mb/s pa so tile diski v k....!

Nekje so verjetno morali prišparat, da pride potem tole samo par 100€
Če hočete iber mašino, pa bo potrebno plačat malce več, tudi za konkreten SSD.
Saj se vse da dobit, samo ne pričakovat nekega čudeža v teh 100€ igračkah.
Če hočete iber mašino, pa bo potrebno plačat malce več, tudi za konkreten SSD.
Saj se vse da dobit, samo ne pričakovat nekega čudeža v teh 100€ igračkah.

Dusan_83 ::
Pri Harveyu sem v katalogu videl Acer Aspire One za 399 evrov. Zanimivo, da je cena kar za 100 evrov visja kot v Avstriji. Baterija je pa verjetno 3-celicna.

PaX_MaN ::
Nasploh se mi zdi, da se trgovci zajebavajo: http://www.mimovrste.com/artikel/275011.... Tooooo, Nizozemščina! Kort b' ih op bethise crepunil!

OmegaBlue ::
Vsaj imajo ga ;) Zdaj pa oklevam.. 900 ali 901 :/
901 ima atom, 802.11n kar je kul, cel kup bombončkov a problem se malo pojavlja pri hitrosti diskovja in performancu procesorja, vsaj po benchmarkih je atom dokaj švoh.
901 ima atom, 802.11n kar je kul, cel kup bombončkov a problem se malo pojavlja pri hitrosti diskovja in performancu procesorja, vsaj po benchmarkih je atom dokaj švoh.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

OmegaBlue ::
Ne. Niti slučajno.
Kot prvo harddrive.. hell no. Dimenzije 900 serije so perfektne zame in 1000 to vse pokvari. Da ne omenjam cene, za tak dnar kupim el cheapo notebook ki eee živega poje v vsakem pogledu.
No ja čeprav atom na 1,6GHz nekako ujame celly 900, skupaj s HT. (kar je dokaj žalostno)
Kot prvo harddrive.. hell no. Dimenzije 900 serije so perfektne zame in 1000 to vse pokvari. Da ne omenjam cene, za tak dnar kupim el cheapo notebook ki eee živega poje v vsakem pogledu.
No ja čeprav atom na 1,6GHz nekako ujame celly 900, skupaj s HT. (kar je dokaj žalostno)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Brdaus ::
Ste me čist zdražil :D
Uglavnem, najprej pozdrav od novopečenca. Po vseh predstavitvah, ponudbah in ostalega "sranja" sm se zaljubil v Asus eee 901. Mal sm brskal po netu za ceno, ampak so zlo različne. Če nabaviš preko e-bay (upam, da ne delam kake reklame), so okoli 370€, vendar pride še poštnina in carina (poslano iz Hong Konga) okoli 100€.
Pri nas sm zasledil samo enega ponudnika, kateri pa trenutno pobira naročila, cena okoli 450€. Obstaja še Angleška verzija za 300 funtov, ampak mislm, da potem spet pride carina.
Lepo prosim, če kateri od vas dobi kako dobro informacijo o teh malčkih, ceno in kje kupit, naj sporoči.
Hvala :)
Uglavnem, najprej pozdrav od novopečenca. Po vseh predstavitvah, ponudbah in ostalega "sranja" sm se zaljubil v Asus eee 901. Mal sm brskal po netu za ceno, ampak so zlo različne. Če nabaviš preko e-bay (upam, da ne delam kake reklame), so okoli 370€, vendar pride še poštnina in carina (poslano iz Hong Konga) okoli 100€.
Pri nas sm zasledil samo enega ponudnika, kateri pa trenutno pobira naročila, cena okoli 450€. Obstaja še Angleška verzija za 300 funtov, ampak mislm, da potem spet pride carina.
Lepo prosim, če kateri od vas dobi kako dobro informacijo o teh malčkih, ceno in kje kupit, naj sporoči.
Hvala :)

Half-Saint ::
Sem malo primerjal cene v Angliji in našel (po mojem) najbolj ugodnega ponudnika: www.superetrader.co.uk
za 10 funtov več dobiš 901 z Linuxom. Poštnina košta 28 funtov tako da znese vse skupaj 400 eur. Pri nemškem http://www.pdamax.de/ lahko prednaročiš 900A za 300 eur plus 15 eur poštnina. el cheapo, če ti je vseeno, da ni ravno 901.
Acer Aspire ima precej beden touchpad in slabo baterijo, cena pa ni bistveno manjša. Wind bi bil za 416 eur idealna varianta, če bi imel 6-celično baterijo saj ima večji zaslon in bistveno boljšo tipkovnico kot Asus.
Glede na trenutno stanje na trgu bi rekel, da je eeePC 901 še vedno najboljša izbira.
LP

Brdaus ::
Evo, naredu kalkulacijo: z Anglije pride 422€.... se še splača?
Evo, še link, kje sm gledal ASUS
Evo, še link, kje sm gledal ASUS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brdaus ()

Kot sem že povedal... poglej na www.superetrader.co.uk
Dobiš 901 z Linux in 20GB SSD za 400 eur vključno s poštnino.
LP
Dobiš 901 z Linux in 20GB SSD za 400 eur vključno s poštnino.
LP

SeeN000 ::
Ok zdej pa res dilema :). Keri je boljši za vas od teh treh: Asus EEE 901, HP Compaq 2133 ali Acer Aspire One. Zanima me kako je če jih kupiš v angliji, kako je s poštnino in zanima me kakšna je tipkounica, če je drugačna od naše.

SeeN000, ne sprašuj neumnost ampak pojdi na Google, poišči specifikacije in primerjaj med sabo. Spraševat "Keri je boljši za vas" je najbolj blesavo spraševat na forumih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 20125 (12743) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4930 (3982) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9149 (7107) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4143 (3006) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10112 (6385) | grmek |