Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC

metalheart ::
Lastniki eee 701...
Ali računalnik dela če nima baterije, samo z napajalnikom?
Sprašujem, ker nekateri laptopi delajo tako, nekateri pa v vsakem primeru potrebujejo baterijo.
Ali računalnik dela če nima baterije, samo z napajalnikom?
Sprašujem, ker nekateri laptopi delajo tako, nekateri pa v vsakem primeru potrebujejo baterijo.

kmetek ::
žalost kle jih pa imajo na zalogi
http://web.hoh.de/hoh/(S(qustounacsp2ix...

SeeN000 ::
Tukaj je tudi (SLO)
http://www.ceneje.si/asus-prenosnik-eee...
Vndar to so eee 900, 901 so boljši ampak nevem gdaj bodo zunaj
http://www.ceneje.si/asus-prenosnik-eee...
Vndar to so eee 900, 901 so boljši ampak nevem gdaj bodo zunaj

iskra ::
MSI Wind naj bi bil na voljo v Hoferju (ne vem kdaj) pod znamko Medion.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

orion9 ::
So jih imeli kaka dva tedna nazaj. Belih niso imeli. V Sloveniji jih obljubljajo pri svetprenosnikov.com
Ne vem ali bi ga naročil, glede na to da jih nimajo še na zalogi, pa tudi z njimi nimam izkušenj. Je že kdo kaj naročal pri njih?
Ne vem ali bi ga naročil, glede na to da jih nimajo še na zalogi, pa tudi z njimi nimam izkušenj. Je že kdo kaj naročal pri njih?

A je asus 901 že zunaj v katerih sosednjih državah? Zanima me tudi spletna stran te trgovine, mogoče se pa splača kupiti v nemčiji ki pridejo ceneje kot pa v sloveniji, samo nevem kako je z naročilom in poštnino in koliko časa potrebujejo da ti ga dostavijo. Ima gdo izkušnje?

DixieFlatline ::
Kukr kaže pri bodo pri nas vsi ponujali msi wind z windowsi?!
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

krho ::
Dixie: Toliko bolje, dobiš zraven še BT in taveliko baterijo. Linux verzija bo brez tega. Sam na vseh teh malčkih pogrešam Kompozitni TVOut/SVideo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

mtosev ::
you're slow. 1.7 pri nas.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

dmok ::
Ponosen novi lastnik EEE 900
Katera baterija ? 4400 mAh, 5200 mAh ali 5800 mAh ? Jaz ga imam drugače že nekje od sredine junija, dobil sem ga iz UK in seveda ima 4400mAh baterijo.
d.

Nažalost 4400:)
Upam da se bo Asus spomnil tudi v Sloveniji menjavati baterije za 5800!
Po mojem v Sloveniji z menjavo ne bo nič, že če bodo ponudili kaj takega kot so v UK (28 GBP za 5800 ali pa vrneš 4400 in dobiš 5800 za 10 GBP) bom presenečen.
Pa imaš slovenski model ? Slovenska tipkovnica ?
d.

M-XXXX ::
Nebi bilo slabo če bi bilo kaj takega ja;)
Vgravirani slovenski šumniki
Ravno sem probaval nasneti Visto pa mi ne rata ker zahteva NAJMANJ 6479MB particijo? Komu kaj jasno?
Vgravirani slovenski šumniki

Ravno sem probaval nasneti Visto pa mi ne rata ker zahteva NAJMANJ 6479MB particijo? Komu kaj jasno?

bluefish ::
če se ne motim je Vista v neokleščeni verziji precej požrešna in zahteva vsaj 15GB prostora.

poweroff ::
Verjetno je to problem pomanjkljivih driverjev. Ki jih Asus ne priloži.
Verjetno je Vista zanič OS, ki na povsem normalnem in razširjenem računalniku noče delat.
Verjetno je Vista zanič OS, ki na povsem normalnem in razširjenem računalniku noče delat.
sudo poweroff

je gdo mogoče kaj spraševal za 901 modele? nestrpno jih čakam :D. A za baterijo se tudi da bolšo dobit? tega še nisem vedel

OmegaBlue ::
Umirite se predno vas polijem z mrzlo vodo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Voip ::
Zanima me glede 701.
Ali se lahko priklopi zunanji 22inch LCD na njegov VGA priključek?
Pri kakšni resoluciji pa deluje?
Hvala
Ali se lahko priklopi zunanji 22inch LCD na njegov VGA priključek?
Pri kakšni resoluciji pa deluje?
Hvala

poweroff ::
Jaz sem priključil zunanji projektor. Deluje normalno.
Je pa res, da resolucije nisem kaj posebej nastavljal, sem samo gledal, če deluje.
Je pa res, da resolucije nisem kaj posebej nastavljal, sem samo gledal, če deluje.
sudo poweroff

Sem priklopil zunanji monitor LCD 22 wide ampak slika ni takšna kot bi morala bit. :)
Resolucija pa na max. tj. 1024x768 Več ne gre.
Resolucija pa na max. tj. 1024x768 Več ne gre.

Da se spreminjati, samo je najvišja resolucija 1024x768.
Mislim da je najvišja podprta resolucija eee -> VGA 1600×1280. Jaz imam monitor 1280x1024 in mi eee pokaže enako najvišjo resolucijo. Res pa je, da imam XP verzijo. Pri tebi so po mojem problem res nastavitve.
d.

Bom poizkusil. Sicer pa je je bil to samo firbec. :)
Še nekaj :
Zanima me, ali imate - ko ste priključeni na napajanje, baterijo v EEEju ali delujete brez nje?
Še nekaj :
Zanima me, ali imate - ko ste priključeni na napajanje, baterijo v EEEju ali delujete brez nje?

Legend(SLO) ::
A kdo ve kje bi se dal dobit acer aspire one, če je slučajno že v sloveniji? Oziroma zanima me če je že kdo naročal robo iz digiwelt.at in če so kakšni problemi.
krneki

Karen ::
katerega se bolj splača kupit, acer aspire one ali asus eee 901?
Kolikor vem se še ne da nobenega dobit, tako da je vse šele stvar prihodnjika. Sicer si bom pa jaz zagotovo omislil eee-ja 901, ko pride (če bo še letos). Nekako sem upal da bo že avgusta pri nas, ampak po mailih tule vidim, da slabo kaže (bo tehnologija že zastarela ko pride k nam:-/.

bo treba počakati na september ali celo na oktober, da pride malo večji val teh minijev.

Seto ::
Ravno prav, ker se začne fax in si bom ravno v ta namen enga nabavu. Sicer mam prenosnik, ampak že sam tehta 3 kile, pa mu baterija niti 2 uri ne drži, tko da je za ta namen povsem neuporaben, takle EEE 901 z eno močno baterijo ali kej podobnega bo pa kot nalašč za tole. Sem že pred pol leta gledal neke miniaturne Sonyje, ki stanejo 2k evrov, samo bom raje 1,5k prišparal in kupil tabolšega izmed tehle. Mel sem že taprvega EEEja en vikend na probi in sem bil navdušen, vendar se mi je zdel premajhen (to mislim na tipke in zaslon). Zdej pri temle pa upam, da bo. Tisti, ki mate EEE 900; kakšne so tipke v primerjavi s prvim eeejem in v primerjavi z navadnimi laptopi?

za 1500€ dobiš prenosnika, ki ima malo manj kot 2kg in veliko boljše specifikacije kot ti mini prenosniki + večji ekran.

mpernat ::
Saj so kul ti miniji. Samo nevem zakaj bi ga uporabljal. Ker če ga primerjam z Iphon-om, mi je slednji uporabnejši.

jest10 ::
Zdej ne vem, če je tole že bilo povedano tukaj. Zunaj sta tudi modela 900 z 16GB SSD in 30GB HD. Ta z 16GB naj bi bil najcenejši, vendar ima 16GB počasnega SSD(nima 4GB hitrega SSD kot prvi modeli)

PrimozR ::
Seto tipke so enake.
jest10 s HDjem je 904, ki ga ima 80 giga. Za 900ko pa nisem slišal. Link?
jest10 s HDjem je 904, ki ga ima 80 giga. Za 900ko pa nisem slišal. Link?

cesy ::
Danes sem v eni od računalniški trgovini gledal za spominskimi karticami za mojega asusa eee 701.
Trgovec mi je rekel, če bom hotel uporabljat 8G SDHC kartico, da bo treba modificirat. Naložit drug BIOS in povečat voltažo. Nekaj v tem smislu...Primerna naj bi bila samo navadna SD 4G kartica. Zdaj me pa to malo bega, saj nisem nikjer zasledil, da bi bilo kaj govora o tem.
Je kaj resnice na tem?
Hvala za odgovore!
Lp.
Trgovec mi je rekel, če bom hotel uporabljat 8G SDHC kartico, da bo treba modificirat. Naložit drug BIOS in povečat voltažo. Nekaj v tem smislu...Primerna naj bi bila samo navadna SD 4G kartica. Zdaj me pa to malo bega, saj nisem nikjer zasledil, da bi bilo kaj govora o tem.
Je kaj resnice na tem?
Hvala za odgovore!
Lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cesy ()

Seto ::
Seto tipke so enake.
Aja pa res, samo zaslon je večji, ker pri prvem so bli zravn velki zvočniki, ki jih zdej ni. Nism prej vedu, da je velikost celote ista. Jah nč pol, bom še mal pregledu ponudbe vseh proizvajalcev, sej mam še kr neki časa.

Bistri007 ::
Primerna naj bi bila samo navadna SD 4G kartica
B-shit.
Jaz imam 8GB Sandisk Extreme III v mojem 701, pa dela vse OK že pol leta.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

todman74 ::
Saj so kul ti miniji. Samo nevem zakaj bi ga uporabljal. Ker če ga primerjam z Iphon-om, mi je slednji uporabnejši.
Ne se hecat

Ja, ta izjava je pa ena boljših.
Jah no, za telefonirat je iphone zagotovo bolj obetaven

No jaz pač ne vidim ene dobre lastnosti tega kompa, zakaj bi si ga kupil.
Se pač ne voziš na relacije, temveč zgolj po mestu. Eni pa tudi za relacije potrebujejo prevozno sredstvo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 20125 (12743) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4930 (3982) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9149 (7107) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4143 (3006) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10112 (6385) | grmek |