» »

Prodaja domene

Prodaja domene

Doman ::

Pozdravljeni!

Že dve leti imam registrirano domeno doman.si . Ker so mi ukradli strežnik, je stran tudi nedosegljiva že nekaj časa, uporabljam pa domeno le še za mail.
Nakar me danes kliče neka oseba iz italijanske firme, da bi rada imela to domeno. Po kakšni ceni se prodajajo domene na tak način, saj je jaz za tistih 10-20€, kolikor stane po redni ceni je ne mislim prodajat in jo raje uporabljam zase.

AndrejS ::

od 0€ do 100.000€. Odvisno od firmi ki želi domeno

PerS ::

domeno prodaš za toliko, kolikor lahko iztržiš iz nje.
Pozanimaj se za katero podjetje se gre in se glede na njihovo "velikost" odloči, koliko si upaš postaviti ceno.. ali je to 100€, 1000€, 10000€.

GoGy ::

Vprašaj jih najprej koliko so pripravljeni odšteti za domeno... mogoče ti ponudijo več kot si si mislil, čeprav dvomim :)
<a href="http://www.dekodiraj.mobi">Odklep Nokia</a>
<a href="http://www.stolen-phone.com">Ukradeni telefoni</a>

Doman ::

Sem se pogovarjal s tem človekom danes. In sem mu razložil situacijo. Ko sem mu omenil, če je pripravljen pokriti nekaj stroškov za sprememb domene inp. je rekel, da jaz nimam nobenih stroškov 8-O . In da bo pravno prišel do domene... Mi lahko kdo malo več razloži o tej pravni poti?
Pravi da sodeluje z blagovno znamko doman iz italije in da ima zato prednost. Imam jaz kako prednost, glede na to da je moje ime Doman in da pri društvu, kjer je domena registrirana oprabljam tudi bilokakršno funkcijo? Domeno imam registrirano skoraj 2 leti!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

JayKay ::

Ja, stroškov pri prenosu domene nimaš ti pač pa on.
glede prenosa .si domene na drugo pravno osebo ali s.p. arnes pravi:

7.9.Na osnovi odločitve postopka ARDS ali pravnomočne sodne odločbe;

če Arnes prejme odločitev postopka ARDS o prenosu domene na drugega nosilca ali pravnomočno sodno odločbo, prenos izvede, v kolikor so izpolnjeni Splošni pogoji.

16. NAČELA ALTERNATIVNEGA REŠEVANJA DOMENSKIH SPOROV (NAČELA ARDS)
16.1.Zavezanost k pravilom postopka ARDS

16.1.1. Spor lahko v skladu s Pravili postopka ARDS sproži tretja oseba, ki zatrjuje, da registrirana domena krši njeno pravico, kadar so izpolnjeni pogoji, navedeni v členu 16.2.

16.1.2. Nosilec domene pristaja na reševanje spora v skladu z Načeli za reševanje sporov in po Pravilih postopka ARDS v vseh primerih, ko bo zoper njega sprožen spor v skladu s prejšnjim členom.

16.1.3. Nosilec domene in pritožnik bosta spoštovala vsako odločitev, sprejeto v postopku ARDS. Ta določba ne posega v njuni pravici do sodnega varstva v skladu z ustavo in zakonom.
16.2.Pogoji za sprožitev postopka ARDS

16.2.1. Tretja oseba, ki zatrjuje, da registrirana domena krši njeno pravico, lahko sproži postopek ARDS samo v primerih, ko hkrati zatrjuje:

· da je domena nosilca identična ali zamenljivo podobna njeni znamki, veljavni na območju Republike Slovenije, ali firmi, kot izhaja iz sodnega registra v Republiki Sloveniji, krši njeno avtorsko pravico po pravu Republike Slovenije, registrirano geografsko označbo, do katere je upravičena po pravu Republike Slovenije, ali posega v njene pravice na osebnem imenu po pravu Republike Slovenije ali v drugo njeno pravico, ki je priznana v pravnem redu Republike Slovenije;

· da nosilec nima upravičenja ali pravno priznanega interesa glede domene; in

· da je domena registrirana ali se uporablja v slabi veri.

16.2.2. Tretja oseba ne more sprožiti postopka ARDS, če ne zatrjuje vseh elementov iz prejšnjega odstavka. Tretja oseba pa sme tudi glede takih sporov poseči po sodni poti oziroma se z nosilcem dogovoriti o drugačnem načinu reševanja spora.
16.3.Načela za odločanje razsodišča za ARDS

16.3.1. Razsodišče odloči, da se domena izbriše ali prenese na pritožnika samo v primeru, če ugotovi, da so pogoji za sprožitev postopka ARDS iz člena 16.2 dejansko izpolnjeni.

16.3.2. Razsodišče lahko odloči, da se domena prenese na pritožnika samo v primeru, da pritožnik sam izpolnjuje pogoje za registracijo domene, ki so navedeni v 3. členu. V primeru, da je sporna domena enaka znamki ugleda (sloveči znamki), pritožnik pa ne izpolnjuje pogojev za registracijo domene, lahko pritožnik imenuje subjekt, ki izpolnjuje pogoje iz 3. člena, na katerega se domena prenese.

16.3.3. Razsodišče je pri presoji, ali so pogoji iz člena 16.2. izpolnjeni, prosto in ni vezano na nikakršna dokazna pravila. Uporabi lahko katerakoli pravna pravila, načela ali prakso, ki se mu zdijo relevantni, v kolikor je to v skladu z javnim redom v Republiki Sloveniji.

16.4.Odgovornost

16.4.1. Razsodniki, administrator, predsednik razsodišča, registrarji ali kdorkoli od njihovih pomočnikov, zaposlenih ali drugih z njimi povezanih oseb niti strankam niti tretjim osebam niso odškodninsko odgovorni za kakršnokoli dejanje ali opustitev v postopku, s katerim je bila povzročena škoda, razen če so škodo povzročili s kaznivim dejanjem ali naklepoma.

16.4.2. Razsodniki, administrator, predsednik razsodišča, registrarji ali kdorkoli od njihovih pomočnikov, zaposlenih ali drugih z njimi povezanih oseb niso niti strankam niti tretjim osebam odškodninsko odgovorni za vsebino odločitev, sprejetih v postopku.

17. PRAVILA POSTOPKA ALTERNATIVNEGA REŠEVANJA DOMENSKIH SPOROV (PRAVILA POSTOPKA ARDS)

Pravila postopka ARDS so del Splošnih pogojev za registracijo domen pod .si. Pravila so objavljena na http://www.arnes.si/domene/ARDS/.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

#000000 ::

Zakaj ne vprašaš tam kjer si jo registriral ? simfonika če whois prav pokaže.

Jest bi na tvojem mestu prvo podaljšal domeno za kako leto da si bolj zihr :D

Žabarja verjetno gre za doman . it pa lepo ignoriral, ne more it firma imat prednosti pri slo domeni, za eu verjetno ja, za si pa se lahko obriše pod nosom.

Če te bo hotel po sodni poti naj pač proba, če te bi kontaktiral da bi vseeno kupil mu nabij ceno, nekaj 1000€ >:D

GoGy ::

Mogoče si mu narobe zastavil vprašanje...

Vprašati bi ga moral hladnokrvno ali je on pripravljen kaj plačati, da bi mu odstopil domeno? Ne smeš pokazat kakršnegakoli strahu ali negotovosti.

Če ni pripravljen, potem ga ignoriraj. Ni mu treba povedat tega, ampak naj se gre špilat po daljši in bolj zoprni sodni poti. Mogoče sploh nima pravne podlage za to, če samo sodeluje z Italijani.

Prepucavat se znjim ravno nebi želel, ker to ni v moji osebni kulturi.

Sicer pa če ta znamka ni registrirana v Sloveniji, pomojem nima nobenih večjih pravic kot ti... ampak to je samo moje mišljenje in ne citiranje kakega pravilnika.

Vprašaj ga samo zgoraj napisano... ali je pripravljen plačati, da mu odstopiš domeno in koliko... jaz je nebi dal pod 500€ in če mu je kaj do domene bo dal...

Če pride do pogajanj moraš biti non stop hladnokrven in vztrajati do neke meje pri svoji odločitvi. Če pa ti domena toliko pomeni, mu je pač sploh ne prepustiš in to je to.
<a href="http://www.dekodiraj.mobi">Odklep Nokia</a>
<a href="http://www.stolen-phone.com">Ukradeni telefoni</a>

Doman ::

Gre se za izdelke s strani doman.it . Sem klical na arnes in so mi rekli, da lahko sproži postopek ARDS, na simfoniki, kjer je domena registrirana prav tako, da pa imam jaz trenutno prednost ker sem prvi registriral domeno.
Temu človeku sem poveda naj sproži ARDS če želi, saj mu jaz ne želim odstopiti domene, ker bi šel samo v zgubo (niti ne tako močno finančno, ampak imam druge razloge...).
Vse je bilo lepo in prav, dokler mu nisem omenil stroškov, ki naj bi jih imel z domeno, saj je takrat postal nesramen in se zaradi njegovega odnosa do mene z njim nisem želel več pogovarjati.
Hvala JayKay in ostali!

AndrejS ::

Če bi mojo domeno kdo hotel odkupit, in bi bil pri tem nesramen , bi dal na prvo stran naj mi popuši k.... !

dobaluka ::

kdor prej pride prej melje, tako je pravilo pri domenah. Ne sekiraj se
status quo

steev ::

Sicer OT, ampak kaj se je zgodlo s serverjem. Ukradli? Kje?
:|

mihec87 ::

Mnja najbolje bi bilo da bi mu postavil neko ceno(seveda ne neko ogromno kakih 1000eu+) potem pa če res tako želi bo kupil (ali pa se začel vsaj pogovarjat normalno)..

Gonzales2 ::

Server so ti pa verjetno ukradli u razlogom da jim boš domeno kar prepustil... Domeno pa lahko komot preusmeriš na drug server, to ti lahko naredijo pri kateremkoli gostovanju.

Ales ::

Hm, tle vidim en kup nasvetov, ki po mojem mnenju niso najbolj premišljeni.

Kot prvo, registracija domene .si z namenom kasnejše prodaje je lahko razlog za odvzem domene. Ne ponujaj nikakršne cene za odkup.

Drugo, preberi si vse o postopku ARDS. Če ti želi domeno odvzeti preko tega postopka, mora dokazati, da izpolnjuje vse tri pogoje za to. Če bo vlogo napisal kak pravnik, ti toplo svetujem, da tvoj odgovor prav tako zaupaš pravniku.

Postopek ARDS ni nujen. Gre lahko tudi direkt na običajno sodišče... Je pa postopek cenejši in hitrejši, tako da bo verjetno prva izbira.

Kakorkoli že, če je domena identična tuji blagovni znamki in če je podjetje dovolj veliko, se te bo verjetno lotilo. To že zato, ker so dolžni uveljavljati svojo blagovno znamko, sicer jim to lahko škodi pri kakem sklicevanju nanjo v prihodnosti.

Če si prebereš pretekle postopke ARDS boš bidel zanimiv primer google.si... pa še kakšne... poglej si vse...

Ti pa toplo svetujem, da ne daješ nobenih izjav več temu človeku, ki hoče tvojo domeno, in da o vsem skupaj ne razpravljaš na forumih več kot je nujno potrebno...

Vse kar sem tukaj napisal je izključno laične narave, nisem pravnik... Pozanimaj se pri kaki pravni pisarni, ki to obvlada, če ti je kaj do tvoje domene.

HardFu ::

Glede na njihovo italijansko spletno stran, ki ni ravno kvalitetna, se lahko na njihove groznje pozvizgas
http://codeable.io


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup domene!

Oddelek: Omrežja in internet
414497 (3390) c3p0
»

Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8822426 (18096) Soprano
»

Prevzem domene

Oddelek: Izdelava spletišč
464737 (3244) tec
»

Vrednost domene

Oddelek: Izdelava spletišč
313958 (2988) KoMar-
»

Internetna domena

Oddelek: Omrežja in internet
212074 (1747) fiction

Več podobnih tem