Forum » Programska oprema » Kako odpreti datoteko s končnico DocX, če nimaš Offica 2007?
Kako odpreti datoteko s končnico DocX, če nimaš Offica 2007?
opeter ::
Pozdravljeni,
tako kot se glasi zgornje vprašanje: kako odpreti docx, če nimaš Office 2007, ampak le sledeče možnosti:
- OpenOffice 2.0.3 (doma)
- Office 2003 SP-3 (pri znancu v podjetju)
Ker se ne bi rad igral pirateka...
Največji problem je ta, da tisti, ki pošilja datoteko sploh nima pojma, kako naj shrani v stari format oz. RTF (četudi bi mu želel po telefonu razložit, naj izbere Shrani kot ali kaj je že in RTF ali kaj podobnega) oz. noče v tem smislu sodelovati, ker naj si kupim program.
Do nedavna ni bilo problemov, saj je zgoraj omenjena oseba imel Office 2000 in datoteke so se mi v najnovejšem OO-ju odpirale brez problemov za nadaljne oblikovanje v drugih programih.
Vendar sem sedaj pred problemom, ki jo ne vem, kako bi rešil.
Hvala za vsakršno pomoč.
tako kot se glasi zgornje vprašanje: kako odpreti docx, če nimaš Office 2007, ampak le sledeče možnosti:
- OpenOffice 2.0.3 (doma)
- Office 2003 SP-3 (pri znancu v podjetju)
Ker se ne bi rad igral pirateka...
Največji problem je ta, da tisti, ki pošilja datoteko sploh nima pojma, kako naj shrani v stari format oz. RTF (četudi bi mu želel po telefonu razložit, naj izbere Shrani kot ali kaj je že in RTF ali kaj podobnega) oz. noče v tem smislu sodelovati, ker naj si kupim program.
Do nedavna ni bilo problemov, saj je zgoraj omenjena oseba imel Office 2000 in datoteke so se mi v najnovejšem OO-ju odpirale brez problemov za nadaljne oblikovanje v drugih programih.
Vendar sem sedaj pred problemom, ki jo ne vem, kako bi rešil.
Hvala za vsakršno pomoč.
Eh, Kekec hvala... jaz sem tudi pravi kekec , to kar si ti postal je v glavnem en programček, s katerim se da enostavno konvertirat DocX v DOC. Hvala!
Tudi tebi hvala Tear_DROP za povezave. Sicer sem medtem tudi že sam našel tale Novellov dodatek k OpenOfficu.
Za tiste, ki imajo še težave sem našel uproabne povezave in sicer:
- OO Forums - DocX
- OO Forums - DocX debata
- Novellov OpenXML translator
- brezplačen online pretvornik za .docx v .doc
Tudi tebi hvala Tear_DROP za povezave. Sicer sem medtem tudi že sam našel tale Novellov dodatek k OpenOfficu.
Za tiste, ki imajo še težave sem našel uproabne povezave in sicer:
- OO Forums - DocX
- OO Forums - DocX debata
- Novellov OpenXML translator
- brezplačen online pretvornik za .docx v .doc
raqps ::
Pozdravljeni,
za hitro rešitev pretvorbe docx v doc nam spet rešuje rit Google s svojo storitvijo GoogleDocs;
dotični fajl Upload-ajte in se bo samodejno pretvoril...
lep dan,
raqps
za hitro rešitev pretvorbe docx v doc nam spet rešuje rit Google s svojo storitvijo GoogleDocs;
dotični fajl Upload-ajte in se bo samodejno pretvoril...
lep dan,
raqps
Zgodovina sprememb…
- spremenil: raqps ()
Ja, obstaja pa tudi odličen brezplačni pregledovalnik (v primeru, da rabiš zadevo le odpirati, oz. občasno prekopirati kakšno besedilo): TextMaker Viewer 2009
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | openoffice .odt (writer 4.1.1) v word formatOddelek: Pomoč in nasveti | 796 (684) | fosil |
» | Izbrati OpenOffice ali LibreOffice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 31236 (27914) | darkolord |
» | Novi word - dobljen skupaj z VistoOddelek: Programska oprema | 3715 (3068) | ender |
» | word 2003/2007Oddelek: Programska oprema | 2804 (2721) | rajko |
» | Na Norveškem obvezna uporaba ODF za vladne dokumenteOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 5539 (5539) | Poldi112 |