Forum » Pomoč in nasveti » Kako naj vem, kaj je uničeno?
Kako naj vem, kaj je uničeno?
bi0s ::
Evo, problem je sledeč: po hudi nevihti(tisi torek, ko so se začele poplave), pridem jaz lepo domu z tekme, poskušam prižgat računalnik, pa se nič ne zgodi... računalnik ni bil prižgan sredi nevihte, zato me zanima, če je vseeno mogoče da je not vdarla strela? Sam predvidevam da je šel samo napajalnik, kaj pa vi? Kak naj ugotovim kaj je narobe?
Lepo prosim za pomoč!
Lp
Lepo prosim za pomoč!
Lp
kixs ::
Probaj samo sneti napajalni kabel, pocakaj minuto in ga priklopi nazaj. Vklopi racunalnik! Se dostikrat zgodi
Lahko pa je res kaj crknilo. Ce ni ne duha ne sluha o napajanju znotraj skatle, potem je lahko sel napajalnik, sicer je lahko tudi plata kriva.
Kako bos ugotovil? Da bos menjal posamezne komponente s preverjeno dobrimi ali pa svoje komponente v drugem racunalniku. Na pamet prakticno ne gre, razen ce se kje vidi, da je skurjeno. Ce dela mamaplata, lahko piska, ce je kriva graficna ali ram.
lp
Lahko pa je res kaj crknilo. Ce ni ne duha ne sluha o napajanju znotraj skatle, potem je lahko sel napajalnik, sicer je lahko tudi plata kriva.
Kako bos ugotovil? Da bos menjal posamezne komponente s preverjeno dobrimi ali pa svoje komponente v drugem racunalniku. Na pamet prakticno ne gre, razen ce se kje vidi, da je skurjeno. Ce dela mamaplata, lahko piska, ce je kriva graficna ali ram.
lp
bijoloh ::
Pri sestrični sem pred leti imel tudi podobne težave - strela je skurla (notranji) modem in dokler ga nisem pobral ven sploh ni kazalo znakov življenja...
Poskusi najprej vse razen plate odklopit (diski, cdromi, kartice, ventilatorji...), potem če ni učinka pa poskusi z drugim napajalcem (če imaš možnost), tako ti na koncu ostane edino plata.
Srečno.
Poskusi najprej vse razen plate odklopit (diski, cdromi, kartice, ventilatorji...), potem če ni učinka pa poskusi z drugim napajalcem (če imaš možnost), tako ti na koncu ostane edino plata.
Srečno.
Struss ::
Da bi ti skurilo direktno napajalnik je malo verjetno, ker potem bi ti skurilo še kakšno napravo v bajti. Prej bo to, da je šel modem. Po telefonskem kablu se strele raje vozijo. Če je krivo to si čim prej omisli zaščito oziroma zalogo modemov ker bo ob naslednjem udaru šla strela čez star modem na plato in potem..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nevihta skurila HDMIOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1353 (787) | Spajky |
» | udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10012 (7457) | gregor |
» | ADSL in nevihtaOddelek: Strojna oprema | 3474 (2402) | krho |
» | Moj napajalik je raketa (=zakaj je napajalnik crknu)Oddelek: Strojna oprema | 1536 (1179) | Azrael |
» | Strela vdarla!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1826 (1309) | BoO |