» »

Desni klik => explorer napaka

Desni klik => explorer napaka

iNDigo_Child ::

Js pa mam problem, da ko u Windowsih XP z desno miškino tipko na namizju kliknem na neko ikono, mi javi napako, in sicer error with explorer.exe, pomnilnika ni bilo mogoče "written". A mogoče kdo ve, kako se to napako odpravi? Za pomoč se vnaprej zahvaljujem.
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

solatko ::

Si morda kaj čistil ali brskal v registru?

iNDigo_Child ::

V bistvu sumim Spyware doctorja, ki mi je verjetno kaj zašuštral... kako pa se nekak še enkrat naloži ta explorer.exe? A morm še enkrat XP-je naložt gor? Al je kaka druga pot?
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

Law_Enforcer ::

Poskusi najprej s tem onemogočiti Spyware doctorjev shell extension.

iNDigo_Child ::

U bistvu sem to naredil, toda vse ostane isto. Sem hotu na novo windowse installirat, pa mi napiše da manjka datoteka as73wgnp.sys, pritisnem preskoči, restartam komp, začne kot da mi bo vseen upgradealo windowse, pa s5 installation cannot procced because amea535.sys is missing. Sicer mam neke windowse od frenda, ki so po možnosti še kaj spimpani, sam vseen bi moralo delat vsaj to. Ko pa hočm nardit kaj z ukazom "sfc /scannow", mi CD-ja od windowsov niti ne prepozna in mi teži, naj ga vstavim. Looks like a dead end to me :/
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

Zgodovina sprememb…

solatko ::

To datoteko moraš poiskati na disku, ko ti vrne to obvestilo, ker jo instalacijski fail ne najde, to ti bo ponovil ene par krat za še nekaj drugih fajlov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

iNDigo_Child ::

Ja sam na mojem disku teh datotek dejansko ni. Mogoče bi morale biti na CDju od windowsov, sam pa tudi ne vem, kje iskati. Na googlu mi ne vrže popolnoma nič ven, tko da sm že kar mal obupan :(
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

Spike Edin ::

Živjo!

No, še vedno ni čas za obupanje.

Obstaja rešitev katero lahko probaš in ta je:

1. V CD/DVD enoto vstavi Windows XP CD in v BIOS-u nastavi: First Boot Device>CD/DVD ROM. Potem se ti bo odprl menu na katerem boš izbral boot from CD.

2. Tvoj računalnik bo začel boot-at s CDja in videl boš zaslon kateri te bo spraševal kaj bi rad storil. Pritisniti moreš črko R da zaženeš Windows Recovery Console.

3. Ko si izbral opcijo Recovery Consolo te bo vprašalo katero particijo bi rad da boot-a. Vpisati moreš številko ponavadi je 1 ali 2 (najbolje da izbereš particijo NTFS na kateri imaš system) in pritisni enter za nadaljevanje. Vprašalo te bo tudi za Administrator geslo katerega moraš vpisati v primeru da nimaš gesla pa enostavno samo pritisni enter.

4: Sedaj bi se moral nahajati na pravem mestu ^command promt^ tukaj moraš vpisati naslendjo command-o in pritisniti enter: chkdsk /p

5: Kaj to pomeni chkdsk /p? To je kratek test kateri ti bo povedal če je potreben daljši test. Če se po testu pojavi sporočilo " One or more errors detected on the volume" potem uporabi kar piše pod št. 6. Če pa ne sporoči nobene napake potem tvoj drive se ne mroe popraviti z chkdsk (tudi če ti sporoči da ni nobene napake vseeno probaj (št. 6)).

6. Sedaj pa moraš vpisati naslednje: chkdsk /r da ti pregleda in popravi.

7. Tale test bo trajal en cajt odvisno od velikosti tvojega diska. Pogledalo bo za napake na disku in jih seveda popravilo.

Tole sem nekako na hitro skupaj spravil tako da se za napake opravičujem. Prodaj in poročaj če je pomagalo.
Upam da boš odpravil težavo.

Lp!
The PC Doctor

iNDigo_Child ::

Naredu...ne pomaga, še zmer isto.:'(
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows XP se mi nočejo zagnati (prilagam sliko ekrana)

Oddelek: Pomoč in nasveti
254871 (3556) vbohinc
»

Win XP stop error

Oddelek: Operacijski sistemi
192101 (1499) mp3pesmi
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
628015 (7099) buneech
»

Težave z diskom...

Oddelek: Pomoč in nasveti
191223 (1116) dux
»

NTFS se mi je sesul. Na pomoč!

Oddelek: Programska oprema
141412 (1129) vegavega

Več podobnih tem