» »

OK in poceni gostovanje?

OK in poceni gostovanje?

Svizec69 ::

Kot že naslov pove, bi rad zakup del spletnega strežnika za gostovanje svoje spletne strani. V osnovi bo to blog in mogoče kakšen forum, torej nič kaj obsežnega je pa seveda fajn če je prostora čimveč, če se mogoče kdaj kakšni večji fajli shranijo. Torej pregledal sem že ogromno ponudb in nemorem se odločiti, zelo zanimiva mi je ta ponudba KLIK, nevem pa kako so kaj zanesljivi? Ima že kdo kakšne izkušnje z njimi?

Dobrodošli so pa tudi vsi ostali predlogi, tukaj je res kar dosti spletnega prostora ampak če niso zanesljivi tale prostor tega ne odtehta. Prosim podajte kakšne svoje izkušnje s temi gostovanji, dal bi tam nekje 5eur na mesec in pač najugodnejši in najboljši ponudnik nekje za ta denar. Zraven bi registriral tudi .com ali .net domeno, ampak to tak nima veze ker je prvo leto večinoma brezplačno če registriraš pri podjetju kjer zakupiš spletni prostor.

Prosim za nasvete.

Lp

bluefish ::

malo si poglej še na hitrost.com. Sicer so manj radodarni s prostorom pri primerljivih cenah, vendar pa imajo odličen up time, hitro tehnično podporo,... Pri supersplet-u pa se pozanimaj o tem, kolikšna je mesečna omejitev prometa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Svizec69 ::

Piše od zgoraj neomejen promet. Tako da to je tudi zlo dobro, bom pa pogledal na hitrost.com ja.

Tody ::

Uporabi malce ping ukaz in kak tracert, da malce vidiš kako se zadeve obnašajo :)

Sej če so strežniki doma potem je že to plus da so strežniki 40 % zasedeni pa...

nodrim ::

www.brinkster.com - za gostovanje ni noben problem še čez mejo pogledat .. in so precej bolj ugodne ponudbe in profesionalen odnos ;)

Svizec69 ::

ja saj ni nujno da so iz slo, pač da so zanesljivi in ugodni. Ta zadnaj ponudba mi je zelo všeč, 2000GB mesečnega pretoka za samo 94$, kar je nekje 65€ za 2 leti. To je res ugodno.

Zanima me še nekaj, če recimo jaz sedaj registram še domeno preko te firme ker je pač brezplačna za 1 leto, po enem letu pa ko mi poteče lahko ponovno registriram isto domeno preko slovenskega ponudnika al je priporočljivo da vedno pri enem in istem podaljšuješ?

Pa je možno plačati še na kak drug način kot s kartico? Ker žal nimam master carda al pa podobne zadeve, le študentki račun in kartico s katero pa plačevat preko spleta ravno ne morem. Saj če ni boč koga naprosil in mu potem tak plačal samo me zanima če je kaka druga možnost?

nodrim ::

mislim, da drugače kot s kreditno ne gre .. sicer pa podaljševat je itak bolje tam, kjer je ceneje ;)

ko ti poteče, mislim, da je potem spet na voljo komur koli, tako da jo potem lahko komot odpreš pri kakšnem slovenskem spet .. najbrž pa se da tudi prenesti direkt, da ti je kdo ne bi vmes prevzel npr.

pacek ::

Jaz gostujem pri Keltu in sem zadovoljen. Preveri še tu.

Nobelov ::

priporočam LunarPages

Tody ::

Domena je po preteku še 30 dni v karanteni potem pa rata spet dosegljiva svetovnem spletu.

Domeno se da tudi enostavno prenašat. Vsaj če so normalni ljudje v igri se jo da :)

Svizec69 ::

tukaj nikjer nisem zasledil cpanela, ki mislim da je kar pomemben, da ne rabiš skoz klicarit, sploh pri teh bazah pa podomenah... nevem mogoče je kako drugače poimenovano pa nisem našel? Lepo prosim če kdo kje zasledi, sicer skoraj normalno se mi zdi da bi bilo zraven, ampak nikol neveš, kar ne piše tistega potem nemoreš zahtevat. Drugače pa mi je tale ponudba zelo všeč, prostora in brandwidth več kot dovolj, zelo ugodna cena in še neke reference sem iskal in so kar vzpodbudni komentarji. Predvsem zaradi cene mi je zanimivo ker bi dal 94$ za 2 leti kar pa je nekje 65€ kar v sloveniji za enako ponudbo ne dobiš za eno leto.

Svizec69 ::

kako vam, pa deluje ta ponudba hostgator??, mnenja so kar dobra, edino kar je da ne dobiš free domene za eno leto ampak bi jo pač registriral nekje v slo.

Tody ::

škrtos ne pozna meja :) za tistih 20 eurov... Moreš pa vedit da bodo pingi okol 150 ms...

Svizec69 ::

glej škrtos gor al pa dol, eni nimamo bajnih sužb al pa da nas mamice in očki fujtrajo z denarjem. Vbistvu pa nekaj profesionalnega niti rabim ne, če bo stran kakšno sekundo počasneje odpiralo in bom zaradi tega prišparal kar nekaj evrov se nebom prav nič sekiral. Gre se samo za zanesljivost (beri izpade...) in pa da res ni zdaj ful počasen strežnik. Vse kar je pa vmes pa pride v poštev in zakaj bi izbiral dražje ponudnike, če obstajajo cenejši (podobne kakovosti)?

Isto ti je al boš kurh pa mleko kupil v Sparu al pa Mercatorju al pa recimo Hoferju. Če nebem opazil bistvene razlike bom zagotovo raje kupoval v Hoferju, glede na to da je bistveno bolj poceni. Čisto banalna primerjava ampak, da bo mogoče bolj jasno da se nekateri ne kopljemo v denarju in iščemo alternativne rešitve.

Tody ::

Nisem govoril o škrtosti zaradi ponudnika ampak si reku da se ti zdi "slab" hosting zarad tega ker ti ne dajo domeno za eno leto zastojn. 20 eur stane .si medtem ko maš nekatere domene skor zastojn.

Hostgatorja sem tudi jaz priporočil če te ne moti 150 ms pinga. 350 GB pa itak nikoli ne boš zapolnil.

Ziga Dolhar ::

Če stran ni vredna 10-ali-manj evrov za domeno, potem verjetno bolje, da je sploh ni na internetu.
https://dolhar.si/

Svizec69 ::

Vredna ali ne o tem nebom sodil jaz, to bodo povedali drugi ko bo narejena. Šlo je samo za to, da če ni potrebno je vsaj prvo leto nebi plačal, potem pa podaljševanje pa je tak vedno plačljivo. Gre samo za dejstvo, da če kot nagrado da zakupiš prostor dobiš 1 letno domeno jo pač izkoristiš. 10€ je le 10€, ni to tolko problematično ali drago, kot to da če to ni potrebno zakaj bi plačal. V trgovini tudi nebom plačal 3 izdelke če bo na njih pisalo da za ceno dveh dobiš tri, ampak samo dva. Naslednjič ko pa nebo akcije pa bom normalno plačal tri.

Tomay ::

Za dobrih 50€ imaš pri Hostko neomejen dostop, 500mb ...
Voodoo 4Ever

Svizec69 ::

O hvala, ta pa je kar zanimiva ponudba.

_Beast ::

Ne nasedajte firmam kot so servage.net namreč po kakšnem mesecu te preselijo na drug server in vse deluje počasi, prav tako so omejitve z bazami itd... ni vse lepo kar se sveti (občutil na svoji koži)

;)
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

Gorky ::

Da ne bom nove teme odpirov, iščem slovenske ponudnike asp.net 2.0 gostovanja na sql 2005 server bazi, s podporo asp.net ajax 1.0... pa tudi tuji ponudniki so okej, če veste kaj dobrega o njih...

lp
Jutri pa je že nov dan.

nodrim ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376286826 (10118) hariscorale
»

Iščem nov hosting - za veliko manjših spletnih strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
719753 (6280) neoserv
»

Katerega ponudnika spletnega gostovanja

Oddelek: Izdelava spletišč
111755 (1174) miguel
»

Gostovanje spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
818662 (6155) Gost
»

Domena in gostovanje

Oddelek: Izdelava spletišč
262001 (1680) Hardstyle

Več podobnih tem