» »

Kaj je pomembno pri prenosniku??

Kaj je pomembno pri prenosniku??

ziu ::

Živjo!

Kupujem prenosnik, ki se bo uporabljal IZKLJUČNO za vrtenje glasbe z BPMjem (v plesni šoli), kar pomeni, da ne bo imel naloženih NOBENIH drugih programov...

-Zanima me, kaj je najbolj pomembno za tak računalnik: RAM, procesor???
-Kateri računalnik je najbolj primeren za tako delo?? Najcenejši, ki sem ga našel, je ACER ASPIRE 5610ANWLMI za 469 evrov... je dovolj dober, najdete kakega še cenejšega??
-Imam lahko namesto XPjev na tem računalniku tudi kaklšne starejše npr. WIN98?? Bi to močno pohitrilo delovanje prenosnika??

Lp

zcetrt ::

Za vrtenje glasbe z WinAmpom je vsak dober. Sem pa vrgel uč na BPM Studio program... Na prvi pogled bi rekel, da zadeva omogoča real time modificiranje predvajane glasbe. V tem primeru bi znalo prihajati do latenc z integrirano zvočno (odzivnost na spremembe cca 700ms), trpeti pa bi znal tudi procesor, ki bi povzročal zvočne poke v glasbi vsake toliko.

Če imaš možnost, poskusi s kakšnim prenosnikom najprej, pa da vidiš, če se obnese. Programa pač ne poznam. Lahko pa poskusiš tudi na stacionarnem računalniku bolj bogih zmogljivosti in integrirano zvočno kartico, da vidiš odzivnost programa.

Z Win98 bi bilo več težav kot prednosti. Najboljša izbira bi bili WinXP sp1.
4.

ziu ::

zcetrt, ne boš verjel...pri zdajšnjem HP-ju se mi dogaja ravno to piskanje vsake toliko časa, ki je zelo moteče...pa nisem vedel kje je izvor teh težav...kaj to pomeni?? da int. zvočna ni dovolj dobra za predvajanje glasbe z BPMjem??

zcetrt ::

Če imaš mobilni procesor, poskrbi, da bo ves čas deloval s polno močjo (da ne bo spreminjal frekvence delovanja in napetosti jedra). Boljša zvočna kartica načeloma manj obremeni procesor. Se ti piskanje oz prasketanje pojavlja med običajnim predvajanjem ali med spreminjanjem kakšnih parametrov? Poglej, kakšna je obremenitev procesorja med predvajanjem (predvsem peaki).
4.

ziu ::

ne...piskanje se pojavlja med običajnim predvajanjem...v časovnih intervalih:)
pa recimo...da ne bom nič kompliciral pri zvočni kartici, je lahko katerikoli notebook??

lp

Ted ::

Glede na to da boš računalnik uporabljal predvsem za glasbo in to profesionalno raje vzami malenkost cenejšega, ob tem pa nabavi pošteno zvočno kartico. Recimo tale je zelo dobra.
Mah...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5613907 (12076) Nummy
»

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
302981 (2235) shadeX
»

Katero zvočno kartico kupiti za snemanje glasbe

Oddelek: Kaj kupiti
113598 (3409) Volta
»

Katera zvočna za proizvajanje MIDI glasbe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
63130 (3130) Djuro
»

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
364203 (3100) Jst

Več podobnih tem