» »

Najkrajši garancijski rok

Najkrajši garancijski rok

sodček ::

Allo. Zanima me, če lahko nekdo ponuja za nov izdelek garancijo, ki traja manj od enega leta. V Zakonu o varstvu potrošnikov je v 18. členu napisano, da garancijski rok ne sme biti krajši od enega leta...

Vidim namreč, da e-trgovci z gsm-opremo za (neoriginalne) baterije in podatkovne kable ponujajo garancijo, ampak nekateri samo za 1 mesec ali pol leta. Pa me zdaj zanima, v čem je catch (da jim ne začnem morit, če sem kakšno stvar spregledal).

Hvala za sodelovanje...

OZZY ::

baterijo štejejo po mojem kot potrošni material. Sej tud na navadne al polnilne baterije ki jih kupiš ne dobiš garancije. Razen nekateri proizvajalci jo ponujajo na svoje polnilne baterije.
Go with the flow.

zk_eu ::

tud ko laptopa kupiš, je garancija za baterijo bistveno krajša, kot pa ma sam laptop garancijo, vsej tak je pr men
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

sodček ::

Ja, ok, ampak če nekdo ponuja garancijo in to napiše prav s temi besedami, ali je lahko potem garancija krajša od 1 leta? To mene zanima.

miko 55 ::

da za stvari za katere se smatra da so potrošnega značaja.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

TreSNi ::

To je vse toliko dvorezno, pač vsak si razlaga po svoje.

Recimo prenosnik ima 1 leto garancije, baterija pa 6 mesecev (pri večini firm). Zame je oboje potrošni material, za nekoga drugega pa nič od tega.

Kakor kdo vzame.
Seveda pa se to izkorišča kolker se le da, saj se navaden potrošnik ne bo spuščal v tožbo, ker ve kakšne finančne posledice to prinaša.

Lp

ender ::

Koliko in za kaj velja garancija je precej odvisno tudi od tega, koliko si pripravljen težit. Bolj ko si vztrajen, za več stvari velja...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Yossarian ::

TreSNi, po mojem nimaš prav. Notesnik se z uporabo fizično ne troši, medtem ko pa se baterija seveda troši, ker je je z uporabo vedno manj. V tem je catch.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Šimpanz ::

To je približno tako kot pri avtomobilih, ko imaš npr. garancijo 3 leta, na zračni ali oljni filter, olje svečke pa 1 leto ali odgovarjajoče število kilometrov. Če pa se veliko voziš pa lahko delaš dva ali celo tri servise na leto.
Ali pa pri žarnicah. Kupiš luster z žarnico, ki crkne po mesecu dni. Pač zamenjaš z novo pa je.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
869607 (7472) medenko
»

Ukinitev obvezne garancije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14321480 (16471) St235
»

Asusovi prenosniki so najbolj, HPjevi pa najmanj zanesljivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9011970 (9168) Pyr0Beast

Več podobnih tem