» »

Tomtom ali Garmin?

Tomtom ali Garmin?

Business ::

Pozdravljeni,

imam vprašanje za vse GPS uporabnike... Razmišljam o nakupu GPS naprave in nekak sem našel dve opciji. Prva je Garmin nuvi 250 in druga je dlančnik HP RX5940 FA817A. Prva opcija ima ugodno ceno cca. 250€, druga pa ima več opcij, ki jih pač dlančnik nudi (cena cca. 400€). Za Gamin slišim same pohvale, za Tom tom 6, ki pa bi ga dobil naloženega na dlančnik, pa ne vem ničesar. GPS, bi rabil predvsem Avstrija, Nemčija in Italija. Kako ima Tom tom rešeno iskanje ulic in hišnih številk v mestih po omenjenih državah in kako Garmin? Za napisane izkušnje in priporočila glede nakupa, se vam v naprej zahvaljujem.
LP
Busines

BigFoot ::

Glede Tom Tom-a ti ne morem nič svetovat. Imamo pa mi Garmina 250W (toplo priporočam 250W proti 250 ker zaslon res prav pride) in zadeva hudo uporabna. Iskanje naslovov je preprosto in hitro.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

jurre ::

jaz imam TomToma 6 na dlancniku asus p535. Zadeva dela super, verzija 6 je ze precej bolj natacna od 5 (govorim za Slovenijo, 6ka je prisla letos poleti ven, pokrito okoli 46% vseh ulic v SLO - z imeni in stevilkami). Jaz sem zelo zadovoljen, kaze vse prav, enkrat sem ga uporabljal tudi po Avstriji, vedno sledi normalno cesti, narisane so natancno. Po drugih forumih kakor sem bral, ga tudi zelo priporocajo, nekateri so presli iz Garmina na TomTom pa so bolj zadovoljni.
Iskanje je ok, izberes naslov potem pa lahko isces po - kraju, naslovu in hisni st., postni stevilki ali pa kriziscu med dvema ulicama...En kolega ima garmina (ne vem tocno katerega), pa ko izbere kraj mora nujno vnesti ulico notri, kar je dosti bedno..jaz dam lahko samo kraj, ali pa se tocno ulico. Ne, da moras kar eno izbrat, ki je pol cisto v drugem koncu, kamor hoces it..
Tudi ce ne zavijes tam, kjer ti predlaga ti hitro izracuna pot okoli. Kaze ti hitrost voznje, kdaj bos prispel na cilj, kam in cez koliko km moras zaviti naslednjic, ima glasovno vodenje (lahko nalagas razne glasove gor), itd.. Lahko sam brskas po mapi, preview route, ki si jo izbral imas..
Na drugih forumih dobis tudi te tocke, POI, kamor nekateri vrisujejo radarje in omejitve na posameznih cestah..imam to priklopljeno in tudi ce se nekje vozis pa ne opazis koliko je omejitev pogledas na GPS, pa ti kaze vozis x km/h / omejitev km/h. Ce gres vec kot ene 7km/h prehitro pa z rdeco napise0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

Business ::

jurre:
Kupil sem dlačnik in včeraj sprobal Tom Tom v Avstriji po Dunaju. Seveda sem bil pozitivno presenečen nad natančnostjo in je vse delalo brez problema. Edino kaj sem se malo razočaral je, da v moji verziji ni Slovenije in se je veselje začelo šele na meji v Šentilju. A veš mogoče kje dobiti še mapo Slovenije in ostale dodatke, ki si jih omenil?
LP
Mario

Cveto ::

Pri nas se zdaj dobi tudi TomTom One XL, podobna zadeva kot Garmini Nuvi 250W, stane pa 270eur.

Sam imam z TomTom-om kar dobre izkušnje (na dlančniku in zdaj na N95), imel sem tudi že Garmina pa mi nekako ni "potegnil", čeprav oba opravljata svoje delo zelo dobro.

Še boljši od obeh pa je iGO (imel na dlančniku se pa menda dobi tudi samostojana enota), ki te z svojim podrobnim prikazom, glajenjem robov in številnimi funkcijami res navduši, pa tudi Nuvijeva in TomTom grafika se ti potem zdi precej okorna.

OldSkul ::

Glede na to, da je v Evropi vska druga prodana naprava TomTom in da bo oz. je prevzel firmo, ki izdeluje mape TeleAtlas, je očitno kaj se najbolj splača izbrat...TomTom

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

gregan ::

gospodje lepo pozdravljeni...

Jaz imam rahlo nevmesno vprašanje, a glede na to da se očitno malo spozmate na dlančnike bi vas vprašal za mnenje, oziroma vas prosil če mi lahko svetujete kakšen bi bil najboljši nakup...

Torej odločil sem se kupiti (zaenkrat rabljen) dlančnik, ker imam zelo razgibano službo in nisem veliko v pisarni tako stvar verjetno "pogojno" potrebujem zaradi večih stvari...

Poglavitni razlog pa je mali programček ki sem si ga sam izdelal v Excelu, a mi na PC ali LAPTOPu ne koristi dosti ker beleži izmere del na gradbiščih... Torej dlančnik mora podpirati excel in pdf formate in blutooth povezljivost, poleg tega pa sem se navdušil, s pomošjo vaših pogovorov, da si naložim ta tomtom, če bo šlo seveda...

Torej kateri izmed navedenih mislite da je vreden nakupa...???
ali če veste za kaj podobnega, se priporočam

- HP H 6300
- HP Compaq 3870

Hvala lepa...GREGA
grega

hvala73 ::

Po mojem mnenju je tomtom 6 zakon. Res je da je potrebno menjati mape western europe in eastern europe pri prehodu meje vendar pa je tudi slovenija dobro pokrita. Priporočam!
itak!

BoBr ::

Menjava karte pri Tomtomu ni potrebna če imaš skupno western in central europe mapo.
Also known as "Intel-aš".

Dr_M ::

ubistvu med garminom in tomtom-om ni ksne bistvene razlike v samem delovanju. mape imajo pribljizno enako pokritost in natancnost.
je pa garmin bolj tko za rajo, kot je bila zastava ucas :)

sam uporabljam tomtom6 za symbian.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OldSkul ::

Dejansko je za tujino boljši TomTom, za Slovenijo in države južno od nas, pa Garmin. Se pa bo to sigurno spremenilo. Trenutno je pač še ni res dobre slo mape za TomTom, pravtako ni dobre mape za MioMap/Igo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

P1i in tomtom UIQ3_6.020 kako naprej????

Oddelek: Mobilne tehnologije
133515 (1807) xyd1
»

Navigacij TOMTOM,GARMIN, MIO

Oddelek: Kaj kupiti
1813107 (12545) zee
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517182 (12909) AtKo
»

dlančnik za navigacijo

Oddelek: Mobilne tehnologije
122378 (2272) gregaster
»

Dlančnik z GPS, kako do karte?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51788 (1711) Dr_M

Več podobnih tem