» »

LCD TV philips problem

LCD TV philips problem

ant ::

Kolega je pred kratkim kupil lcd tv philips 32pfl5322, s katero pa ima manjši problem. medtem ko gleda dvd preko hišnega kina je na sliki možno videti tudi delno sliko s tvja npr. podnapise izd. sicer je to opazno vendar ni zelo moteče, vseeno pa me zanima ali je to normalno ali je potrebno tv peljati na servis? v primeru, da izlopim anteno iz tv je namesto slike tv opaziti sneženje.

hvala

Yossarian ::

Meni se je to enkrat zgodilo (sicer na CRT-ju), pa sem malo zmigal kable, predvsem SCART, pa je nehalo. To ni normalno in če se ne bo dalo drugače odpravit, nazaj v trgovino pa po drugega.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

hodu63 ::

Vzrok za tole ni niti v televizorju niti v dvd predvajalniku, ampak v scart kablu. Tv na scart pošilja televizijsko sliko tudi takrat, ko ti gledaš dvd preko tega istega scarta. V scart kablu prihaja do presluhov med žicami, zato ti tv progaram "tolče" v dvd sliko. Rešitev je več:
1. uporabi HDMI kabel
2. uporabi Y Pb Pr kabel
3. uporabi enosmerni scart kabel, če takega kje dobiš oz. na tv strani v scart kablu odščipni žice, po katerih gre slika iz tv. Tako predelan kabel bo prepuščal signal samo v eno smer, zato si nekje označi, kateri konec gre v tv in kateri v dvd.

l.p.

Modri dirkač ::

Si TV-ju v meniju povedal, kaj je priklopljeno na tem vhodu?
Everybody lies!

ant ::

kaj pa kakšenj kvalitetnejši scart kabel?

thx

jan80 ::

Imam Philips 3403

Z daljincem ga ne morem več upravljati, star 3 tedne, zadnje dni slabše lovil, danes več ne dela, ko poskušam na drugem TV dela daljinec normalno, torej je problem v LCD-ju. Se to kje nastavi, je kaka funkcija ali servis?

kv2000 ::

Na Philipsu 3403 ne morem najti kanala ali izhoda, da bi gledal film preko dvd playerja. Imam pa normalno vezano s scart cablom. Lahko kdo pomaga?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalni satelitski sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
185129 (4881) green heart
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
328977 (6522) 6151
»

servis mode pri GORENJE TV

Oddelek: Zvok in slika
279960 (7002) hojnikb
»

RGB izhod

Oddelek: Zvok in slika
102102 (2019) BigWhale
»

Gledanje tv preko soround zvočnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
172521 (2279) Cjek

Več podobnih tem