Forum » Izdelava spletišč » Ve kdo za res zmogljiv user-friendly (cPanel) hosting?
Ve kdo za res zmogljiv user-friendly (cPanel) hosting?
dunker ::
Najprej en lep pozdrav vsem skupaj!
Stvar je takšna ... Trenutno uporabljam HostMonster hosting in plačujem $5.95 mesečno. Zadeve večinoma delujejo zelo lepo, le ob večjih "špicah" stran pade dol, ker je vsak hosting account omejen na porabo maksimalno 40 sekund procesorskega časa v 60-sekundnem oknu. Upam, da veste, kaj imam v mislih.
Sedaj bi očitno potreboval nov hosting ... Namenski server (npr. pri Tuš hostingu) mi ne diši preveč, ker je že brez vsakega vzdrževanja 30x dražji od trenutne variante, nimam pa tudi absolutno nobenih izkušenj z administracijo strežnikov. Preprosto hočem imeti cPanel in na ta način praktično vse pod kontrolo, tako sem se razvadil/navadil.
Zanima me, če obstaja kakšen hosting, ki je prijazen do uporabnika in ima naslednjo funkcionalnost: omogoča serviranje vsaj 10 miljonov strani mesečno, preživi 5'000 obiskovalcev v 10 minutah ob izrednih situacijah, ponuja vsaj 500 GB mesečnega prenosa, ima cPanel za administracijo domen in podatkovnih baz, omogoča pošiljanje poljubnega števila e-mailov (trenutni hosting ima omejitev 300 e-mailov na uro, kar je na čase precej neugodno), ... Prostora ne rabim praktično nič, recimo 10 GB.
Kaj bi mi vi priporočali, kaj je najboljša opcija za moje potrebe?
Najlepša hvala za odgovore!
Stvar je takšna ... Trenutno uporabljam HostMonster hosting in plačujem $5.95 mesečno. Zadeve večinoma delujejo zelo lepo, le ob večjih "špicah" stran pade dol, ker je vsak hosting account omejen na porabo maksimalno 40 sekund procesorskega časa v 60-sekundnem oknu. Upam, da veste, kaj imam v mislih.
Sedaj bi očitno potreboval nov hosting ... Namenski server (npr. pri Tuš hostingu) mi ne diši preveč, ker je že brez vsakega vzdrževanja 30x dražji od trenutne variante, nimam pa tudi absolutno nobenih izkušenj z administracijo strežnikov. Preprosto hočem imeti cPanel in na ta način praktično vse pod kontrolo, tako sem se razvadil/navadil.
Zanima me, če obstaja kakšen hosting, ki je prijazen do uporabnika in ima naslednjo funkcionalnost: omogoča serviranje vsaj 10 miljonov strani mesečno, preživi 5'000 obiskovalcev v 10 minutah ob izrednih situacijah, ponuja vsaj 500 GB mesečnega prenosa, ima cPanel za administracijo domen in podatkovnih baz, omogoča pošiljanje poljubnega števila e-mailov (trenutni hosting ima omejitev 300 e-mailov na uro, kar je na čase precej neugodno), ... Prostora ne rabim praktično nič, recimo 10 GB.
Kaj bi mi vi priporočali, kaj je najboljša opcija za moje potrebe?
Najlepša hvala za odgovore!
Law_Enforcer ::
Verjetno bo najboljša opcija zate kakšen VPS host. Npr. http://www.scarabweb.com/vps/, poglej pa še na Webhostingtalk za druge VPS ponudbe.
Hja, najbrž res, tudi sam sem ravno včeraj začel intenzivneje gledat tele VPSje ... Ima kdo izkušnje s Tuševim VPS, zdaj to zadevo na novo ponujajo?
Še eno vprašanje bi imel, ker tuhtam tudi o neki drugi opciji ... Kakšno linijo potrebuješ, če hočeš imeti doma strežnik, ki bi bil obremenjen toliko, kot piše zgoraj? Malo tuhtam, da bi si omislil neko namensko kišto (pomojem bi zadostovala vsaka kišta za 200 EUR) ter vzel T-2 optiko, paket 20/20 ... Bi bilo dovolj?
Še eno vprašanje bi imel, ker tuhtam tudi o neki drugi opciji ... Kakšno linijo potrebuješ, če hočeš imeti doma strežnik, ki bi bil obremenjen toliko, kot piše zgoraj? Malo tuhtam, da bi si omislil neko namensko kišto (pomojem bi zadostovala vsaka kišta za 200 EUR) ter vzel T-2 optiko, paket 20/20 ... Bi bilo dovolj?
Tody ::
Sorry samo tole pomoje ni klasičen webhosting... Kar malce si zračunaj koliko delajo pipce če pokuriš 500 GB prometa mesečno in, koliko pokurijo tvojih 5000 obiskovalcev...
Če mene vprašaš, bi deloval ekonomsko... na recimor tuš, pa na hitrost.com, tdteam, domovanje.net pa še na kakega VEČJEGA ponudnika (da ne boš kake boge ljudi k preprodajajo zadevo matretiral:)) poslal povpraševanje:
Spoštovani !
Rabimo :
to
to
to
to
Za kako ceno ste nam pripravljeno to ponudit ?
Tako boš dobil lepo število slovenskih ponudnikov... Če pa maš zadevo itak za tujino potem pa mogoče HOSTGATOR ? stran na www.hostgator.com 174 na mesec za svoj lastni server ...
Če mene vprašaš, bi deloval ekonomsko... na recimor tuš, pa na hitrost.com, tdteam, domovanje.net pa še na kakega VEČJEGA ponudnika (da ne boš kake boge ljudi k preprodajajo zadevo matretiral:)) poslal povpraševanje:
Spoštovani !
Rabimo :
to
to
to
to
Za kako ceno ste nam pripravljeno to ponudit ?
Tako boš dobil lepo število slovenskih ponudnikov... Če pa maš zadevo itak za tujino potem pa mogoče HOSTGATOR ? stran na www.hostgator.com 174 na mesec za svoj lastni server ...
OK, najlepša hvala za odgovore, vzeto na znanje ... Najbrž se bom obrnil kar na TUŠ in njihove VPS storitve ...
Imam pa še eno vprašanje, ki me bo mučilo, dokler ne menjam hostinga in bom zanj izkoristil kar tole temo. Kot sem že omenil, me trenutni ponudnik hostinga omejuje s tem, da v nobenem 60-sekundnem intervalu ne smem porabiti več kot 40 sekund CPU časa. Torej bi bila ena rešitev, če bi pred pričakovanim porastom obiskovalcev (npr. po reklami na TV) uspel v PHP kodo vstaviti nekakšen ekvivalent NOP operaciji iz assemblerja.
Če povem na primeru: Recimo, da procesor povprečno stran servira pol sekunde, bi jaz vstavil še za pol sekunde NOP operacij - s tem bi bil procesor vedno obremenjen okrog 50% in bi v 60-sekundnem intervalu porabil okrog 30 sekund CPU časa. Sicer bi se vse strani odpirale dvakrat dlje, ampak kar je daleč pomembnejše, hosting ne bi za 10 minut "padel dol" zaradi "CPU Quota Exceeded" napake.
Moj point je v tem: Ali obstaja v PHP kakšen ukaz, s katerim načrtno razbremeniš procesor za določen čas? S tem bi namreč dosegel, da bi v vsakih 60 sekundah procesor NAČRTNO uporabljal manj kot 40 sekund.
Upam, da se razumemo ... Hvala za odgovore!
Anže
Imam pa še eno vprašanje, ki me bo mučilo, dokler ne menjam hostinga in bom zanj izkoristil kar tole temo. Kot sem že omenil, me trenutni ponudnik hostinga omejuje s tem, da v nobenem 60-sekundnem intervalu ne smem porabiti več kot 40 sekund CPU časa. Torej bi bila ena rešitev, če bi pred pričakovanim porastom obiskovalcev (npr. po reklami na TV) uspel v PHP kodo vstaviti nekakšen ekvivalent NOP operaciji iz assemblerja.
Če povem na primeru: Recimo, da procesor povprečno stran servira pol sekunde, bi jaz vstavil še za pol sekunde NOP operacij - s tem bi bil procesor vedno obremenjen okrog 50% in bi v 60-sekundnem intervalu porabil okrog 30 sekund CPU časa. Sicer bi se vse strani odpirale dvakrat dlje, ampak kar je daleč pomembnejše, hosting ne bi za 10 minut "padel dol" zaradi "CPU Quota Exceeded" napake.
Moj point je v tem: Ali obstaja v PHP kakšen ukaz, s katerim načrtno razbremeniš procesor za določen čas? S tem bi namreč dosegel, da bi v vsakih 60 sekundah procesor NAČRTNO uporabljal manj kot 40 sekund.
Upam, da se razumemo ... Hvala za odgovore!
Anže
Bom pa vprašal drugače: Ali PHP funkcija sleep(1) v tisti eni sekundi prepusti vse procesorske cikle ostalim tekočim procesom ali pa se šteje, kot da jih porabi (procesor "aktivno" spi)?
Gandalfar ::
Ali se ti ne bi bolj splacalo tvojemu obstojecemu ponudniku malo vec placat ali pa tiste, ki ti vecji porast prometa delajo selit na vzporedni hosting?
mjereb2 ::
Še kako mnenje glede VPSjev? Kakšna tehnična konfiguracija VPSja bi ustrezala sledečim pogojem:
-8.000 obiskovlacev dnevno
-150.000 pageview-ov dnevno
-2.000.000 serviranih oglasov preko OpenAds na istem strežniku dnevno
-5000 poslanih mailov preko php funkcije dnevno
+ kakšna konfiguracija bi zdežala 5.000 uporabnikov naenkrat online?
-8.000 obiskovlacev dnevno
-150.000 pageview-ov dnevno
-2.000.000 serviranih oglasov preko OpenAds na istem strežniku dnevno
-5000 poslanih mailov preko php funkcije dnevno
+ kakšna konfiguracija bi zdežala 5.000 uporabnikov naenkrat online?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mjereb2 ()
blackbfm ::
Za 5000 uporabnikov naenkrat boš rabil kakšne 3 ali pa 4 serverje...odvisno za kaj se gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
HardFu ::
pa tkole je, pri taki vsoti imas verjetno kaksen prihodek, zato se ti splaca nekoga najet da ti rihta server, ce si zadovoljen s cpanelom, ki je navaden crap (tako kot ostali control paneli), potem sklepam da tvoje znanje o vzdrzevanju streznika ni najbolj obsirno...
http://codeable.io
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Izdelava spletišč | 296675 (19967) | hariscorale |
» | Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 17369 (8289) | next3steps |
» | VPS v NemčijiOddelek: Izdelava spletišč | 7147 (6588) | Vice |
» | Gostovanje spletne strani (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 9109 (6602) | Gost |
» | VPS ali dedicated hosting s cPanelOddelek: Izdelava spletišč | 2141 (1901) | user4683 |