» »

VPS ali dedicated hosting s cPanel

VPS ali dedicated hosting s cPanel

dunker ::

Fantje, lep pozdrav!

Imam en ogromen problem ... Pred kratkim sem štartal globalno spletno stran, ki je v kratkem času dosegla 6'000 dnevnih uniques. Ker trenutno stran hostam na HostMonsterju, sem začel vsak dan dobivat od 10 do 30 "CPU Exceeded Errors" in stran je bila lep del časa nedosegljiva. Očitno se je GoogleBot tega naveličal in mi začel namesto 6'000 obiskovalcev na dan pošiljat 500 ljudi (to se je zgodilo včeraj).

Torej, nujno rabim nov hosting, ki naj bi zmogel vsaj 30'000 dnevnih obiskovalcev oz. 3'000'000 mesečnih ogledov strani. Kaj mi priporočate, VPS ali dedicated hosting?

Zelo rad bi imel možnost gostovanja večih domen ter uporabo cPanel (in phpMyAdmin). Bi lahko dobil nekaj spodobno močnega v razredu $50 - $100?

Najlepša hvala za odgovore,

Anže

user4683 ::

To, da ti google sedaj posilja minimalno folka (verjetno) ni posledica nedelovanja strani, ampak te je vrgel v sandbox, ker je to nova stran. Verjetno:)

Drugace pa bi VPS zadostil tvojim potrebam. Sam imam trenutno pri EuroSRV in sem muchos zadovoljen s podporo, delovanjem in ceno :) 512MB RAM paket bi verjetno znal spravit skozi 30k+ obiskovalcev/dan (odvisno od strani), ce pa rabis vec je pa lastnik precej kul model in ni hudic da bi ti mogoce namenil se kakih 512MB vec :)
Cena za 512MB (sam imam za isto ceno pri njih 1GB RAM) je 40GBP (~75USD) ima pa tudi WHM/cPanel, tko da je upravlat to zadevo pis of kejk :)
Aja.. Ce pri njih vzames VPS ki je lociran v USA te pride paket z 1GB RAM 50USD/mesec (usa so cheap kar se tega tice :)) Tko da ce mas folk vecinoma iz USA, oz. ti je vseeno, potem vzemi USA VPS..

Upam da ni proti pravilom, ce ti dam referral link :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user4683 ()

dunker ::

Em, tudi jaz sem že razmišljal o Sandboxu, vendar nisem prepričan, da gre za to. Kot prvo, sandbox se ti ponavadi zgodi takoj na začetku, ne? Moja stran je perfektno delovala 3 mesece, včeraj pa je obisk propadel. Poleg tega imam ogromno število back-linkov in sem računal, da se mi bo uspelo izognit Sandbox efektu. Seveda pa je kljub temu možno, da je moj problem v tem. Mi veš mogoče svetovat, kako se izkopat iz peska?

Kar se tiče hostinga je tvoj predlog slišati zelo obetavno. Vzel bi kar USA VPS, ker imam večino obiskovalcev iz tam. Je uptime res tako dober kot ga oglašujejo? Predvsem pa me zanima sledeče: Je stvar s cPanel res tako preprosta kot npr. HostMonster hosting? Torej, oni ti naredijo osnovni setup, potem pa ti samo dodajaš mape in preko cPanel poveš, katera domena je vezana na katero mapo. Potem pa samo še spremeniš nameserver pri registrarju domene (GoDaddy) in to je to? So kakšne komplikacije glede nameserverjev (kaj sploh vpišeš pri tem ponudniku)?

Res najlepša hvala za tvoj predlog, lepo prosim še za odgovore na tale vprašanja. :D

Kaj pa ostali, imate še kakšne dodatne predloge?

user4683 ::

Najprej glede hostinga..
Sam se nisem imel nobenega downtimea, razen nekaj minut, ko so me selili iz njihovega nemskega streznika na nizozemskega, tako da to je 1A.
Pri svojem registrarju ponavadi domenam nastavim NS streznike na tiste od freedns.afraid.org kjer imam zastonj account, nato pa tam domeno (in vse poddomene) preusmerim na IP mojega VPSa. V cPanel nato samo dodas to novo domeno in ti avtomatsko naredi mape, ftp racune,... in stvar magicno dela:) Skoraj nobrainer;) Oni ti tudi instalirajo OS, cpanel itd (to traja nekaj ur) in so precej potrpezljivi pri tezenju z vprasanji:)

Kar se pa sandboxa tice je pa v bistvu ogromno teorij kako/kdaj/zakaj/kdo... tko da pomoje je najbolj pametno ce malo pobrskas tukaj. Zlato pravilo pri googlu pa je vedno: redno dodajaj nove vsebine in pridobivaj kvalitetne (relevantne) linke do tvoje strani.

dunker ::

Aha, super slišat. Torej je freedns.afraid.org zanesljiva zadeva, kar se tiče nameserverjev? Mimogrede, ali EuroSRV omogočajo gladek prehod iz VPS na dedicated server, če se pojavi potreba? Res najlepša hvala za pomoč!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunker ()

Tody ::

Dunker, probaj uporabiti googlov webmaster tools tam imaš vse lepo napisano kdaj te je kdo obiskal (od botov) in kaj jim ni bilo všeč če jim kaj n bilo.

user4683 ::

Aha, super slišat. Torej je freedns.afraid.org zanesljiva zadeva, kar se tiče nameserverjev? Mimogrede, ali EuroSRV omogočajo gladek prehod iz VPS na dedicated server, če se pojavi potreba? Res najlepša hvala za pomoč!

freedns je zanesljiv, ja. Pa se prednost je to, da lahko tam hitro zamenjas IP, ce recimo glavni server cerkne in imas podatke (stran) se na kaksnem backup serverju. Saved me once:)
Migracija iz VPS na dedicated... Hmm.. Mislim, da bi znalo delovat, saj ti cPanel/whm omogoca izvoz&uvoz celotnega sistema.. Torej ce nisi prevec stvari delal mimo cpanela (recimo direktno prek ssh) potem pomoje bi migracija znala delovat. Nisem pa se tega nikoli testiral v praksi.

dunker ::

OK, še eno vprašanje ... Če imaš VPS strežnik, lahko nastavljaš tudi stvari kot so npr. minimalna dolžina besede pri MySQL Full-Text indeksu? Ker tega v shared hosting okolju seveda ne moreš.

Edit: Še drugo vprašanje. Registriral sem se na freedns.afraid.org in ne razumem najbolje, kako deluje vse skupaj. Če prav razumem, dodam domeno preko "Add a domain", pri registrarju pa vpišem 4 afraid.org nameserverje? Potem pa me čaka opcija Shared state: Public / Private. V razlagi piše tole: "1). Public - If you add your domain as public, this queue will not be used at all, others will be permitted to create subdomains off your domain without involving you."

Kaj vraga naj bi to pomenilo? Torej, kakšna je pravilna raba freedns.afraid.org?

Edit 2: Kaj točno je razlika med Burst Memory in Swap Space? Mislim, seveda si lahko iz imena predstavljam razliko, ampak v praksi pa ne vem. Ti mogoče začasno skinejo account, če predolgo rabiš Burst Memory? Tega se res bojim ko hudič križa, ker sem zaradi tega na HostMonster razjezil GoogleBota in moj obisk je propadel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunker ()

user4683 ::

Glede prvega.. Se da, ampak verjetno se bos mogel povezat s sshjem na streznik (recimo s putty-jem na IP tvojega VPSa) in nastavit na roke (preko linux terminala).

Ce izberes public bodo lahko ostali naredili poddomene s tvojo vrhnjo domeno. Recimo ce dodas domeno example.com in jo oznacis kot public, bo lahko kdorkoli zase naredil poddomeno nekaj.example.com. Daj private in je to to. Potem pa gres (mislim da pod) subdomains, izberes svojo domeno in nastavis na kateri ip kazejo posamezni vnosi (na IP tvojega VPSa).

Burstable memory je kolicina RAMa, ki ti je na voljo za krajsi cas. Ce recimo v kakem trenutku pokuris vec RAMa, kot ga imas fiksno zagarantiranega, ga bos verjetno tudi dobil. Ne mores pa racunat, da ti bo burstable ram vedno na voljo (ker je to v bistvu neka kolicina shared RAMa med vsemi VPSi, ki so na tistem strezniku).
Swap space je pa v bistvu navidezni pomnilnik, ki je na disku - pocasna zadeva - tko da ce konstantno kuris ves RAM in dosti swap spacea bi se splacalo nadgradit RAM.

dunker ::

OK, potem je vse tako, kot sem si predstavljal. Tale EuroSRV hosting se dejansko sliši v redu. Poslal sem jim tudi en email okrog 11h, ampak mi še niso odpisali ... kar mi ni pretirano všeč. Kako je s tem potem, ko si njihova stranka? Imaš kakšno obliko 24/7 supporta?

user4683 ::

Sam nikoli nisem (pre)dolgo cakal na odgovor. Sploh ce sem odprl ticket z visoko prioriteto :) Drugace pa jim lahko tezis po telefonu (nisem preizkusil) in na MSNju, kjer je ta, ki ga imam dodanega, dosegljiv kar lep del dneva..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gostovanje doma ali nakup?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121303 (897) spl_c
»

VPS v Nemčiji

Oddelek: Izdelava spletišč
267045 (6486) Vice
»

DNS server

Oddelek: Omrežja in internet
192067 (1912) wired
»

Ve kdo za res zmogljiv user-friendly (cPanel) hosting?

Oddelek: Izdelava spletišč
102234 (1857) HardFu
»

Dobil debian ...

Oddelek: Operacijski sistemi
71185 (987) 'FireSTORM'

Več podobnih tem