Forum » Pomoč in nasveti » Laptop in internet
Laptop in internet
rajsnedl ::
Kupil sem Mac laptopa in sploh ne vem, kako se na njem uredi brezžična povezava na net. V štacuni prajijo, da rabim router. Ampak jaz ne bi bil stalno priklopljen na žice, temveč bi mel net tudi, ko z laptopom kam grem, npr. po bajti ali na predavanja. Kako naj to uredim?
Trapasto vprašanje, vem, ampak tudi takšni n00bi obstajamo. Hvala za osnovno razlago.
Trapasto vprašanje, vem, ampak tudi takšni n00bi obstajamo. Hvala za osnovno razlago.
- spremenil: rajsnedl ()
Gwanaroth ::
Jah, brezžična povezava ti bo delovala takrat, ko bo v dosegu kakšno brezžično omrežje.
Če imaš doma adsl/vdsl/kabelski internet, nabaviš brezžični router (npr. Linksys WRT54GL) in potem imaš brezžični internet po bajti (spet odvisno od strukture hiše, koliko bo imel router dometa).
Glede surfanja med predavanji pa se moraš pozanimat, ali je tvoja fakulteta pokrita z brezžičnim omrežjem..
Veliko fakultet je pokritih s signalom Eduroam.
Tako, na kratko.
Če imaš doma adsl/vdsl/kabelski internet, nabaviš brezžični router (npr. Linksys WRT54GL) in potem imaš brezžični internet po bajti (spet odvisno od strukture hiše, koliko bo imel router dometa).
Glede surfanja med predavanji pa se moraš pozanimat, ali je tvoja fakulteta pokrita z brezžičnim omrežjem..
Veliko fakultet je pokritih s signalom Eduroam.
Tako, na kratko.
Lights often keep secret hypnosis..
robbe ::
Torej kaj bi ti sploh rad? Za doma si lahko narediš brezžično povezavo s tem da kupiš brezžični ruter in se potem z laptopom povežeš nanjga. Za drugje (predavanja) pa ti najbrž ne bo lovilo domačga brezžičnega omrežja (razen če maš stanovanje zraven faklutete ), zato se boš mogel priklučiti na brezžino omrežje na faksu, če vaš faks sploh ima to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SwitchOddelek: Omrežja in internet | 5519 (4610) | SeMiNeSanja |
» | Router za uporabo Xtremerja z žično povezavoOddelek: Zvok in slika | 3549 (2093) | libreus |
» | Vprasanje za router strokovnjake....Oddelek: Omrežja in internet | 1595 (1104) | TESKAn |
» | [vist] Pc kot žični in brezžični ruter?Oddelek: Omrežja in internet | 1399 (1241) | amigo_no1 |
» | rad bi povezal preko WLAN mojga prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 1162 (967) | pujsek_ |