» »

GeForce 8800GT

GeForce 8800GT

««
6 / 36
»»

Pesimist ::

Mah te lahko tak v neskoncno cakas.

kmxkmx ::

@TokioGangsta:

Kaj pa je narobe z tvojo grafično? ti ni dovolj dobra al kaj?

LP

IVo ::

Alien pol gre na to grafo tut tisti navadni blok za grafe od Eddya?

TokioGangsta ::

Saj je dobra samo ta je cenejša in tudi boljša. Drugače pa ni z mojo nič narobe samo pač tako je da nikoli nisi zadovoljen s tem kar maš tak smo ljudje narejeni.

Life is cruel:D
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

mene pa zanima če ima že kdo kaj pojma kolko bodo potem stale hd 2900xt kartice?
oz. če kdo vsaj ugiba(kaki taki ko se bol spozna)?

macgajver ::

Mene je kar presenetila precej hitra grafična. Človk bi lohk kr reku za tak dnar je to to.

No sicer je pa cel test tukaj nisem pa gledal če ga je že kdo objavil v tej temi

LInk
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

GrimReaper ::

mene pa zanima če ima že kdo kaj pojma kolko bodo potem stale hd 2900xt kartice?

Dobro vprašanje, sam ATI že ima odgovor v obliki HD3800. HD2900XT pa nima veze z 8800GT čeprov je zdej performančno na istem nivoju.
Z višjim rangom je tako, cene ne padejo kej dosti, poglej 7900GTX/6800Ultra, pa 8800GTX tut mislim da ni kej dost padla cena. Kot običajno, bodo šle iz prodaje ko pride nova generacija.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

škoda:'(

Veron ::

Sem se že skoraj odločil, da grem jutr po 8800GT, vendar me mao muči tele napovedi za HD3800 radeonke... sh4.1, dx10.1, posledično verjetno bolši performance?

sicer je vidno, da 8800GT bo uspela Crysis-a laufat na high pa neki dostojnih fpsjih, vendar mogoče pa radeonka tista prva, ki bo lahko laufala na veryhih?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

sony111 ::

Tron mislim na uvoznike.
Uvozniki imamo te teste že prej, samo potem bi pa morali ti uvozniki zamisliti nad sabo,
da se naučijo rokovanja, demonstracije itd. Ne pa da ti samo proda pa adijo, potem pa bo kar bo.
Na koncu pa še kupec več ve kot prodajalec (uvoznik).

AapocalypseE ::

Na prejšnji strani sem že napisal, da bo 3800 5-10% počasnejša od 8800GT in bi naj zato bla cenejša od GT.

Samo katera, HD3870 (XT), al bo samo HD3850 (Pro) počasnejša.

nekikr ::

Zanimivo, StreetRacer, da imaš tako """zanesljive""" informacije o ceni in performansah, ko jih pa niti Gigabyte, PNY in Club3D nimajo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

Xtra ::

Pa napajalnik, bo dober 600W?

AapocalypseE ::

Sem že na prejšnji strani lepo napisal da je novica iz OC-Lab 2. Se vidi kolko berete poste. :\

Še link samo za vas! :\

Keyser Soze ::

Ah, bež bež.

Čez en let pride ven pa 10800 super duper nvidia, ki bo še cenejša in 500000% boljša od zdajšnje Ultre. Če se gremo tak šport lahko v tem segmentu samo še čakamo in čakamo. Ker vsaka stvar, ki pride ven ima pred sabo enega predhodnika, ki jo bo za enako ali ugodnejšo ceno popolnoma povozil.
OM, F, G!

jureus ::

Jeeee super duper nvidia. Bom počakal eno leto. LOL8-)

M4TECH ::

Sem mel naročeno XFX 8800GTX a bom prešaltal na tole.
Za 1x manjšo ceno dobiš skoraj isto grafo, way to go nvidia.
Poročam naslednji teden :)

Pametno M4TECH:))

kotnikd3 ::

poglejte to!
prišla je nova GTS s 112 stream procesorčki/cevovodi.8-O

Link
BFG

kdaj bo pa ta na SLO trgu? pomoje je bulša kot pa 8800gt.

še neki me zanima: radeoni 3800 majo neko DirectX 10.1 podporo. WTF?
menda to ni nov standard, na katerem 8800 serija ne bo delovala:'(

Crysis Benchmark

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kotnikd3 ()

pomoje je bulša kot pa 8800gt.

Isti rang je, sam cena pa najbrž ne bo:
Crysis

dzinks63 ::

:)) Če tole štima , potem je normalno da folk prodaja 8800gts 320MB, doda cca 50-70€

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

msms ::

Pomoje je graf realen, kajti test je pri veliki resoluciji in zato se pozna premalo memorije na gts grafi.

dukenukem ::

hmm, sam bi mogla bit hitrejša od gtjke za več kot pa komaj 1 fps :D

OChack ::

ja grafična je odlična sploh za ta denar, nevem kako so nas potrošnike tok cajta antegoval z cenami ranga 600€+....upam da preidemo spet v cajte voodooja, ko smo za 40 jurjov dobl dobro grafično oz. pospeševalec.
je pa zanimiv da število stream procesorjev ni vse, namreč kot vidte ima ATI 320 stream proc. in je počasnejši.......hec je v tem, da njihova frekvenca počasnejša namreč je kar enaka frekvenci jedra, medtem ko ima nvidia pri seriji 8800GT frekvenco stream procov 1500 in več MHZ, torej v tem grmu je zajec in ne v nekih drugačni načinih štetja s.p.
tko da verjetno bojo ati grafične tud 20% pošasnejše, seveda bojo 20% cenejše, kar se mi zdi pravično
Int€l inside, IDIOT Outside

GT rulz :))

Senitel ::

OChack: Kako naj bo vse samo v frekvenci? 320 "stream procesorjev" * 742MHz ti da še vedno konkretno manj (237G flops) kot 112 stream procesorjev * 1500MHz (168G flops).

OChack ::

237?
670XT zmore 474 Gflops, nvidia g92 pa malenkost mn, ampak učitno mora bit še kakšna razlika v arhitekturi čipa (podobno je pri amd phenomu, samo jedro ki je clk to clk 80% hitrej vFP operacijh, v končni fazi pa mu to vseskupaj ne pomaga skoraj nič ker je verjetno vrsta drugih problemov)
Int€l inside, IDIOT Outside

Senitel ::

Ja pa 474G flops če šteješ z mulitply add, še zmer je G92 z 336G flopsi za 30% zadi. Razlika je v tem, da imaš pri G8x in G9x povsem skalarno arhitekturo, R*6x0 pa ni čisto skalarna. Zato je ko primerjaš 320 shaderjev z 112 na G92 spet ena primerjava jabolk in hrušk. Frekvence ne igrajo bistvene veze. Tud če bi G92 imel 320 stream processorjev pri 525MHz, bi bil še vedno hitrejši.

jest10 ::

Malo izven teme... Samo ker je že zagret pogovor o grafičnih in se omenja tudi ATI:D
Kako je pa kaj z HD2900GT z 256MB GDDR3 za 175€? Je to smiselna cena?

steev ::

Kako se pa kaj obnesejo bfg. Je to isti kurac kot vse ostale ali naj raje kupim kako drugo firmo.
:|

Bi bilo fino en test sprovest. Kupi, pa probaj, pa povej.:D

Problem je v tem, da so razlike med posameznimi modeli kar velike. Sem imel namen kupit XFX. Pa imam že pomisleke. Sedaj se bolj nagibam k Zoltacu. Me pa resno zanima kakšne rezultate da BFG ali pa PNY. :\
OM, F, G!

Zheegec ::

Velika večina kartic je narejena po referenčnem dizajnu (600/1800Mhz), tako so med njimi razlike ne mora biti skoraj nič.

OC verzije so pa druge varijante, lahko ima boljši RAM, ostalo je pa isto (GPU lahko tudi sam naviješ, so povsod možnosti da naletiš na dober OC potencial enake).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kotnikd3 ::

This statement was addressed to majority of worried gamers who got the impression that Microsoft announced GeForce 8800 and Radeon 2900 based graphics cards may become useless after the new updates have been pushed. However, Sam confirmed that existing graphics cards may still not be able to use all the new features of DirectX 10.1.
:'(
Pa menda ne bomo rabli za DirectX10.1 nove grafe !!! Baje ne, vendar so priporočljive.
Dx 10.1 baje pride skupaj s popravkom SP1 za Visto.
X-bit labs- DX 10.1

ne strašit, ko glih danes pride 8800gt ;(

Ja jst bom dele kupu Superclocked eVga8800GT oz je ze narocena.Nove ne mislim tako kmalu končat.pa zih se bo dalo zrihtat 10.1, da normalno dela tut na teh.Mislm, če je DX10 lohk za XP-je, zakaj ne bi blo 10.1 na Visti možno s tem grafam.Se mi zdi manj težko da nardijo.

...vse je mogoče.Vmes je le vola pa dnar.

LP

ravsek ::

Xtra, kje pa si narocil eVGO SC? Sem klical v mlacoma, pa jih dobijo sele naslednji teden baje.

Ja no, sej naročiš jo pa vseeno lahko. Predvidevam. Simpl, dodaš v košarico, oddaš naročilo in to je to. Zaloga pomeni samo koliko časa boš čakal, da ti sprovedejo naročilo.
OM, F, G!

Pošiljka za BigBang zamuja, tolko za info, da jih tam še nimajo

A wizard (8800GT) is never late, nor is he early....he arrives precisely when he means to.

:)

Ja pr mlacomu mam.Ceu sistem sm naroču dele tm.Pa tist DX 10.1, kukr sm jst razumel ne nuca novih graf niti druge strojne opreme.To bo manjši dodatek k popravku Viste, za boljše delovanje stvari + razni bonbončki pri grafiki.Rečeno je da so nove priporočene in da na starin ni nujno da bo use podprto, kar pomeni da je 50:50 da ti use podpira.Itak ti pa sa 10% minimum.

Nwem, če je kdo drgač razumel, nj mi prosm razloži.

LP

nekikr, težka misel, vendar jo razumm.Nesmislno bi blo da bi dele vn pršla grafa, če bo pa nasledn dan nov DX 10.1, ki o kao full prezahtevn za novo grafo.Gutou bo use OK s tem, in mi samo mal cvikamo.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xtra ()

Veron: še vedno velja za danes, bojo pa najkasneje v ponedeljek...

Bo pa vsa zaloga najbrž zelo hitro pošla...
Janez Janša, 29.04.2014

Moj kuponček za 20€ popusta že čaka.:D
OM, F, G!

Alien jo dobi danes, ostali v ponedeljek :D

S temi 8800GT so res težave... Prvih par ki so rezervirali v BB Giga (BOF) bodo dobili (najbrž v ponedeljek) BFG 8800GT OC verzijo (625/1800) za isto ceno, PNY pa sledi kmalu za tem, spet omejena količina...

Važno da jo jaz dobim danes :D
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

če pridejo danes v BB jo dobim >:D

edit: update info glede 8800gt v BB - danes jih ne bo ;(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

Raj počakte do naslednga tedna.Bote lohk cene primerjal, pa še več vrst jih bo.

LP

Do pondelka si bom še premislu, preveč napovedi na dx10.1, crysis tud tale ne uspe čisto "normalno" pognat

..kera ga ne uspe normalno pognat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xtra ()
««
6 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
605364 (4206) Meizu
»

Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )

525083 (4075) tilinho20
»

Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )

1288501 (7588) JamesBond
»

GeForce 8800 GT ali GTS ali ?

231858 (1858) LordPero
»

GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
18812384 (12384) PrimozR

Več podobnih tem