Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT
nekikr ::
Ja, GrimReaper, vem. A ni bila moja krivda. Ljubljanske poslovalnice dobite kartice v petek, tekom dneva. Ostale v ponedeljek.
Majke mi
Majke mi
Veron ::
Sem mel že namen v petek po eno 8800GT, pa me moti tale test. skoraj 50% večji performance z intel cpujem, ker uporabljam res. 1280x1024 sem gledal teste pri tej resoluciji.
Jst pa glih imam X2 @ 2.5Ghz s939
Celotnega sistem pa nebi menjal, trenutno grafa x1950pro
edited
Jst pa glih imam X2 @ 2.5Ghz s939
Celotnega sistem pa nebi menjal, trenutno grafa x1950pro
edited
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
OChack ::
nj ti sam povem da CRYSIS recimo ne rabi mogčnega CPUja ampak samo hud GPU, ker sm probov navijat cpu in ni neke razlike omembe vredne, tko da nabav to grafo če morš, kasnej pa paltformo zameni ko boš mev € in ti bo zihr zadeva delala 2 let
Int€l inside, IDIOT Outside
Veron ::
BigBang bo imel v petek na razpolago PNY 8800GT ( takle)
BUS Technology: PCI Express 2.0 (backwards compatible with PCI Express)
Memory Amount: 512MB
Memory Interface: 256-bit
Memory Bandwidth (GB/sec): 57.6
Fill Rate (billion pixels/sec.): 33.6
Stream Processors: 112
Shader Clock (MHz): 1500 MHz
Core Clock (MHz): 600 MHz
Memory Frequency (effective): 1800 MHz
BUS Technology: PCI Express 2.0 (backwards compatible with PCI Express)
Memory Amount: 512MB
Memory Interface: 256-bit
Memory Bandwidth (GB/sec): 57.6
Fill Rate (billion pixels/sec.): 33.6
Stream Processors: 112
Shader Clock (MHz): 1500 MHz
Core Clock (MHz): 600 MHz
Memory Frequency (effective): 1800 MHz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
kmxkmx ::
steev zakaj pa se ne splaca počakat? Kaj si tako prepričan da AMD ne bo izdal konkurenčne kartice?
Jaz pa mislim da se splača počakat in potem, ko vidiš katera kartica je boljša, nabaviš tisto. Saj do izida AMD-jevih novih grafik ni dolgo.
Jaz pa mislim da se splača počakat in potem, ko vidiš katera kartica je boljša, nabaviš tisto. Saj do izida AMD-jevih novih grafik ni dolgo.
TokioGangsta ::
Men je pa ful čudn kok ste usi tk hiter pozabl na HD 2900PRO pa saj je kar dobra, splho se o tej ne govori več pa še zanima me kako se bo obnesla proti 8800GT
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis
Jah glede na teste jo 8800 gt povozi na stock frekvencah.(Verjetno tudi navito)
Pozabli pa so na njih ker mislim da jih je v slo na hitro zmanjkalo.
Jaz sem takrat ravno dobil zadnji kos v agt-ju. Prejšnji dan zvečer so jih dobli, drug dan so do 10ih zjutraj bile že vse prodane.
No saj v avstriji jih tudi ni več tak za dobit, edino po naročilu.In čakaš 2-3 tedne.
Pozabli pa so na njih ker mislim da jih je v slo na hitro zmanjkalo.
Jaz sem takrat ravno dobil zadnji kos v agt-ju. Prejšnji dan zvečer so jih dobli, drug dan so do 10ih zjutraj bile že vse prodane.
No saj v avstriji jih tudi ni več tak za dobit, edino po naročilu.In čakaš 2-3 tedne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmxkmx ()
LazyAss ::
Pita majmunic mamu : zasto smo mi ovako ruzni ? Mama ga tjesi : budi sine sretan da ovako izgledamo, da samo vidis onog koji cita ovo kakav je !!! :PPP
Res da gre ampak je vseeno tveganje(garancija bad flash). Boljše je da jo naviješ tudi zaradi performanca, ker ima Pro verzija bolj agresivne latence na ramih kot pa xt
click
click
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmxkmx ()
dukenukem ::
serija hd 3xxx bo mela dx 10.1 pa shaderje 4.1 podporo, k 8800gt nima,kok bo hitra, bomo pa vidl
snajper_SLO ::
Če še moraš plačat igro, ki je zraven mislim, da Company of Heroes
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~
kotnikd3 ::
kere firme pa bo v Bigbangu?
ponavadi majo Leadtek
ponavadi majo Leadtek
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kotnikd3 ()
Zheegec ::
PNY, na zalogi v BB Giga (BOF) v BTC od 02.11. (informacija je 99,99% zanesljiva)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
mater ka je lepa
kitzbrado ::
Tudi sam resno razmisljam o nakupu tele graficne.
Kupil jo bom v Nemciji in glede na to, da je razpon ponudbe cenovno relativno velik, me zanima, če je pri prejsnjih verzijah 8800 bilo dosti razlike v kvaliteti izdelave med proizvajalci in katere firme lahko posebej izpostavite (pozitivno in negativno). Zanima me predvsem hardware in mi je precej vseeno, če je v paketu še kaka igra, ki je sploh ne rabim.
Kupil jo bom v Nemciji in glede na to, da je razpon ponudbe cenovno relativno velik, me zanima, če je pri prejsnjih verzijah 8800 bilo dosti razlike v kvaliteti izdelave med proizvajalci in katere firme lahko posebej izpostavite (pozitivno in negativno). Zanima me predvsem hardware in mi je precej vseeno, če je v paketu še kaka igra, ki je sploh ne rabim.
MEDENA ::
sam stokate kok vas okol prenašajo, jao jao....a mislite, da vas razni mercatorji, mobiteli, simobili, petrol, tuš, špar itd ne? hja seveda še bolj vas....nehajte stokat že enkrat in si zapomnite že enkrat, da so uvozne cene v SLO pri isti količini višje kot v AUS itd....EU gor ali dol, ni isto. Raje 10-20€ v SLO več pa lepo domača garancija kot pa neko jebanje gor pri jodlarjih in Švabah....
MEDENA ma prov mater usi bi neki u avstriji pa nemčiji al pa nekateri bi celo iz velike britanije izvažali pa še kaj. Kupi v sloveniji bodi ponosen da jo sploh lahko dobiš tukaj pa še vse maš pošlihtano garancija pa to. Pa še cene so sorazmerno ugodne. Opazil sem tudi da vsi nekaj jokate ker jih niste mogli takoj minuto čec polnoč dobiti pač počakaj še nekaj dni.
kitzbrado ::
Jaz sprašujem za Nemčijo, ker trenutno sem in naslednjih par mesecev bom v Nemčiji. Ne zdaj začenjat offtopica zaradi dežele nakupa, ker je brezveze.
A lahko kdo prosim zdaj tudi odgovori na postavljeno vprašanje?
A lahko kdo prosim zdaj tudi odgovori na postavljeno vprašanje?
Sam hardware je praktično povsod isti, samo glej da je GPU na 600MHz, RAM pa na 900MHz (1800MHz). Kar je nižje so najbrž slabši RAMčki, kar je višje so pa razne OC verzije, to lahko načeloma tudi sam doma narediš in se ne splača dajati (veliko) več denarja za njih.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Res da gre ampak je vseeno tveganje(garancija bad flash). Boljše je da jo naviješ tudi zaradi performanca, ker ima Pro verzija bolj agresivne latence na ramih kot pa xt
@kmxkmx:
Aha ok :) Hvala za opozorilo !
In do kje je ''zdravo'' navit s stock hlajenjem ? Ker zdej, ko je XT ima 743/828. Se prav jo dam jst zdej nazaj na PRO in na kakšne frekvence jo navijem ?
Najlepša hvala za odgovor!
Lp Lenart
Pita majmunic mamu : zasto smo mi ovako ruzni ? Mama ga tjesi : budi sine sretan da ovako izgledamo, da samo vidis onog koji cita ovo kakav je !!! :PPP
X-Hair ::
ust picked one up at the local PC club for the same price! This card is amazing. It overclocked easily to 742 core, 1834 Shader, and 2160 on the memory! Needless to say, I am pretty sure this card is just like a GTX when overclocked. I had the superclocked 8800GTS 320MB before. The Crysis SP demo feels so much smoother with this card. I am running it on nearly all high settings. The card idles at about 56 degrees for me and goes to about 68 under load. Might just be my case though. Overall, for, more or less, 280 bucks, you really can't go wrong with this card! It was a very good replacement for my 8800GTS 320. Oh and another thing, the mounting screws for this card are identical to the 7900's. This means you can put on you old favorite air coolers! I am very happy with this card and if you get it, I think you will feel the same.
Prov so me mal prsti zasrbel, ampak se bom vzdrzal, ceprav tezko za 280$
Prov so me mal prsti zasrbel, ampak se bom vzdrzal, ceprav tezko za 280$
@Lazy ass:
Ja jaz jo mam zdaj na gpu 800mhz ram na 1000mhz(samo jaz mam 1gb verzijo z ggdr4 in grejo malo več kot ggdr3)
Probal pa sem tudi na 840 in 1150 in je delalo vse super, pa tudi grelo se ni kaj več.
Mislim da ti gpu lahko daš mirno na 800 mhz za rame pa ti nevem reči. Malo poizkušaj pa preverjaj za artefakti in spremlaj temperature. Navijajo pa se kar vredu te 2900 pro.
Jaz zdaj čakam na kako dobro zračno hlajenje za mojo pol pa gremo dalje.
Ja jaz jo mam zdaj na gpu 800mhz ram na 1000mhz(samo jaz mam 1gb verzijo z ggdr4 in grejo malo več kot ggdr3)
Probal pa sem tudi na 840 in 1150 in je delalo vse super, pa tudi grelo se ni kaj več.
Mislim da ti gpu lahko daš mirno na 800 mhz za rame pa ti nevem reči. Malo poizkušaj pa preverjaj za artefakti in spremlaj temperature. Navijajo pa se kar vredu te 2900 pro.
Jaz zdaj čakam na kako dobro zračno hlajenje za mojo pol pa gremo dalje.
Jst sm jo zdej flashnu nazaj na 2900pro pa OC-ju na frekvence katere so stock na XT. Crysis: 1024x768 use na high = 30-40fps+ (zelo igrabilno) Sicer sm pa opazu da so te 1GB vrjante slabše v FPS-jih pri nižjih resolucijah in bolše edino pri večjih resolucijah.
Sicer zdej kupujem 24'' in bom vrjetno ta špil na 1280x800 + use na high nažigal oz. bom vidu kako bo.
Zdej k je 2900pro na stock frekvencah od xt se greje v crysisu okrog 64 stopinj.
Zdej nevem kok bi šu še gor oz. bom vidu ko dobim monitor in sprobam FPS-je na 1280 in na 1680 :)
Lp Lenart
Sicer zdej kupujem 24'' in bom vrjetno ta špil na 1280x800 + use na high nažigal oz. bom vidu kako bo.
Zdej k je 2900pro na stock frekvencah od xt se greje v crysisu okrog 64 stopinj.
Zdej nevem kok bi šu še gor oz. bom vidu ko dobim monitor in sprobam FPS-je na 1280 in na 1680 :)
Lp Lenart
dzinks63 ::
Na primeru te kartice 8800GT se je pokazalo , da tudi "samo" 256 bitno vodilo , še zmore dati zelo dobre rezultate , če je vse ostalo dobro optimizirano. Te 512, 384 bitne kartice ( AMD-ATI in Nvidia) bi po moje morale pokazati bistveno več in v prihodnje lahko pričakujemo prave zverine, ko bodo 512 bitne kartice resnično poletele, upamo da se bo to pokazalo že kar v naslednji 9xxx seriji grafičnih.
Koliko so sedaj vredne razne 8800gts 320MB rama, stare več kot pol leta, ki so se začele sedaj kar pogosto pojavljati po raznih oglasih. Imam o tem svoje mnenje , rad bi pa slišal še katero vaše.
Koliko so sedaj vredne razne 8800gts 320MB rama, stare več kot pol leta, ki so se začele sedaj kar pogosto pojavljati po raznih oglasih. Imam o tem svoje mnenje , rad bi pa slišal še katero vaše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
m.i.h.a. ::
jp...hehe poglejte si male oglase in preštejte oglase z GTS oz nasploh se grafik ta cajt veliko prodaja
jaz bom s svojo raje še malo počakal, ni take sile da bi menjal takoj prvi dan...bomo vidli kako se kaj novi gts (oz pač kar koli že pride) obnese
jaz bom s svojo raje še malo počakal, ni take sile da bi menjal takoj prvi dan...bomo vidli kako se kaj novi gts (oz pač kar koli že pride) obnese
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()
kobilica ::
Se strinjam da je beda da so cene pri nas nabite! Potem pa se inflacija.
Ali se samo meni zdi al so se cene povecale zaradi evrov?
Ali se samo meni zdi al so se cene povecale zaradi evrov?
DominusSLO ::
Raje 10-20€ v SLO več pa lepo domača garancija kot pa neko jebanje gor pri jodlarjih in Švabah....
Ko bo razlika res samo toliko, bom o tem celo razmislil. Sicer pa so mi nasveti vas trgovcev(sploh comtron-ovih) vredni natanko 0. Garancijo pa se da uveljavljat tudi direkt pri proizvajalcu, kjer za razliko od slovenskih trgovcev, ne komplicirajo.
Pa sorry za off.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
Primoz78 ::
A je mogoce znano ce gre gor EK FC blok za GF8 serijo?
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
MEDENA ::
kaj ima trgovec za komplicirat pojma nimam razen kot poslati na uradni servis in finito. primoz mislim da ne ...vpraš na xs forumu.
AapocalypseE ::
Novica iz OC-Lab 2.
Radeon 3000 cenejši kot 8800GT
Pa da naredimo večno bitko zopet zanimivo. Glede na govorice naj bi prihajajoči Radeon 3800 (XT) s frekvenco jedra kar 825MHz, bil cenejši kot pravkar (uradno)predstavljena Geforce 8800GT. Po neuradnih testih naj bi 8800GT bila za 5-10% hitrejša od Radeona, zato namerava AMD enostavno spustiti ceno za 30-50 zelencev in s tem narediti grafično kartico konkurenčno.
Točno kako bo Z zmogljivostjo in ceno pa bomo zvedeli čez dobra dva tedna, točneje 15. novembra.
Radeon 3000 cenejši kot 8800GT
Pa da naredimo večno bitko zopet zanimivo. Glede na govorice naj bi prihajajoči Radeon 3800 (XT) s frekvenco jedra kar 825MHz, bil cenejši kot pravkar (uradno)predstavljena Geforce 8800GT. Po neuradnih testih naj bi 8800GT bila za 5-10% hitrejša od Radeona, zato namerava AMD enostavno spustiti ceno za 30-50 zelencev in s tem narediti grafično kartico konkurenčno.
Točno kako bo Z zmogljivostjo in ceno pa bomo zvedeli čez dobra dva tedna, točneje 15. novembra.
AapocalypseE ::
Mlacom ma eVGA Superclocked verzijo za 264€, pomoje kar sprejemljiva cena glede na to, da je serijsko navita. KLIK
Primoz78: gor grejo bloki od GF7900 serije.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Blinkys ::
mlacom dobi GT-jevko komaj naslednji teden v torek al pa v sredo, tak so mi vsaj rekli ko sem poklical.
Primoz78 ::
ALIEN thx za odgovor...me pa ni prevec razveselil tale odgovor
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
GrimReaper ::
Mlacom ma eVGA Superclocked verzijo za 264€
Pa vidim da zraven dobiš Enemy Territory: Quake Wars, zelo lepo.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Mi je kar malo žal da nisem počakal še en mesec za nakup računalnika
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5362 (4204) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5082 (4074) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8497 (7584) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1856 (1856) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 12382 (12382) | PrimozR |