» »

GeForce 8800GT

GeForce 8800GT

««
30 / 36
»»

undertacker ::

mi lahko prosim kdo pove nalslov programa kjer bi spremljal temperaturo grafične kartice in kolkšna je maksimalna tem. grafične kjer še ne rabiš dodatnega hladilnika

darius ::

undertacker: V Če maš ATI kartico imaš temperaturo prikazano v ATI catalyst control centru. HVALA kuglvinkl. Potem pa še obstaja AMD tray tools.
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

Veron ::

@matija14 glede na to, da jst z starim X2 3800+ procesorjem (sicer navit na 2.5) in DDR1 rami okol 9600pik, imaš ti malo malo.
Preglej malo sistem, očisti nepotrebne programe, mogoče zaženi clean windows (brez vseh programov) in probaj. Malo več bi moral vseeno dobiti.

mayne ::

Mene pa zanima če ma kdo od vas Xpertvison 8800GT (http://www.xpertvision.com/en/products/... in kako se obnese?
Sem jo naročil ker je najcenejša od 8800GT kartic, in ne mislim navijat.
Pa če kdo ve kakšne rezultate/fps lahko pričakujem z X2 4200+, 2GB Ram.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mayne ()

koilko je maksimalna temp. grafične kartice 8800gt če je navita?

kotnikd3 ::

pri meni.....hm....ko sem mel še stock cooler, mi je parkrat nabilo do 96°C.

pa pri 96°C se grafična ne more skuriti?

Urc ::

Pri moji 6600 GT je še vedno v programčku od NVIDIE pod temperature settings napisano Core slowdown threshold 145 °C. Pomoje pri 8800 GT ni nič drugače razen temperatura ki je pomoje okrog 100 °C, mogoče se pa motim in lažem okrog ker 8800 GT še nigdar nisem v roki imel. :) Vseeno poglej, do tiste temp ki piše tam se nima kaj nardit in potem začne grafična bremzat oz. sledi restart.

GrimReaper ::

pa pri 96°C se grafična ne more skuriti?

Sparkle pasivna dela na 110°C.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Dr_M ::

kako to, da se na vsaki drugi strani govori o temperaturi??:\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tiber ::

Hm jaz imam Amd X2 4200@ 2,42ghz in rahlo navitim 8800gt nekaj cez 8800 3dmarkov:)
Bo ze drzalo, da procesor ni sposoben izkoristiti graficne do maximuma.

Zanima me če pri navijanju grafične kartice navijem samo core clok in memory clock ali tudi shader clock ( program riva tuner )

mesoreznica ::

@Tiber jaz sem imel X2 4200 + 8800 GT. Nič navito in sem dobil v 3dmarku06 7660 pik. Sedaj z Intel 6550 + 8800 GT pa 11200 pik. Ja res je x2 4200+ ne izkorišča potenciala 8800 GT.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

mesoreznica ::

@undertacker jaz imam v rivatunerju odkljukan link clock. Ko navijaš core ti avtomatsko navija shaderje.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Imam 8800gt navito na 650/1625/987. Testiral sem v 3dmark06 in je bila temp. 69 stopinj. Procesor imam Q6600 vendar nenavit temp. procesorja pa je bila 45 stopinj. Score je pa bil 12183 pik. Zanima me če je rezultat vredu in če so temp. normalne?

Jedi Master Yoda ::

Ne preveč pik maš v 3dmarku, odnavij. :D Seveda je vredu, v idle se temperature grafe tako gibljeno od 55 do 70, za procesor so pa tudi temperature normalne.

če imaš po končanih testih v 3DMarku samo 69°C je to zelo malo! Še posebej s stock hlajenjem. Jst sem imel s stock ukul 85-92°C po 3dmarku. Za procesor pa......jst mam navitga na 3.6 GHz, pa mam ukul 44°C na idle, load pa 52.

ali še lahko navijem grafo ker sem zasledil v tej temi da je bilo povedano če imaš 1000mhz da se potem začne grafična kvarit ?? zanima me pa koliko je maximalna temp.z stock hlajenjem ??

Zgodovina sprememb…

ja, cim bos prsu do 1000mhz ti bo v trenutku crknila graficna. razn men, k sm cel car, pa mi dela na 1060mhz...

doh :\

zanima me pa koliko je maximalna temp.z stock hlajenjem ??

[Prvo opozorilo pred strožjim ukrepom]

poglej vsaj 2 strani nazaj ;(( . 100x je že blo omenjeno, da s stock hlajenjem pride do nekje max 95°C, kritična meja pa je 110°C.
BTW: to sem povedal v mojem predzadnjem postu, 4 posti pred tem

Zgodovina sprememb…

Volta ::

Vem, da je malo offtopic, pa vseeno. Kupujem "novo" grafikuljo, pa sem si nagledal nekaj rabljenih 8800GTS 320MB od A do Ž proizvajalcev, ter nove HD 3870. Bilokatero dobim za okoli 200e, pregledal sem na kupe testov, ki pa mi vsekakor niso olajšali odločitve. Mislim da tukaj stvar ni črno-bela. Vsaka ima svoje prednosti/slabosti, vendar protrebujem stvar predvsem za igre, kar je verjetno že vsem očitno :). Torej če je kdo tukaj že pognal obe mašini, bi ga prosil za nasvet pri nakupu. Morebiti je v malenkostni prednosti 3870 zaradi večje količine rama ( 512 ), kar se bo še kako krvavo potrebovalo v prihajajočih igrah.

Hvala in lep pozdrav.

msms ::

Po teh testih sta kartici izenačeni. Vzami rajši novo 3870.

batista ::

Bom pa še tule vprašal. rabm spucat grafično ker sem nabavil accelero s1. Nimam alkohola/acetona itd.... sem pa našel doma etanol 70%. ALI se s tem lahk spuca gpu/rame/mopsfete, pasto dol pa to?

navadne papirnate brisace so dovolj prakticno za vsako pasto. samo ustrajen moras in previden moras bit :)

kuglvinkl ::

Natačno, sam uporabaljam neko smrdljivo kolonjsko vodico, ki je uporabna prav in samo za ta namen. Pol še ene pol ure mau smrdi, amak spuca pa vse. Verjetno zato, ker je notri alkohol.

jype ::

batista> Nimam alkohola/acetona itd.... sem pa našel doma etanol 70%.

Ti si mel pa ziher odlično oceno iz kemije, a?

Etanol JE alkohol. 70% raztopina se tipično uporablja za razkuževanje odprtih ran, zato ga verjetno tudi hranite doma.

Z njim tudi jaz občasno očistim kakšno reč. Če pogledaš nalepko boš tudi videl, da je edina druga sestavina destilirana voda, kar pomeni, da je reč povsem primerna za čiščenje površin, ki niso občutljive na alkohol.

Tnx za nasvet msms:D . Mislim da bom kar radeonko vzel, če ne zarad drugega, pa zarad tega ker sem naročil Crossfire plato in bom morda stvar celo nekoč pognal z celo več kot enim GPU-jem 8-) Glede tega crossfire-ja bi še vprašal nekaj. Kje dobit ta drugo karto ( ne master ) za crossfire ( pa da ne bi kdo kake mesnice napisal :) ). Malo sem gledal po trgovinah in res težko kje dobiš podobno oz. celo enako karto. Kako dejansko crossfire razdeli "delo" med grafični ? Recimo tako, da ena karta riše teksture, druga dobi v delo shadderje ?... :)

tenks za odgovore...samo obrisat dol ne morem k je še zmer mastno, in je treba hladilnike nalimat, zato more bit čist čisto. Ok dobr pol, bom probu z etanolom spucat.

Voltaspeeder17: za CF pac kupis 2 priblizno enake kartice in to je to. Cf in Sli delata tako, da vsak dobi svojo kopijo podatkov in vsaka kartica obdela eno sliko. torej, prva kartica obdela prvo sliko, druga drugo, prva tretjo, druga cetrto....sej razumes? :)

Da, da Dr. M, zanimalo me je samo to glede Master in Slave kartice pri crossfire-ju, pri sli-ju morš pač 2 enaki met in je stvar rešena. Tukaj pa moraš kupiti prav Master kartico ( večina kart na tržišču, kolikor sem pregledal ), Slave kart pa ne najdem. Al je ves štos v tem, v kakšnem zaporedju daš karte not in ti crossfire sam določi katera je M/S :))

LP

cole-22 ::

Master/slave je pri x1900xt/xtx! Pri 3870/3850 ni tega. Rabiš samo CF plato in 2 grafe in to je to!
Pa drugač je to tema o 8800GT!

No, zdaj pa razumem. Nisem toliko na tekočem s tem, tako da ne vem tašnih podrobnosti. Res je malo offtopic, pa vendar ni greh vprašati, mar ne ? :)

Držite se teme!

Tilen ::

Kje so zdaj Zotac AMP 700/2000 verzije?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

yobplay ::

Pozdravljeni.

Tudi sam sem kupil novo 8800 GT (Club 3D).

Jo zamenjam z mojo prejsnjo Geforce 6200 TurboCache in stvar ne dela!!

Monitor mi javi, da ne dobi signala iz racunalnika? Imam maticno plosco EPOX 9HEAI, 939 socket ter AMD X2 3800 procesor. 550 W napajalnik, monitor DELL 2007WFP.

Ali je mozno, da sem dobil pokvarjeno graficno kartico?

Hvala za pomoc
d calic

Seveda je možno :). Ampak, nesi jo k prjatlu, da vidiš, če v njegovi kišti dela.

Bom sel probat na INTEL DUO CORE sistem, k prijatelju.
d calic

Mirč ::

si ji priskrbel napajanje

napajanje sploh nima veze. monitor more zaznat graficno, tudi ce graficna sploh ni v racunalniku.

Seveda sem ji prosrbel napajanje.

Moti me dejstvo, da ni nobenega outputa iz racunalnika.
d calic

Še ena zanimiva 8800GT. Že montiran zalman gor, gpu naspidiran na celih 700mhz!

pinx ::

128 cevovodov? Je to kakšna posebna verzija ali le napaka?

XFX je izdeloval nekaj modelov 8800GTS G80 s 112 stream procesorji, medtem ko so ostali izdelovali le referenčne s 96-imi :\

Pri kolegu, ki ima novejsi sistem z Core 2 procesorjem graficna 8800 GT deluje normalno,

pri mojem sistemu, pa ne dobim nobenega outputa iz rac, ko graficno priklopim na maticno.

Kako je to mogoce?

Moj sistem:

Lc 550 W
AMD X2 3800, 939 socket
EPOX 9HEAI, 939 socket, VIA K8T890 chip
CLUB 3D Nvidia 6200 TurboCache
2 Gb Patriot 800 MHz...

Po vseh zakonih, bi stvar morala delovati, ampak ocitno se motim :(

l.p.
d calic

mal si tole preberi, mogoce bi ti pomagalo. kriva ni graficna, ampak najverjetneje je chipset.

TOP ::

Seveda bi moral delat,sam škoda denarja za tako grafo,ker maš cel sistem prešvoh in ti grafe ne bo znalo izkoristit

Mogoce sistem ni perla in ga bom dodelal....

...kot drugo, mislim, da za grafo, glede na teste, ni skoda denarja....
d calic

Cveto ::

Posodobi BIOS, enako je delalo sodelavcu in to celo na novi plati, po update-u BIOSA je bilo vse ok.

MarkoMan ::

yobplay meni se je zgodilo isto...Graficna ni delala, mislim da sis chipset. Pomagalo je edino zamenjava maticne.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Cveto: imam najnovejse BIOSE iz EPOX spletne strani za mojo mapo iz leta 2006

MarkoMan: tudi jaz bom moral zamenjat sistem. Vem, da je offtopic, katero maticno si kupil. Kaj priporocas za zmerno navijanje in igranje...

Itak bom moral zamenjat vse, procesor in rame...

Hvala
d calic
««
30 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
605631 (4473) Meizu
»

Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )

525384 (4376) tilinho20
»

Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )

1288843 (7930) JamesBond
»

GeForce 8800 GT ali GTS ali ?

231943 (1943) LordPero
»

GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
18812984 (12984) PrimozR

Več podobnih tem