Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT

cole-22 ::
cole-22: po mojih izkusnjah delajo artefaklte shaderji. pr men se je to dogajal v crysisu, dokler nism odvil shaderje za eno stopnjo, potem je pa delal bp. drugih frekvenc nism spreminju. sicer je pa mozno, da so rami potem zaradi manjsega gretja delal, ceprov ni omagalo ce sm rame odvil.
Jaz sem s tremi različnimi proizvajalci GTjev navijal in je slika vedno zmrznila ob preveč navitem GPU/shaderju. Ko je pa ram preveč navit se pa takoj pojavijo zeleni/rdeči artefakti oz. vrže šahovnico v teh barvah.
@b_bobika:
Šele sedaj sem videl, da si popravil tam za Vmod, da imaš 1.1V!
Na 3/4 kartic bios mod na 1.1v sploh ne da razlike. Tako, da je 740 čisto vredu. Pridobil bi še par MHz če bi menjal hlajenje. Saj so tvoje temp. previsoke. Za opazno višje clocke rabiš hardmod in drugo hlajenje.
@kotnikd3
In kaj ti je sedaj ratalo?
Jaz sem s tremi različnimi proizvajalci GTjev navijal in je slika vedno zmrznila ob preveč navitem GPU/shaderju. Ko je pa ram preveč navit se pa takoj pojavijo zeleni/rdeči artefakti oz. vrže šahovnico v teh barvah.
@b_bobika:
Šele sedaj sem videl, da si popravil tam za Vmod, da imaš 1.1V!
Na 3/4 kartic bios mod na 1.1v sploh ne da razlike. Tako, da je 740 čisto vredu. Pridobil bi še par MHz če bi menjal hlajenje. Saj so tvoje temp. previsoke. Za opazno višje clocke rabiš hardmod in drugo hlajenje.
@kotnikd3
In kaj ti je sedaj ratalo?

Dr_M ::
no ja, pr men se to zgodi use na1x. pojavijo se artefakti,sahovnica in zmrzne obenem.
kot sm reku, pomagalo je odvitje shaderjev.
no ja, pr men se to zgodi use na1x. pojavijo se artefakti,sahovnica in zmrzne obenem.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Če se ti pojavi šahovnica je 100% ram. Daj probaj vse to navit GPU/shader samo rame odvij. In nebi smelo biti šahovnce.

kotnikd3 ::
sem znižal rame na 939 MHz.......zdej jedro leti prek 720 in še bodo šli
, shaderje mam pa 1730, jih bom pa še navil, kojcu ugotovim najvišjo frekvenco jedra
cole-22 hvala

cole-22 hvala

cole-22: nic ne pomaga. ram mi gre do cca 1064MHz bp, tut ce odvijem na 1000, mi nardi sahovnico in zmrzne, ce mam shaderje na 1836, ce jih odvijem na 1782, dela uredu, ne glede na frekvenco rama.

Joooj Dr M sploh ne poslušaš. Odvij ram na 900 in probaj.
@kotnikd3
No pa sem le imel prav
@kotnikd3
No pa sem le imel prav

ce dam ram na 900MHz dela, ampak to je logicno, ker ram oddaja mn topolote. sam ram se navije 1064MHz in dela stabilno, ce je gpu na stock. cim se gpu navijem na 756/1836, ne dela vec, ce pa shaderje odvijem na 1782MHz, dea bp.

Dr M to nima veze z temp.
Če boš dal vodno gor ti bo enako delalo. Ram pač začne drkat, ko naviješ GPU/shader. Višje ko greš manj je stabilno.
Če boš dal vodno gor ti bo enako delalo. Ram pač začne drkat, ko naviješ GPU/shader. Višje ko greš manj je stabilno.

kotnikd3 ::
brez V-moda mi gre na 753/1901/939.
zdleda da sem trofu karto z defektnimi pomnilniškimi čipi (navijejo se sam za 39mhz). a se velik pozna, če naviješ pomnilnik? v fps/3d mark?

zdleda da sem trofu karto z defektnimi pomnilniškimi čipi (navijejo se sam za 39mhz). a se velik pozna, če naviješ pomnilnik? v fps/3d mark?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()

matija14 ::
Končno je prišla moja Asus En8800GT ker Leadtekove niso imeli sploh.
Res, vredna svojega denarja!

Res, vredna svojega denarja!

PrimeEvil ::
Pred 2 tedni sem dobil Zotac 8800 GT. Prva stvar ki sem jo opazil je da se ta stvar greje kot hudič...včeraj sem pa namontiral tole:
Arctic Cooling Accelero S1 + Thermaltake Silent Wheel A2330, 130mm + Arctic Silver 5
Core: 685 / Shaders: 1660 / Memory: 950 (zaenkrat ;) )
Vem da ste nekateri spraševali kater ventilator dati na Accelero S1...Thermaltake Silent Wheel paše kot ata na mamo in še resnično lahko ga je namontirati...spodaj je montiran kar z original priloženimi vijaki ki so samo zataknjeni med reže...drži odlično...ampak sem vseeno zgoraj namontiral priložene podložke ker zalepil skupaj z super atackom :)
Rezultat? Ta ventilator sem izbral zato ker imam istega spredaj v ohišju, in sem vedel da je ventilator resnično skoraj neslišen ter ima velik pretok zraka. Temperature...PREJ: idle: 62, load: 80 ... SEDAJ idle: 39, load 47. Upam da sem pomagal komu pri odločitvi za nakup novega hlajenja za njegovo 8800 GT :)
LP,
PrimeEvil
Arctic Cooling Accelero S1 + Thermaltake Silent Wheel A2330, 130mm + Arctic Silver 5
Core: 685 / Shaders: 1660 / Memory: 950 (zaenkrat ;) )
Vem da ste nekateri spraševali kater ventilator dati na Accelero S1...Thermaltake Silent Wheel paše kot ata na mamo in še resnično lahko ga je namontirati...spodaj je montiran kar z original priloženimi vijaki ki so samo zataknjeni med reže...drži odlično...ampak sem vseeno zgoraj namontiral priložene podložke ker zalepil skupaj z super atackom :)
Rezultat? Ta ventilator sem izbral zato ker imam istega spredaj v ohišju, in sem vedel da je ventilator resnično skoraj neslišen ter ima velik pretok zraka. Temperature...PREJ: idle: 62, load: 80 ... SEDAJ idle: 39, load 47. Upam da sem pomagal komu pri odločitvi za nakup novega hlajenja za njegovo 8800 GT :)
LP,
PrimeEvil
Zgodovina sprememb…

No, kot sem omenil sem dobil Asus En8800GT. Imam problem ker nikjer ne morem videti temperatur! Niti Evrest niti rivatuner, niti nvidia monitor ne kažeta temperatur ali pa kaže samo 0 stopinj. Je mogoče, da grafična nima senzorjev al ni programa ki jo podpira?

TOP ::
PrimeEvil ja pa res je tvoja grafa vroča.Jaz mam dve XFX in MSI.XFX ima v idil 45 v load pa 70.To je stock frekvenca je pa OC verzija.Za Msi pa poročam kasneje.Ampak XFX se pa zelo slabo navija stock frekvence ma 640/1950,največ navil sem jo pa 685/1980,tako da se res slabo navija.Ej PrimeEvil,se tebi z tem hlajenjem ,kej bolše navija.

x850xt ::
Zdravo
če koga zanima ima BB Mega BTC asus 8800gt ki ima nov hladilnik gor cena 289,99.
LP
če koga zanima ima BB Mega BTC asus 8800gt ki ima nov hladilnik gor cena 289,99.
LP
clio

matija14 v Everestu pod Računalnik -> Senzorji ti pod Grafični procesor piše 0 stopinj? hmm...najnovejše driverje verjetno imaš ane...in grafa tudi sigurno ima senzorje...tako da je po moje problem v plati...katero plato imaš?
TOP jo...imam majhno sobo ter radiator blizu računalnika tako da je že sama temperatura v ohišju dokaj visoka...npr ambient temp mi zdele pri grafi piše da je 37... pod idle seveda. Glede navijanja pa še nisem sprobal...ampak sem prepričan da se bo poznalo... :)
TOP jo...imam majhno sobo ter radiator blizu računalnika tako da je že sama temperatura v ohišju dokaj visoka...npr ambient temp mi zdele pri grafi piše da je 37... pod idle seveda. Glede navijanja pa še nisem sprobal...ampak sem prepričan da se bo poznalo... :)

batista ::
primeveil, a na mosfete na desni strani grafične nisi dal hladilnikov gor? A so hladni ko piha ventilator gor?
Pa še glede tegale ventilatorja, glede na to da je 130mm a so mere za prišraufat enake tistim pri navadnem 12cm ventu?
Pa še glede tegale ventilatorja, glede na to da je 130mm a so mere za prišraufat enake tistim pri navadnem 12cm ventu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: batista ()

PARTyZAN ::
Pri Acceleru je problem, da zasede skupaj z ventilatorjem prevec prostora. Ze tako nove maticne nimajo skoraj nic PCI rez, potem pa se par tistih zapravis takole :P.
Je se kaksna (manjsa) preizkusena alternativa?
Je se kaksna (manjsa) preizkusena alternativa?

PrimeEvil ne, pod Everest->senzorji za GPU sploh ne kaže. Poglej sliko:
Matična je Asus P5B, gor mam C2D 1,86Ghz. Vista je sveže nameščena od včeraj.
Matična je Asus P5B, gor mam C2D 1,86Ghz. Vista je sveže nameščena od včeraj.
Zgodovina sprememb…

mesoreznica ::
Eni pa imate res viske temperature. Moj XFX z serijskim coolerjem ima 45 idle, cca 60 load.
LP
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

@matija14 vse tempe ti kaže narobe. Za procesor 62 idle? Nemogoče.
Daj na novo instaliraj chipset.
Kako temperaturo ti za proc kaže v biosu? Mogoče moraš update-at bios.
LP
Daj na novo instaliraj chipset.
Kako temperaturo ti za proc kaže v biosu? Mogoče moraš update-at bios.
LP

batista ::
Ja pri kolk obratih. Meni idle 60, na load pa 90 kar je čist normalno, grafa tut ne bo crknila zarad tega.

Idle vent 40%, load vent 60%.
LP
LP

mesoreznica ja 62 idle za procesor mam, vem da je preveč! Sem s pasto na novo namazal, čim odprem ohišje pade temperatura na 47, kar se mi še vedn zdi preveč, kljub temu da imam Zalman CNPS7700 gor. V BIOS-u kaže isto. Bom probal zdej s tem chipstom, ampak da ne kaže grafične temerpature mi pa ni jasno.

Če ti v biosu kaže isto potem probaj z update-om biosa. Očitno ti narobe bere senzorje. Ne moreš imet 62 idle. Potem si v loada-u že čez dovoljeno mejo.
A računalnik ti normalno dela? Nobenih resetov etc?
LP
A računalnik ti normalno dela? Nobenih resetov etc?
LP

Ja dela vse normalno brez problema. ZDej ob odprtem oknu sem ga sparvu na 49 pr idle isto piše v BIOS.

Čudno-> v speedfanu kaže pri idle med 119 in 124 stopinj, po 4 urnem igrnaju Crysis-a pa isto...

@TOP. Ne vem kolk se nisem ukvarjal z navijanjem zaenkrat. Jaz imam navadno XFX - 600, 1800. Navito imam trenutno na 660- 1900. Na teh nastavitvah laufa odlično. Više pa tudi poskušal nisem. Zadovoljen z tem.
LP
LP

TechBeats ::
po 1 mescu tok navite grafe, me prov zanima kok kmal vam bojo začele crkvat use po vrsti
...sem prebral da ram navit več kot 1000mhz ni varno, ker se zelo zmanjša ena prevodnost in se lohka hitr poškodujejo, tko da pazite se
lol
link

link
AciD TriP

eh to folk kr eno paranojo zganja. nekdo se neki spomne, potem pa tm na XS tiste ovce na veliko razglasajo okol.
men na 1060MHz se ni crknila. ce bo, je garancija, ampak ne vidim razloga zakaj bi.
men na 1060MHz se ni crknila. ce bo, je garancija, ampak ne vidim razloga zakaj bi.

dr.Akula ::
Mam en problem z bfg 8800 GT OC2.
In sicer se mi v igrah pokažejo rdeče pike čez cel ekran in je potreben hard reset. Do zdaj mi je to naredilo v F.E.A.R.-u in Gears of war. Ventilator je stock. Bi to lahko bil problem ali je grafa tovarniško slabo navita ali kaj drugega.
Prosim za odgovor, ker me skrbi.
In sicer se mi v igrah pokažejo rdeče pike čez cel ekran in je potreben hard reset. Do zdaj mi je to naredilo v F.E.A.R.-u in Gears of war. Ventilator je stock. Bi to lahko bil problem ali je grafa tovarniško slabo navita ali kaj drugega.
ni podatka

Končno mi kaže temperature, novi Asus SmartDoctor sem rabil. 47 stopinj pri idle, bo za zdržat...

dr.Akula OC2 je kr solidno navita ja...kakšne so pa kej temperature? Dobi si nek program ko logira temperature da vidiš malo kolk se kej to greje ko igraš zahteven špil. (npr. Everest) Sicer pa...če si že za grafo dal 250€ recimo pol se ti tudi splača še 27 € dat za konkretno hlajenje (to je vsaj moje mišljenje).
Drugače pa sem spravil svojo že na 740/1800/2000...sicer stabilno po parih izvedbah 3DMarka...ampak sem jo vseeno downclockal nazaj na 685 dokler ne dobim hladilnikov za mosfete...da se ne bo kaj pokadilo :D Temp pri max obremenitvi se mi je dvignila za 2...se pravi je prišla do 49 :) Accelero rox
Drugače pa sem spravil svojo že na 740/1800/2000...sicer stabilno po parih izvedbah 3DMarka...ampak sem jo vseeno downclockal nazaj na 685 dokler ne dobim hladilnikov za mosfete...da se ne bo kaj pokadilo :D Temp pri max obremenitvi se mi je dvignila za 2...se pravi je prišla do 49 :) Accelero rox
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimeEvil ()

zanima me, ce se splaca kupit full cover vodni blok? sicer ze mam od eddya en blok, ampak je samo za gpu. pojma nimam kaj nej dam na rame, pa da bo to gor ostal. s tistim tremalnim trakom nebi ravno kej saril okol, ker se mi zdijo rami prevec obcutljivi. pocas mi ze zmankuje dobrih aluminijastih kosov...

Dr_M kaj pa kej takega? KLIK...sicer pa nevem kako bi se nasploh obneslo pasivno hlajenje ramov ter mosfetov...brez venta, nisem lih sprobaval koliko se grejejo te stvari brez ventilatorja.
Še eno moje vprašanje...kater pasivni hladilnik je najboljši za North Bridge? Naj bi bil nekje standardnih mer okoli 40x40 ter višina 35mm. Pasivni zato ker mi moj Thermaltake Blue Orb II visi čez NB in ni placa za kak mali ventilator. Sprobal sem pa že Revoltec freezer, keterega sem takoj dol fuknil ker je slabši kot original :/
Še eno moje vprašanje...kater pasivni hladilnik je najboljši za North Bridge? Naj bi bil nekje standardnih mer okoli 40x40 ter višina 35mm. Pasivni zato ker mi moj Thermaltake Blue Orb II visi čez NB in ni placa za kak mali ventilator. Sprobal sem pa že Revoltec freezer, keterega sem takoj dol fuknil ker je slabši kot original :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimeEvil ()

Mam en problem z bfg 8800 GT OC2.
FEAR je najbol občutljiv špil za rame. V 90% špilov bo ram lahko navit delal brez problemov a v FEARu bo pokleknil. Znižaj rame in bo vredu. Če pa nisi navijal in je še vse stock (tovarniški OC)lahko vrneš kartico. Samo ni 100% da se pri novi to ne bo zgodilo.
Prav tako velja za druge, ki se hvalite z rami, ki vam letijo "stabilno" nad 1000, da malo FEAR na MAX laufate.
@Dr M
FC se ti pač splača v primeru, da dolgo ne boš menjal kartice. Ker 80€+ ni malo in blok paše samo na GTje. Če boš imel pa samo blok za GPU ne bo problemov. Samo ramsinke bo treba dati na powermosfete in kak vent usmerit čez. Za rame pa nalimaš gor kake take, ki ti je predlagal PrimeEvil.
FEAR je najbol občutljiv špil za rame. V 90% špilov bo ram lahko navit delal brez problemov a v FEARu bo pokleknil. Znižaj rame in bo vredu. Če pa nisi navijal in je še vse stock (tovarniški OC)lahko vrneš kartico. Samo ni 100% da se pri novi to ne bo zgodilo.
Prav tako velja za druge, ki se hvalite z rami, ki vam letijo "stabilno" nad 1000, da malo FEAR na MAX laufate.
@Dr M
FC se ti pač splača v primeru, da dolgo ne boš menjal kartice. Ker 80€+ ni malo in blok paše samo na GTje. Če boš imel pa samo blok za GPU ne bo problemov. Samo ramsinke bo treba dati na powermosfete in kak vent usmerit čez. Za rame pa nalimaš gor kake take, ki ti je predlagal PrimeEvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cole-22 ()

sem ze dau nazaj original hladilnik
sicer malih alu kosov mam veliko za razrezat, ampak kje nej zdele dobim tremalni trak?

sicer malih alu kosov mam veliko za razrezat, ampak kje nej zdele dobim tremalni trak?

Greš v Merkur, Obi, Baumax... in kupiš dvostranski selotejp TESA. Samo mora biti prozoren in čisto tanek (jih je več vrst)

dr.Akula ::
Sm zmeril temperaturo ob igranju crysisa pa je šlo malenkost čez 70 stopinj. Mislim, da so tole dokaj normalne temperature, kajne.
Pognal sm tudi 3DMark pa dobil nekaj čez 10000.
Mal sm brskal za tole o f.e.a.r.-u pa sm tud jaz pol odkriv, da je zlo občutljiv. Hvala cole.
Navijal nisem pa še nič pa tudi nisem imel namena. Bi se dalo rame znižati z rivatunerjem?
Če ja, bi prosil za malo podrobnejša navodila.
Pognal sm tudi 3DMark pa dobil nekaj čez 10000.
Mal sm brskal za tole o f.e.a.r.-u pa sm tud jaz pol odkriv, da je zlo občutljiv. Hvala cole.
Navijal nisem pa še nič pa tudi nisem imel namena. Bi se dalo rame znižati z rivatunerjem?
Če ja, bi prosil za malo podrobnejša navodila.
ni podatka

darius ::
FUl ti pomaga da maš dobre pike v 3d mark06, pol pa ti klecne na meduim v crysis. Ajde še enega Penryna da bo še 1k pik več.
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)
ROVER POWER ;)

Cole-22 : Malo navij svoj e-penis mogoče boš potem mel daljšega od mene
Sicer pa je moj post čisto Optimalen, resnica boli.

ROVER POWER ;)
ROVER POWER ;)

@Darius serijska 8800 GT z Core2 duo čisto lepo dela v Crysis na High. Ne vem zakaj bi navita klecnila na medium.
Konec koncev vsak ima svoje veselje. Če je nekomu navijanje v veselje je to njegova stvar in od nikogar drugega. Ne vem kaj te muči tule.
LP
Konec koncev vsak ima svoje veselje. Če je nekomu navijanje v veselje je to njegova stvar in od nikogar drugega. Ne vem kaj te muči tule.
LP

kuglvinkl ::
Pobje, chill. Če je nekomu v veselje nabit pike v benchmarkih v vesolje, je to povsem njegova stvar. In ST je mesto za njih.
Če pa samo ribarite, pol je pa druga scena.
Me veseli, da smo se razumeli.
Če pa samo ribarite, pol je pa druga scena.
Me veseli, da smo se razumeli.

Fantje dajte mi povedat, če je vredu rezlutat v 3D mark 06 tole: C2D E6300@2,275Mhz, 2GB DDR2 667Mhz, 8800GT 512MB-->dobil sem pa 9475 točk. Je vredu razultat ali preslab?

Glede na navitost procesorja je čisto OK rezultat. Grafa je stock?
ROVER POWER ;)
ROVER POWER ;)

Ja, grafa seveda stock, ne mislim še navijat. Z stock procesorjem, se pravi 1,8Ghz pa dobim okrog 8500 točk. Potem je vredu, hvala za odgovor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5640 (4482) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5395 (4387) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8862 (7949) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1947 (1947) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 13002 (13002) | PrimozR |