» »

GeForce 8800GT

GeForce 8800GT

««
31 / 36
»»

>>><<< ::

Najboljše, če kupiš kaj takega.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

MarkoMan ::

Splet okoliscin je nanesel, da sem nagradil na X2. Ram, cpu, maticna - 180eu in mirno laufa na 3Ghz, kar nanese malo vec k 10000 v 3dmark 2006. Ce bi se enkrat bi dal se 100-150eu vec in bi imel c2d.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Dr_M ::

Razlika med Opteronom 170 @2800MHz 2GB rama in E2140 @3120MHz 4GB rama. (nizji score je opteron)

3DMark Score
(3DMarks)
12619
10522

SM 2.0 Score
(Marks)
5791
4732

SM 3.0 Score
(Marks)
6035
5368

CPU Score
(Marks)
2759
2165
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Primerjava stoc 600/1500/900 - navita 705/1762/1010 pri X2 2990Mhz:
3dmark 2006

9964 - 10184

SM 2.0 Score: 4500 - 4447

SM 3.0 Score: 4705 - 5038

CPU Score: 2265 - 2264

Mal cudn, a ni?:\

M-XXXX ::

Sam bi rekel da je res premalo razlike, pa še procesor te bremza...

procesor je kr uredu. mogu bi dobit ene 10700 pik..

V bistvu mi je cudno da z navito 8800gt pridobim 200 3dmark pik, pri SM 2.0 pa je s stoc grafo dobil celo vec pik kot z navito??

jimyboy ::

Grafična se ti pregreva ali pa je preveč navita. Včasih šteka tudi če se še ne pojavlajo anomalije ali pikice na sliki.

>>><<< ::

Če se pojavljajo artefakti je krivec preveč navit ram, če šteka pa preveč navit GPU.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Hehe, sem probal z novejsimi driverji 169.21 in sem dobil z navito grafo (10%) 300 pik manj kot z nenavito. Ce to ni twilight zone.

Koliko pa imate drugi razlike med navito in nenavito grafo? Pomoznosti kdo z X2 proc.

edit: Aja, pa k je grafa navita mi sistem deluje popolnoma normalno (isto kot z nenavito), temp med 3dmark2006 pa ne gre cez 65.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MarkoMan ()

cypena ::

cpu 2777mhz , gpu 600,1500,1800mhz = 9257 3dmark
cpu 2777mhz , gpu 692,1678,1976mhz = 9455 3dmark

pri nenavitem glavnem procesorju je pa tudi za približno 200 pik razlike.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

cole-22 ::

Pa kaj vam ni jasno? Prešvoh procesorji so!

Thx cypena. Se pravi to tak je :)

Cole-22 ti si dokaz, da drzi: intel inside, idiot outside >:D Pa brez zamere :P

Ma kreten si!!!
Kaj vam ni jasn tuki?
X2 mora biti pošteno navit, da pride čez 10k v 06! In ker je X2 že tako ozko grlo vi še dodatno navijete grafike in se čudite, da ni opazne razlike :\
Še Vmod naredite na grafi in jo navijte nad 800MHz in se čudite zakaj je razlika samo 400 pik:\

@MarkoMan
Zaradi takih kot si ti in ostali ta form iz dneva v dan izgublja na kvaliteti. Se pa lahko zmeniva na 4 oči če bi rad še kaj dodal k svojemu znaju!

PrimeEvil ::

Hmm...a vam res pri AMD proc tolk zavira al kaj nevem...tukaj pa so SSji od mojega navijanja grafe:

Sistem je vedno isti, spreminja se le grafa:

E6600 @ 3.4 (378x9, 1.45 V core)
4 Gb Patriot Extreme Performance memory @ 756 4-4-4-12 2.0 V (FSB:DRAM 1:1)
Gigabyte 965P-DS3 F12
NVidia GeForce 8800 GT Zotac stock 660/900/1600

1.) 660/900/1600

2.) 700/1000/1696

3.) 740/1000/1793

Tako da...jst sem kar nekaj pridobil samo z grafo, čeprav te cifre mi ne pomenijo dosti, glavno da mi delujejo špili tako kot je treba.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

kmetek ::

fajt :)

matija14 ::

PrimeEvil odličen score!!

cole-22: da si ne bos noht zlomil :)

nekateri res dobivate slabe razultate z navitimi karticami. jest sm na opteronu 170 @ 2800, graficna stock (BFG OC) dubu ~9500 pik, navita na 740/1832/1064 pa ~10500 pik, tko da samo z navitjem sem pridobil okoli 1000 pik.

Cole-22 ti si dokaz, da drzi: intel inside, idiot outside Pa brez zamere

Tukaj si edini idiot ti, če take bedarije govoriš!!

Čisto tako v vednosti:
Q6600 stock, 2x2900 XT 12400 točk
Q6600@3915 2x2900 XT 19100 točk
Take da se prej malo prepričaš preden tako bedarijo ven vržeš, ker je stock Q6600 v 3DMark06 bolši kot kakršnen koli X2 AMD, pa je OGROMEN bottleneck!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

M-XXXX se eden intel inside.....hecn kolk se eni skoz po zobeh mecete s temi procesorji :\ . Za vse je kriv AMD, tut za to, da mi levi zadnji zvocnik ne dela. Ozko grlo :) . Brez kakorsnihkoli argumentov.

Se strinjam z PrimeEvil - vazn da igrce delajo tko k se zagre.... in tudi z X2 posteno dobr laufajo.

Povej kašne argumente rabiš? Rezultat oziroma test ni dovolj?
Nisem rekel da je AMD kriv (če bi imel 4 jednega AMD-ja bi bil rezultat VELIKO bolši kot na zdajšnih dvojedrnih)

todman74 ::

Če bo slučajno v bližnji prihodnosti AMD-ju uspelo narediti boljši proc od INTEL-a, se jih bo "tlele" polovica obesila od razočaranja.:\

Prvi response cole-22 je neargumentiran....pol pa tak tipcek govori se o kvaliteti foruma:D :)) :) lol

Pa kaj teb ni jasno? Kaj ni argumentirano?
Zadnje 2 strani nekateri jokate, da imate slabe rezultate na AMD procih in da ko navijete, da so komaj kaj spremeni! In dal sem ti dober argument! Prešvoh procesor, da bi grafična iztisnila to kar lahko! Kaj ti tukaj ni jasno? Tukaj ni nobenega fanboya in nevem kaj. Z AMDjem ne moreš v 06 doseči dobrega rezultata in konec! Če imaš pa C2D je pa druga zgodba. In ne se spuščat sedaj v IGRE! Tukaj ni noben omenjal IGER ampak 3DMARKE!!!! In pač v 3DM ne boš dobil dobrega scora na AMD procu. Še posebej ne, če je slabo navit!

Če imaš C2D in je na default, boš dobil "2000" pik mank kot, če ga boš navil. 3DM06 je zelo odvisen od procesorja. Z slabšo grafično in dobro navitim Quadom boš dobil boljši score, kot z eno boljšo grafično in dualcorom! In če ti še zmeraj ni jasno potem si pa DEBIL!!!

=Exceed= ::

In če ti še zmeraj ni jasno potem si pa DEBIL

Ko si ravno omenjal kvaliteto foruma:\ Pa dej človek umiri se. Če je kdo "debil" je to človek ki to piše. Kaj se pa za tipkovnico skriva pa nihče ne ve

no ja, razlike v pikah so velike med AMD in inteli, ampak v igrah pa ne. dobim 2000pik vec z E2140 kot z opteronom 170, ampak v igrah pa ni razlike.
ce kupujete intele zarad 3d mark 06, ste res...kot so ze nekateri rekl, idioti :)

Volta ::

Bom pa še jaz nekaj dodal. Tisti, ki ve da ima prav, ponavadi pusti tistega, ki je malo "nižje" od njega pri miru, ker tako ali tako ve, da mu ne bo mogel ničesar dopovedat :) Smo pa mimogrede v temi v kateri naj bi opisovali zmogljivost, rezultate in "brute force" od tele hude nVidie, tako da mislim, da v čast tej grafiki in firmi, ki jo je izdelala, lahko posvetimo vsaj še nekaj postov temu in ne kreganju o tem kateri proc je boljši, ter s katerim dobi naša grafična boljše rezultate, saj je tako ali tako že čisto očitno in tako brezpredmetno o tem razpravljat :)

Samo res niste resni :\
Nekateri sprašujete zakaj imate nizke rezultate in nevem kaj...
Ko vam neko reče, da "zato pa zato" je pa že FANBOY in nevem kaj.
Gre se SAMO o tem, da zakj imajo nekateri nizke rezultate v 3DM06!!! IN odgovor je zato, ker pač AMD ne more iztisnit več. Nobeden ni spraševal o igrah med AMD in INTEL in nobeden ni odgovarjal o igrah o AMD in INTEL. Tako da nevem kaj se greste tukaj in nekaj zgovarjate. In če 5× napišeš eno in isto zakaj ima nekdo nizke rezultate in določeni osebki še zmeraj ne dojamejo so pač DEBILI!

cole-22: lej, nevem kako nej ti to lepo povem, ampak res nimas pojma. folk sprasuje, zakaj pridobijo tako malo pik z navijanjem graficne. to ni posledica nezmogljivega procesorja. ne kr neki na pamet govorit. lohk mas ti 100x svetovni rekord, ampak pojma pa res nimas velik.

jest bi reku, da je tezava v programju...star sistem, driverji itn... ce sm jest na AMDju lahko pridobil samo z navitjem graficne 1000 pik, nevem zakaj drugi nebi mogli. seveda, ob primernem navitju procesorja, da se razumemo. intel fanboyi govorite, kot da imajo AMD procesorji neko bremzo.

Cole vprasanje je bil ali je med navito in nenavito grafo 200 pik raqzlike normalno. In da z novimi driverji + navita grafa dosezes manj kot z nenavito. Ti pa strelas, da je joj. Pa sej je vsem jasno, da z AMD dosezes nizji score :\ mah.

Sami carji so tukaj. Še poseb ti Dr M!
Ti si dobil 1000 pik večji score :\
1. Score se razlikuje samo z različnimi driverji (tudi do 300-500 pik razlike)
2. Ti si imel dosti bolj navito grafično kot on (GPU cca 50 in shaderje cca 150 in rame cca 88@176 in CPU cca 30)
3. Par pik doda še čist sistem.

In vse skupaj tebi nanese zato VEČ pik!
In če vam je VSEM jasno, da AMD da nižji score nevem zakaj se potem čudite???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cole-22 ()

mtosev ::

Prisla je 8800 GT z 1GB rama.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

destroyer2k ::

mtosev

Že nekaj cajta venih samo se ne splača kupiti se nič ne pozna v fps. Razen za igralce kateri igrajo igro na resoluciji 2560x1600 tam je pa opazna razlika.

=Exceed= ::

cole-22 da ti malo pojasnim tole tvoje zmerjanje ljudi in postavljanjem foruma na višji nivo...
DEBIL je človek z lažjo stopnjo duševne manjvrednosti, medtem ko so ljudje za katere ti sumiš, da so nekako bolani, prehlajeni idioti oz. imajo oligofrenijo to pa so ljudje s hudo motnjo dojemanja in presojanja. In verjetno da lastnikov AMD-jev ne zanima kakšen sux je X2 in da intel "rulz" ampak s čim bi pripomogel k višjim pikam.

Očitno je ta procesor res ozko grlo 3DMarka, ampak bojo vrjetno vsi odrasli v tej meri in kmalu prišli do tega kar je bilo že napisano višje: "Važno, da igrce letijo!"

Drugače se pa tema nanaša ne na AMD in ne na Intel BTW

Hvala za izčrpno info. kaj je to DEBIL :\
Nevem kaj se spotikate ob to AMD vs. INTEL in Igre? Kdo je tukaj omenjal kaj o tem? Šlo se je samo za 3DM06 pike in nič drugega! To da je INTEL velik bolši v 3DM je pač dejstvo in ne INTEL FANBOYLOVER!

_GiZmO_ ::

Hja,zanimivi ste mi eni tukaj!Primer:
1.Proc E6600@3,8GHZ,8800GT@855 3DMark06-14500pik;
2.Proc Q6600@3,6GHz,8800GT@760 #Dmark06--15500pik.
Torej,kaj je zdaj po vašem tukaj krivo za boljši rezultat:\ Valda da proc!06 je hudo odvisen od proca,predvsem pri 4 jedrniku se pozna ogromno.In za tako grafo je pač potrebno imet spodoben proc,ki pa AMD(trenutno) žal ni,zato tudi ne morte ne vem kolko pik več pričakovat!
Pa prijetno prerekanje naprej....:D

odlicno, in potem se pojavi se nekdo, ki ne dojame bistva... :\ :\

_GiZmO_ ::

Torej bistvo:zakaj pridobiš malo pik z navijanjem same grafe?Well po domače zanič procesor8-)

mesoreznica ::

No tu lahko jaz primerjam. Najprej sem imel X2 4200+ in 8800 GT. Med navito in nenavito grafo je bilo razlike cca 400 pik. Zdaj imam E6550 in 8800 GT. Razlika med navito in nenavito grafo je cca 1000 pik.

Jaz nisem noben ljubitelj Intela, ampak priznam da se pozna razlika. Zakaj je prišlo do te razlike ne vem. Mogoče k razliki prispeva kaj tudi boljša plata in ram.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

kotnikd3 ::

moja primerjava (look the podpis):
nenavit 8800GT 600/900/1500 v 3D Marku 06 : okul 12800 točk.
navit 8800GT 753/939/1855 v 3D Marku 06 : 14483 točk.

btw: z navitim procom (3.6 ghz)

TokioGangsta ::

Še moja lastna izkušnja z 3DM06.

Sicer ne vem natančnih številk le približno vem da z nenavito grafo in navitim q6600 na 3.0ghz sem pridobil manj kot 1k pik. Ko pa sem navil še grafo sem pridobil mislim da več kot 1k pik, pa še to ni bila x-tremno navita.

lp

PS sorry za ot samo ko je že govora o 3DM06:D
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

Zgodovina sprememb…

če je res, da je razlika samo v 3dmarku, med intel in amd in ne v igrah, se pravi, da je 3dmark pisan za boljšo prodajo intelovih procev:D
hec...

res pa je, da mam sistem zelo nasičen in nabasan z raznoraznimi zadevami in raznimi starimi driverji...

Torej, lahko nadaljujemo z 8800GT?

cypena: priporocam ti svez sistem, mogoce probi dobit se ksn MHz iz procesorja. Pa tudi graficna ma se nekaj prostora. Cez 10000 bi moral it brez problema.

dr-niko ::

Lep pozdrav, kupujem grafično za njo sem pripravljen dati 300 €. Po mojih ocenah se odločam med modeloma:

- BFG GeForce 8800 GT OC2, 512MB, PCIe
- XFX PCI-E 8800GTS 320MB DDR3, DUAL DVI, HDTV adapt

Ali priporočate kakšen drugi model. Hvala

st0jko ::

Torej... V kratkem kupujem 8800GT grafo. Trenutno se nagibam k BFG-jevi 8800GT OC2 512MB. Zanima me kake so kaj izkušnje z to grafično, ali pa morda priporočate kakega drugega proizvajalca.

@four-star
V ceno 300€ GTS 320mb NIKAKOR ne pride v poštev.
Kaupi 8800GT 512mb! Cene se gibljejo nekje od 240-290€ odvisno od proizvajalca oz. če je tovarniško navita. Vzami tisto, ki je ceneje saj so vse iste. Razlikujejo se samo po nalepki, softwaru, ki je poleg in če je že tovarniško navita.

@stojko88
Zate isto velja. Kupi najcenejšo. Z BFG OC2 ne boš nič zgrešil, če jo vzameš...

mesoreznica ::

Tako je 8800 GTS 320 MB je stara GTS, ki zaostaja za 8800 GT. Vzami GT.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Urc ::

four-star

Če misliš 300 € dat za grafično lahko dodaš še par € in komot kupiš 8800 GTS. Vendar pazi da bo jedro G92 in bo imela 512 rama.:)

kixs ::

Glede ugotavljanja "bottlenecka":

CPU Vs GPU

Lahko zaradi mene uporabite katerokoli verzijo 3D Mark ali igro, ki ima spodoben vgrajen benchmark:

Tole ni nujno: navijes CPU, FSB, RAM, GPU, Shaderje, MEM na Maksimum ;)

Potem pa eni in isti benchmark (pogojev ne spreminjas) pozenes na razlicnih resolucijah, zacnes ZELO nizko. Rezultate (FPS) belezis.

Npr.:
640x480
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1200
1900x1200

Graficna je bottleneck od tam, kjer se zacnejo FPS-ji nizat glede na prejsno nizjo resolucijo.
CPU je bottleneck do tam, kjer se FPS-ji na prejsno nizjo resolucijo ne spreminjajo.

Graf, ce bi ga naredil, je vedno nekaksna krivulja. Pri ekstremnem CPU bottlenecku bi bila ta krivulja ravna crta, pri vsaki resoluciji bi bili isti FPS. Pri zelo mocnem CPU-ju bi bilo pri vsaki visji resoluciji precej manj FPS.

Variacije testa

- strojne:
1. pustis vse frekvence na default (nic navito)
2. navijes CPU, GPU pa ne
3. navijes samo GPU, CPU = default
4. navijes oboje na MAX, ki si ga ze prej ugotovil
5. underclock, itd. (dobis scaliranje glede na moc CPU, GPU)

- softverske:
Uporabite razne Eye-Candy nastavitve ( AA in Anisotropic filtriranje)

Glede na rezultate testov lahko nato optimizirate nastavitve v igrah. Ce je omejitev CPU in so FPS-ji se dovolj za normalno igranje, potem lahko dodatno obremenite GPU s kaksnim dodatnim AA. Ce je omejitev GPU, potem znizite resolucijo in detaile v igri (Medium, Low...). Ce sta tako CPU in GPU bolj zastarela, potem je zadnja moznost nizka resolucija in lowest detail.

Ni pa enostavnega recepta za vse igre. Nekatere se bolj omejene z CPU-jem, druge bolj z graficno. Imenovani test bo vedno pravilno pokazal na krivca - seveda, mora biti test opravljen v tocno tej igri, ki vam dela preglavice.

LP

tole je pa dobro povedano8-)
««
31 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
605630 (4472) Meizu
»

Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )

525383 (4375) tilinho20
»

Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )

1288843 (7930) JamesBond
»

GeForce 8800 GT ali GTS ali ?

231943 (1943) LordPero
»

GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
18812982 (12982) PrimozR

Več podobnih tem