Forum » Izdelava spletišč » php "vic" skripta
php "vic" skripta
crimson ::
Pozna kdo kako pametno povsem preprosto skripto, katera mi bi na strani spreminjala in objavljala določene vice?
P.S. Mal sm jo isku pa nism našu nč pametnega pa še cajta mi zmanjkuje za taka iskanja...
Hvala :)
P.S. Mal sm jo isku pa nism našu nč pametnega pa še cajta mi zmanjkuje za taka iskanja...
Hvala :)
- spremenil: crimson ()
Ziga Dolhar ::
Ojoj.
$vici = file('vici.txt');
shuffle($vici);
echo $vici[0];
Tkole nekako? Ali pa mal natančneje povej, kaj bi sploh rad.
$vici = file('vici.txt');
shuffle($vici);
echo $vici[0];
Tkole nekako? Ali pa mal natančneje povej, kaj bi sploh rad.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
crimson ::
Bi te prosu za varjanto copy/paste (se prav bol natančno). Ok, ta koda mi bo dala ob vsaki osvežitvi nov vic?(to hočem)
Hvala
Hvala
Ziga Dolhar ::
Če imaš datoteko vici.txt (v istem direktoriju kot tole skripto), v kateri so napisani vici (vsak vic v novi vrstici), pol ti bo tole ob vsakem nalaganju izpisalo naključno vrstico (vic), da. Pa če nisem kakega syntax errorja naredu ali narobe napisal ime funkcije :).
https://dolhar.si/
opeter ::
zgornjo skripto vstaviš v neko HTML datotek s funkcijo include, nakar vse skupaj shraniš kot test.php (važna je kočnica!)
zaj_tam ::
Jaz na tvojem mestu bi namesto funkcije shuffle raje uporabil drugo metodo.
Zgeneriraš naključno številko med vključno 0 in --$število_vicev, potem pa kličeš $vici[$random_num].
Funkcija shuffle zna bit namreč zelo procesorsko zahtevna, ko je array obsežen. Naključno premetat je treba vse elemente, česar ti ne potrebuješ.
Navsezadnje je tudi rahlo neekonomično vedno prebirat celoten fajl. Če že nimaš možnosti uporabe podatkovne baze bi jaz na tvojem mestu raje nardil direktorij s .txt fajli s po eno anekdoto v vsakem.
Lahko pa tudi, da sem čisto mimo vdaril :)
Zgeneriraš naključno številko med vključno 0 in --$število_vicev, potem pa kličeš $vici[$random_num].
Funkcija shuffle zna bit namreč zelo procesorsko zahtevna, ko je array obsežen. Naključno premetat je treba vse elemente, česar ti ne potrebuješ.
Navsezadnje je tudi rahlo neekonomično vedno prebirat celoten fajl. Če že nimaš možnosti uporabe podatkovne baze bi jaz na tvojem mestu raje nardil direktorij s .txt fajli s po eno anekdoto v vsakem.
Lahko pa tudi, da sem čisto mimo vdaril :)
Gandalfar ::
ce imas manj kot 10k vrstic v fajlu dvomim da se ti splaca sploh zacet razmisljat, se posebaj ce imas 10 obiskovalcev na dan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] Kako izračunati hash diska.Oddelek: Programiranje | 5082 (3912) | kunigunda |
» | gta vice city (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Igre | 50797 (15400) | Heavy |
⊘ | ViciOddelek: Loža | 2185 (1867) | OmegaBlue |
» | Uf, ta je pa kruta.Oddelek: Loža | 3388 (2889) | Tear_DR0P |
» | Vicenmaher klubOddelek: Loža | 1782 (1309) | borinho |