» »

prenosni računalnik hp 6715b TL-60 se ne prižge

prenosni računalnik hp 6715b TL-60 se ne prižge

Melanholija ::

Zadeva je sledeča, omenjeni prenosnik se ne prižge. Ko stisnem na gumb za vžig se posveti lučka akumolatorja in nekaj časa utripa nato ugasne, vendar prenosnik ne da iz sebe nič je čisto hladen. Prenosnik je bil skoz prikloplen na štrom, sumim na napajanje ali baterijo, lahko da je samo prazen in se zato ne prižge vendar ne razumem ker sem sprobal vse kar piše v manualu in nič. Prenosnik je delal normalno, potem ko sem v dvd enoto vstavil cd z videom ko se je že ta zalavfal se je pa laptop kar naenkrat ugasnil in mrknil, seveda je cd še v pogonu, ki ga pa tudi nisem uspel pogledat! Res ne vem morda se bo žez čas prižgal samo je že kar nekaj časa priteklo pa se do sedaj ni zgodilo nič....Mogoče kdo ki pozna zadevo oz prenosnik bolje lahko pomaga, je v tem primeru potreben servis namreč prenosnik imam šele tri dni!

parasit ::

Napiši malo specifikacije prenosnika, je kaj dograjeno? Vsekako priporočam servis, kje si pa kupil?
To je to!

Melanholija ::

Kako misliš dograjeno, kupil sem pri enaa enaa, namreč dobil sem ga v ponedeljek.

moowy123 ::

Ta prenosnik je definitivno za na servis. Glede na to, da je sveže kupljen bi ga sam poskušal vrniti nazaj ter zamenjati s čim drugim (morda istim novim)....

Melanholija ::

Ja probelm je ker je prej normalno delal, potem sma pa z očetom hotela pogledati posnetek in je sam ogasnil ter zaspal upam da ne za vedno, je mogoče kakšna fora? ker nebi rad v Ljubljano hodil zastonj. Koliko sem prebral v navodilih piše da naj nebi prenosnik imel dovolj toka, energije, moči in mu je zato zablokiralo vžig vendar sem preveril je vse tako kot bi moralo biti. Kaj bi morala svetiti kakšna lučka da je prenosnik priklloplen na napajanje oz da se polni, je pa res ornk hladen tako da je za na servis imho! Malo sem zakompliciral ker ne znam razložiti!

Zgodovina sprememb…

moowy123 ::

Torej če je bil priklopljen na elektriko, nima baterija tu nobene veze (ker ni deloval na baterijah). Kadar se baterija polni sveti (rumena) lučka, ki označuje polnjenje. A zelena lučka (power) se ti zasveti ko pritisneš na vklop sploh ?

Melanholija ::

poglej utripa lučka za akumolator, medtem ko ostale lučke, tudi power sploh ne zasveti(jo). Ampak to samo če je baterija not in je prenosnik na napajanju....kadar ni baterije not in je na napajanju se ne zgodi prav nič, nič ne sveti,utripa

Zgodovina sprememb…

ant ::

vrni nazaj in vzami drugega, pa priporočam ti, da se izogibaš HPja. jaz bi raje pogledal za kakšno toshibo, sonyem ali dellom, pa tudi novi acerji niso tok slabi pravijo.

LP

gfighter ::

Eh, HP niti ni slab, crkne lahko vse, tudi Toshiba. Si pač dobil mrtev laptop. Pokliči v trgovino in se zmeni kako je z zamenjavo. Če si naročil prek interneta oz. telefona, ga itak lahko brezpogojno vrneš v 15 dneh. Če ga boš pošiljal na servis, pa se pozanimaj za čas popravila, da ne boš slučajno 45 dni brez njega. Aja, pa preveri še, kako je s pošiljanjem po pošti na stroške trgovine. Kar ene par jih to omogoča, pa ti ne bo treba hodit v LJ...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Melanholija ::

Ok hvala za informacije, laptop ni bil skoz mrtev saj je dva dni delal ko urca, ta prenosnik sem vzel zaradi resolucije in nasplošno celega paketa ki ni tako slab razen grafične ki jo pa ne rabim in si nisem mislil da je hp na tako slabem glasu. Moja sestra ima res tecra toshibo in ni imela nobenih problemov, so res druge znamke boljše ga naj zamenjam za drug model? Naročil sem prek spletne trgovine enaa, jim bom danes zvečer poslav email ker sedaj nima časa grem delat! Sam če ga vrnem lahko zahtevam denar nazaj, ali moram vzeti nekaj pri njih v podobni vrednosti? EDITT: Pa kako lahko dam cd vn iz pogona ker bi ga namreč rad videl in tudi ta cd ni moj!

Zgodovina sprememb…

pirlo ::

Jaz mam sicer acerja, ampak ko priklopim laptop na napajanje, lučka za baterijo gori oranžno, ko je baterija polna pa postane zelena. Ko pa laptop laufa samo na baterije in gre baterija proti koncu (3%) pa začne lučka za baterijo utripati. Tak da jaz iz tega sklepam, da je morda napajalnik crkno (ali pa je kaj narobe okoli konektorja) in je laptop čist vredu.

Melanholija ::

Se pravi prenosnik sem kupil v ponedeljek, tako da ga lahko brez vzroka vrnem v 14 dneh. Sam bi pa rad da mi vrnejo denar in jaz pri njih nebi vzel nič. Potem bi pa kupil toshibo nekje drugje. Zdaj bi pa jaz sam prenosnik osebno danes oz najkasneje jutri odnesel v Ljubljano, sam kam na njihovi spletni trgovini nisem našel naslova ne emaila ter telefona. Bi pa jim ga rad osebno izročil in da bi na roke brez komliciranja dajo denar. Prosim za čim več mnenj in koristnih nasvetov.

ant ::

čao

greš do enaa (savska cesta 3a) in vrneš laptop, oni ti nato denar nakažejo na tvoj račun ali imaš pri njih dobroimetje.
sicer pa pokliči na brezplačno številko 0801104 in ti bodo vse razložili.

je pa tista razlaga, da je napajalnik zanič dokaj verjetna. probaj si sposoditi podoben napajalnik in stestiraj, če dela.

LP

Melanholija ::

ok hvala za informacije v navodilih tudi piše da mora bit napajalnik potrjen s strani proizvajalca torej hp, tako da naj nebi smel probavati z drugim. Se pravi da ga brez vzroka vrnem saj še ni potekel čas in zahtevam denar?

Zgodovina sprememb…

tomaz- ::

Duleman:

Pa mislim, da je čist brezveze komplicirat, pa nevemkaj zahtevat denar nazaj in drugje kupovat.. Samo v vednost: V trgovini ti NE sestavijo računalnika, torej ne vidim logike, zakaj bi bila v npr. Mimovrste Toshiba boljša kot ista Toshiba pri eni drugi prodajalni.
Konec koncev pri Ena a tud ne morejo vedet, da ti bo zadeva šla po gobe, tako kot drugje ne vedo. Važen je poslovni odnos, če ti je ta ok, potem kupuj tam in ne kar menjat prodajaln in nevemkajševse... Pa oprosti, ker bom direkt napisal, ampak imaš precej čudno mišljenje glede tega, kolk je npr. HP slab, ker se glih tebi pokvaril. Ne vem, mogoče misliš zdaj, da se preprosto vsakemu pokvari in da je treba zdaj obvezno kupit Toshibo ali pa kako drugo znamko, ki je oh in sploh...

moje mnenje: Če ti je laptop drugače ok, pejd do njih, naj ti dajo novega istega in mir...
Lahko pa seveda kompliciraš, če imaš fiksno idejo, da se samo tako rešuje stvari...

Melanholija ::

Narobe me razumeš, sam nimam nič proti hp, mi je drugače konfiguracija super, vendar ko sem se bolj pozanimal je ta procent pokvarljivosti pri hp presenetljivo(vsaj zame) precej velik. Večji kot pri prenosnikih znamk toshiba, sony,lenovo...da prenosniki niso zanesljivi, kaj mi nuca prenosnik ki je skoz na popravilu...sicer pa se prenosnik po tri dnevni uporabi nebi smel kar tako pokvariti, če ga dam na servis bom imel skoz probleme pač sem imel smolo...Ne krivim trgovine kot take, vendar bi lahko nekje drugje dobil toshibo dosti ugodno. Če pa ne bo mogoče drugače bom pač primoran nakaj druzga v trgovini vzet in se ne mislim z nikomur kregat, samo povedal jim bom da bo prenosnik kupil drugje, in da bi prosil če lahko dobim denar nazaj. Če se bi dalo lepo uredit zadevo bi ga seveda zamenjal vendar kaj pa če bo z novim spet isto?

tomaz- ::

mah, ne vem, no , skor vsem ki sem jim instaliral OS, majo Hp-je, pa ni problemov, oz, če so, jih poštimajo. Moram pa rečt, da če mal bereš razne forume, boš videl procent nezadovoljnih lastnikov Toshib, pa Acerjev, pa Lenovo, pa še bi najdu..

Sej veš, to je isto kot BMW, pa Audi, pa bogznašta, pa jih je servis poln...

Hotu sem rečt, da če ti je laptop ok, naj ti dajo drugega, dvomim, da bi se ti problemi ponovil.. Je pa dejstvo, da maš slab občutek, ko se GLIH TEBI to zgodi.. Sam po moje zarad tega pač ne smeš kar puške v koruzo vržt..

tipkam ti zato, ker sem na s mašino že kar nekajkrat mel opravka, pa se tud meni zdi fajn stvarca za ta denar..

Pa brez zamere..

LP

p.s.
Drugač pa mislim, da tud z vračilom denarja ne bi smel bit problem...

ant ::

če še nisi zasledil > ta serija laptopov ima neko serijsko napako na matični plošči, kar povzroči, da ventilator procesorja nonstop deluje na ful. potrebna je zamenjava matične plošče. malo se pozanimaj ali tvoj laptop tudi spada v to kategorijo.

Melanholija ::

Hvala za vse informacije ter nasvete, ko pridem domol še malo pogledam prenosnik potem pa ga dam v škatlo in jutri odnesem v Ljublano, če se bo dalo bi ga zamenjal za istega ker je meni tudi bomba. Se bom pa pozanimal kako je z matično plošo, meni pa sigurno ni v interesu da bi prenosnik bil 45 ali celo 90 dni na servisu, kar se čisto lahko zgudi. Bojo že v trgovini povedali kaj bi bilo lahko narobe, drugače ga pa na servis ne bom dal ker ne mislim čakat, pa še nujno ga rabim pomožnosti že v ponedeljek. Bom vsekakor poročal kaj smo se dogovorili in upam na korekten odnos. Pa ni nobene zamere, samo saj veste da te malo razburi, da prenosnikvreden 1000€ po treh dneh neha delovati. Mogoče veste na koga se naj obrnem pri enaa? Ker če gre za celotno serijo prenosnikov potem se ga je bolje izogniti po dovgem in po čes, je tako? Kaj pa modeli s c2d imajo tudi enake probleme?

tomaz- ::

ena serija je res imela napako, sam mislim, da so to poštimal, oz. umaknil iz prodaje. Je pa možno, da si po nesreči pokasiral glih kej takega..
Drugač bi ti načeloma moral dat novega, vsaj jaz imam z njimi dobre izkušnje.. Konc koncev ne boš zahteval vračilo denarja, čeprav bi to lahko storil, ampak boš samo zamenjal defekten artikel za drugega..
Torej oni kupca ne izgubijo in bi bilo iz njihove strani popolnoma glupo, da bi komplicirali!!
Čeprav mislim, da je v tvojem primeru krivec napajalnik in ne laptop. Tak primer sem tud jaz imel enkrat ( toshiba, vidiš !! ), ko se mi je sred dela ugasnil, pa sploh nism opazil, da ga ne fila... Ko sem ga hotel prižgat, je samo poblinkal... Menjava napajalca v trgovini je rešila problem..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

Melanholija ::

No to sem hotel, sam ne bom prej tega naredil, dokler oni tega ne sprobajo in potem pri njih vzamem napajalec oz mi ga pod garancijo zamenjajo!

zcetrt ::

Imam HP 6715b. Bil sem zelo zadovoljen. Po treh mesecih se je iz njega pokadilo. Nadaljni simptomi so bili enaki tvojim.

Nesel sem na servis v Birotehno. Danes teče 21. dan od oddaje prenosnika. Bojda čakajo na novo matično ploščo.

Prodajalec mi je dejal, da če bi ga prinesel v trgovino, bi dobil takoj novega, saj bi lahko uveljavljal stvarno napako. Žal sem to izvedel prepozno.

Glede zaupanja v HP... Prenosnik je deloval BP in tudi izdelava se mi zdi zelo na nivoju. Zaupanje pa je bolj kot zaradi okvare skopnelo zaradi (pre)dolgega sevisiranja.
4.

moowy123 ::

To še ni tako dolg termin servisiranja. Jaz sem 1x čakal pri Elkotex, da so zamenjali samo DVD enoto 43 dni!!! (btw. ni slabšega podjetja od Elkotex)

Zheegec ::

Nekateri res prehitro sklepate, kaj se kvari ali ne.

delam v trgovini, kjer v mesecu s slabim prometom (začetek leta naprimer) prodamo preko 100 prenosnikov (vse samo večje blagovne znamke), pa si NE UPAM tako zagotovo trditi, kaj se kvari in kaj ne, kot si nekateri tukaj.

moram nekje spet izbrskati USA-wide podatke za 2006.

ant: to okvaro ima 6710B serija.

zcetrt: takoj ne, mora še na servis, da se potrdi da ni nobene fizićne poškodbe. Ponavadi traja to dan ali dva...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

zcetrt ::

Popolnoma se strinjam z ALIEnom. Če samo pomislimo, koliko delov je v prenosniku, kako zahtevna in hkrati množična je proizvodnja ter da okvara ena samega člena v verigi pomeni okvaro celote, se včasih čudim, da zadeve sploh delajo tako, kot delajo. Če k temu dodamo še dejstvo, da se v računalnike prikljapljajo raznovrstne naprave, ki bi potencialno tudi lahko ogrozile delovanje le-teh in vse ostale faktorje (višje temperature pri obremenitvah, nihanje temperatur, prenašanje ...), pa bi skorajda vsak, ki nima težav, moral potrkati po lesu.

Zagotovo, da so nekateri prenosniki zanesljivejši, a pri tem moramo gledati delež okvar in ne vsako posamezno okvaro. Sony naj bi bil med najzanesljivejšimi, pa vemo, kakšno kalvarijo je imel z baterijami.

Sam še vedno verjamem, da svojega nakupa ne bom obžaloval. Ti pa se odloči po svoje. Ne bi pa se prenaglil s posploševanji.
4.

Melanholija ::

No da vam povem kriv je bi na srečo napajalnik in ni bila matična plošča ali kaj drugega. No hvala vsem za odgovore.

Zgodovina sprememb…

tomaz- ::

no vidiš..:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20651768 (11734) Han
»

prenosnik v tujini - garancija

Oddelek: Strojna oprema
183387 (1419) Formula 1
»

Servis - po prevzetju zaznane napake

Oddelek: Pomoč in nasveti
393595 (2563) solatko
»

BigBang nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8111649 (7728) BoBi19
»

Asusovi prenosniki so najbolj, HPjevi pa najmanj zanesljivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9011607 (8805) Pyr0Beast

Več podobnih tem