Forum » Pomoč in nasveti » Random spreminjanje voltaze na E4400????' wtf?
Random spreminjanje voltaze na E4400????' wtf?
iceph03n1x ::
Pozdravljeni,
zadnje cese sem opazu da mi igrce delajo kar pocasi, pa sem se kar sam malo ubadal z problemom in ugotovil da je edini razlog za to je ker mi skace voltaza cpuju. Z cpu-z sem ugotovu da skace od 1.184V do 1.248V z tem se spreminja tudi mulipayer, z 10x na 6x, torej iz 2 GHz na 1208MHz.
Nikoli nisem OCju, socket hadilnik sem glihkar dobro scistil. Mogoce je kaj narobe z napajalnikom? Sam res ne vem kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala
zadnje cese sem opazu da mi igrce delajo kar pocasi, pa sem se kar sam malo ubadal z problemom in ugotovil da je edini razlog za to je ker mi skace voltaza cpuju. Z cpu-z sem ugotovu da skace od 1.184V do 1.248V z tem se spreminja tudi mulipayer, z 10x na 6x, torej iz 2 GHz na 1208MHz.
Nikoli nisem OCju, socket hadilnik sem glihkar dobro scistil. Mogoce je kaj narobe z napajalnikom? Sam res ne vem kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala
Jst ::
Cpu-z kaže čudne voltaže pri core 2 duo & quad. Meni CoreTemp kaže konstantno enako 1.2750V, q6600@3.0. Cpu-z pa skače okoli 1.3X. Zato sem vzel voltmeter in na plati (p5k) zmeril napetost. Guess what. Kazalo je 1.275 pri idle in 1.274 pri full load. Cpu-z laže.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
iceph03n1x ::
Ja je blo to z biosem, sem sklopu tisti cl2 al w/e. Cudno se mi zdi, ker to mi dela zadnje 2 dni, prej mi ni. In nisem 0 spreminjal, + bi se samo moglo shlopit med igrcami, pa se ne. hm.... mja no samo da dela :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudna voltaža, ali pač?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1074) | Frenckie |
» | AMD phenom II x4 955 - težave!Oddelek: Strojna oprema | 2438 (1351) | 4letters |
» | Navijanje Core2Duo z P5KC Problem!!!Oddelek: Navijanje | 1390 (1179) | Volta |
» | nenavijanje na AM2 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3919 (3307) | Pyr0Beast |
» | MSI K8N NEO2 Platinum in A64 939 problemi... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5012 (3903) | Moonman |