Forum » Strojna oprema » Nov SATA disk in Gigabyte Nforce 2 plata
Nov SATA disk in Gigabyte Nforce 2 plata
azislo ::
Jah probleme imam s namestitvijo Win Xp na Seagate 320 Gb 16mb SATA (mislim da je II), moja plata pa je Socket A, Nforce 2, Gigabyte model 7n400S-L. Plata disk normalno prepozna in ga lahko po mili volji tudi formatiram ter kopiram iz starega IDE diska na njega, deluje super, zalomi pa se pri instalaciji saj se po bootanju s CDromom ter namestitvijo Windows mape na disk (pač un blue install) ne da bootati Windows installa. Napiše mi namreč opozorilo da računalnik s tega diska ne mora bootati.
SLIKA
Probal sem tisto rešitev s pritisnjeno tipko F6, in disketo s nekimi SATA gonilniki (ki jih dobiš na Gigabyte strani), a se ne zgodi čisto nič, datoteke s diskete prebere in namesti pomoje, a rezultat je enak. Nič bootanje za moj disk.
Če slučajno ve kdo kako rešitev s besedo na dan.
Aha, pa še to, Windowse sem že namestil na disku na novi Core 2 duo plati, a ko sem vtaknil disk v stari komp prav tako ni mogel zagnati instaliranih Winov ...
SLIKA
Probal sem tisto rešitev s pritisnjeno tipko F6, in disketo s nekimi SATA gonilniki (ki jih dobiš na Gigabyte strani), a se ne zgodi čisto nič, datoteke s diskete prebere in namesti pomoje, a rezultat je enak. Nič bootanje za moj disk.
Če slučajno ve kdo kako rešitev s besedo na dan.
Aha, pa še to, Windowse sem že namestil na disku na novi Core 2 duo plati, a ko sem vtaknil disk v stari komp prav tako ni mogel zagnati instaliranih Winov ...
- spremenil: azislo ()
aiko ::
Verjetno je neumno: 1. Si dal jumper na disk, da deluje kot sata1? 2. Si označil boot particijo kot aktivno?
azislo ::
Jumper je po defaultu na unem mestu. Stari disk sem izklopil, tako da je morala to postati default boot patricija ane ? Tako, da zgleda da je napaka ne relaciji disk-plošča saj sem priklopil gor identični 16mb disk od Seagate, samo kapacitete 250 Gb (star je 6 mesecev) in boota Wine, ki so sicer nameščeni na C2D mašini, tako da res ne vem ...
dukenukem ::
hja,če ti daš disk enkrat v athlončka par let starga, enkrat na c2d novga,itaq da bo medlo na startu winsev,nemoreš disk kr selt iz 2 različnih konfiguracij, pa mislit da bo štartal vinse
dejansan ::
to, da ti delajo winsi iz c2d na amd-ju je bolj naklučje
sem pa šel pogledati svoj seagatov disk, ki naj bi bil identičen tvojemu pa po defaultu nima jumperja, tako da vseeno malo poglej
sem pa šel pogledati svoj seagatov disk, ki naj bi bil identičen tvojemu pa po defaultu nima jumperja, tako da vseeno malo poglej
dejansan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kloniranje diska SATA na NVME in Win10 boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2649 (1997) | alkoo |
» | inštalacija windows xp s trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3162 (2302) | ngc2392 |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4385 (3551) | MasterKiD |
» | Select proper boot deviceOddelek: Pomoč in nasveti | 4958 (2987) | arc-x |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3284 (2308) | Blind |