Forum » Strojna oprema » Dodajanje dodtnega trdega diska v računalnik
Dodajanje dodtnega trdega diska v računalnik
kekc ::
A mi lahko nekdo prosim opiše postopek dodajanja dodatnega diska v računalnik, ker tokrat očitno nekaj delam narobe.
Obstoječi disk imam nastavljen na "master", na drugem pa sem jumperje nastavil na "slave". Vendar mi pri zagonu računalnik napiše, da ne najde boot diskete - al nekaj takega. Pogledal sem v Bios, tam pa sploh v tem primeru ne pokaže nobenega diska. Bios imam nastavljen na default, ko sem odklopil dodatni disk, se je računalnik normalno zagnal. Enkrat sem to že počel, pa se ne spomnim, da bi bilo kaj posebnega za nastavljat, razen jumperjev.
Prosim za nasvet ali predlog, kje sem ga morebiti polomi?
Obstoječi disk imam nastavljen na "master", na drugem pa sem jumperje nastavil na "slave". Vendar mi pri zagonu računalnik napiše, da ne najde boot diskete - al nekaj takega. Pogledal sem v Bios, tam pa sploh v tem primeru ne pokaže nobenega diska. Bios imam nastavljen na default, ko sem odklopil dodatni disk, se je računalnik normalno zagnal. Enkrat sem to že počel, pa se ne spomnim, da bi bilo kaj posebnega za nastavljat, razen jumperjev.
Prosim za nasvet ali predlog, kje sem ga morebiti polomi?
Han ::
Včasih moraš prvi (boot) disk nastaviti kot "master with slave present". Lahko poskusiš tudi s CS (cable select) na obeh diskih. Master naj bo na koncu kabla, slave pa v sredini...
kekc ::
Ja, sem poskusil tudi tako:
računalnik se je sicer zbootal do okenca XP, pol pa resetiral. Tak da nevem, a je mogoče napajalnik opešal?
računalnik se je sicer zbootal do okenca XP, pol pa resetiral. Tak da nevem, a je mogoče napajalnik opešal?
kixs ::
Disk ima porabo okoli 10W. Tako, da ne verjamem, da bi bil napajalec kriv - ceprav nikoli ne ves
Sicer pa lahko disk priklopis na drugi kabel in ce imas na tem drugem priklopljen DVD, ga zacasno odklopi in potem se enkrat probaj, da vidis kako se sistem obnasa.
lp
Sicer pa lahko disk priklopis na drugi kabel in ce imas na tem drugem priklopljen DVD, ga zacasno odklopi in potem se enkrat probaj, da vidis kako se sistem obnasa.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3510 (2737) | Voluharr |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1847 (1491) | mkonci |
» | Sistem se noče zagnatOddelek: Operacijski sistemi | 1017 (901) | Bellzmet |
» | XP-ji ne zaznajo CDRW ACEROddelek: Pomoč in nasveti | 861 (798) | lalan |
» | V Windowsih ne vidim diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1094 (942) | perci |