» »

Dodajanje dodtnega trdega diska v računalnik

Dodajanje dodtnega trdega diska v računalnik

kekc ::

A mi lahko nekdo prosim opiše postopek dodajanja dodatnega diska v računalnik, ker tokrat očitno nekaj delam narobe.

Obstoječi disk imam nastavljen na "master", na drugem pa sem jumperje nastavil na "slave". Vendar mi pri zagonu računalnik napiše, da ne najde boot diskete - al nekaj takega. Pogledal sem v Bios, tam pa sploh v tem primeru ne pokaže nobenega diska. Bios imam nastavljen na default, ko sem odklopil dodatni disk, se je računalnik normalno zagnal. Enkrat sem to že počel, pa se ne spomnim, da bi bilo kaj posebnega za nastavljat, razen jumperjev.

Prosim za nasvet ali predlog, kje sem ga morebiti polomi?

Han ::

Včasih moraš prvi (boot) disk nastaviti kot "master with slave present". Lahko poskusiš tudi s CS (cable select) na obeh diskih. Master naj bo na koncu kabla, slave pa v sredini...

Ja, sem poskusil tudi tako:
računalnik se je sicer zbootal do okenca XP, pol pa resetiral. Tak da nevem, a je mogoče napajalnik opešal?

DADOXP ::

kok W pa maš napajalnik mogoče maš premalo tako da ga ne more prejeti ?

350W

tomitza ::

Pomoje bo treba kr mal več moči dodat ;)
www.at-crew.net

kixs ::

Disk ima porabo okoli 10W. Tako, da ne verjamem, da bi bil napajalec kriv - ceprav nikoli ne ves ;)

Sicer pa lahko disk priklopis na drugi kabel in ce imas na tem drugem priklopljen DVD, ga zacasno odklopi in potem se enkrat probaj, da vidis kako se sistem obnasa.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
383510 (2737) Voluharr
»

Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?

Oddelek: Pomoč in nasveti
261847 (1491) mkonci