Forum » Zvok in slika » Kako skompresirat video posnetke iz fotoaparata ?
Kako skompresirat video posnetke iz fotoaparata ?
KontraCepec ::
Iz pocitnic sem prinesel 2GB posnetkov iz mojega fotoaparata v formatu MJPG. Videa je za priblizno pol ure, torej skompresiran po divx ne bi smel zavzemati dosti vec od 300 MB.
Rad bi imel en programcek, kateremu bi najprej dolocil parametre (kvaliteta, kompresija videa, zvoka,...) in te parametre nato za vse vecne case shranil. Potem bi vse video datoteke nametal v nek batch procesor programa, ki bi vse filmcke avtomatsko pretvoril v divx.
Kako temu strezete vi?
Rad bi imel en programcek, kateremu bi najprej dolocil parametre (kvaliteta, kompresija videa, zvoka,...) in te parametre nato za vse vecne case shranil. Potem bi vse video datoteke nametal v nek batch procesor programa, ki bi vse filmcke avtomatsko pretvoril v divx.
Kako temu strezete vi?
Krijejtiv
Glej temo:
Kako "narediti" arhiv video posnetkov?
Sam sem zeljeno dosegel s commandlienom, ki vse datoteke iz source direktorija pretvori z nastavitmai vcf v nove datoteke v ciljnem:
"C:\Program Files\VirtualDub-1.7.5\VirtualDub.exe" /s "E:\nastavitve.vcf" /b "D:\Fotke \" "D:\Fotke\Out\" /x
Kako "narediti" arhiv video posnetkov?
Sam sem zeljeno dosegel s commandlienom, ki vse datoteke iz source direktorija pretvori z nastavitmai vcf v nove datoteke v ciljnem:
"C:\Program Files\VirtualDub-1.7.5\VirtualDub.exe" /s "E:\nastavitve.vcf" /b "D:\Fotke \" "D:\Fotke\Out\" /x
Krijejtiv
Pa kolikor sem sedaj poskusal, sem se odlocil, da sploh ne bom kompresiral... MJpeg je izgleda zelo dobro optimiziran. Poskusil sem z one pass divx. Ce dam quality na 1 potem je file za 25% vecji od originalnega. Kakorhitro pa se file zacne manjsat, je izguba kvalitete slike opazna ( drobni detajlcki se zacnejo izgubljat, enotne povrsine so bolj sprane ).
In filmcke ze tako slabe kvalitete ne mislim se dodatno slabsat. Raje kupim se en disk 400 GB, pa bo mir za 5 let...
In filmcke ze tako slabe kvalitete ne mislim se dodatno slabsat. Raje kupim se en disk 400 GB, pa bo mir za 5 let...
Krijejtiv
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje avi filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3271 (2667) | gruntfürmich |
» | združevanje videaOddelek: Zvok in slika | 2907 (2695) | podtalje |
» | Kako "narediti" arhiv video posnetkov?Oddelek: Zvok in slika | 2546 (2205) | #000000 |
» | DV v DivxOddelek: Zvok in slika | 1729 (1627) | pivmik |
» | Rip zvoka z DVDja + zdruzitev zvoka in slikeOddelek: Zvok in slika | 1639 (1472) | zile |