Forum » Pomoč in nasveti » Kakšen zunanji tv tuner kupiti?
Kakšen zunanji tv tuner kupiti?
El Nino ::
Na, pa je še en nov na tem forumu.
Mene pa zanima, kakšen tv tuner kupiti. Rad bi imel takega, ki bi se ga lahko priklopilo direktno na monitor (Samsung 226bw) prek vga izhoda, da mi ne bi bilo treba met prižganega računalnika ves čas. Fajn bi bilo, da bi imel RCA A/V vhode, da bi lahko gor priklopil ps2. Ker mislim tudi kakšne oddaje pa predvsem nogometne tekme snemat, bi bilo super, da bi snemal kar v divx formatu, ne bi me pa nič motlo, če bi imel tudi ttx in PIP.
Sem pregledal kar nekaj strani in zdej so mi zanimivi tile:
- Leadtek WINFAST tv pro II (samo ne vem, če snema v divx formatu)
- Avermedia AverTV TV box 7 (mislim da se ne da direkt na LCD priklopit)
- Pinnacle pctv analog usb pro (nima A/V priklopa)
Seveda me ne bi motlo, če bi predlagali kakšno svojo idejo, pa tudi če je to notranji tuner, katerih se sicer nekako izogibam.
Vem, da sem zahteven, ampak sem videl da ste tle sami majstri na forumu, tako da se zanesem na vas.
Hvala za hitre odgovore
pawlinac
P.S.: Pa še to bi me zanimalo, če bi se dalo po kakšnem postopku ps2 dalo priklopit kar direkt na monitor?
MSI p965 neo f conroe, Intel C2D E6320, Nvidia GeForce 8600GT, 2x 512 MB ceon 800mhz RAM, 320GB Sata WD
Mene pa zanima, kakšen tv tuner kupiti. Rad bi imel takega, ki bi se ga lahko priklopilo direktno na monitor (Samsung 226bw) prek vga izhoda, da mi ne bi bilo treba met prižganega računalnika ves čas. Fajn bi bilo, da bi imel RCA A/V vhode, da bi lahko gor priklopil ps2. Ker mislim tudi kakšne oddaje pa predvsem nogometne tekme snemat, bi bilo super, da bi snemal kar v divx formatu, ne bi me pa nič motlo, če bi imel tudi ttx in PIP.
Sem pregledal kar nekaj strani in zdej so mi zanimivi tile:
- Leadtek WINFAST tv pro II (samo ne vem, če snema v divx formatu)
- Avermedia AverTV TV box 7 (mislim da se ne da direkt na LCD priklopit)
- Pinnacle pctv analog usb pro (nima A/V priklopa)
Seveda me ne bi motlo, če bi predlagali kakšno svojo idejo, pa tudi če je to notranji tuner, katerih se sicer nekako izogibam.
Vem, da sem zahteven, ampak sem videl da ste tle sami majstri na forumu, tako da se zanesem na vas.
Hvala za hitre odgovore
pawlinac
P.S.: Pa še to bi me zanimalo, če bi se dalo po kakšnem postopku ps2 dalo priklopit kar direkt na monitor?
MSI p965 neo f conroe, Intel C2D E6320, Nvidia GeForce 8600GT, 2x 512 MB ceon 800mhz RAM, 320GB Sata WD
- spremenilo: El Nino ()
trek@s ::
Takšnega, ki ga lahko uporabljaš brez compa, hkrati pa ima možno povezavo z računalnikom sem jaz iskal lep čas. Našel samo eno ali drugo (kar si naštel zgoraj - prva dva samostojna - ne moreš snemat, tretji lahko snemaš, ne moreš pa gor priključit monitorja direktno)
No po dolgem času sem našel takšnega (se ne spomnim ne imena ne modela), ampak je bila cena zelo visoka. Tako, da me je ceneje prišlo če bi kupil samostojnega zunanjega + vgradnega (ali usb), pa še bi mi ostalo nekaj €.
Predlagam naslednje:
kupiš "samostojenga zunanjega"
+
notranjega (pci ali usb) za snemanje
ali
grafično kartico z video vhodom in povežeš "samostojni tuner" in to kartico
p.s.
Pa pazi, ker prodajlci skoraj povsod za samostojne tv tunerje napišejo, da omogočajo snemanje, kar sploh ni res!
No po dolgem času sem našel takšnega (se ne spomnim ne imena ne modela), ampak je bila cena zelo visoka. Tako, da me je ceneje prišlo če bi kupil samostojnega zunanjega + vgradnega (ali usb), pa še bi mi ostalo nekaj €.
Predlagam naslednje:
kupiš "samostojenga zunanjega"
+
notranjega (pci ali usb) za snemanje
ali
grafično kartico z video vhodom in povežeš "samostojni tuner" in to kartico
p.s.
Pa pazi, ker prodajlci skoraj povsod za samostojne tv tunerje napišejo, da omogočajo snemanje, kar sploh ni res!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trek@s ()
broj_jedan ::
Lp!
Imam grafično x1950gt in me zanima, če si jaz kupim samostojni zunanji tv tuner (WinFast TV Pro II), bi se dal povezat tv tuner-->grafična kartica, da bi lahko filme snemal na računalnik? Zanima me samo še kateri kabel bi potreboval za povezavo omenjenega tv tunerja s siolovim komunikatorjem, da bi lahko gledal tv ? Bi pa rabil kar orng kabel, ker če je kakšen priložen, ne pride v poštev(rabil bi kaj daljšega od 10m..), mar to res zelo pokvari signal? Še nekaj, bi potem lahko gledali tv na tv-ju in jaz na monitorju HKRATI? Res bi bil ZELO ZELO vesel vsak kakšnega odgovora, predvsem kateri kabel potrebujem za povezavo tv-tv tuner.. HVALA in lep pozdrav, broj jedan
Imam grafično x1950gt in me zanima, če si jaz kupim samostojni zunanji tv tuner (WinFast TV Pro II), bi se dal povezat tv tuner-->grafična kartica, da bi lahko filme snemal na računalnik? Zanima me samo še kateri kabel bi potreboval za povezavo omenjenega tv tunerja s siolovim komunikatorjem, da bi lahko gledal tv ? Bi pa rabil kar orng kabel, ker če je kakšen priložen, ne pride v poštev(rabil bi kaj daljšega od 10m..), mar to res zelo pokvari signal? Še nekaj, bi potem lahko gledali tv na tv-ju in jaz na monitorju HKRATI? Res bi bil ZELO ZELO vesel vsak kakšnega odgovora, predvsem kateri kabel potrebujem za povezavo tv-tv tuner.. HVALA in lep pozdrav, broj jedan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanalaOddelek: Kaj kupiti | 4669 (3590) | sokel |
» | LCD Monitor na TVOut ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1610 (1479) | KontraCepec |
» | Nekaj vprašanj v zvezi s tv tunerjemOddelek: Zvok in slika | 1306 (1161) | Alexius Heristalski |
» | Kateri TV tuner za 22" LCD (zunanji) ?Oddelek: Kaj kupiti | 2706 (2287) | Volk| |
» | TV KARTICA - kaj kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2725 (1888) | AngelOfDeath |