» »

3 mesečni tečaj in dovoljena uporaba sile in prisilnih sredstev

3 mesečni tečaj in dovoljena uporaba sile in prisilnih sredstev

Avby ::

Če napovednik za 24.ur zvečer drži potem takem se nam obeta to, kar sem napisal v naslovu.

Torej redar opravi 3 mesečni tečaj in mu je dovoljena uporaba prisilnih sredstev in vrjetno tudi uporaba sile če sam oceni, da je to potrebno.

Sam menim, da je to napaka in da lahko uporablja prisilna sredstva in silo le policaj oziroma policajka. Redar pa naj piše listeke in opozarja. Če se počuti ogrožen pa naj uporabi silobran, kot vsak drug javni oslužbenec in pokliče policijo.

Skratka te avtoritete redarjem po tromesečnem tečaju jaz ne priznavam. Kaj pa vi?

PaX_MaN ::

Hja, fasal jih boš vseeno, priznavaš ali ne priznavaš. :D

Da grem nazaj na temo.
Ja, se najdejo taki, ki mislijo, da so boga za jajca prijel ter vsajajo nad, grozijo in podobno. Take naj kar malo pošlatajo.;)
Če bo pa prišlo do zlorab, bo pa itak po vseh cajtngih, levih in nelevih, tagornjih in tadolnjih, ter na televiziji.

kekz ::

Morda so pooblastila redarjem res preveč enostavno dodeljena, ampak sem za ustanovitev nekakšne lokalne policije (in morda razpustitev državne). Imamo čisto preveč centralizirano državo. Na državnem nivoju bi morali imeti samo zun. politiko (in morda vojsko). Davke, policijo itd. lokalno!
Zakaj?
1. cenovna in storitvena konkurenca med pokrajinami
2. boljše pokrivanje lokalnih potreb. Zdaj npr. Bohinj nima niti enega policaja, če bi bilo po volji lokalnih oblasti, bi ga najbrž imeli.

Zanimiva se mi je pred časom zdela TV nanizanka Severna obzorja, kjer je bilo dobro razvidno, kako lokalne skupnosti poskrbijo za svoje javno-državne potrebe in interese.

Avby ::

@Kekz

Da samo ena razlika je. Ti govoriš o policajih.

To pa so redarji.

kekz ::

Pa jih preimenujno v podobno besedo - žandarje >:D

MEDENA ::

ja fak že tako mala država pa hočete lokalne davke lol, pa sej nismo švica lepo vas prosim.

opeter ::

A nismo Švica?
Nekateri naši politiki, ekonomisti ipd. zelo radi primerjajo naš državo s Švico. Verjetno zaradi majhnosti, hehe.

Sicer pa: policija v zadnjih letih nič drugega ne dela kot, da nadzira promet in kaznuje vse po vrsti (razen c****v).
Policija je postala nekakšna elita, ki se z "umazanimi" stvarmi noče več ukvarjati. Zato pa se strinjam, da bo redarstvo dobilo status lokalne policije, oz. kar pač bo.

Tudi jaz sem za to, da bi se končno ustanovile pokrajine in bi se država decentralizirala.
Ampak vse zgleda, da bomo morali počakati na sosede, da nas bodo razdelili med sabo. V tem primeru bo hudo za vse...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Mercier ::

Šerife rabimo.

Vajenc ::

Šerife rabimo.
V Lj imamo Jankoviča ;)

#000000 ::

am. Šerife imamo oz. so ga imel "mislim da" v kočevju.

Čeprav samo policista po imenu Šerif, ampak imeli so ga pa le :D

||_^_|| ::

Sicer pa: policija v zadnjih letih nič drugega ne dela kot, da nadzira promet in kaznuje vse po vrsti (razen c****v).

Kaj pa misliš da bodo počeli redarji?:)
Imeli bodo svoje lisice in radarje in tako skrbeli za dodaten denar v občinski proračun. To je to.

imagodei ::

opeter@ Sicer pa: policija v zadnjih letih nič drugega ne dela kot, da nadzira promet in kaznuje vse po vrsti (razen c****v).

Res? Madona, kje pa ti vidiš policaje na cesti? Jaz jih vidim največkrat na dveh odsekih, ko se vozim v službo. Oba odseka sta takšna, da nista prav nič nevarna. Omejitev je 60 in bebci, ki si ne morejo zapomniti, da so tam pogosto policaji in da se 250 metrov splača peljati malo počasneje, naj pa kar plačujejo.

V splošnem pa policajev na cesti ni, menda jih celo manjka. Če bi bili konstantno prisotni v obliki patrulj in zased npr. na 5 - 20 km razporejeni, bi bilo verjetno tudi manj nesreč in bolj umirjen promet.

Kako bo naslednje leto med predsedovanjem EU, je zanimivo vprašanje, najbrž ima ta predlog glede redarjev svoje korenine prav v dejstvu, da manjka mož v modrem.
- Hoc est qui sumus -

Izi ::

Šerife rabimo.

Na Kosovu se vsak peti moški imenuje Šerif :D
Ni ravno pametno, da jih uvozimo sem za delanje reda.

Drugače pa naziv Šerif pomeni vodja policistov v Ameriki oz. glavni policist in verjetno ni to kar si imel v mislih.

Glede uporabe sile in prisilnih sredstev se pa popolnoma strinjam. Sila je stvar, ki zaleže pri vseh bitjih, pri človeku pa sploh edina stvar ki ima kakršenkoli učinek.
Jaz bi pisanje listkov z kaznimi kar ukinil in redarjem dodelil vzgojno kaznovanje na licu mesta.
Za napačno parkiranje dve okrok ušes :D
Bi mnogo bolj zaleglo kot pa tiste mizerne kazni, ki jih nato plačaš samo polovico.
Nisem sarkastičen, da ne bo kakšne pomote.

imagodei ::

Izi,

glede na to, kakšne fizlce imamo pri nas za redarje, je zelo možno, da bi redar sam ujel kar ene par krepkih okol kepe, če bi preveč frajaril s temi "dve okoli ušes" :D
- Hoc est qui sumus -

Mercier ::

Policaj ki ga zvoli folk in v kraju dela red, ki ga folk rabi. To je šerif (če ne cepimo kocin) in to sem mislil. Sori za idejo izraženo v enem stavku, lahko nadgradim pozneje.

Liker ::

Pod "Šerif" je bilo vejetno misljeno to da bi imeli drzavno policijo in potem pac vsaka obcina svoje lokalne policaje, ki bi skrbeli bolj za red, mir in promet, kakšne bolj resne kaznive stvari pa bi potem obravnavala državna policija.

Mene pri redarjih moti predvsem to, da jih vidim le v centru, NIKOLI pa kje bolj na obrobju LJ, kot da smo mi manjvredni. Na sosednji ulici recimo stojijo vozila parkirana NA CESTI takorekoc 24/7, pa nikome nista kot recejo nasi juzni sosedje. Pa smo blizje centru kot recimo BTC :\

Vajenc ::

Sašo> Policaj ki ga zvoli folk in v kraju dela red, ki ga folk rabi.
Liker>> Pod "Šerif" je bilo vejetno misljeno to da bi imeli drzavno policijo in potem pac vsaka obcina svoje lokalne policaje, ki bi skrbeli bolj za red, mir in promet

Saj ta situacija, ki je sedaj - mestni redarji s policajskimi pooblastili in njihov glavni šef (beri šerif) župan Jankovič, je zelo podobna temu kar opisujete ;)

Izi ::

glede na to, kakšne fizlce imamo pri nas za redarje

Saj zato pa piše, da bodo šli na 3 mesečni tečaj. Kolikor jaz razumem se bodo učili borilne veščine :D
Nikoli ne sodi človeka po njegovi kilaži. Hitrost in gibčnost vedno zmaga nad počasno močjo.
Kar poglej tiste kung-fu kitajčke, ki nihče nima več kot 50 kil pa z lahkoto razmontirajo tudi našega 150 kilogramskega kmetička, ki ima roko veliko kot lopato.

Sploh pa če udariš redarja si storil kaznivo dejanje in hitro lahko končaš v zaporu, Tako, da se bo rdko kdo upal braniti ko ga bo redar tepel :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Mercier ::

Jaz bi raje policaje. Saj se jim bojim v roke dat elektro šokerje, ampak hujši od policaja je le še wannabe policaj. No, pa vojaški policaj.

Bistveno pa se mi zdi, da ima skupnost tu nekaj besede pri odločanju. Da ne moreš zvečer čez mestni park, da nihče ne bo spravil rogovileža iz zdravstvenega doma ali dilerja spred bloka, policaji pa sedijo v avtih in preverjajo vozniške in prometne, ni ravno stanje, ki si ga skupnost želi.

Daedalus ::

Sicer pa: policija v zadnjih letih nič drugega ne dela kot, da nadzira promet in kaznuje vse po vrsti (razen c****v).
Policija je postala nekakšna elita, ki se z "umazanimi" stvarmi noče več ukvarjati. Zato pa se strinjam, da bo redarstvo dobilo status lokalne policije, oz. kar pač bo.


Hja, neučinkovitosti policije ne moreš reševati tako, da ustanoviš parapolicijske enote. Kaj pa boš, če se izkaže, da tud te niso učinkovite? Ustanovil nove?

Meni se to zdi dosti slabo. Da je performance enega izmed represivnih organov tako slab, da se dejansko razmišlja o takile 'pomoči.' Naj se Policijo spravi v red, pa mir. Zato pa mamo Državo, da pedena take stvari. Če jih ne misli, pa naj pove. Si bom omislil malo domačo orožarno, v naši ulici ustavnovil (oboroženo) 'ulično gardo,' pol pa bo mir. Tud pred policijo in redarji>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

imagodei ::

Izi,

ne vem, no, če je čist tako... Mogoče se motim, pa me popravite, ampak tudi policaj te ne more brez razloga na nekem mestu zadrževat v nedogled. Medtem, ko opravlja postopek, si dolžan počakat na licu mesta, potem pa te lahko zadrži le tako, da ti odvzame prostost.

Kaj, bomo sedaj redarjem dali tudi to možnost, da nas bodo aretirali? Ker sicer res ne vem, s kakšnimi pooblastili me bo redar zadrževal na javnem parkirišču in, bog ne daj, dvignil roko nadme...

Itak je pa tako, če sem prav slišal poročila včeraj, da bodo redarji lahko fizično silo uporabljali le, če bo neposredno ogroženo njihovo življenje ali zdravje. Kar pa je v bistvu brezveznost, saj je samo posebej zapisana pravica do silobrana, do katere je pravzaprav vsakdo že danes upravičen.
- Hoc est qui sumus -

kekz ::

Kar poglej tiste kung-fu kitajčke, ki nihče nima več kot 50 kil pa z lahkoto razmontirajo tudi našega 150 kilogramskega kmetička, ki ima roko veliko kot lopato.

V filmih je to res popularno.
Ampak z inštruktorjem, ki je v vojski mene učil karate, sem se menil ravno o tem in je dejal, če se te loti en vaški silak s krepelcem, ni nujno, da ti tole znanje karateja kaj dosti pomaga. Tako je dejal profi!
Očitno so tisti filmi od Buda Spencerja bolj realistični kot bi si človek mislil. :D

globoko grlo ::

Folk, kje mate pamet?
Zato imamo demokracijo in deljeno ablast, vi bi si pa neke lokalne "šerife" na glavo nakopal z 3 mesečnim tečajem.

Vaške straže oz. ulične milice pač niso odraz sodobne, kao razvite družbe. Vsak punk si bo omislil svojo vaško stražo oz. gang in bomo imeli gang ware. Če je to rešitev naših problemov, pol pa tut en klinc gleda vse skup.

Policijo pač plačujemo za določeno delo in če tega ne dela, je treba policijo v red spravt, ne pa neke posebne vaške enote ustanavljat.

ajd

Avby ::

No ker vidim, da marikdo od vas rabi nekoga pač na ulici, da ga tu pa tam malo oklofuta in sprav v red sem se odločil, da bom tudi sam naredil ta trimesečni tečaj in se prijavil.

Ko vas izvlečem iz avta in pritisnem ob tla in odvlečem po ulici do policijske uprave češ da ste se upirali in niste hoteli pokazati osebne, pa vidim da boste nekateri v tako v tem tako ali tako uživali.

globoko grlo ::

lol

Izi ::

neučinkovitosti policije ne moreš reševati tako, da ustanoviš parapolicijske enote.

Kar nekaj držav v sedaj skupni evropi ima poleg policije tudi žandarje. Že kar precej časa in se odlično obnese.
Morda bi morali tudi pri nas razmisliti o žandarjih.

Kekz, sicer malo off topic, ampak če se vrnemo k borilnim veščinam.
Karate je predvsem obrambna veščina in z njo proti lokalnemu silaku res ne boš kaj dosti opravil. Čim te bo enkrat zadel, kar se bo prej ali slej zgodilo, si gotov.
Rabiš kakšno bolj konkretno zadevo, kakšen full-kontakt ali kakšno podobno zadevo, ki se drži načela, da je napad najboljša obramba. Tako lahko opraviš tudi z 150 kilogramsko gmoto, če te ta le ne uspe zadeti z kakšnim udarcem, ki te bo jasno spravil v nezavest.

Avby ::

Pa nemore nek redar čez noč dobit praktično lisic in dovoljenja za uporbao prisilnih sredstev.

Včeraj je še pisal listeke, danes pa bo že delal red in vklenil te in obvladal... Še policaji se redko poslužijo teh metod a zdaj pa bo že vsak redar lahko to počel?

Mercier ::

Koliko pa traja da diplomiraš pri Ericu Lassardu?

Avby ::

Ne več bogve kaj. Ampak to pomeni da bodo merila za te redarje še nižja a ne da?

opeter ::

Res? Madona, kje pa ti vidiš policaje na cesti?


V Prekmurju. Jih je nekaj sto... Redno nadzirajo promet. Ali jih ti naj pošljemo?
Jih imamo več kot dovolj. Sploh pa zdaj zaradi Šengena...

Ampak to pomeni da bodo merila za te redarje še nižja a ne da?


Verjetno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397281 (15147) UganiKdo
»

parkiranje redarstva

Oddelek: Loža
316500 (4722) St235
»

Redarji lahko po novem uporabljajo tudi razpršilec in telesno silo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
797239 (5717) vostok_1
»

Redarji-tile ki pišejo listke za napačno parkiranje

Oddelek: Loža
453948 (1503) ABX
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609627 (8143) Matev

Več podobnih tem