» »

ovadba zaradi izjave na forumu

ovadba zaradi izjave na forumu

1
2
»

Yossarian ::

Ja, saj imaš prav, če imaš takšen nick kot Žiga Dolhar (če je to tudi njegovo ime in priimek; jaz tega ne vem, na prvi pogled bi rekel, da je). Če je to res on, potem je dovolj identificiran in nimam pomislekov zoper takšno tožbo. Problem bi znal nastat, če bi se ti pojavljal na tistem forumu z nickom, ki ga imaš tukaj. Jaz ne trdim, da ne boš uspel s tožbo, ampak dajem samo v razmislek, da meni zadeva ni tako čista. Če se namreč ti predstavljaš v javnosti, kot je takšen forum, z imenom in priimkom, potem si točno določena oseba (lahko se te poišče v tel. imeniku, sosedje te poznajo, ta oseba prejema pošto ipd.). Ko pa ti nastopaš z nickom, pa hočeš biti anonimen (vsaj jaz tako razmišljam, lahko pa da, nimam prav), kar pomeni, da se te lahko da ugotovit s pravim imenom in priimkom z veliko truda. Upam, da sem dobro razložil, kaj sem mislil.

Gotovo pa je, da če že to ne bo imelo vpliva na kazenski postopek, bo gotovo imelo vpliv na višino odškodnine.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Mercier ::

Analogija: tat ženskih torbic da v zameno za torbico vsaki starki vizitko z nikom Fantom iz parka.

Yossarian ::

Ta primerjava ne bo ravno držala. Gre za to, da je neznana oseba oz. oseba z nickom žrtev, ne pa storilec. Včasih npr. pisatelji izdajo kakšno knjigo pod psevdonimom, tako da nihče ne ve, kdo jo je dejansko napisal. Nato se vsuje plaz kritik, češ da je knjiga zanič, lahko so celo žaljive in bi jih lahko pisatelj mirne duše tožil, če bi bil izdal knjigo pod pravim imenom. Ne vem, verjetno brcam v temo, ampak takšni pomisleki se mi pač porajajo. Kot že rečeno, mogoče to ne bo imelo vpliva na kazenski postopek, na odškodninskega pa zagotovo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Ziga Dolhar ::

edenpač:

> Gre za to, da je neznana oseba oz. oseba z nickom žrtev, ne pa storilec.

Ne razumem popolnoma, kaj želiš povedat, pa bom vseeno poskusil odgovorit ;-). Za storilca ni važno, da ve, koga točno želi užalit (/umorit...). Važno je le, da ima naklep žaliti (/umoriti...) neko osebo, sama oseba žrtve pa tu ni pomembna.

(Zanemarjam primere, v katerih bi lastnost osebe - žrtve - lahko predstavljala okoliščino, zaradi katere bi šlo lahko za drugo kaznivo dajanje oz. kvalificirano obliko KD.)
https://dolhar.si/

OChack ::

za neprimerno vedenje, obnašanje, izjave in žalitve ej zadolžen moderator/administrator foruma, ki briše poste in taki osebi tudi v nadaljno onemogoči dostop do foruma.....
Int€l inside, IDIOT Outside

Yossarian ::

Žiga Dolhar, saj mislim, da imaš navsezadnje prav, pomemben je njegov naklep. Povedal sem samo nekatere pomisleke, ki so se mi porajali.

kakšna je razlika med ovadbo in tožbo?

Ovadbo podaš lahko na policijo ali tožilstvo, medtem ko moraš zasebno tožbo vložit sam na sodišče(po pooblaščencu, ker sam tega ne boš znal). Ko vložiš ovadbo, preganja storilca država, pri zasebni tožbi pa moraš vse opravit sam. Tako nekako je to.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Keyser Soze ::

Moderator tule ne igra velike vloge. Ko je zadeva objavljena je objavljena. Dovolj je da jo vidi ena oseba in je že lahko škoda narejena. Moderator lahko odgovarja zgolj v primeru, če je zavestno dopustil takšno dejanje. Se pravi je vedel za vsebino objave in jo kot tako tudi dopustil objaviti na spletu.

Zadeva je jasna za moje pojme. Sama anonimnost nima tule "jack's ass" poleg.
OM, F, G!

CaqKa ::

>>> Moderator tule ne igra velike vloge. Ko je zadeva objavljena je objavljena. Dovolj je da jo vidi ena oseba in je že lahko škoda narejena. Moderator lahko odgovarja zgolj v primeru, če je zavestno dopustil takšno dejanje.

kaj pa če je žaljena oseba moderator? le ta pa je prispevek pustil iz mnenja da nebo nepristransko ravnal? ostali moderatorji pa niso ukrepali?

no moje mnenje je da je prekšek še vedno bil storjen in naklep je tudi jasen.

Keyser Soze ::

Eh, CaqKa, kaj pa govoriš?

Na tole se nanaša moj post.
za neprimerno vedenje, obnašanje, izjave in žalitve ej zadolžen moderator/administrator foruma, ki briše poste in taki osebi tudi v nadaljno onemogoči dostop do foruma.....
OM, F, G!

pozitron ::

CaqKa nisem se mogel zadržati, da ne bi nekaj napisal. Mislim, da si že smešen, da sploh pomisliš na nekaj takega, da bi nekoga tožil, ker te je obrekoval, žalil na forumu. Mislim, da imaš zelo nizko samopodobo, da se zatekaš k taki stvari. Sicer pa po takšni miselnosti kot jo imaš verjamem, da greš ljudem na "jetra". Če te že žaljenje na forumu prizadane in nisi sposoben situacije rešiti drugače kot s tožbo in zatekanje na drug forum za nasvete, boš verjetno v življenju zelo bogi, ker mislim, da te verjetno v življenju čakajo tudi kakšne druge težave, hujše kot žaljenje na forumu. Poskusi pa povadati mamic pa ti naj ona kaj svetuje, če je sinko bogi in užaljen ker se mu na forumu dela krivica. Še boljše pojdi do varuha človekovih pravic.

Lp

Daedalus ::

No, david je krasen primer bodočega toženca. Anede>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

CaqKa ::

davidx300 se delno strinjam s tvojo izjavo, vsekakor pa se ne strinjam s tem da brez poznavanja ozadja mene označiš kot maminega sinčka.

tudi če nima ali pa ima zadeva praktično podlago, mi je všeč za debato tukaj na slotechu. vedno zveš kaj novega.

pozitron ::

Caqka se strinjam. Povedati sem samo hotel, da si morda zadevo preveč ženeš k srcu. Res pa da ozadja ne poznam.

Keyser Soze ::

Jah, če ima človek izkušnje z bežanjem k mamici, res verjamem, da najprej pomisli na takšno opcijo. Ampak da jo takoj priporoča drugim? >:D
OM, F, G!

pozitron ::

Wow bravo kajzer. Res si ciničen, ti ni para.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Neupravičen napad z osebnimi podatki

Oddelek: Loža
414974 (4258) bluefish
»

facebook je javni kraj ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10322254 (19200) Invictus
»

Ugrabitev identitete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7212551 (9820) St235
»

Še en zakon o prepovedi anonimnih internetnih komentarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7719064 (16491) digitalcek
»

IP naslov

Oddelek: Omrežja in internet
296287 (5893) BlueRunner

Več podobnih tem