» »

DVB-C in LCD/Plasma televizorji

DVB-C in LCD/Plasma televizorji

Tom-Cat ::

Pozdravljeni.

Ze nekaj casa iscem LCD/Plasma televizor (82cm, HDTV) ki bi imel DVB-C "tuner" (digitalni signal, ki ga oddaja Triera). Na zalost sem do sedaj nasel samo variante, ki imajo DVB-T digitalni tuner (ki ga uporabljajo v avstriji). Ali kdo ve, ce taksni televizorji obstajajo in ce, ceprav skoraj ne verjamem, bi DVB-T varianta delovala tudi preko Triere ?
Vem, da z uporabo (dokaj dragega) set-top box-a od triere vse lepo in prav deluje, ampak bi vseeno bilo lepo ce bi to bilo v samem televizorju.

Lep pozdrav in hvala za odgovore,
Tomaz

simimedi ::

Zdravo,

tole nisi ravno najbolje razumel z DVB-C in DVB-T. Ni to na državo ampak pomeni DVB-C za kabelsko digitalno televizijo (C kot Cable), DVB-T za navadni "zemeljski" signal (signal, ki ga oddajajo oddajniki in mislim da ga je možno loviti tudi pri nas - T kot Terrestrial)0, potem je pa še DVB-S za satelitski signal v digitalni kvaliteti (S kot Satelit). Sem tudi sam pregledal že cel kup plasm in LCDjev, vendar imajo vsi samo DVB-T če že imajo. Tako da tudi mene zanima, če kaka taka stvar z DVB-C obstaja, ker je že tako in tako dovolj upravljalnikov, ne potrebujem še enega za digitalni box sprejemnik.

LP in upam, da bo kdo vedel povedati.

hodu63 ::

Mislim, da Loewe ponuja nekaj takšnega, ne vem pa, kako je z dobavljivostjo v Sloveniji.

BlonG ::

Mene pa zanima kako deluje CI ali CAM razširitveno mesto.

Mislim, da je tako:|:
- signal DVB-C, ki ga oddaja večina kabelskih operaterjev, TV s DVB-T sprejemnikom ne zna "odkodirat" - predvidevam.
- da bi TV "razumel" DVB-C signal potrebuje dodatek. Mislim, da je to lahko kot neka kartica. (Morda to - pojma nimam v čem so razlike.) :8)


Ali je dovolj, da kartico vstavimo v TV in lahko gledamo kanale (ki "pridejo" po DVB-C signalu), ali moramo za to TV preklopit na kakšen poseben "vhod": AV ali EXT?

djordjevic ::

Jumpy: V teoriji se tudi jaz strinjam s tabo, ne vem pa, kako bi to v praksi izgledalo. Tudi mene zanima, ker imam prost CI slot.

Tom-Cat, Simimedi: Mislim, da ima Sonyjeva serija S tuner DVB-C. Pobrskajta po temi LCD in plasma tv-ji, tam notri je bilo veliko govora o tem. Mislim, da gre za model 32/37/40/S3000. Ne dam pa roke v ogenj. Pa tudi nimam časa, da bi gledal. :P

Avian ::

Tom-Cat

poglej Sony S serijo. Ta ima 100% DVB-C ker ravnokar moja laufa na tem :D

lp Avi

ant ::

jaz pa imam sony p3000, ki pa na žalost nima dvb-c tuner. ker nebi rad imel zunanjega tunerja sem tudi sam pomislil na tuner v obliki kartice CI, vendar ne vem če to sploh obstaja in ali sploh deluje.

morda kdo ve kaj več?

sulaco ::

integriran DVB-C tuner ima sigurno tudi Sony-D serija, ker pravkar gledam prav lepo sliko na telemach/Lj.Kabel, pa mislim da tudi ta novi sharpi..........
Na DVB-C lovim +155 kanalov pa še radie, oddajajo pa ga v Mpeg2.
DVB-C ni možno priklopit preko CI slota!!
LP

20sdfj093f ::

Pomoje ne bo šlo. Treba ločevat physical in soft zadeve.

Če imaš recimo DVB-T tuner in DVB-T vir, pa je en recimo MPEG2 in drugi MPEG4, lahko dobiš CI kartico, ki pomaga pri prekodiranju enega v drugega.

Ne moreš pa recimo prepričat DVB-C tunerja, da ti bo zdemoduliral in prefiltriral DVB-S signal z Astre... moje intuitivno sklepanje.

Lahko pa verjetno za določene TVje dokupiš tunerje, vendar dvomim da v obliki CAM-ov. Spomnim se, da je recimo Loewe pred leti ponujal sat sprejemnike za vgradnjo v Profile (in morda tudi Planuse?).

LPd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12524084 (14772) OK.d
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208397 (4036) predrag000
»

DVB-T DVB-C (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10122422 (18351) Domn
»

TV Tunerji - Kako naj se odločim?

Oddelek: Zvok in slika
303420 (2853) zzan
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5425700 (22268) icek

Več podobnih tem