» »

Sony Vaio iz USA

Sony Vaio iz USA

duce ::

Pozdravljeni.
Sem nov in morda je o tem že tekla debata, zato brez zamere.

Zanima me če je že kdo od vas kupoval Sony Vaio v Ameriki. So razlike v ceni res tako velike (sploh pa zdaj, ko je dolar tako nizek)? To vem, da vsi kopujejo tam iPod-e, ker so cenejši, kako pa je z laptopi?

Kaj pa je garancija, jo je mogoče uporabiti pri našem uvozniku, samo na podlagi računa ali lahko kar pozabem na to?


Hvala.

McNato ::

Računaj + poštnina + 20% DDV + stroški carinskega postopka. In ddv se plača tudi na poštnino. Potlej pa računaj če se še splača.

duce ::

Smo se narobe razumel. Grem jst tja za en mesec, pa bi ga tam kupu in sem spravu preko letala.

wildy ::

@duce: a to misliš kupit prek neta in si naročit na tvoj naslov v ZDA, al boš direktno v štacuni kupu? Na kateri spletni strani pa si gledal?

Sprašujem, ker sem tudi sam pred podobno dilemo (novembra grem v ZDA).

hvala in lp

duce ::

Jst bi v štacuni kupu.
Stran kjer sem gledal pa je: http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto...
To je pač uradna stran. Modelov je ogromno. No jst sem v dilemi med FZ in AR serijo (bolj za FZ, ker je bolj mobilen).

Pa še to, če kdo ve. Kako je z napajanjem? A majo zraven adapter za USA in EU al moraš za EU posebej dokupit(v mislih imam vtičnico). Kako pa je s tipkovnico, si lahko nastaviš v programu na Slovenščino in daš nalepke čez?

No to pa je že kar nekaj vprašanj. Že v naprej hvala za info.

Zheegec ::

Napajalni adapter za Slo moraš posebej dokupiti, malo poglej input voltage na adapterju, če je tudi 240V za našo regijo, potem rabiš samo nov napajalni kabel (osmica), drugače pa cel adapter.

Tipkovnico lahko seveda spremeniš v Slo v nastavitvah, pa polepiš z nalepkami, oziroma se navadiš pisati brez gledanja na tipkovnico :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

LjubimPeezde ::

To če greš osebno tja še ne pomeni da te ne morejo oglobiti.:\
A ni potrebno prijavit že pred letom v ZDA denimo kakšne takšne predmete?

jype ::

Danes je precej majhna verjetnost, da bi kdo očital prenosnik ali pa digitalni fotoaparat. Se pa seveda lahko zgodi - v tem primeru moraš pač plačati. Glede na to, koliko se (vsaj zdaj, ko je dolar napol zastonj) prihrani, se tveganje verjetno marsikomu splača.

Liker ::

To če greš osebno tja še ne pomeni da te ne morejo oglobiti. A ni potrebno prijavit že pred letom v ZDA denimo kakšne takšne predmete?


Jep, tako je.
Pred kratkim sem potoval preko luze in sem moral prijavit tako prenosnik, kot tudi mojega digitalca (KM7D - skupaj z objektivi vredno pac rahlo vec od povprecne trotelce), medtem ko se na moj mp4 player ni nihce obregnil, pa tudi ni ravno zanemarljive vrednosti. Pri prenosniku je slo celo tako dalec da so si zapisali s/n s spodnje strani prenosnika 8-O.

In pazi, ko kupujes v ZDA, ce bos kupil prek spleta bo oglasevana cena VEDNO brez njihovega davka, ki pa ga bos placal ce bos zadevo narocil v isti zvezni drzavi, kjer imas delivery address. Ce bos sel direktno v trgovino kupit zna biti cena kar precej visja od recimo tiste, ki jo najdes na uradni strani proizvajalca (ekstra marza trgovca in davek). Kako je z vracanjem davka v ZDA pa zal ne vem.
EDIT: Bodi tudi IZJEMNO pozoren na drobni tisk pri oglasevanih cenah v trgovinah, dostikrat je v kaksnem nano tisku zapisano da je cena taksna ker lahko uveljavljas nevem kaksne mail-in-rebate, kupone in podobno sranje. Vse to pa seveda pod pogojem: 'applies to US citizens only'.
Potem pa te seveda caka se 20% DDV ko prides z novo robo domov >:D.

Jaz bi recimo za vsak slucaj racunal kar +35% na zacetno cene, ki jo vidis na spletu. Ce se ti se vedno splaca, go for it.
Svercat prenosnik pa je IMHO dandanes v obdobju boja proti 'terorizmu' prakticno nemogoce.

EDIT: there is no such thing as a free lunch!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Liker ()

X-Hair ::

Ce bos kupoval v stacuni bos placal vec kot prek neta. Cena ki je tam navedena pride se davek 7.5%. Tudi ne vem kako bi lahko uveljavljal Mail in rebate, ker to ne dobis v dveh dneh nazaj. Koliko casa mislis ostati tukaj? Splaca se ti pocakat na kaksno akcijo, ce se ti seveda ne mudi z nakupom. So pa te stvari okrog racunalnika zelu ugodne v primerjavi z SLO. Ce bos v ZDA tako, da bos imel koga americana zraven potem naj on vzame prek neta ti mu das gotovino. Ce je mozna tale varinata potem preglej www.newegg.com in www.tigerdirect.com. Sej obstajajo tudi druge, kjer mogoce je se kaksen procent bolj poceni, vendar se jih izogibaj. Narocis, robe pa od nikoder.

Sam ravno narocil slusalke in bo vseskupaj z shippingom vred 105$. Seveda je bila tole akcija september savings. Dobil na mail obvestilo in promo code. To sem vpisal ob nakupu prek spleta, potrdi, uala -50$. Sem jih gledal v SLO. Redna cena 175 evrov s popustom na mimovrste 155evrov :\

wildy ::

X-hair: na kateri strani si tole kupil? Če se ne motim, na newegg ne moreš naročati s slo kreditnimi karticami...


lp

pupsi1984 ::

kolega biu zdej v ameriki, pa je reku da so njihove štarcune poden od podna... prodajalci baje sam govorijo internet internet internet (pa še to v polomljeni španski angleščini)... vecina nakupov naj bi amerikanci delal preko neta, trgovine so zato bolj kot ne prazne in imajo samo osnovne artikle...
ce to velja za celo ameriko ne vem, ce pa res slucajno velja, probaj nekak narocit preko poste v ameriki pa dvigni tam...

wildy ::

Kakšno je pa vaše mnenje o kupovanju na amazon.com?
Osebno se mi zdi stran vredna zaupanja, pa še cenejša je (vsaj pri stvareh, ki jih gledam) od tigerdirect.com.

Newegg žal ne pride v poštev, ker ne sprejemajo slo kreditnih kartic...


lp

X-Hair ::

Guc WTF, kje je pa bil tale kolega? Osebno imam cisto nasprotne izkusnje. Ko sem sestavljal skatlo sel malo naokol. Nekje izbire bolj malo, nekje vec, nekje recejo da ponudijo to kar je ze sestavljeno in na koncu pristal na USAcomp. Se zmenil z prodajalcem, nekaj narocil prek neta in so mi porihtal. Tolkrat bil tam, da mi je blo ze nekolikan nerodno, ker sm na koncu ze malo kompliciral, ampak ce si zabijev v glavo, da hocem tole BO tole :D

Ja newegg verjetno sploh ne bo slo drugace ce nimas tukaj prebivalisca. Ker sem prisel za nekaj casa sem, sem si seveda uredil tudi kartico. In da ti na newwegg odobrijo nakup, sem se kar namatral. Safety first. Ko sem imel vse urejeno sem se spravil na internet. Vsi naslovi kamor ti poslijajo morajo biti preverjeni. Oni preverjo preko bancne ( i guess ), da pod tem in tem imenom obstaja tale naslov. Ce das billing in shipping addres isti stece gladko. Ce bi dal za racun ali dostavo drug naslov, bi ze moral iti na banko in jim povedat, da dajo v podatke se ta in ta naslov, da je preverjen. Na newegg na posiljajo kr na slepo. Dosedaj zadovljen, vse dobil, vse dela in ce se ne mudi cakas na kake akcije.

Meni so svetovali poleg newegg tudi tigerdirect. Sta zanesljivi in preverjeni trgovini. Verjetno vse stima tudi na amazon.com. Se pa prej pozanimaj, kako je z narocilom.

Slusalke sem narocil na newegg in bom verjetno vse kupoval tukaj. Ob narocilu dobis se UPS codo, da lahko spremljas kje je paket. Dokaj zanimiva scena. Prilagam link, ce se bo odprl.

http://www.newegg.com/CustomerService/T...

N-E-O ::

Bil sem v ZDA pred dvema tednoma. Nisem si kupil prenosnika, ker toliko folka nabija za ta davek. Pa vam povem iz lastnih izkušenj, da me noben niti povohal ni (ne v Nemčiji, ne v Sloveniji). Z žensko, ki je v Nemčiji delala na rentgenu sem se celo zajebaval, ker mi je kapa od Chicago Cubs ostala noter v rentgenu. Noben me niti vprašal ni, kaj imam v nahrbtniku. Imel sem 3 I-Pode, dig. fotoaparat. Najlažja zadeva pa je spravit prenosnik čez mejo zato ker ga majo praktično vsi (skoraj) in nobenga niti zanima ne ali ga imaš ali ne.
Veliko varnostnih ukrepov je pri odhodu V Ameriko, medtem ko nazaj pa je prav smešno, ker te pregledajo le v ZDA in pa v Nemčiji za vzorec.

LP
Follow the white rabbit.

Bellzmet ::

@N-E-O: no ni čisto tako. Nas so v USA in Nemčiji za nazaj totalno pregledal. Na obeh placih se je bilo treba sezuti, vse je šlo čez rentgen. Sem pa letel iz USA na Brnik preko Nemčije.

Glede na uvoz robe iz ZDA je pa takole. Če imaš srečo na Brniku in te carinik ne pregleda, greš skoks ni panike. Če te pa carinik pregleda pa plačaš davek + carino. Pa jih ne zanima za prenosni comp...če ga nisi prijavil ob izhodu, plačaš. Če se izgovarjaš, da si pozabil prijavit, moraš zadevo pustit tam in jo pridet prevzet z original računom, kjer je gor zapisana serijska. In imajo tudi službe , ki lahko račun preverijo...

Tako da je vse odvisno od sreče! Če se cariniku da ali pa raj sedi na kavici...

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

N-E-O ::

Js sem samo povedal, kako je bilo v mojem primeru. Je pa res, da je bil to moj prvi obisk ZDA in da ne morem varnostnih ukrepov posploševat zgolj na eno potovanje. Mimogrede, tudi jaz sem se moral sezut v Ameriki, sam pa to sezuvanje čist nič ne stane :D
Follow the white rabbit.

TribesMan ::

Kolegica je bila lani v Ameriki službeno par mesecev, ko je šla tja ni prijavila ničesar, ko pa se je vračala so ji zatežil za prenosnik in fotoaparat (oba je nesla gor s seboj) hotl ocarinit. Za prenosnik je blo tud očitno da je slovenski (tipkovnica), pa ni nič pomagalo. Na koncu so se zdilali tako, da ji je nekdo prinesel računa od obeh stvari na Brnik, kjer jih je pokazala carinikom...

Včasih pa seveda ne gledajo kaj dosti... Tko da loterija :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

Jaz tudi proti sezuvanju nimam nič. Imam pa proti slovenskim zateženim carinikom.>:D

Na raje lovijo "taprave" švercerje in davčne okrogprinašalce, kakor pa nas, ki prinesemo iz ZDA en fotoaparat in tako prišparamo nekaj eurov.

lp

duce ::

Najprej hvala za vse odgovore.

Torej če sem prav razumel je plačilo davka odvisno od carinikov na zadnjem letališču (v večini primerov je to Brnik). Koliko pa znaša ta davek?

No glede na to, da bo pri meni končna postaja letališče v Zagrebu, ima kdo kakšne izkušnje z njimi.

LP

TribesMan ::

Mislim da je carine za računalniško opremo nekaj čez 3%... potem pa moraš dodati še 20% DDVja.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniške komponente na letalu

Oddelek: Strojna oprema
252580 (1858) djfixme
»

Kaj kupiti v Ameriki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
559948 (7036) MTB
»

Kupovanje v ZDA, carina in vracilo davka

Oddelek: Kaj kupiti
146225 (3624) Invictus
»

Nakup prenosnika v ZDA

Oddelek: Kaj kupiti
263785 (3077) deltacqb
»

Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5012943 (11314) St235

Več podobnih tem