» »

Priti v študentski dom LJ - točke za oddaljenost+ni busa???

Priti v študentski dom LJ - točke za oddaljenost+ni busa???

Mr Hilter ::

Pozdravljeni,
imam problem, ker so mi za bivanje v študentskem domo upoštevali oddaljenost samo 50km, ko imam do tam 84 km.
Prav tako nimam busa 2x na dan, za kar naj bi bil upravičen do nadaljnih 50 točk.

Sedaj pišem pritožbo, pa ne vem ali je treba dati v prilogo dokazilo o oddaljenosti (na občini ne dajejo več teh listov), in za to da ni busa. Študentski domovi v Ljubljani naj bi bili dolžni te podatke poiskati sami, zato ne najdem nobenih izjav od 'uradnih oseb'.
Če je kdo imel letos tak problem, oz. če kdo kaj ve naj pove.
Hvala.

McHusch ::

Povej, od kod si.

Goldee ::

kbal,

Mislim, da je minimum za pridobitev sobe v študentskih domovih oddaljenost (enako ali več kot) 30km, tako da je možno, da so od tvojih 84km odbili minimum 30km, kar znese cirka 50km.

Še ena možnost pa je, da je pisarna za študentske domove sama pridobila podatek o tvoji oddaljenosti od študentskih domov in verjemi - oni upoštevajo najkrajšo možno pot, pa četudi le ta vodi po gozni stezici. Jaz sem uradno oddaljen 110km+ od Ljubljane, vendar mi je v odločbi pisalo, da sem oddaljen 90km.

LP
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

JCD ::

Mislim da oddaljenost računajo glede občine oz. kraja iz katerega imate poštno številko. Sam glede tega nisem ziher sam se mi zdi da je tako.

Ti v pisarni so pa tudi ne vem kaj. Seveda bi mogli vse poizkati sami vendar to v praksi ne velja. Sam sem jim poslal potrdilo o šolanju naknadno (14 dni pred objavo prednostne liste), potem pa mi oni rečejo, da je moja prošnja neopolna, ker nimajo tega potrdila.;(( ;(( Mislim kakšni ljudje delajo tam.:\

Goldee ::

O pisarni za študentske zadeve (tako na Kardeljevi ploščadi, kot v Rožni dolini) nebi niti zgubljal besed.

kbal,
napiši pritožbo.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

shadowfax ::

Pri meni piše da sem oddaljen 114km, v resnici pa sem 144km, vendar je maksimum točk pri 100km, tako, da je itak vseeno...mi je pa čuden način kako pridejo do te oddaljenosti...

Sicer pa imam drug problem saj še vedno ne vem kje bom stanoval prvi teden :(
Sem mislil, da prve na prednostni listi vselijo že konec septembra....očitno sem se motil, mi je pa nasploh zelo nejasen sistem za vselitev v študentske domove v LJ...

Drugače pa kbal napiši pritožbo, mogoče še prej pokliči in vprašaj kako in kaj!?

Lp

LjubimPeezde ::

Sem mislil, da prve na prednostni listi vselijo že konec septembra.

Narobe si informiran. Prve ŽE vseljujejo. Prej si na prednostni listi, prej greš noter. Verjetno bo veliko vselitev tut čeu vikend

Goldee ::

Ja, vselitve so že pred prvim oktobrom. Sam sem bil vseljen zadnjo soboto v septembru.

Drugače pa prvi teden lahko prespiš pri kolegu, ali pa počakaš doma. En teden pa res ni panike.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

shadowfax ::

Se opravičujem za zmoto...sem na 78 mestu pa ne vem kdaj lahko pričakujem vselitev, ker (še) nimam rezerve ...in me to čakanje na pošto ubija :(

LjubimPeezde ::

Pošto lahko pričakuješ v kratkem.:)
Če se ne motim je ravno konec septembra največ izselitev. Tako da boš na vrsti zagotovo kmalu

leonius ::

V tolažbo vam naj bo, da so letos februarja ponovno izdali razpis za vselitev v štud. domove. Majo zaradi novih domov dosti placa, tak da je sekirancija odveč!
IMHO

Mr Hilter ::

Sem šel na občino, pa so mi napisali koliko sem oddaljen, ni busa vsaj 2x na dan, pa še 1998 je bilo potresno prizadeto. Vse moraš naredit sam, čeprav je to njihova služba.
Sicer se mi pa zdijo malce blesavi- nič ne veš do zadnje sekunde oz. en teden prepozno, brat še sedaj ni dobil niti tistega spiska s točkami ... .
Aja, pa sej jih razumem te pejpr pušing m.f.

shadowfax ::

So res zelo bleasavi do zadnjega trenutka te pustijo v negotovosti. Sicer pa sem jaz danes dobil da se lahko vselim v ponedeljek 1.10, vendar moraš s sabo imeti spet cel kup papirjev...
Vsem, ki še čakate na pošto želim veliko sreče in čim manj skrbi!

Lp

Mr Hilter ::

A lahko poveš koliko točk si imel, če ni ravno skrivnost?

shadowfax ::

Sicer sem že zgoraj napisal na katerem mestu sem (bi lahko sam pogledal) :P
Ker pa si že ravno vprašal pa ti lahko povem, da 463,06.

Mr Hilter ::

Me at work: must not think!

LjubimPeezde ::

Ker pa si že ravno vprašal pa ti lahko povem, da 463,06.

s temi točkami bi par let nazaj čakal nekje 3 mesece:)
res se pozna da je več domov, in da se študentje sedaj razkropijo po vsej sloveniji

Karaya 52 ::

Kak to mučkajo je res žalostno. Dobr, brucom je še lahko, js pa prvo leto vpisa nisem dal vloge, sem jo šele letos. To so šele komplikacije! In ne vem od kod bodo dobili informacije o mojem stanju na faksu, če profesorji rabijo 100 let da vpišejo ocene v indeks.

Mr Hilter ::

Master D: saj jazst tud nisem bruc, pa me niso nič spraševali o uspehu?

Atos ::

Nič ne piši pritožbe... Bo predolgo trajalo... Idi tja in jim razloži situacijo - bo dosti prej vse urejeno. Ja, aprila oz. marca so izdali ponovni razpis (prvič v zgodovini) tako da ni panike :) Sam sem v novem domu na Litostrojski in se mi je pred kratkim izselil cimer tak da čakam novega :)

Meni oddaljenost izmerijo prekleto natančno :) sem prav presenečen bil nad tem.... Tisto o dvakratni avtobusni povezavi oz. neobstojem le tega ti pa nič ne pomaga, ker je to še stari pravilnik in ti tega ne bodo upoštevali :) Sam sem tudi napisal pritožbo, ker mi niso upoštevali tega pa me čez čas kliče iz študentskih domov in reče, da je to stari pravilnik in da se tega po novem ne upošteva...

Drugače pa ja, majo "malo" zajeban sistem vse skup...

Pa tisto o uspehu... Načeloma vse pridobijo na študentskih domovih sami, tudi prihodek družinskih članov itn, razen v posebnih primerih.

Sicer pa moje mnenje: dokler ne prideš v študenta nisi pravi študent ;) sem bil v dveh različnih privatnih stanovanjih pa enostavno to ni to :) V študentu pa je vse drugače ;D sej boš videl, ko se vseliš :)

LP, Rok

Mr Hilter ::

A je še kdo, ki sploh ni dobil tistega lista s točkami?
Sem klical tja, a imajo vklopljen odzivnik, ki ti lepo pove da ne bojo nič odgovarjali. Sam bom v službi naredil isto! Kaj a odpustili me bojo? Zakuga, če pa oni... .

Karaya 52 ::

Ja kak jih ne zanima uspeh, če je to del točkovanja? Če so to gledali pred 14 dnevi so videli da še nisem naredil letnika, ker na našem faksu poteka vse zelooo počaaasi. In sedaj ne samo da nisem dobil nobenega pisma, niti na seznamu me ni!

Atos ::

Podatek o uspehu pridobijo sami... Dokler ga ne bodo imeli neboš na prednosti listi in do takrat se ti šteje vloga za nepopolno.

Odločbo s številko, s pomočjo katere se najdeš na prednosti listi, sem jaz na primer dobil lani komaj konec novembra. Takoj dobijo odločbe tisti, ki so na vrhu prednostne liste in kateri se bodo vseljevali takoj. Jaz sem dobil odločbo novembra, odločbo o vselitvi pa v začetku februarja.

V glavnem... Vse skupaj imajo zajeban* do konca. Sploh neveš, če bi si iskal stanovanje ali ne, ko ga pa že imaš pa si ponavadi moral podpisati pogodbo v kateri je vključen trimesečni odpovedni rok. In pazi zdaj. Recimo da dobiš odločbo v začetku odtobra ti si si že pa poiskal stanovanje. In kaj ti v tem primeru preostane? Jah lahko sprejmeš študenta in potem plačuješ tri mesece dve najemnini, lahko pa pošlješ študenta nekam :)

Na koncu prideš do ugotovitve da bi morali na študentskih domovih konkretno spremeniti določene stvari.

Karaya 52 ::

Jaz sem ravno zaradi tega začel iskati postelje v dijaških domovih, kjer plačuješ tako dolgo kot si notri.

Mr Hilter ::

Jazst mam en 3 prostorski šotor + 2 komot spita v avtu, če hočete še 4je zraven, ker drugač bo vse skup en ? .

robbe ::

Evo danes sem dobil da se selim v torek 2. oktobra. Kako je po to z sobami? Si lahko izbiraš kaj, ali si na milost in nemilost prepuščen usodi?

Atos ::

načeloma si lahko zbiraš v keri dom greš, seveda če rečeš kaj ko si tam... :) Če nič ne rečeš je možnost da te pač dajo nekam kjer je fraj.

Mr Hilter ::

robbe: na katerem mestu si po spisku?????

Goldee ::

robbe,

ko boš v pisarni reci, da želiš recimo v blok10 v Rožni (ali tja kamor boš imel najbližje faxu). Če ne boš nič rekel ti bo tam zadolžena za vselitve poturila najslabšo sobo (ker tudi te morajo biti zapolnjene). Mene so kot bruca vrgli v enko, v grozno sobo v kateri je voda puščala s stropa... pa sem se nato po 2 mesecih uspešno preselil...

No uglavnem, tvoja želja mora biti upoštevana, če so le kapacitete! Drugače pa imaš že novembra redne preselitvene roke, oz. izredno se lahko (z utemeljenim razlogom - beri hudo napisana prošnja) preseliš skorajda kadarkoli.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Mr Hilter ::

robbe: na katerem mestu si po spisku?????

Karaya 52 ::

Pravkar sem postal brezdomec... še dijaški je poln... Kak predlog?

Mr Hilter ::

Master D.: moje sožalje. A lahko poveš v kateri dijaški dom te niso vzeli, ker jaz sem včeri klical na Gerbičevo in sem dobil?????

Karaya 52 ::

Tabor. Rekl so mi da bom drug teden najbrž dobil, prvi teden bom pa nekot improviziru. :D

Mr Hilter ::

Master D.: Velik sreče, oziroma strehe0:)

Steinkauz ::

Jst dobim študenca od aprila do avgusta k mam 189 pik :\ Oddaljen 63km pa 126 pik za uspeh. Za financ pa nč ker je mat prodala lani delnice in sm tko v k*rcu. A to ti sam eno leto gledajo al kako(dohodnino)? K lahko bi bil lani še revež pa bi ga dubu takoj, sam sm pa v zadnjih parih mescih postal super duper bogat :\

Karaya 52 ::

Ja, gleda se zadnje leto, drugače pa imam sam isti problem. Starša me finančno NE podpirata, vse si sam plačujem, zaradi njunih plač pa bom imel cca 200 točk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanja glede študentskih domov

Oddelek: Šola
246422 (3983) Groot
»

študentski dom lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12144841 (22573) Marat
»

Zakaj me ni na prednostni listi za vpis v Študentski dom?

Oddelek: Šola
162352 (1597) P=LN
»

Študentski domovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6817490 (14968) tattoo
»

Kateri študentski dom naj izberem?

Oddelek: Šola
487088 (5843) starsplash

Več podobnih tem