» »

Dva velika problema

Dva velika problema

Hux ::

Dans nabavim IBM disk 100ATA in ko installiram mi dela na 33ATA! Kak naj ga zaj prisilim v to? In ja maticna plosca podpira ampak ob zagonu pokaze 33ATA zraven diska!

Drugi problem. Imam Volcano 7 in je bil do danasnjega dne dokler nisem napake ugotovil narobe vezan na napajanje tak da ni kazal stevilo vrtljajev v biosu ampak je delal. Danes torej vidim to in obrnem in zacne kazat vrtljaje ampak je glasni 4x bolj kot je bil prej! AMEN .
Mislim da ga bom jutri spet vezal nazaj kot je bil ker to je za ponoret in predvsem zvecer ko naj bo vse cim bolj tiho!!!

btw zraven tudi napise Primary IDE chanel no 80 conductor cable installed. Je to normalno opozorilo ali ka? Ker mam ga namrec v IDE1 kot primarnega ampak ka me jebe z tem? Jumperi na disku so pa nastavleni za Master disk kar tudi je in tam ko pise 16glav menda. Tak kot je blo. Mam samo ta disk not.

rap3r ::

Dej folk probite kej brt kaj vam comp napiše napisu ti je da nimaš 80 žilnatga kabla! Kar pomen da GA NIMAŠ! In da ga morš kupt! Ata 66 in naprej delajo sam če maš 80 žilnat kabl ti maš zgleda 40 kar se ponavad uporablja za cd-rome dvd-rome...čeprov tud moj dvd dela na ata 66 in rab 80 žilnat kabl! Za volcano! Ko je začel vrtljaje mert je termalna dioda začela štelat število vrtljajev in jih je povečala ker se ti zgleda proc segreva! Uporav speedfan da nastavš v winsih kolk hitr se ti nej volcano vrti!!!8-) 8-) 8-)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

tec ::

Meni se je enkrat to zgodilo, cemur je bil kriv crkjen kontroler na plati :\\

Ja bo stimalo nekaj na tem. Jaz sem ga connectal na stari cable cerav mam enega drugega ki ma dosti vec zil. Ok thx bom menjal to zadevi in se nekaj CDromi mi delajo tudi zelo pocasi pod WinsiXP in 2000 a bi pomagalo kaj ce jih priklucim tudi na ta kabel ker nemrec pod winsiMe in 98 delajo cist normalno.

Thx very much grem ta 80 zilni kabel installirat zaj.

rap3r ::

Ne ubistvu nebi pomagal ker večina cd-romov oz usi delajo na ata 33 fora je pomoje v UDMA probi to uklopt v Biosu al pa pod device meneger pod usak chanel primary in sekundari naštimi DMA if avaliable!Če ti po tem piše pio mode al pa maš že naštiman da nej nardi DMA pa maš useen pio pol morš it v BIos naštimat!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

v biosu je to aktivirano torej je na avto ampak pod device managerjem pa nenajdem UDMA nastavitev. Vem da so v Win98/ME bile ampak tuki ni. Kje se le skrivajo btw.

Pognal sem ta fanspeed in pise
Duron 700@900
Tem. procesorja: 46°C
Tem. HD0: 38°C
druge temperature so pa 33 in 22.

A je kira temp previsoka? Moram tudi povedat da je moj bogi duron delal par dni brez ventilatorja ko je crkno in je dosegal gigantne temperature do 99°C ko sem bil v windowsih in ko sem igral igre se je tudi malo vohalo po zazganih kondenzatorjih lol in se vedno dela vredu in veselo. Pomoje se je malo plastika cvrla ampak nic ni videt ne na procesorju ne na plati.

Hitrosti Fana nemorem regulirati mam MSI K7T 266 Turbo raid plato in po hitrosti je vse prazno tak da AAAAAAAAAA.
Trenutno se vrti z 4688 RMP

Ej cuj boli me tica. Ventilator sem montiral sped narobe in zadeva je tiha kot miska. Nevem zaj al se res vrti z minimalnimi vrtljaji al pa mogoce celo kontra vglavnem temperatura je malce visja z 2-3 stopinji pa ko mu jebe mater to je niska cena za tako neslisno delovanje :). Blo bi seveda se bolse da bi lahko kontroliral stevilo vrtljajev amap noja nemores met vse.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultra DMA

Oddelek: Strojna oprema
322282 (1687) amigo_no1
»

Ultra DMA mode 2 VS Multiword DMA mode 2 (33Mb/s VS 16 Mb/s)

221652 (1438) Hux
»

ATA 100 vs. ATA 66

Oddelek: Pomoč in nasveti
151906 (1625) Tr0n
»

ATA 100

182472 (2153) Putimir
»

Teac 540E in DMA