» »

Avtomobilski zvočniki na računalniku

Avtomobilski zvočniki na računalniku

TrotOfDoom ::

Lep pozdrav


Računalnik želim vgraditi v ohišje starega radia Triglav (bivša savica), komponente od radija sem že dal vn, prav tako zvočnike. Zdaj je v ohišju dovolj prostora za vse komponente računalnika. Računalnik, ki ga vgrajujem je star, ker želim potem ta sistem uporabljati samo za predvajanje glasbe. Torej zamenjal sem samo trdi dik in kupiti moram še novo zvočno kartico. Torej v tem ohišju starega radija je dovolj prostora za računalnik ter avtomobilske zvočnike, kajti zvočniki take oblike so bili notri vgrajeni že prej.

Zdaj se je pojavil prvi problem, ker nevem točno kako bi povezal avtomobilske zvočnike z zvočno kartico. Avtomobilski zvočniki kakor vem nimajo svojega ojačevalca, torej bi bil umes potreben še ojačevalec. Zanima kako lahko povežem ojačevalec z računalnikom... Zanima me tudi kako je z napajanjem? Svetujte še prosim kateri ojačevalec ter zvočnike naj kupim... pripravljen sem dati okoli 200€, prostora v ohišju je za recimo dva normalna avtomobilska zvočnika ter dva manjša visokotonca. Prostora za woofer ni ... Lahko objavim tudi mere ohišje če se komu zdi to potrebno...

Pa še slika radia
da si lažje predstavljate.

Hvala za odgovore

jest10 ::

Išči ojačevalce, ki se napajajo na 12V, da boš lahko napajal direktno iz napajalnika. Jasno le do kakšne 2x20W. Za močnejše zadeve je bolje imeti posebaj usmernik in jasno uporabiti višjo napetost.
Pa ravno super zvoka ne pričakuj(vsaj ne dobrih basov)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PSU in avtoradio

Oddelek: Zvok in slika
152855 (2517) xxurban
»

sistem zvočnikov po hiši

Oddelek: Loža
204345 (3850) St235
»

Zvok po celem stanovanju

Oddelek: Zvok in slika
191993 (1373) Trancedeejay
»

pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
657415 (7018) A. Smith
»

Malo pomoči pri zvočnikih

Oddelek: Pomoč in nasveti
121402 (1262) MadMax

Več podobnih tem